Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@02:39:58 GMT

زمزمه‌ای پر هیاهو

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۵۸۳۳۲

زمزمه‌ای پر هیاهو

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سوت قطار به صدا درآمد، حرکت آغاز شد، مسیری سخت و پر پیچ و خم، اما اراده و ساختن غرور آفرید و بار دیگر جوانان ایرانی فعل ساختن را صرف کردند. این بار خلاقیت، نوآوری و تکیه به نیروی جوان توشه راه شد و تولید محصولات دانش‌بنیان دستاورد این حرکت، تحریم‌ها یکی از سختی‌های این مسیر بود، دشمنان می‌خواستند با هر شیوه‌ای ما را وابسته نگاه دارند، اما این روزها بسیاری از محصولاتی که در گذشته به کشور وارد می‌شد در داخل و با برند ایرانی تولید می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حرکت در تمام حوزه‌های علمی به راه افتاده است. اگر سال ۹۴ تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه سلول‌های بنیادی کمتر از انگشتان دست بود، اما اکنون بیش از ۸۰ شرکت فناور در این حوزه فعال هستند. اتفاقی که به دنبال آن محصولات متنوعی نیز وارد بازار شد تا سود آن به بیماران برسد و مرهمی باشد بر درد آن‌ها، البته این جهش تنها محدود به محصولات نیست و در حوزه تحقیقات علمی نیز شاهد جهش و پیشرفت هستیم.

درمان بیماری‌ها با سلول‌های بنیادی

تحقیقات علمی و کشف سلول‌های بنیادی روزنه‌ای تازه را پیش روی پزشکان برای درمان بیماری‌ها قرار داد، با این کشف دنیای تازه ای پیش روی محققان قرار گرفت و امروز برای درمان تک تک بیماری‌ها به این سلول‌ها امید است.

سلول‌های بنیادی در تمام بافت‌های بدن وجود دارند. برخی از آن‌ها تنها به سلول‌هایی همانند خود تبدیل می‌شوند، در این میان سلول‌های بنیادی پرتوان القایی، مشابه سلول های بنیادی جنینی قابلیت تمایز به هر سلولی را دارند. پزشکان از این خصوصیت برای درمان بیماری‌ها بهره می‌برند. تاکنون اقدامات موثری به کمک پیوند سلول های بنیادی در خصوص مشکلات چشمی انجام شده است و متخصصان ایرانی همگام با دنیا در این حوزه حرکت می‌کنند و تمام فعالیت‌هایی که در خارج کشور انجام می‌شود را، نهادینه کرده‌اند.

در قلب نیز این سلول‌ها امید بخشیده‌اند و سلول درمانی با استفاده از سلول‌های خود فرد در این حوزه کاربرد دارد. در ایران نیز چندین تجربه موفق در این حوزه وجود دارد که با ادامه آن قطعا نتایج درخشانی به دست می‌آید اما دسته‌ای دیگر از بیماران که امید به سلول‌های بنیادی جانی تازه به آن‌ها داده است، مبتلایان به بیماری‌های کلیوی هستند. در این حوزه استفاده از سلول‌های بنیادی در مرحله کارآزمایی بالینی نشان از کاهش روند آسیب دارد و تحقیقات در آن با سرعت ادامه دارد.

ریه ارگانی دیگر است که برای حفظ عملکرد درست سایر اندام‌ها هر ثانیه مشغول فعالیت است. تحقیقات برای درمان بیماری‌های این عضو با سلول‌های بنیادی نیز در حال انجام است، درمانی موثر و نوین. محققان و متخصصان کشور از نظر حصول نتایج موفق، همپای کشورهای پیشرفته و پیشرو در این زمینه در حال تحقیق هستند. در حال حاضر نیز در مراکز دانشگاهی تهران، مشهد، تبریز و فارس تحقیقات گسترده‌ای در این زمینه انجام می شود.

