Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشکده الهیات دانشگاه شهید بهشتی استکبارستیزی و مبارزه با باطل را دو فلسفه مهم عاشورا دانست و گفت: امام حسین (ع) به فساد جامعه بی توجه نبود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام سعیدی در گفتگو با خبرنگار شبکه اطلاع رسانی مرصاد، با بیان اینکه امام حسین(ع) این شعار معروف" هیهات منا الذله" را در جایگاه های مختلف مطرح کردند، گفت: شعار "ما و ذلت هرگز" شعاری فرا زمانی، فرا مکانی و فرا مذهبی و فرا ملی است و برای همیشه بشر، این شعار مطرح است که انسان در راستای حفظ عزت خود و دوری از ذلت از مهمترین سرمایه خود بگذرد، در همین راستا امام حسین(ع) فرمود مرگ با عزت برتر از زندگی با ذلت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس دانشکده الهیات دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه فلسفه عاشورا، استکبارستیزی است، افزود: انسان هایی که گرفتار هوای نفس خود شده اند، علاوه بر تباه کردن خود، دیگران را هم به بندگی و استعباد می کشانند برهمین مبنا مهمترین درس عاشورا مواجهه با قدرتهای استکباری است.

وی با بیان اینکه فلسفه دیگر قیام عاشورا مبارزه با باطل است، گفت: انسان ها پیوسته در جستجوی حق بوده و حق و عدالت گمشده هم هستند و انسان هایی در طول تاریخ بوده اند که در اثر رهزنی خوی استکباری از مسیر انسانیت فاصله گرفته اند که البته امروزه هم این جریان ادامه دارد اما آنچه مهم است شناختن یزید، شمر و حسین زمانه است تا دچار خسران و زیارت باری نشویم.

حجت الاسلام سعیدی گفت: امام حسین(ع) در خطبه ای از پیغمبر(ص) نقل می کند جدم(ص) فرمود: ناگر در برابر حاکمانی که عهد شکن هستند و فساد را گسترش می دهند و بر انسان ها ستم می کنند ساکت بمانید در گناه آنها سهیم هستید».

وی با تاکید بر اینکه امام حسین(ع) نسبت به فساد در جامعه بی توجه نبود، افزود: ایشان درباره حاکمی که غرق در فساد شده راز انحراف او را به بندگی شیطان درآمدن و فاصله گیری از اطاعات خداوند می داند که نتیجه حاکمیت او، گسترش فساد اخلاقی در جامعه است.

حجت الاسلام سعیدی خاطرنشان کرد: سخن امام حسین(ع) اختصاص به آن زمان ندارد بلکه جریان عاشورا و امام حسین(ع) مانند رودی خروشان همیشه جریان دارد و دارای پیام است.

فداکاری از ویژگی های مهم جامعه عاشورایی است

وی با بیان اینکه یکی دیگر از ویژگی های جامعه عاشورایی فداکاری است که می تواند در جامعه امروزی راهگشا باشد عنوان کرد: این مساله روشنی است و حق جویی هزینه دارد بنابراین کسی که در جستجوی حق است با عافیت طلبی نمی تواند به حق برسد در همین راستا امام حسین(ع) می فرماید «من در این مسیر تمام اعضای خانواده را به عنوان شاهد صدقی بر گفتار خود همراه آورده ام».

حجت الاسلام سعیدی گفت: بی هراسی از مرگ از دیگر ویژگی های جامعه عاشورایی است که امام حسین(ع) نیز بر اساس تفکرات الهی مرگ را به معنای نابودی نمی داند بنابراین اینکه گاهی از مرگ به فوت تعبیر می شود، صحیح نیست و تعبیر صحیح وفات است یعنی حققیت انسان در پس مرگ از بین نمی رود.

وی افزود: امام حسین(ع) مرگ را نابودی نمی دانست و مرگ اندیشی در قاموس امام حسین(ع) به معنای هراس از مرگ معنا نداد چون زندگی منحصر به این دنیا نیست بلکه امام(ع) زندگی دنیا را آستانه ای برای گام نهادن در سرای جاودانگی معرفی می کند و برهمین مبنا در این نگرش به یاران خود می فرماید مرگ بسان پلی است که ما را از یک سوی واقعیت به سوی دیگر آن منتقل می کند.

