Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پیشین تیم مذاکرات هسته‌ای واشنگتن با تهران، ضمن ابراز نگرانی درباره گام سوم کاهش محدودیت‌های برجامی گفت، ایران در دوره ترامپ، «جسورتر» شده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «وندی شرمن» رئیس پیشین تیم مذاکرات هسته‌ای آمریکا با ایران، درباره پایان محدودیت‌های برجام در بخش «تحقیق و توسعه» بشدت هشدار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


پایگاه آمریکایی «بیزینس اینستایدر»، در واکنش به گام سوم کاهش تعهدات برجامی ایران در پاسخ به خروج غیرقانونی آمریکا از این توافق و اجرا نشدن تعهدات کشور‌های اروپایی در زمینه جبران خروج واشنگتن از برجام، به سراغ یک چهره آشنای آمریکایی در مذاکرات هسته‌ای واشنگتن با تهران رفته است.

وندی شرمن رئیس پیشین تیم مذاکرات هسته‌ای آمریکا با ایران در دولت «باراک اوباما» درباره گام‌های کاهش تعهدات برجامی ایران و به ویژه گام سوم به شدت ابراز نگرانی کرد.

او مدعی شد: «این اقدامات، نگران‌کننده است برای اینکه از یک چارچوبی که درباره رسیدن ایران به یک سلاح اتمی اطمینان حاصل می‌کرد، دارد دور می‌شود در حالی که رئیس‌جمهور ترامپ گفته است که (عدم دستیابی ایران به سلاح اتمی) برایش بیشترین اهمیت را دارد».

شرمن که سابقه لفاظی‌های ضد ایرانی را در کارنامه خود دارد و یک بار در اوج مذاکرات هسته‌ای مدعی شده بود که «فریبکاری بخشی از ژِن ایرانیان است»، در مصاحبه با بیزینس اینسایدر هم علیه ایران اظهارنظر تازه‌ای کرده است.

وندی شرمن، معاون وزیر خارجه و رئیس تیم مذاکره کننده آمریکا در گروه ۱+۵، بیست و سوم مهرماه سال ۱۳۹۲ در کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا این اظهارات موهن را علیه ایرانی‌ها مطرح کرده بود.

این مقام دولت اوباما حالا به بیزینس اینسایدر گفته است: «نه تنها ایران جسورتر شده است بلکه در موقعیتی رها شده که دست به اقداماتی می‌زنند که آن‌ها می‌گویند از آن موقعیت عقب رانده نخواهند شد. ما در یک موقعیت لسیار بسیار سخت قرار داریم».

شرمن ادامه داد: «البته همه اقداماتی که آن‌ها (ایران) انجام داده‌اند، برگشت پذیر هستند، اما اگر آن‌ها مسیر تحقیق و توسعه فناوری سانتریفیوژ و آزمایش سطوح مختلف سانتریفیوژ‌ها را را آغاز کنند، آن‌ها اطلاعات بیشتری کسب خواهند کرد و این مایه نگرانی جدی است».

رئیس پیشین تیم مذاکرات هسته‌ای واشنگتن افزود: «اگر آن‌ها (ایران) واقعا تحقیق (و توسعه برنامه هسته‌ای) را پیش ببرند، اطلاعات بیشتری کسب خواهند کرد و در آن صورت امکان این نیست که بتوان دانش را محو کرد، این موضوعی بود که رئیس‌جمهور (سابق) اوباما می‌فهمید و به همین دلیل وارد مذاکرات (با ایران) شده بود».

وی افزود: «حتی اگر ما (آمریکا) گزینه اقدام نظامی را برای بمباران همه مراکز هسته‌ای آن‌ها اتخاذ کنیم، آن‌ها می‌توانند (این مراکز) را دوباره بسازند و احتمالا محرمانه آن‌ها را بازسازی خواهند کرد. این موضوع، مساله را پیچیده‌تر و نگران‌کننده‌تر می‌کند».

اظهارات وندی شرمن درباره برنامه هسته‌ای ایران در حالی مطرح شده که آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها طی دهه‌های گذشته درباره ماهیت برنامه هسته‌ای ایران و «قریب‌الوقوع» بودن دستیابی تهران به سلاح اتمی جتجال‌آفرینی کرده‌اند، اما آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همواره اعلام کرده که هیچ سندی مبنی بر «نظامی بودن» برنامه هسته‌ای ایران وجود ندارد.

روز گذشته بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در نشستی خبری در محل این سازمان به تشریح جزییات گام سوم کاهش تعهدات برجامی پرداخته بود.

پیشتر، رئیس جمهور ایران یک روز پیش از پایان فرصت ۶۰ روزه دوم ایران به طرف‌های باقیمانده در برجام گفت: «در گام سوم سازمان انرژی اتمی موظف است در زمینه تحقیق و توسعه هر آنچه نیاز فنی کشور است، بلافاصله شروع کند و تمام تعهداتی که در زمینه تحقیق و توسعه در برجام مدنظر بوده را کنار بگذارد و شاهد گسترش در حوزه تحقیق و توسعه در زمینه انواع سانتریفیوژ‌های جدید و هر آنچه که برای غنی‌سازی نیاز داریم را سازمان انرژی انجام دهد و شاهد سرعت عمل در این زمینه باشیم».

