Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان ها- اعظم محبی: همواره روزهای آغازین مهر نویدبخش آغاز فصلی نو همراه با شور کودکانه دانش آموزانی است که بازگشایی مدارس را جشن می گیرند. اما یکی از دغدغه های خانواده‌ها در این ایام، تهیه مایحتاج یک سال تحصیلی فرزندانشان است.

با نزدیک شدن ماه مهر، تمام کسانی که طعم شیرین مدرسه را چشیده اند حس نوستالژیک بوی دفتر و کتاب نو، اشتیاق خرید نوشت افزار و وسایل مدرسه و طنین «باز آمد بوی ماه مدرسه…» را به یاد می آورند اما متأسفانه امسال کام دانش آموزان به دلیل افزایش قیمت ها در بخش لوازم التحریر و سایر ملزومات مورد نیاز تلخ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی های خبرنگار مهر از سطح بازار و صحبت با شهروندان و فروشندگان همگی حاکی از افزایش دو الی سه برابری قیمت ها است.

چرخی به فروشگاه های نوشت افزار خیابان امام خمینی (ره) زدم، به نسبت سنوات قبل استقبال کمتر است و والدینی که وارد فروشگاه شده صرفاً قیمت های را جویا می شوند.

در داخل یکی از فروشگاه ها با شهروندی که قصد خرید لوازم التحریر را داشت، گفتگو کردم، وی که دو فرزند داشت به خبرنگار مهر گفت: بنده یک کارگر ساده بوده و با توجه به افزایش قیمت ها، تهیه وسایل مورد نیاز فرزندانم در شروع سال تحصیلی بسیار دشوار است.

وی بیان کرد: تاکنون تنها برای دخترم ۶۰۰ هزار تومان، نوشت افزار، فرم مدرسه و کیف خریده و برای فرزند دیگرم چیزی نخریده ام.

این شهروند گرگانی که از افزایش قیمت ها شاکی بود، گفت: افزایش چند برابری قیمت لوازم التحریر در کنار سایر هزینه ها مانند سرویس مدرسه و کفش و غیره بنده را مستاصل کرده است.

پایین آمدن قدرت خرید مردم

احمد ارباب، یکی از فروشندگان لوازم التحریر در گرگان که هفت سال در این حرفه مشغول به فعالیت است به خبرنگار مهر گفت: امسال قدرت خرید مردم در زمینه نوشت افزار، بسیار پایین آمده و برای مردم دغدغه شده است.

وی به نگرانی خانواده ها برای تهیه لوازم التحریر و پوشاک مدرسه کودکان خود اشاره کرد و افزود: در این بین به خانواده هایی که دارای چند دانش آموز هستند، فشار بیشتری آمده و ممکن است که کودکانی به دلیل فقر از رفتن به مدرسه باز بمانند.

۴۰ درصد سال گذشته فروش داشتیم

مهدی شربتی یکی از دیگر از فعالان در صنف نوشت افزار به خبرنگار مهر گفت: با توجه به افزایش سه برابری قیمت ها امسال تنها معادل ۴۰ درصد سال گذشته فروش داشتیم.

سال قبل یک دانش آموز می توانست با ۱۰۰ هزار تومان یک سری کامل نوشت افزار تهیه کند اما اکنون با ۳۰۰ هزار تومان هم ممکن است خریدش کامل نشود وی با بیان اینکه اکثر مردم از روی ناچاری و زدن از سایر مخارج خود حداقل ها را برای فرزندان خود تهیه می کنند، افزود: افزایش قیمت خود را در چند روز آینده بیشتر نشان می دهد.

شربتی با بیان اینکه ۸۰ درصد اجناس مغازه اش تولید داخل است، گفت: در سال قبل یک دانش آموز می توانست با ۱۰۰ هزار تومان یک سری کامل لوازم التحریر تهیه کند اما امسال با ۳۰۰ هزار تومان هم نمی تواند خرید خود را کامل کند.