حجت الاسلام سعیدی با تاکید بر اینکه امام حسین(ع) مرگ را پلی می داند که انسان را از سختی ها به سوی بهشت برین انتقال می دهد، گفت: در این نگرش برای انسان پیرو حضرت اباعبدالله الحسین(ع) هراس از مرگ معنا ندارد در حالی که برای غیر عاشوراییان مرگ مساله ای وحشتناک و وحشت زا است.

استکبار جهانی به واسطه نگرش ما به مرگ از ما هراس دارد

وی افزود: امروزه اگر استکبار جهانی از ما می ترسد به این دلیل است که ما دارای چنین نگرشی نسبت به مرگ هستیم تا جایی که امام خمینی(ره) به مستکبرین فرمودند: «اگر دین ما را تهدید کنید، ما دنیای شما را تهدید می کنیم» زیرا مستکبرین نابودی دنیا را برا ی خود غرق شدن در اقیانوس هلاکت می دانند.

حجت الاسلام سعیدی خاطرنشان کرد: ویژگی سوم جامعه عاشورایی بالندگی و پویایی جامعه است چنین جامعه ای بالنده است سکوت و سکون و بی روحی در آن بی معنا است همچنین در جامعه عاشورایی امیدواری موج می زند و افق ها را پیش روی خود قرار می دهد و پیوسته رو به رشد است و هرگز از پای نمی نشیند.

وی با بیان اینکه جامعه عاشورایی جامعه ای فضلیت محور و ارزش مدار است عنوان کرد :جامعه ای که الگوی او امام حسین(ع) است به اصول الهی و انسانی ارزش می گذارد و به حقوق انسان ها اهتمام دارد اما جامعه استکباری در نقطه مقابل قرار دارد تا جایی که حتی آب را از کودک خردسال امام حسین(ع) دریغ می کند و امروزه هم در یمن جنایاتی در حق کودکان روا داشته می شود که تکرار رفتارهای استکباری ستمگران در عاشورا علیه امام حسین(ع) است.

جامعه عاشورایی تکلیف گرا بوده و عافیت طلب نیست

حجت الاسلام سعیدی با تاکید بر اینکه جامعه عاشورایی جامعه ای تکلیف گرا است، گفت: انسانی که عبد خداوند است در راستای رضایت و عمل به دستور معبود خود گام برمی دارد و عافیت طلب نیست بلکه به رضای معبود خود می اندیشد و در این مسیر سختی ها برای او آسان می شود و در همین راستا امام حسین(ع) فرمود دشواری هایی که بر من وارد شد آسان است چون این ها هیچ کدام از دید معبود پنهان نیست.

وی افزود: ویژگی دیگر جامعه عاشورایی این است که چنین جامعه ای عرصه تقابل فرهنگ ها است زیرا عدالت خواهی و ظلم ستیزی مقابل فرهنگ بی عدالتی و فرهنگ عزت در برابر فرهنگ فرومایگی قرار دارد.

این استاد دانشگاه گفت: ویژگی آخر جامعه عاشوایی این است که چنین جامعه ای مدرسه ارزش ها است که برخی در این مدرسه مردود و برخی قبول می شوند تاجایی که امام حسین(ع) در شب عاشورا فرمود شما آزاد هستید و کسی مجبور نیست در این عرصه بماند برخی از پای نشستند و از امام فاصله گرفتند و برخی دیگر پایورزی داشتند و به امام حسین(ع) گفتند اگر بارها در این راه کشته شویم و خاکسترمان را برباد دهند همچنان بر این راه استوار خوهیم ماند.

رئیس دانشکده الهیات دانشگاه شهید بهشتی گفت: ما نیز باید خود را در مسیر امام حسین(ع) قرار دهیم و توجه کنیم تا در مدرسه عاشورا و مدرسه عشق مردود نشویم و در راستای حق جویی در پیروی از مقتدای برحق الهی کوشا باشیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۶۰۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معلم باید الگوی جامعه باشد

ایسنا/اردبیل مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل با بیان اینکه معلم باید الگوی جامعه باشد، گفت: معلم رکن اصلی در تربیت انسان است.

کلام‌الله صفری ۱۳ اردیبهشت با حضور در خبرگزاری ایسنا با اشاره به شخصیت شهید مرتضی مطهری، گفت: شهید مطهری یکی از بارزترین، موفق‌ترین و پیشروترین متفکران اسلامی است که جزو خواص بوده و امام راحل علاقه خاصی به وی داشت.

