Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان گفت: تور آشناسازی با آیین‌های محرم ویژه فعالان گردشگری فضای مجازی و خبرنگاران ایران، نهم و دهم محرم ماه امسال در سیستان و بلوچستان برگزار شد.

به گزارش ایسنا، در سیستان و بلوچستان نیز آئین‌های خاصی از گذشته تا به امروز انجام می‌شود که بارزترین آیین تعزیه است، برای آشنایی مردمان سایر نقاط کشور، تور آشناسازی با آیین‌های محرم ویژه فعالان گردشگری فضای مجازی و خبرنگاران ایران، نهم و دهم محرم ماه امسال در سیستان و بلوچستان برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان در این زمینه اظهار کرد: این تور با هدف آشناسازی فعالان گردشگری، فضای مجازی، گردشگری الکترونیک و خبرنگاران با برنامه های آیینی خاص سیستان برگزار می شود.

مجتبی میرحسینی گفت: قدمت عزاداری برای سید و سالار شهیدان در سیستان پیشینه‌ای به بلندای تاریخ دارد، شاید بزرگ‌ترین افتخار سیستان در سوگواری برای حضرت اباعبدالله الحسین (ع) را در امتداد عرض ارادت مردم این منطقه به سید و سالار شهیدان در طول سال و برپایی نخستین قیام به خونخواهی امام حسین توسط مردم سیستان را بتوان جست‌وجو کرد.

وی بیان کرد: سیستان به عنوان یکی از مناطق قدیمی ایران همه ساله در ایام محرم شاهد برگزاری آئین‌ها و مراسم‌های مختلف عزاداری است، آئین‌هایی که همراه با سنت‌های دیرینه مذهبی گره خرده و سنت‌هایی که با عشق و شور همراه است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان افزود: در سیستان همانند دیگر شهرها و نقاط کشور آداب و رسوم خاصی وجود دارد این آیین همه ساله در دهه اول محرم به پاسداشت نهضت خونین کربلا با حال و هوای معنوی خاصی برگزار می‌شود که مراسم سیاپوشی، مشعل گردونی، علم گردانی، گلدسته وتابوت گردانی، سقایی، شووی یا شبی گردونی، چاووشی، محتشم خوانی، بحرطویل.نوحه شنستکا، روضه خوانه زنان ونزورات مختلف از شاخص‌ترین آئین‌ها در این منطقه است.

این مسئول ادامه داد: یکی از انواع گردشگری،گردشگری مذهبی است که به لحاظ موقعیت فرهنگی مذهبی خاص ایران در میان کشورهای دیگر، گردشگری مذهبی جای رشد و توسعه بسیاری در کشور ما دارد.

وی گفت: گردشگری مذهبی، علاوه بر جنبه های اقتصادی و مالی خود، باعث ارتباط اسلامی با سایر کشورها شده و تعامل بین ملل و فرهنگ‌هایی را که نقاط مشترکی دارند، سبب می‌شود.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان ادامه داد: آیین‌های فرهنگی - مذهبی که ریشه در باورها و اعتقادات یک ملت و قوم دارند و امروزه به عنوان یک جاذبه گردشگری فرهنگی شناخته شده و در طی دوران‌های مختلف به صورت جشن‌ها وعزاداری‌ها در میان مردم رایج بوده‌اند که خیلی از اوقات به صورت اجرای نمایش برگزار می شده است.

وی گفت: از آنجا که احیای مراسم سنتی در تمامی کشورهای جهان جهت جذب توریست یکی از راهکارهای توسعه توریسم فرهنگی است و می‌تواند در این جریان توسعه، به نفع توریسم فرهنگی ایران مورد استفاده قرار گیرد.

میرحسینی افزود: ظرفیت آئین‌های تاسوعا و عاشورای مردم سیستان در جذب گردشگر ، نشان می‌دهد که این مراسم ها قابلیت لازم را برای جذب توریست دارد و برگزاری این مراسم به صورت سنتی و در مکان‌های بزرگ مذهبی و خاص و احیای تعزیه می‌تواند در این راه مفید است.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان گفت: سیستان و بلوچستان در طول سال ظرفیت‌های گردشگری متنوعی دارد که برای انواع گردشگری قابلیت داشته و می‌تواند سالانه پذیرای خیل عظیم گردشگران باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: محرم 98 فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۶۶۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳٠ درصد قبولی در رشته‌های پزشکی و علوم پزشکی مربوط به زابل است

 علیرضا ملاشاهی  فرماندار ویژه شهرستان زابل در مراسم تجلیل از دانش‌آموزان و مربیان افتخارآفرین زابل، اظهار کرد: لوح تقدیر و کاپ‌هایی که در دستان شما است نتیجه غیرت و همت مثال زدنی مردمان دانشمند، هنرمند و عزتمند سیستان است که توانستند تمام مشکلات و موانع را پشت سر بگذارند.

وی افزود: در آینده مطمعنا شما باید چرخ توسعه سیستان را در دست بگیرید و آنچه که مرز و حد و حدودی ندارد دانش است، هر آنچه که می‌توانید در این حوزه‌ها خودتان را تقویت کنید.

معاون‌ استاندار سیستان و بلوچستان فرماندار ویژه شهرستان زابل با بیان اینکه، آن چیزی که این استان را در مسیر آبادانی، توسعه و بالندگی قرار می‌دهد همدلی و هم افزایی، یکدلی و یکرنگی است، تاکید کرد: باید دست در دست هم پله‌های افتخار و مسیرهای آینده‌سازی را در این استان طی کنیم و آستانه تحمل را جهت بالا بردن پذیرش انتقادات بالا ببریم تا از اتفاقاتی از نوع تفرقه و دوگانگی اجتناب کنیم و بصیرت داشته باشیم که در این دام‌ دشمن که باعث سرخوردگی استان می‌شود گرفتار نشویم.
وی افزود: امروز اتفاقات خوبی در سیستان به لحاظ بعد تجاری، صنعتی و ایجاد مبادلات تجاری بین چابهار، میلک، افغانستان و کشورهای همسایه رخ داده که می‌تواند این استان را به اوج شکوفایی برساند.
ملاشاهی ادامه داد: خودتان را دست کم نگیرید، سیستان‌وبلوچستان و فرزندان این منطقه دارای استعدادهای خاص و ویژه هستند، آنچه باعث افتخار شما خواهد شد تلاش و کار کردن است باید کار و تلاش کنید چرا که خداوند به سعی و تلاش شما برکت می‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • پنجمین جشنواره فرهنگی و گردشگری سی ترمی در زهک برگزار شد
  • ۳٠ درصد قبولی در رشته‌های پزشکی و علوم پزشکی مربوط به زابل است
  • نقاره‌زنی در اردبیل احیا می‌شود
  • دوره آموزشی «حسنه ماندگار» ویژه خادمیاران و فعالان فرهنگی اجتماعی
  • برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ
  • آمادگی کامل سمرقند برای هرگونه همکاری در برگزاری هفته فرهنگی اصفهان
  • منطقه ترشاب خاش یکی ازجاذبه‌های گردشگری سیستان وبلوچستان
  • نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزان درآمل برگزار شد
  • جشنواره ملی نهج البلاغه دانشگاهیان در سیستان و بلوچستان برگزار می‌شود
  • برگزاری نخستین کارسوق سواد رسانه‌ای ویژه دانش آموزی درآمل