Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@03:46:24 GMT

لباس تیم ملی و ضرورت لحاظ هویت ملی

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۵۲۶۰۴

لباس تیم ملی و ضرورت لحاظ هویت ملی

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «در جهان امروز ورزش و ورزشکارها، یکی از نماد‌ها و نشانه‌های هر سرزمین محسوب می‌شوند و لباس تیم‌های ملی و طراحی و برندسازی از آن در ذهن مخاطبان جهانی، اهمیت ویژه‌ای پیدا می‌کند.

اهمیتی مهم‌تر و ویژه‌تر از دوران گذشته و البته در این زمینه حکایت فوتبال با میلیارد‌ها طرفدار و عاشقی که در جهان دارد، حکایت دیگری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌جز تکنیک ناب فوتبال برزیلی و آرژانتینی، به‌یقین لباس‌های زیبا و خاص این دو تیم نیز از همان ابتدای تاریخ فوتبال در شناخت مردم جهان از فوتبال و مردم این دو کشور، نقش مهمی ایفا کرده است.

رنگ زرد مشهور لباس اول تیم ملی برزیل، برگرفته از لوزی زردی است که در پرچم این کشور خودنمایی می‌کند و نشانه معادن طلا و نمادی از ثروت‌های بی‌کران طبیعی این کشور محسوب می‌شوند. لباس تیم آرژانتین که از نخستین دوره‌های جام جهانی به شکلی زیبا طراحی شده بود، به‌صورت تکرارشونده و زیبا، رنگ پرچم این کشور را یادآوری می‌کند. تیم ملی مکزیک نیز یکی از کشور‌های ممتازی است که همواره در جام‌های جهانی، آثار تمدن کهن و باستانی این کشور یعنی مایا‌ها و همچنین آزتک‌ها را روی لباس به رنگ پرچمش، به رخ جهانیان می‌کشد. لباس لاجوردی‌پوشان فوتبال جهان البته هیچ ربطی به پرچم این کشور ندارد و بسیاری آن را نماد و رنگ لباس خاندان‌های سلطنتی پیش از تشکیل جمهوری در این کشور می‌دانند، ولی به هر حال به جز دفاع پولادین و رسوخ‌ناپذیر فوتبال ایتالیا پیراهن لاجوردی و شورت و جوراب سفید آنها، از همان روز‌های آغازین پدیده‌ای به نام فوتبال، به برند فوتبال ایتالیا، بدل شده است.

هلندی‌ها را نیز همواره با رنگ نارنجی مشهورشان می‌شناسیم که گرچه بی‌ارتباط با پرچم این کشور است، اما برای کشور گل‌های رنگارنگ، لاله نارنجی، بزرگ‌ترین نماد ملی تاریخی برای این سرزمین محسوب می‌شود.

لباس تیم ملی فوتبال ایران از همان ابتدای تاریخ خود سفید بوده که معمولا در طول سالیان گذشته حداکثر دو رنگ دیگر پرچم سه‌رنگمان نیز در آن به صورت ابتدایی لحاظ شده است و البته لباس دوم تیم ما اکثرا قرمز بوده و گاهی هم در برخی از سال‌ها سبز. اما فارغ از رنگ لباس تیم ملی متأسفانه ما با وجود هزاران اثر تاریخی و نشانه‌های متنوع تمدن کهن ایرانی، هیچ تلاشی برای طراحی زیبا و برندسازی از لباس تیم ملی انجام نداده‌ایم و به بسیاری از پیشنهاد‌های خودجوش طراحان ایرانی نیز بی‌توجهی کرده‌ایم.

یک نمونه و الگوی خوب دیگر در زمینه طراحی لباس و توجه به المان‌های تاریخی ملی، کشور ژاپن است. لباس تیم ملی ژاپن در جام جهانی و جام ملت‌های آسیا، از همان برند مشهوری بود که ما هم پوشیده بودیم، اما فرق ژاپنی‌ها با ما این بود که این شرکت را موظف کرده بودند طرح زره سامورایی را روی لباس تیمشان حک کنند و در دوره‌های مختلف به شکلی از نشانه‌های تاریخی در لباس تیم‌های ملی، بهره برده‌اند.