این موارد تنها بخش کوچکی از کاربرد سلول‌های بنیادی است. این حوزه دنیایی وسیع را پیش روی ما قرار داده است و قطعا در آینده خبرهای خوش بیشتری در انتظارمان است. حرکت علمی، راهکارها و شیوه‌های نوینی را برای درمان بیماری‌ها ارائه می‌کند و در این میان سلول‌های بنیادی و توسعه آن قطعا چراغ روشن و نورانی در این مسیر است و ستاد توسعه علوم و فناوری‌های سلول‌های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در کشور برای توسعه و پیشرفت در این حرکت علمی با محققان همراه شده است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شرکت دانش بنیان سلول های بنیادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۸۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران و قم میزبان همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند

کمال اکبری در نشست خبری همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین که در سالن جلسات دانشکده دین و رسانه قم برگزار شد از ارسال ۱۵۳ مقاله به دبیرخانه خبر داد و گفت: از این تعداد ۵۰ مقاله چاپ و در اختیار مخاطبان قرار خواهد گرفت.

رئیس دانشکده دین و رسانه افزود: استقبال مراکز علمی از جمله دانشگاه تهران، دانشگاه قم، پژوهشگاه‌های وابسته به حوزه و دانشگاه و نیز مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه از همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین بسیار عالی بود. نیازمند استفاده از ظرفیت‌های حوزوی و دانشگاهی برای تولیدات صدا و سیما هستیم.

دبیر همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین، محور‌های این همایش را "دین، فرهنگ و نظامات رسانه‌ای"، "دین، جهانی شدن و رسانه‌های نوین"، "دین و زیبایی‌شناسی رسانه‌های نوین"، "زبان دین و زبان رسانه‌های نوین" و "دین دیجیتال و رسانه‌های نوین" اعلام و خاطرنشان کرد: "روش‌شناسی مطالعات دینی و رسانه‌های نوین"، "فرهنگ، حکمرانی و رسانه‌های نوین"، "رسانه، خرده‌فرهنگ‌ها و تفاهم فرهنگی"، "رسانه‌های نوین، خانواده و سبک زندگی"، "هویت دینی، عدالت‌طلبی و رسانه‌های نوین"، "دین و قالب‌های برنامه‌سازی در رسانه‌های نوین" از دیگر محور‌های این همایش است.

اکبری عنوان کرد: "استعاره و تمثیل در رسانه‌های نوین"، "فرصت‌ها و چالش‌های دین در رسانه‌های نوین"، "چالش‌های اخلاقی حضور دین در رسانه‌های نوین"، "چالش‌های حقوقی حضور دین در رسانه‌های نوین"، "هنر‌های رسانه‌ای و عرفی‌سازی دین"، "دین، رسانه‌های نوین و چالش‌های زیست‌محیطی"، "تنظیم‌گری رسانه‌های نوین و حکمرانی فضای مجازی"، "فرهنگ و آینده‌پژوهی رسانه‌های نوین"، "علوم شناختی، دین و رسانه‌های نوین"، "هوش مصنوعی، دین و رسانه‌های نوین"، "رسانه‌های نوین و بازآفرینی انقلاب اسلامی" و "دین و تنوع زیبایی‌شناسی‌های نوظهور" از دیگر محور‌های این همایش ملی است.

رئیس دانشکده دین و رسانه قم گفت: این همایش برای تولید ادبیات علمی و فرهنگی در مبحث رسانه‌های نوین است، بنا به تغییرات ساختاری سازمان صداوسیما در استفاده از فرصت رسانه‌ای و فضای مجازی، پژوهش علمی در این زمینه ضروری است. همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» تلاشی از سوی همه اندیشمندان، اساتید حوزه و دانشگاه برای تولید ادبیات نظری در حوزه رسانه‌های جدید است.

دبیر این همایش تصریح کرد: اولین همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» پس از برگزاری ۱۷ پیش نشست در طول ۶ ماه گذشته و برگزاری ۱۱ نشست علمی، هشتم و نهم خرداد در استان تهران و قم با معرفی مقالات برگزیده برگزار خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • ضعف در سرآمدسازی حوزه دینی برای کشور و استان البرز
  • همایش «دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین» برگزار می‌شود
  • تهران و قم میزبان همایش دین، فرهنگ و رسانه‌های نوین شدند
  • محققان حوزه ریاضی تا سقف ۱.۵ میلیارد تومان حمایت می‌شوند
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • ابتلای درختان نارنج شیراز به بیماری نماتد
  • توان علمی دانشگاه فردوسی مشهد باید به حل مشکلات کمک کند
  • داغ شدن زمزمه‌های ورود اژدهای سرخ برای مهار ایران؛ اهرم فشار پکن کجاست؟
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند
  • ۸۹۰ معلول زنجانی در حوزه ورزش فعالیت می کنند