Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-06@22:17:22 GMT

بالاترین و کمترین نرخ بی سوادی در کدام استانهاست؟

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۵۲۴۱۲

خرداد؛ بالاترین نرخ سواد در کشور متعلق به استان مازندران با 97.61 درصد و سیستان و بلوچستان پایین ترین نرخ با 80.63 درصد است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به اینکه قبل از انقلاب درصد باسوادی در استان کرمان حدود 42.8 درصد بوده که در سرشماری سال 95 به 92.3 درصد ارتقاء پیدا کرده افزود: در سال گذشته میزان باسوادی استان به 93.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

8 درصد رسیده این در حالی است که میانگین کشور در میزان باسوادی 95.3 درصد است.
به گزارش ایسنا، "احمد اسکندری‌نسب" امروز 17 شهریورماه در جلسه شورای پشتیبانی سوادآموزی استان کرمان با اشاره به 8 سپتامبر روز جهانی مبارزه با بیسوادی اظهار کرد: یکی از شاخص های رشد در جوامع متمدن بهره مندی مردم از حداقل سواد خواندن و نوشتن و تحت پوشش دادن آنهاست.
اسکندری‌نسب با اشاره به اینکه سوادآموزی در همه حوزه های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی نیز اهمیت دارد و می تواند سیر تحول و تغییر در کشورها ایجاد کند تصریح کرد: اسلام همواره پرچمدار مبارزه با بیسوادی بوده و همه را به کسب علم و دانش ترغیب کرده و بعد از انقلاب اسلامی نیز نهضت سوادآموزی تشکیل و نمادی در مقابله با جهل و بیسوادی در کشور بود.
وی بیان کرد: مهارت آموزی که توانمندسازی مردم برای ورود به عرصه تلاش و تولید و زندگی عزتمند بود نیز از برنامه های نهضت سوادآموزی در کشور بود که نتیجه تلاش های همکاران در معاونت سواداموزی از ابتدای انقلاب تاکنون بوده و به موفقیت های خوبی دست پیدا کرده ایم.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به اینکه قبل از انقلاب درصد باسوادی در استان کرمان حدود 42.8 درصد بوده که در سرشماری سال 95 به 92.3 درصد ارتقاء پیدا کرده افزود: در سال گذشته میزان باسوادی استان به 93.8 درصد رسیده این در حالی است که میانگین کشور در میزان باسوادی 95.3 درصد است.
اسکندری‌نسب اظهار کرد: در استان کرمان بالاترین نرخ سواد در شهرستان کوهبنان 98.4 درصد و پایین ترین در رودبار جنوب با 77 و نیم درصد است.
وی با اشاره به اینکه بالاترین نرخ سواد در کشور متعلق به استان مازندران با 97.61 درصد و سیستان و بلوچستان پایین ترین نرخ با 80.63 درصد است و کرمان جزو پنج استان آخر است که بیشتر در جنوب استان کمبود احساس می شود و تلاش می کنیم روزبه روز پیش رفته و بیسوادی ریشه کن شود. ضمن اینکه آموزش اتباع خارجی نیز توسط معاونت سوادآموزی دنبال شده است.
برچسب ها: احمد اسکندری‌نسب

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۲۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳۰ هزار تن گندم در سیلوهای استان کرمان ذخیره شد

مدیرکل غله استان کرمان گفت: خرید گندم از کشاورزان استان از ششم فروردین امسال آغاز شده و تاکنون ۱۳۰ هزار تن گندم در سیلوهای استان ذخیره‌سازی شده است. - اخبار استانها -

داریوش ماهری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به اینکه اقدامات انجام شده در راستای تولید نان باکیفیت در استان کرمان، اظهار داشت: اولین گام در فرآیند تهیه و تولید نان با کیفیت، خرید گندم است؛ استان کرمان اولین استانی بود که خرید گندم را از کشاورزان آغاز کردیم.

وی با بیان اینکه خرید گندم از کشاورزان استان کرمان از ششم فروردین ماه امسال آغاز شده است، ادامه داد: این خرید در منطقه قلعه گنج و جازموریان در جنوب استان آغاز شد.

مدیرکل غله استان کرمان با اشاره به بارندگی‌هایی که در این منطقه انجام شده بود بیان کرد: با توجه به شرایط منطقه‌ای کار بسیار سختی را داشتیم با این وجود تاکنون 130 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری و در سیلوهای استان ذخیره‌سازی شده است.

وی با بیان اینکه امسال کیفیت گندم خیلی بهتر از سال‌های گذشته است، افزود: در راستای ضرورت خواب گندم هم، ما این گندم را با گندم سال گذشته و وارداتی اختلاط می‌دهیم تا گلوتن مطلوب را صنعت ساخت آرد و متعاقباً پخت نان داشته باشد.

ماهری با اشاره با اینکه کار اداره غله، خرید گندم و تامین آرد استان است، بیان کرد: گندم استان کرمان، گندم با کیفیتی است اما تنها حدود نیمی از گندم مورد نیاز کرمان، در استان تهیه می‌شود و بقیه گندم از دیگر استان‌ها و یا از طریق واردات از دیگر کشورها تامین می‌شود.