چینی‌ها هم گرچه هرگز تیم درجه‌یکی در فوتبال آسیا نبوده‌اند، اما نماد اژد‌های افسانه‌های چینی و برخی نماد‌های دیگرشان را در طراحی لباسشان لحاظ کرده‌اند که به نظر نمی‌رسد اتفاقی باشد و به یقین با تأکید مسئولان امر بوده است. کشور‌های حوزه خلیج فارس نیز هرازگاهی تجربه‌هایی داشته‌اند و شرکت‌های مشهور تولید لباس را موظف کرده‌اند نماد‌های فرهنگی خودشان مانند خیمه‌های عربی و برخی طرح‌های اسلیمی بومی‌شان را روی لباس تیم ملی‌شان با رعایت نسبی اصول حرفه‌ای طراحی و زیبایی‌شناسی اجرا کنند.

البته ما چندان هم در این زمینه کم‌کار نبوده‌ایم. مثلا در جام جهانی ۲۰۱۴، در اقدامی عجیب و سؤال‌برانگیز، ناگهان نماد لباس تیم فوتبال کشوری که نزدیک‌ترین خاطره‌اش خاطره قرن‌هاست، با طراحی نه چندان زیبا، پلنگی می‌شود که نام اصلی آن پلنگ آسیایی است و در آینده‌ای نه چندان دور متأسفانه منقرض خواهد شد که البته‌ای کاش منقرض نشود. آثار مختلف تاریخی و میراث فرهنگی ایرانی مملو است از نماد‌ها و طرح‌های اسلیمی بی‌نظیر با ویژگی‌های خاص خودش که شاخصه‌های فرهنگ و تمدن کهن ما را به تصویر می‌کشند و می‌توانند از دل این آثار بیرون آورده شده و حتی با کمی تغییر و تلفیق با هنر مدرن ما، روی لباس تیم‌های ملی درخشش نام ایران را بیشتر و بیشتر کنند.

البته خبر‌ها حاکی از آن است که برند جدید تیم ملی برای طراحی لباس جدید، سه ماه وقت خواسته که البته سؤال اینجاست که چرا همواره ما باید دست روی دست بگذاریم و منتظر باشیم و ببینیم آن‌ها برای لباس تیم ملی ما که نماد هویت ملی ماست، به قول معروف چه آشی را می‌پزند؟ این مهم حتی ارزش این را دارد که فدراسیون فوتبال به عنوان متولی امر، شورای کارشناسی خاصی را تشکیل دهد که اعضای آن بهترین کارشناسان حوزه‌های گرافیک، طراحی لباس، پژوهش هنر و میراث فرهنگی باشند و این افراد با اشرافی که در رشته‌های خود دارند (در یک فراخوان ملی) طرح‌های پیشنهادی طراحان ایرانی را بررسی کرده و بهترین گزینه را انتخاب کنند و در نهایت فدراسیون فوتبال تولیدکننده لباس تیم ملی را موظف کند که طرح انتخاب‌شده توسط کارشناسان و خبرگان را روی لباس تیم ملی ما البته با بهترین کیفیت پیاده‌سازی و اجرا کند.»

منبع: روزنامه شرق 

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار ورزشی تیم ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۲۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری استقلال و پرسپولیس، ضرورت رقابت با حرفه ای‌ها