یکی دیگر از فروشندگان لوازم التحریر هم به مهر گفت: ۸۰ درصد لوازم التحریر کشور وابسته به خارج از کشور بوده بنابراین افزایش قیمت مواد اولیه سبب بالا رفتن قیمت نهایی می شود.

محمد ظریف افزود: بخش عمده کاغذ کشور از واردات تأمین می شود و دولت هم بسته حمایتی خود را از لوازم التحریر برداشته و اینها باعث شده که قیمت دفاتر و کاغذ سه برابر شود.

گرانی بر بازار سایه افکنده است

رئیس اتحادیه کتاب و نوشت افزار گلستان هم در گفتگو با مهرگفت: هر سال، قبل از شروع مدارس و آغاز سال تحصیلی جدید، نشستی با اعضای اتحادیه داشته و لیست قیمت ها را تهیه می کنیم و در اختیار سازمان تعزیرات حکومتی، اداره صنعت، معدن و تجارت و سایر اعضا قرار می دهیم.

عباسعلی غفاری با بیان اینکه این لیست در تمام فروشگاه ها باید چسبانده شود، افزود: گشت ویژه ای برای این کار وجود دارد و در سطح شهر بر قیمت ها رسیدگی کرده تا تخلّفی صورت نگیرد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در بازار و در خصوص عرضه نوشت افزار چیزی به نام گرانفروشی نداریم، افزود: آنچه اکنون درگیر آن هستیم گرانی است که بر بازار سایه انداخته است.

غفاری با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد اجناس وارداتی است، افزود: مواد اولیه نصف اجناس و دفاتری که در ایران هم تولید می شود، وارداتی است.

غفاری گفت: در این بین شاید بیشترین افزایش قیمت مربوط به دفتر باشد زیرا کاغذ در بازار به شدت گران شد و قیمت هر بند کاغذ از ۸۰ هزار تومان به بیش از ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر کمبودی در بازار لوازم التحریر وجود ندارد، گفت: دفتر مشق با قیمت دولتی و نرخ تنظیم بازار برای برخی از استان ها اعلام شده اما به دلیل اینکه سهمیه ها را دیر اعلام کردند تمام فروشندگان استان خریدهای خود را انجام داده و توانایی خرید این دفاتر را ندارند.

نوشت افزار از نیازهای ضروری دانش‌آموزان است که هر ساله با آغاز سال تحصیلی جدید به مهم ترین دغدغه‌های والدین بدل می شود لذا مسئولان باید با توجه به گرانی‌های فعلی بازار، راهکارهایی اتخاذ کنند تا فشار این افزایش قیمت‌ها کمتر به اقشار کم درآمد ضربه بزند. همچنین می توان از ظرفیت های مردمی برای حمایت کودکان نیازمند بهره گرفت.

کد خبر 4712875

منبع: مهر

کلیدواژه: گرگان لوازم التحریر مدرسه نوشت افزار دانش آموزان گرانی هفته دولت ماه محرم بوشهر قزوین شیراز ایلام گرگان شهرکرد استانداری سمنان اربعین حسینی خطبه های نماز جمعه خرم آباد یاسوج مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۴۸۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید

مسئولان حوزه بهداشت و درمان همیشه درباره مصرف نکردن قارچ‌هایی که در طبیعت روییده هشدار دادند، زیرا تشخیص سمی یا غیرسمی بودن این نوع قارچ‌ها بسیار دشوار است و مصرف آن می‌تواند باعث فوت افراد شود، این درحالی است که اورژانس کشور از رشد سه برابری مسمومیت با قارچ‌های وحشی در طبیعت خبر داده است.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا با شروع فصل بهار و افزایش بارش‌ها در این فصل زمینه رشد قارچ‌های وحشی در طبیعت بیشتر می‌شود و در این فصل شاهد حضور بیشتر افراد در دل طبیعت هستیم، لذا مهم است که افراد از مصرف این قارچ‌ها خودداری کنند و هشدارهای مسئولان ذی‌ربط درباره مسمومیت‌زا بودن این نوع قارچ‌ها را جدی بگیرند.