وی با بیان اینکه کارخانجات آرد براساس دستورالعمل و تعیین تکلیف دانشگاه علوم پزشکی، سبوس‌گیری استاندار گندم را انجام می‌دهند، گفت: سبوس‌گیری گندم در استان کرمان 13.5 درصد بود که به 12 درصد رسیده است.

مدیرکل غله استان کرمان با اشاره با اینکه کاهش سبوس‌گیری گندم در راستای سلامت بیشتر جامعه است، ادامه داد: سخت‌گیری که در بحث سبوس‌گیری استاندارد در استان داریم در کیفیت نان تاثیر زیادی دارد اما پخت برای نانوا را سخت می‌کند.

وی با بیان اینکه در استان کرمان در کارگروه‌های مختلف تصمیم بر این گرفته شد که سبوس‌گیری گندم را به حداقل برسانیم تا بیشترین ویتامین گندم و نان را در آن حفظ کنیم، افزود: سبوس بیشتر باعث می‌شود که نان کمی تیره‌تر شود اما این نان مواد مغزی بیشتری دارد.

ماهری با اشاره به اینکه برای نان بربری، سبوس‌گیری بین 18 تا 22 درصد انجام می‌شود که میزان سبوس‌گیری این نان زیاد است، گفت: برای نان سنگک بین 7 تا 12 درصد سبوس‌گیری انجام می‌شود که حداقل سبوس‌گیری برای این نان است.

وی با اشاره به اینکه سبوس‌گیری نان تافتون باید بین 12 تا 18 درصد باشد که در استان کرمان 13.5 درصد است، ادامه داد: البته در مصوبات جدید سبوس‌گیری آرد در استان کمتر شده و از این ماه سبوس‌گیری 12 درصد در تمامی 8 کارخانجات آرد استان کرمان اجرایی می‌شود.

مدیرکل غله استان کرمان با بیان اینکه بر نوع پخت نان و نوع سبوس‌گیری آن دانشگاه علوم پزشکی نظارت دارد و نظارت بر قیمت‌ها توسط تعزیرات انجام می‌شود، گفت: آرد از طریق سامانه خریداری می‌شود و نظارت کلی بر کار نانوایی‌ها توسط بازرسی اصناف انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت نان، قیمت آن است، افزود: زمانی که قیمت‌های دستوری را به نانوایان تحمیل کردیم، قطعاً بر روی کیفیت کارگر، زمان تخمیر و عوامل دیگر اثرگذار است.

ماهری با بیان اینکه کیفیت نان به چند عامل بر می‌گردد که نخستین عامل آرد است، گفت: تلاش می‌کنیم که به صورت سراسری و  یکنواخت آرد با کیفیت خوب و مناسب در اختیار نانوایان گذاشته شود و بعد از آن مهارت نانوا در عمل آوردن خمیر، خواب مناسب خمیر و به‌کارگیری کارگر ماهر و نحوه پخت نان در کیفیت آن بسیار اهمیت دارد.

وی با اشاره به اینکه قیمت دستوری امروز نان مربوط به سه سال قبل است و بعد از آن درصدهای بسیار کمی افزایش قیمت نان را داشتیم، ادامه داد: نانوایان الان به لحاظ اقتصادی مشکل  دارند و شاید افت کیفیت برخی از نانوایی‌ها به این مسئله برگردد.

مدیرکل غله استان کرمان با بیان امروز در کشور و استان کرمان بحث نان کامل مطرح است و در حال حاضر چند نانوایی در کرمان پخت نان کامل را انجام می‌دهند، گفت: نان کامل نانی است که بین 2 تا 6 درصد سبوس‌گیری آرد آن انجام شود و به زمان خواب و تخمیر بیشتری نیاز  دارد.

وی با اشاره به اینکه چند ماه آینده اتفاقات خوبی در حوزه نان کامل می‌افتد، بیان کرد: نان 40 تا 60 درصد قوت غالب افراد در روز را تشکیل می‌دهد در تغذیه و تأمین انرژی افراد خیلی مهم است و نان کامل به درمان خیلی از بیماری‌ها کمک می‌کند.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • ۷۲۱آموزش دهنده در حوزه سوادآموزی کهگیلویه و بویراحمد فعالیت دارند
  • ۹۸ و ۸ دهم درصد نرخ باسوادی در کهگیلویه و بویراحمد
  • ۱۳۰ هزار تن گندم در سیلوهای استان کرمان ذخیره شد
  • رئیسی: عملیات «وعده صادق» ما را در باشگاه قدرت های منطقه ای در بالاترین رده ها قرار داد
  • اردبیل بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را دارد
  • بالاترین آمار حیوان گزیدگی در کشور را این استان دارد | بیشترین گزیدگی ها مربوط به کدام حیوان است؟
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • بالاترین میانگین مخاطب از آن کدام فیلم است؟/ یک غیر کمدی پرفروش
  • عجیب اما واقعی؛ وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!
  • وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!