Web Analytics Made Easy - Statcounter

خیمه‌دوزی یکی از رسوم سنتی عزاداری بافق است که مردم این شهر معتقدند حاجات بسیاری از این مراسم گرفته‌اند. ۱۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۴ استانها یزد نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، پس از گذشت سالیان سال از واقعه کربلا هنوز غم جانسوز به آتش کشیده شدن خیمه‌های اهل حرم قلب و جان شیعیان حسینی را می‌آزارد؛ آتشی که سوختن آن تا ابد ادامه دارد و چه زنان و کودکان بیگناهی که به پاس دفاع از دین زیر شمشیر بی‌عدالتی یزدیان جان باختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیمه‌ها زمانی به آتش کشیده شد که دیگر اهل حرم مردان بزرگ و نیرومند خود را از دست داده بودند؛ مگر می‌شود انسان‌ها از نعمت مردان مردی برخوردار باشند که نامشان لرزه بر اندام دیو صفتان می‌افکند و خیمه‌هایشان در آتش کینه و قساوت قلب بسوزد.

سوختن خیمه‌ها و گداخته شدن دل شیعیان موجب شد تا سنت خیمه دوزی در جای جای ایران مرسوم شود.

زنان بافقی نیز چند روز قبل از محرم به عشق آقا ابا عبدالله الحسین (ع) با وضو،نیت و با قلبی سرشار از اندوه و اشک و ناله به پارچه‌های سبز و سفید کوک‌ می‌زنند تا بلکه گوشه ای از ارادت خود به خاندان نبوت را به اثبات رسانند.

سفر سالانه از آمریکا برای برپایی مجلس عزاداری امام حسین(ع) در بافق+ تصاویرنبرد آل‌الله در دشت بلا؛ جلوه‌هایی از آئین عزاداری محرم در اردبیل+فیلممراسم عزاداری هیئت هنر و رسانه قم برگزار می‌شود‌

چه بسیار زنانی که در این مراسم‌های سراسر معنوی حاجت روا شده و با احساسی خوش و با شور و شعفی وصف ناپذیر به کمک‌ می‌آیند؛ این مراسم با پخش نذورات همراه است و هر ساله یکی از سادات شهر گذاشتن اولین قیچی در پارچه را متقبل‌ می‌شود.

مریم تفکری یکی از زنان مومنه که دوستدار اهلبیت است متصدی این کار در بافق شده و حدود سی سال است که خیمه دوزی اهل حرم را از افتخارات خود‌ می‌داند.

وی از 17 سالگی اقدام به کار خداپسندانه‌ می‌کند و شرط ازدواجش نیز ادامه خدمت به سرور و سالارش حسین علیه السلام است.

خانم تفکری هر ساله در ایام محرم بیش از 40 خیمه برای عزاداران حسینی در بافق و روستاهای بخش مرکزی و همچنین شهرستان بهاباد‌ می‌دوزد تا عشقش به خاندان امام حسین (ع) را به گونه ای ثابت کند.

وی با زبانی عامیانه که سرشار از اشتیاقی وصف ناپذیر است در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یزد اظهار داشت: قبل از خیمه دوزی به دلیل علاقه شدیدی که به امام حسین علیه السلام داشتم خرد کردن قند مراسم سوگواری آقا ابا عبدالله (ع) را بعهده گرفته بودم و هرسال قند برخی از مساجد و تکایا را‌ می‌چیدم.

وی که در کنار خیمه دوزی به دوخت لباس علی اصغر سیدالشهدا (ع) مشغول است گفت: کار خیمه دوزی از تولد امام رضا(ع) آغاز و تا شب تاسوعا ادامه دارد.

او تاکنون هیچ هزینه‌ای بابت دوخت و خرید پارچه از کسی دریافت نکرده و هر سال مقداری از پول خود را خرج این کار‌ می‌کند، در کنارش هم زنان دیگر بافق نیز به فعالیت و دوخت و دوز مشغول‌ می‌شوند و این امر آنها با ذکر و نام حسین علیه السلام و خواندن زیارت عاشورا همراه‌ می‌شود.

وی قبل از محرم امسال متوجه‌ می‌شود که دچار بیماری سرطان بدخیم شده و مورد عمل جراحی قرار‌ می‌گیرد اما پس از بیرون آوردن توده بزرگ توسط پزشک جراح از شکمش آثار بیماری از بین‌ می‌رود و او سلامتی خود را باز‌ می‌یابد.

خانم تفکری در حالی که‌ می‌گرید عنوان‌ می‌کند: تا عمر دارم دست از این کار بر نمی‌دارم و تا جایی که توان مالی اجازه دهد خیمه دوزی را ادامه‌ می‌دهم.

او حل بسیاری از گرفتاری‌ها و مشکلات زندگیش را مدیون خدمت به سرورش امام حسین(ع)‌ می‌داند و برای توفیق بیشتر به خاندان پیامبر التماس دعا دارد.