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وندی شرمن خروج آمریکا از برجام دستیابی ایران به سلاح اتمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۴۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته‌ای

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، میزگرد‌ها و پنل‌های تخصصی سی امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای صبح امروز (دوشنبه، ۱۷ اردیبهشت ماه) و با حضور معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران و جمعی از متخصصان صنعت هسته‌ای داخلی و خارجی به‌طور رسمی در اصفهان آغاز شد.

قنادی در آیین آغاز به کار میزگرد‌ها و پنل‌های تخصصی این کنفرانس‌ها اظهار کرد: سازمان انرژی اتمی ایران در همه سال‌های فعالیت به خدمات‌رسانی گسترده پرداخته و اکنون این سازمان در عرصه‌های گوناگون توانسته خدمات ارزنده‌ای را به هموطنان ارایه دهد.
معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران گفت: چرخه سوخت، تولید برق هسته‌ای،  رادیوداروها، رادیوایزوتوپ‌ها در صنعت و کشاورزی، گداخت و لیزر از جمله دستاورد‌ها و خدمات صنعت هسته‌ای بوده است.

وی تصریح کرد: همه قسمت‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه سازمان انرژی اتمی و صنعت هسته‌ای ایران برای ارایه خدمات به مردم بزرگوار کشور مشغول فعالیت هستند.

قنادی عنوان کرد: فعالیت‌هایی که در سال‌های گذشته و در سازمان انرژی اتمی ایران انجام شده بود، بیانگر موفقیت‌های این سازمان در عرصه علم و فناوری است. با توجه به گستره فعالیت‌ها و بر اساس دستور ریاست سازمان، سند جامع راهبردی در افق ۱۴۲۰ تهیه و تدوین شد که مطابق آن نقشه راه ما برای تولید ۲۰ هزار مگاوات براق هسته‌ای، تولید رادیوایزوتوپ‌های مورد نیاز در صنعت و کشاورزی و نیز حوزه گداخت و لیزر در ۲۰ سال آینده کاملاً مشخص شده است.

معاون سازمان انرژی اتمی گفت: اکنون نیروگاه اتمی بوشهر با تولید یک هزار مگاوات برق هسته‌ای درحال فعالیت است و همچنین چند نیروگاه اتمی نیز در دست ساخت داریم و که مطابق برنامه‌ریزی در موعد مقرر به بهره‌برداری خواهند رسید.

وی خاطرنشان کرد: در تولید رادیودارو‌ها در سطح منطقه در رتبه نخست قرار داریم و در سطح جهانی نیز از جایگاه خوبی برخورداریم. سالانه یک میلیون نفر از رادیودارو‌های تولیدی سازمان انرژی اتمی ایران استفاده می‌کنند که برای سال‌های آینده، خدمات ما تداوم خواهد داشت.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی سازمان انرژی اتمی ایران گفت: شاهد برگزاری سی امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای هستیم و مقالاتی که در این رویداد‌ها ارایه شده در اصل آخرین دستاورد‌هایی است که در عرصه فناوری هسته‌ای در سازمان انرژی اتمی ایران و بعضی کشور‌ها به‌دست آمده است.

وی تصریح کرد: در این رویداد علمی شاهد حضور اساتید و دانشجویان دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌های گوناگون داخلی و خارجی، متخصصان صنعت هسته‌ای و سایر صنایع و... هستیم و امیدواریم که دانشجویان و اساتید دانشگاه‌ها با تبادل اطلاعات بتوانند برای فعالیت‌های هسته‌ای، اقدامات لازم را انجام دهند.

قنادی عنوان کرد: بر اساس فعالیت‌هایی که در سال‌های اخیر و در صنعت هسته‌ای ایران انجام شده به ارایه اطلاعات می‌پردازیم، زیرا براین باوریم که تبادل اطلاعات سبب ارتقای علمی در سطح داخلی و جهانی فناوری هسته‌ای می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تولید برق هسته‌ای تا ۲۵ سال آینده ۳ برابر می‌شود
  • کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای آغاز شد
  • رافائل گروسی وارد تهران شد
  • اسلامی: آماده‌ انتقال فناوری‌ها را به سایر کشورها داریم
  • آغاز به کار پنل‌های تخصصی نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم هسته‌ای
  • آغاز به کار پنل‌های نخستین کنفرانس بین‌‌المللی علوم هسته‌ای
  • مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اصفهان سفر می‌کند
  • مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اصفهان می‌آید
  • رایزنی نماینده ایران با اولیانوف در وین
  • دیدار نمایندگان ایران و روسیه در آستانه سفر گروسی به تهران