وی با بیان اینکه شهید مطهری در گستردگی فکر، درک زمان، شناخت مسائل فکری، توجه به واقعیات و آشنایی با مبانی دینی در میان علمای هم‌طراز خود سرآمد بود، افزود: ما وظیفه داریم در حوزه آموزش و پرورش این شخصیت برجسته را به جوانان و دانش‌آموزان بشناسانیم.

صفری با اشاره به برگزاری مسابقات حضوری و مجازی و دوره‌های ضمن خدمت برای شناساندن شخصیت شهید مطهری در میان کارکنان آموزش و پرورش، ادامه داد: شهید مطهری می‌تواند الگوی بسیار خوبی برای ما باشد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل با بیان اینکه معلم ماندنی‌ترین واژه علم‌آموزی در تاریخ ثبت شده است، افزود: نام و اندیشه معلم از بدو خلقت تا برای همیشه ماندگار بوده و خواهد بود.

صفری با بیان اینکه اساس هستی بر تربیت انسان است، افزود: رکن اصلی در تربیت انسان معلم است. معلمی یک هنر است و هنر به سراغ معلم و معلم به سراغ هنر می‌رود و هر انسانی نمی‌تواند هنرمند و معلم باشد.

وی با بیان اینکه آموزش و پرورش دارای انسان‌های بزرگی است که معادلات جهانی را برهم زده‌اند، ادامه داد: اگر صلح و سازش بوده به دست معلم اتفاق افتاده و اگری انقلابی رخ داده باز هم به دست معلم انجام شده است.

صفری با تاکید بر اینکه لبخند تلخ معلم دنیا را ویران می‌کند، تاکید کرد: معلم در گفتار و بیان باید آموزش دهد، به عبارتی تمامی راه‌ها را باید برای ارتقای معرفت انسان باز کند و همیشه الگوی جامعه باشد.

حسام رسولی، رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل نیز با بیان اینکه جامعه محصول فکر و هنر معلم است، گفت: در عین حال که جامعه با تمام نقاط قوت خود محصول فکر و هنر معلم است، خود معلم و جایگاه معلم هم نشاندهنده فکر و هنر جامعه است یعنی با هم ارتباط تنگاتنگ دارند. لذا امیدواریم که بتوانیم شان و منزلت و مقام معلم را در جایگاه والای خود قرار دهیم که بالاترین جایگاه است.

رسولی اظهار کرد: جهان هستی جلوه گاه صفات خداوندی است آنجایی که از صفت جمیل بودن خداوند یاد می شود این صفت خداوندی را میتوانیم در جنگلها و گلها و کوه و دشت ببینیم. صفت دیگر که به قادر بودن خداوند اشاره می کند می توان قدرت خداوند را در هستی دید اما وقتی می گوید «ان الله علیم» صفت علیم و عالم بودن در معلم جلوه گر شده و تجلی می یابد و چنانچه هر جامعه ای به معلمان خودش ارزش و احترام بگذارد قطعا آن جامعه به پیشرفت می رسد و استعدادهایش شکوفا می شود.    

رسولی افزود: امیدواریم تلاشهایی که در دولت فعلی از بابت احترام به جایگاه معلم صورت گرفته است ادامه دار باشد تا بتوانیم عزت و کرامت معلمان خود را حفظ کنیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دانش‌آموزان ‌‌باید بدانند فلسفه مرگ بر آمریکا و اسرائیل چیست
  • بانوان ایرانی بر فرضیه‌های غربی خط بطلان کشیدند
  • انتقاد امام جمعه همدان از توجه به ارزش‌های مادی در مدارس
  • رسانه‌ها پای کار بیست‌ویکمین همایش پیرغلامان حسینی باشند
  • ضرورت توجه به حقوق و مسائل مادی معلمان
  • معلم باید الگوی جامعه باشد
  • امام صادق(ع) و عبور از دوگانه‌های باطل
  • شهدای کربلای ۵ و عاشورا مهمان مسجد مقدس جمکران
  • کارنامه و کتابشناسی شهیدمطهری؛ از مشهد و قم تا مبارزه با مارکسیسم
  • استفاده از نیروهای متدین در دانشگاه از کارهای استاد مطهری بود