گزارش از راضیه بیگی

انتهای پیام/ش

R41376/P/S6,76/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۵۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا حسنی آهنگر در نشست با رئیس و اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی (ره) اظهار کرد: هدف ما دستیابی به مکتب دانشگاهی تراز انقلاب اسلامی بوده که مبتنی بر اندیشه امامین انقلاب که همان قرائت اسلام ناب است.

وی با بیان اینکه ۱۵ سالی است در این حوزه را کار کردیم، گفت: الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم و در دو برنامه پنج‌ساله این الگو را پیاده‌سازی کردیم که مورد توجه ریاست‌جمهور قرار گرفت. بعد از گزارش‌های وزیر علوم و معاون اول ریاست‌جمهوری ایشان متقاعد شدند که بیایند دانشگاه را از نزدیک ببینند.

رئیس دانشگاه جامع امام‌حسین (ع) با اشاره به ضرورت نگاه راهبردی به شهر، استان، منطقه و جهان گفت: تمدن‌سازی اسلامی بر دو محور تربیت انسان‌های تراز تمدنی و تولید علم، فناوری و محصولات فن‌آورانه مبتنی بر نظریه‌پردازی شکل می‌گیرد که هر دو امر یادشده محصول و خروجی دانشگاه‌ها است.

حسنی‌آهنگر با بیان اینکه دانشگاه‌های ما در حوزه امنیتی-دفاعی فوق‌العاده درخشیدند، گفت: وعده صادق اتفاق خیلی‌بزرگی بود، چرا که به ۴ کشور صاحب سلاح اتمی شامل آمریکا، انگلیس، فرانسه و رژیم صهیونیستی حمله کردیم و فقط رژیم اسرائیل را نزدیم.

وی اضافه کرد: از جایی که نخستین پهپاد ما بلند شد، بیش از ۱۰۰ هواپیمای مختلف از جمله F-15، F-16 و F-35 در آسمان سوریه، عراق، اردن تا رژیم صهیونیستی بالای سر این پهپادها بودند. ناوهای جنگی در مسیر خلیج فارس، دریای عمان تا دریای سرخ بودند و سامانه‌های پدافندی فعال داشتند و با وجود اینکه آماده بودند، این عملیات صورت گرفت.

رئیس دانشگاه امام‌حسین (ع) جرئت اقدام و حمله به آمریکا را از ویژگی‌های انحصاری عملیات وعده صادق دانست و گفت: روس‌ها در ادوار مختلف جنگ سرد هیچ‌گاه جرئت حمله به آمریکا نداشتند و خود این اتفاق خیلی‌بزرگی است. به این ترتیب عملیات وعده صادق نقطه عطف ما برای تبدیل شدن به یک قدرت بین‌المللی و جهانی بود.

حسنی‌آهنگر افزود: در نتیجه این عملیات جهان ما را به عنوان قدرت برتر پذیرفت و پیام‌های بعد از این عملیات و اتفاقات بعد از آن نشانگر همین موضوع است. سایر ابرقدرت‌ها این نقاط عطف را مانند ما طی کرده بودند و وعده صادق ما را به مرز قدرت بین‌المللی رساند.

وی ادامه داد: بخش عمده‌ای از این قدرت کار فارغ‌التحصیل دانشگاه‌ها بوده که پیشتر زیر نظر سردار حسن تهرانی‌مقدم و امروز زیر نظر سردار حاجی‌زاده فعالیت می‌کنند. البته بر اساس داشتن کرسی‌های نخبگی می‌خواهیم به قدرت بین‌المللی برسیم و دنبال کشورگشایی نیستیم.

رئیس دانشگاه امام‌حسین (ع) گفت: نظام رتبه‌بندی دانشگاهی جهانی را آمریکایی‌ها طراحی کردند، برای هدایت مدیریت دانش در جهان است که نظام سلطه طراحی کرده و برای خودشان نظام فاخری است تا بتوانند با منطق خودشان بر جهان تسلط پیدا کنند.

حسنی آهنگر اضافه کرد: در دانشگاه امام حسین (ع) تلاش کردیم از این فضا خارج شویم و آینده جدیدی را خودمان کشف و ترسیم کنیم که مطالبه مقام معظم رهبری است. می‌کوشیم نظام مسائل انقلاب اسلامی و سپاه پاسداران را در حراست از انقلاب اسلامی استخراج کنیم.

کد خبر 6092331

دیگر خبرها

  • برگزاری آیین معارفه مسوول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همدان
  • برگزاری آیین معارفه مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی همدان
  • روایت هجرت اجباری ابوالرضا(ع) از مدینه به عراق
  • الگوی مکتب دانشگاهی انقلاب اسلامی را استخراج کردیم
  • تصاویری از نوه و نتیجه امام خمینی در مراسم عزاداری فوت عروس ارشد امام (ره)
  • مریم خمینی نوه امام در خارج از کشور چه کاره است؟
  • روایت سیمین دانشور از دیدار با امام خمینی(ره)
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد
  • سقوط خودرو در دره جاده صیدون یک کشته و ۹ مصدوم به همراه داشت
  • نوه امام خمینی در خارج از کشور چه کاره است؟