بابک یکتاپرست، معاون روابط عمومی اورژانس کشور با اشاره به آمار مسمومیت با قارچ وحشی گفت: امسال با توجه به افزایش میزان بارش باران، رویش قارچ در طبیعت افزایش یافته است و از آنجایی که اطلاعات مردم و گردشگران درباره قارچ‌ها کم است؛ ممکن است عده‌ای با مصرف این قارچ‌های وحشی، دچار مسمومیت شوند.

وی با اشاره به آمار مراجعان مسمومیت به اورژانس افزود: از هشتم فروردین تا پنجم اردیبهشت ماه و در واقع طی مدت حدود یک ماه، ۵۳ نفر بر اثر استفاده از قارچ وحشی، مسموم شده‌اند، در حال حاضر ۱۴ نفر از این افراد در بیمارستان‌ها تحت نظر هستند، همچنین ۳۹ نفر درمان شده و ترخیص شده‌اند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: این مسمومیت تاکنون فوتی برجای نگذاشته، اما لازم است که افراد و به خصوص طبیعت‌گردان از مصرف این قارچ‌ها پرهیز کنند، میزان مسمومیت‌ها، نسبت به گذشته سه برابر افزایش یافته است، بنابراین این موضوع باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

به گفته سخنگوی سازمان اورژانس کشور بیشترین میزان مسمومیت‌ها با قارچ در استان‌های فارس، لرستان و کرمانشاه به ترتیب با ۱۶،۱۳ و ۱۰ نفر بوده است.

نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی

حمید قهرمانی، کارشناس معاونت بهداشتی استان گیلان یکی از دلایل مسمومیت افراد، پس از مصرف قارچ‌های سمی را تشخیص غلط آنها دانست و یادآور شد: برخی به‌علت شکل ظاهری قارچ‌های سمی که شبیه به قارچ‌های غیر سمی و خوراکی هستند، دچار اشتباه می‌شوند.

وی با تأکید بر این‌که همه انواع قارچ‌ها، خوراکی نیستند و بعضی سمی و خطرناک هستند، افزود: خوردن چند لقمه از قارچ‌های سمی می‌تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و در مواردی سبب مرگ شود، تنها در آزمایشگاه می‌توان نوع قارچ را شناسایی کرد و از روی ظاهر یا مزه قارچ نمی‌توان سمی یا غیرسمی بودن قارچ را تشخیص داد.

این پزشک با تأکید بر اینکه فرد مسموم باید سریع‌تر به بیمارستان منتقل شود، گفت: تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و عرق کردن گاهی علائم مغزی مانند توهم، خواب‌آلودگی، تشنج و یا بی‌قراری از نشانه‌های زودرس مسموم شدن با قارچ‌های سمی است.

قهرمانی با بیان اینکه از چیدن، خریدن و مصرف قارچ‌های روییده شده در طبیعت، کوه و دشت پرهیز و تنها از قارچ‌های خوراکی تولید شده در کارخانه‌های معتبر استفاده شود، ادامه داد: پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمی‌برد.

وی با اشاره به تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ گفت: تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ خودداری از مصرف قارچ‌های روییده در طبیعت است، سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت و غیر پرورشی دوری کنیم، کودکان یکی از گروه‌های پرخطر و در معرض مسمومیت با قارچ هستند.

کد خبر 748427

دیگر خبرها

  • ◄ افزایش چند برابری جرائم رانندگی؛ تامین ایمنی یا کسب درآمد؟
  • راهنمای جامع برای تهیه قطعات ماشین لباسشویی
  • افزایش ۵ برابری بودجه شهرداری بیرجند برای سال ۱۴۰۳
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • افزایش ۴ برابری مالیات پرداختی بانک های اروپایی به روسیه
  • افزایش دو برابری سطح زیرکشت کلزا در اسدآباد
  • افزایش یک و نیم برابری کشت دانه روغنی در پارس آباد
  • افزایش ۲ برابری سطح پوشش گیاهی در مراتع گنبدکاووس؛ مانعی برای ریزگرد‌ها و غذایی برای دام‌ها
  • چگونه دمای گوشی را پایین بیاوریم؟
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید