Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا صلحجو، پیشکسوت قرآنی کشور در گفت‌و‌گو با  ایکنا؛ درباره جایگاه قرآن کریم در ایام عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) اظهار کرد: ماجرای قیام سیدالشهدا(ع) و حماسه حسینی یعنی تاریخ عاشورا و این واقعه بسیار مهم در تاریخ، بازتاب‌ها و تأثیرات بسیار زیادی در تاریخ اسلام و تاریخ جهان گذاشته است یعنی واقعه بسیار بزرگی بود که ابعاد وسیعی داشت و باید در در تاریخ اسلام و جهان آن را ارزیابی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این واقعه مهم تاریخی از جنبه‌های مختلف مورد توجه و بررسی دانشمندان مختلف قرار گرفته است، تصریح کرد: این حرکت هم جنبه معرفتی، تاریخی، علمی و هم جنبه عاطفی و احساسی و شور دارد و از جهت انقلاب‌شناسی و ابعاد مختلف پیرامون آن نیز مورد توجه قرار می‌گیرد و می‌توان آن را بررسی کرد.

راز تداوم واقعه کربلا

صلحجو بیان کرد: ما در حوزه دینی خود که حوزه اسلامی و شیعی است، باید متوجه این امر باشیم که زمانی ما نگاه درون‌دینی به حادثه کربلا داریم و گاهی نیز با نگاه برون‌دینی این قضیه بسیار مهم را در نظر می‌گیریم. اگر بخواهیم از دید برون‌دینی به این موضوع نگاه کنیم، باید در نظر بگیریم که این حادثه در چه ظرف زمانی و مکانی رخ داد و سپس، این موضوع را مورد توجه قرار دهیم که حادثه کربلا چگونه تداوم پیدا کرد و آثار و تبعات آن در سایر وقایع تاریخی که پس از آن اتفاق افتاد، چگونه بوده است که تمامی این موارد قابل بررسی و موشکافی است.

وی در ادامه افزود: اگر از همین دیدگاه به موضوع بنگریم باید اشاره کرد که این حادثه، رویدادی است که در آن علی‌الظاهر 72 نفر در برابر چند هزار نفر قرار گرفتند و به ظاهر نیز شکست خوردند، اما هنگامی که به ادامه این حرکت و تأثیراتی که بعدها از خود به جای گذاشت، می‌نگریم، مشاهده می‌کنیم که درست برعکس ظاهر قضیه است یعنی این حادثه عظیم باعث شد تمام اهداف و نقشه‌هایی که بنی‌امیه برای محو اسلام و بدنام کردن خاندان پیامبر(ص) داشتند، به عکس جواب داد و موجب شد که بنی‌امیه و عمالشان رسوا شوند و به عکس آرمان حسینی و اهداف امام حسین(ع) و آئینی که ایشان دنبال می‌کرد یعنی زنده کردن دین جد یزرگوارشان، محقق شد.

پیشکسوت قرآنی کشور اظهار کرد: امروز که نزدیک به هزار و چهارصد سال از آن حادثه عظیم می‌گذرد، شاهد آنیم کسی در دنیا وجود ندارد که از بنی‌امیه به عنوان قومی که به دنبال تحقق ارزش‌های اسلامی بودند، طرفداری کند، ولی امروز تقریباً هیچ ملتی در دنیا نیست که ماجرای سیدالشهدا(ع) را اطلاع نداشته باشد و آن را ارج ننهد.

عزاداری حسینی حرکت شاخص شیعه

وی با بیان اینکه در تمامی اقوام مختلف دنیا مناسک و سنت‌های مختلفی وجود دارد، گفت: اگر از این دید نیز بخواهیم به موضوع بنگریم باید اشاره کرد که این سنت‌ها در اقوام مختلف معمولاً دارای اهداف متعالی نیستند ولی در حرکت سیدالشهدا(ع) هدف متعالی و الهی وجود دارد. امروز سنت‌ها و حرکت‌های مختلف آئینی در اقوام مختلف جهان اصلاً قابل مقایسه با حرکت شیعیان در ایام عاشورا نیست.

صلحجو در ادامه تصریح کرد: همچنین، اگر بخواهیم از نگاه درون‌دینی به مسئله عاشورا و قیام امام حسین(ع) بنگریم، خواهیم دید پرداختن به این حادثه عظیم و شور فراوانی که در این ایام در ملت ایجاد می‌شود، فرصت بسیار بزرگ و عظیمی است که در اختیار ملت ما قرار دارد. اصلاً امکان ندارد که بتوان با هیچ انگیزه و هدف دیگری در یک روز تمام ملت را در صحنه آورد و هدف متعالی را با شعائر و آداب و رسوم ویژه دنبال کنیم. این انگیزه را سیدالشهدا(ع) به ما داده است که در این چند روز همه مردم متوجه یک حقیقت هستند که همه علما باید از این فرصت به بهترین نحو استفاده کنند.

پیشکسوت قرآنی کشور افزود: جامعه قرآنی فرصتی از این بهتر ندارند تا در روزهایی که جمعیت بسیار زیادی اعم از متدینان و یا مردم عادی و کسانی که چندان توجهی به این امور ندارند، در یک جا جمع می‌شوند و قرآنیان می‌توانند از این فرصت بهترین استفاده را داشته باشند. قرآنیان باید از این فرصت عظیم به بهترین نحو استفاده کنند و وقتی این جمعیت در مجالس و هیئت‌های مختلف در اختیار ایشان قرار می‌گیرد، باید اهداف و ارزش‌های قرآنی را در میان ایشان ترویج کنند.

تلاوت قرآن در جلسات عزاداری

وی ادامه داد: حداقل برنامه‌های قرآنی که می‌توان در این ایام انجام داد این است که در اوایل جلسات عزاداری، آیات نورانی قرآن کریم تلاوت شود و روحانیون عزیز نیز مطالب خود را از قرآن برداشت کنند و مسائل سیدالشهدا(ع) را در مسیر آیات قرآنی تفسیر کنند تا به این ترتیب قرآن بیشتر مطرح شود، چون سیدالشهدا(ع) برای احیای قرآن قیام کرد.

پیشکسوت قرآنی کشور اظهار کرد: از طرفی قرآنیان باید جلوی انحرافات و بدعت‌های ناصحیحی که وارد این حرکت می‌شود را بگیرند. قرآنیان وظیفه دارند قرآنیان باید خط نگهدار و رصد کننده اعتقادات مردم باشند؛ زیرا ایشان بیشتر با سرچشمه آیات الهی آشنا هستند. اولاً قرآنیان باید خود معارف قرآنی را به بهترین نحو بیاموزند و سپس، اعتقادات دینی که امروز در جامعه رایج است را با قرآن کریم تطبیق دهند و آن‌هایی که با قرآن مطابقت ندارد را آرام آرام با فرهنگ‌سازی از بین ببرند و خرافات را بزدایند. بزرگترین رسالت قرآنیان امروز این است که حرکت سیداشهدا(ع) را که آثار زیاد و بزرگی در تاریخ داشته و متأسفانه به برخی مسائل ناصحیح آلوده شده است را پالایش کنند.

صلحجو در پایان سخنان خود تصریح کرد: قرآنیان ما وظیفه دارند اعتقادات دینی و مذهبی جامعه به ویژه اعتقادات مربوط به حادثه عاشورا را با قرآن تطبیق دهند و در میان آن‌ها مسائلی را که با آیات قرآن سازگاری ندارد را پالایش کنند.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی قرآنیان بدعت ها عاشورا پالایش قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۶۴۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتخار ۲۷ سال خادمی قرآن

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، مدیریت دارالقرآن طوبی بوشهر از سه سال پیش به خانم عزت عالی‌حسینی واگذار شد تا کلاس‌های آموزش مفاهیم، روخوانی، روان‌خوانی حفظ و تدبر برای علاقمندان برگزار شود.

خانم عالی حسینی با سابقه ۲۷ ساله تدریس، افتخار خود را خادمی قرآن می‌داند.

این بانوی ۵۳ ساله با آمدنش به دارالقرآن طوبی، فضای آموزش را به گونه‌ای بازسازی کرد تا کودکان با اشتیاق بیشتری در کلاس‌ها شرکت کنند.

او برای کودکان ۵ ساله طرح رویش قرآنی را اجرا کرد که با نماز، اذان، اخلاق، تربیت اسلامی و روان‌خوانی قرآن آشنا شوند و به گفته خودش وقتی به مدرسه می‌روند چند قاری و حافظ قرآنی داشته باشیم.

در دارالقرآن طوبی مادران هم در کنار فرزندان‌شان قرآن می‌خوانند و برخی از آنها حافظ چند جزء هستند.

۳۰ بانوی کم‌سواد هم در کلاس‌های آموزش قرآن شرکت کردند و به تنهایی می‌توانند قرآن را ختم کنند.

خانم عالی حسینی در حوزه‌های داستان نویسی، عکاسی و مقاله نویسی با موضوع حجاب و عفاف ۳۰۰ رتبه کشوری و استانی دارد.

به اعتقاد وی فرقی نمی‌کند در چه موسسه قرآنی و در کجا فعالیت می‌کند، مهم این است که دانش‌آموزانی حافظ و قاری قرآن و مانوس با آیات الهی تربیت شوند.

سالانه حدود ۵۰۰ کودک در دارالقرآن طوبی بوشهر قرآن و مفاهیم آن را فرا می‌گیرند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد
  • افتخار ۲۷ سال خادمی قرآن
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود
  • ظرفیت‌های یک نمایشگاه در احیای قرآن/ «حراج باران» برگزار می‌شود
  • ثبت‌نام لیگ قرآنی «ضحی» در گیلان آغاز شد
  • تجلیل از نخبگان قرآنی در استان البرز
  • ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی "حفظ نور رضوی" آغاز شد
  • مشارکت ۳۲۵ نفر در مسابقات قرآنی شرکت گاز خراسان جنوبی
  • آغاز ثبت نام چهارمین دوره مقدماتی طرح ملی قرآنی حفظ نور رضوی
  • قرآن فضای گفتگوی بسیاری درباره هنر دارد