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، مهدی فروردین اظهار داشت: توسعه فوتبال ایران و ارتقای جایگاه فوتبال ما در سطح بین المللی بدون عبور از فوتبال دولتی ممکن نیست. اگر قرار به رقابت با فوتبال کشور‌های در حال توسعه و یا پیشرفته قاره باشد، باید قواعد بازی حرفه ای‌ها را رعایت کنیم.   وی افزود: دوره فوتبال دولتی به سر آمده و هر سال سختگیری‌های کنفدراسیون فوتبال آسیا و مجامع بین‌المللی روی فوتبال ایران بیشتر می‌شود و به طور نمونه دیدیم در سال‌های اخیر چگونه تیم‌های ایرانی به دلیل رعایت نکردن قاعده حرفه‌ای و نداشتن معیار‌های کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا آسیب دیدند و حتی بعضا جواز حضور در آسیا را از دست دادند.   نماینده مردم فیروزآباد، فراشبند و قیروکارزین در مجلس ادامه داد: از مدت‌ها قبل ضرورت انتقال مالکیت تیم‌های دولتی به بخش خصوصی احساس می‌شد چرا که پیش نیاز باشگاه داری همین تغییر و تحول است و تا وقتی دولت متولی باشد، به واسطه تعویض پی در پی مدیریت باشگاه‌ها که برگرفته از تغییر دولت‌ها و تغییر رویکرد‌ها است، امکان ساختار سازی در باشگاه‌ها میسر نمی‌شود و از سطح تیم داری فراتر نمی‌رویم.   وی افزود: به همین دلیل در مجلس خواهان واگذاری تیم‌های دولتی به بخش خصوصی شدیم. خوشبختانه همزمان کنفدراسیون فوتبال آسیا روی مالکیت مشترک سرخابی‌ها انگشت گذاشت و با همکاری دولت و وزارت ورزش و سازمان خصوصی سازی، این اقدام سرعت گرفت و در نهایت، دولت آیت الله رییسی به این رویای چند ده ساله که استقلال و پرسپولیس خصوصی شوند، جامه عمل پوشاند.   فروردین گفت: جا دارد از رییس جمهور، وزیر ورزش و جوانان، وزیر اقتصاد، رییس سازمان خصوصی سازی و تمامی دولتمردانی که در واگذاری استقلال و پرسپولیس به هولدینگ پتروشیمی و بانک‌های خصوصی نقش و همکاری داشتند، قدردانی کنم. مجلس شورای اسلامی به عنوان زبان و چشم و گوش ملت، پیگیر واگذاری استقلال و پرسپولیس از دولت به بخش خصوصی بود و حالا که دولت به این خواسته منطقی، واکنش مثبت نشان داده، قطعا مجلس نقش نظارتی خود را حفظ خواهد کرد و از مالکان جدید استقلال و پرسپولیس هم توقع داریم دنبال تغییر فوری مدیریت باشگاه‌ها نباشند و اجازه بدهند استقلال و پرسپولیس با ثبات، به آرامش برسند.   وی افزود: استقلال و پرسپولیس همیشه ویترین فوتبال ما و حتی ورزش ما بودند و اگر انتقال مالکیت آنها و واگذاری این باشگاه‌ها از دولت به بخش خصوصی، موفقیت آمیز باشد، فصل تازه‌ای برای ورزش ایران آغاز می‌شود. خوشبختانه هر دو مجموعه‌ای که مالکیت سرخابی‌ها را برعهده گرفته اند، توان تبدیل این مجموعه‌ها به باشگاه‌های واقعی را دارند و می‌توانیم شاهد رشد کیفی و اقتصادی استقلال و پرسپولیس باشیم.

دیگر خبرها

  • آقای گل جام جهانی در سودای بازگشت به فوتبال
  • ضرورت تدوین کلان روندها برای طراحی آینده متناسب با زیست بوم ایران
  • واگذاری استقلال و پرسپولیس، ضرورت رقابت با حرفه ای‌ها
  • دانشگاه آزاد سمنان میزبان نخستین مسابقه ملی «طراحی و دوخت»
  • ببینید | عجیب‌ترین طراحی تاریخ فوتبال؛ عبور بازیکنان از خیابان برای رسیدن از رختکن به ورزشگاه!
  • شکلات های مخصوص المپیک تولید شد + نحوه تولید | ویدئو
  • روز خلیج فارس نماد استقلال، هویت ملی و استکبار ستیزی ملت ایران است
  • میدان ۱۲ فرودین، نماد ناکارآمدی مدیریت شهری در سنندج + گزارش پیگیری
  • خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است
  • طرح ملی درس عفاف و حجاب در طراحی پارچه و لباس دانشگاه های هنر