Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@17:47:53 GMT

پیش‌بینی وجود ۶۰ هزار بیمار مبتلا به HIV در کشور

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۷۰۴۹۹

عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات ایدز دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره یکی از طرح‌های پژوهشی این مرکز گفت: نتایج این طرح‌ تحقیقاتی نشان می‌دهد ورزش و به خصوص ورزش‌های مقاومتی می‌تواند در بهبود وضعیت ترکیب بدن، سطح ایمنی و همچنین روحیه افرادی که با اچ.ای.وی زندگی می کنند، بسیار تاثیرگذار باشد.

به گزارش «تابناک»، دکتر سید احمد علینقی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره یکی از طرح‌های پژوهشی مرکز تحقیقات ایدز دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در طرحی که اخیرا انجام شد و عنوان آن " بررسی اثر چهار ماه تمرین مقاومتی و انجام فعالیت های ورزشی تفریحی بر سطوح CD۴ ،ترکیب بدنی و وضعیت روحی- روانی مردان مبتلا به HIV در باشگاه یاران مثبت تهران" بود، افراد مورد مطالعه به سه گروه تقسیم شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از این گروه‌ها مشغول انجام ورزش‌های مقاومتی با کش‌های تراباند شدند.

وی افزود: گروه دوم، مداخله‌ای مبنی بر تغییرات سبک زندگی مانند توصیه های تغذیه ای و ورزشی دریافت کردند و از آن‌ها خواسته شد تا ورزش‌های سبک مانند پینگ‌پنگ، پرتاب دارت و شطرنج انجام دهند. گروه سوم هم گروه کنترل بود که هیچ تغییری در برنامه زندگی روزانه آنها ایجاد نشد. نتایج این پژوهش نشان داد سطح ایمنی افرادی که ورزش‌های مقاومتی انجام می‌دادند بالا رفته و ترکیب بدنی آن‌ها نیز بهبود پیدا کرد.

عضو هیئت‌علمی مرکز تحقیقات ایدز دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره نتایج این پژوهش گفت: سطح ایمنی افرادی که در گروه ورزش‌های سبک و اصلاح سبک زندگی قرار داشتند نیز افزایش پیدا کرد اما وضعیت ترکیب‌بدنی و سطح ایمنی گروهی که هیچ مداخله‌ای دریافت نکردند بدتر شد. این نشان می‌دهد که ورزش و به خصوص ورزش‌های مقاومتی می‌تواند در بهبود وضعیت ترکیب بدن، سطح ایمنی و همچنین روحیه افرادی که با اچ.ای.وی زندگی می کنند، بسیار تاثیرگذار باشد.

پیش‌بینی ۶۰ هزار فرد مبتلا به اچ.آی.وی

وی با بیان این که براساس مطالعات انجام شده پیش‌بینی می کنیم که حدود ۶۰ هزار فرد مبتلا به اچ.آی.وی در کشور وجود داشته باشند، گفت: از میان ۶۰ هزار نفری که ما تخمین می‌زنیم، حدود ۳۹ هزار نفر شناسایی شده‌اند. با تحقق اهداف برنامه ۹۰،۹۰،۹۰ سازمان ملل متحد همچنان فاصله داریم ولی در تلاشیم که این فاصله را کاهش دهیم. فکر می‌کنم به حدود ۴۵ درصد از اهداف برنامه ۹۰،۹۰،۹۰ سازمان ملل متحد در خصوص اچ.ای.وی در ایران رسیده ایم و این فاصله باید بسیار کمتر شود.

علینقی درباره برنامه ۹۰،۹۰،۹۰ سازمان ملل گفت: این سه ۹۰ به این معناست که تا سال ۲۰۲۰ میلادی، ۹۰ درصد کسانی که با HIV زندگی می‌کنند تشخیص داده شوند، ۹۰ درصد از آنها روی درمان اچ.ای.وی قرار بگیرند و میزان ویروس نیز در بدن۹۰ درصد از افراد تحت درمان، مهار شده باشد.

وی با بیان این که اولین پیوند موفقیت‌آمیز مغز استخوان در یک بیمار مبتلا به اچ.آی.وی با مشارکت مرکز تحقیقات ایدز انجام گرفته است گفت: در حال حاضر در دنیا محققان ایدز بر روی نقش سلول‌های بنیادی در درمان اچ.آی.وی مشغول فعالیتند. در مرکز تحقیقات ایدز هم به دنبال این هستیم که تحقیقاتی درباره استفاده از سلول‌های بنیادی در درمان اچ.آی.وی داشته باشیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: بیماری ایدز اچ آی وی ابتلا به ایدز آمار بیماران ورزش درمان سامانه سماح ماه محرم داستان اتم سعید مرتضوی شبنم نعمت زاده تاسوعا عاشورا شب دهم محرم زیارت عاشورا شام غریبان جان بولتون مقتدی صدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۰۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، پس از تجزیه و تحلیل خون ۲۰۰ زن سفیدپوست بریتانیایی که نیمی از آنها به آرتروز زانو مبتلا بودند و نیمی دیگر مبتلا به این بیماری نبودند، محققان دریافتند که وجود برخی از نشانگرهای زیستی زنان مبتلا به آرتروز زانو را از زنان بدون این بیماری متمایز می‌کند.

دکتر «ویرجینیا بایرز کراوس»، نویسنده ارشد این مطالعه و جراح ارتوپدی در دانشکده پزشکی دانشگاه دوک کارولینای شمالی، گفت: «ما دریافتیم که می‌توانیم افرادی را که در معرض خطر ابتلاء به آرتروز زانو هستند شناسایی کنیم، اما چیزی که هیجان‌انگیز بود این بود که هشت سال قبل از اینکه آنها تغییراتی در اشعه ایکس داشته باشند، توانستیم آن را شناسایی کنیم.»

این مطالعه مبتنی بر تحقیقات قبلی است که در آن آزمایش خون ۷۴ درصد دقت در پیش‌بینی پیشرفت آرتریت زانو و دقت ۸۵ درصد در تشخیص آرتریت زانو را نشان داد.

در حالی که هیچ درمانی برای آرتروز زانو وجود ندارد، موفقیت درمان‌های جدید می‌تواند به شناسایی زودهنگام بیماری و کاهش سرعت پیشرفت آن بستگی داشته باشد.

محققان تاکید کردند که درست مانند بیماری قلبی، پوکی استخوان یا بیماری آلزایمر، آرتروز زانو نیز یک اختلال مزمن است که معمولاً در اواخر بیماری تشخیص داده می‌شود. به گفته محققان، با شناسایی زودتر آن، پزشکان به طور بالقوه می‌توانند این بیماری را قبل از اینکه ناتوان کننده شود، متوقف کنند.

کراوس گفت: «در واقع با شناسایی زودتر آن، می‌توانیم از ناتوانی، درد و بدتر شدن کیفیت زندگی جلوگیری کنیم.»

به گفته کراوس، اگر بیماران از طریق آزمایش خون متوجه شوند که در معرض خطر بالای آرتروز زانو هستند، می‌توانند تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنند که شامل کاهش وزن، ورزش، تغذیه سالم یا حتی تزریق استروئید می‌شود.

محققان همچنین تاکید کردند که آرتروز زانو برای بیماران چیزی بیش از دردناک است: همچنین منجر به اکثر موارد تعویض مفصل می‌شود و بار اقتصادی زیادی ایجاد می‌کند.

کد خبر 6097590

دیگر خبرها

  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • بارانِ بهاری در راه ۱۸ استان
  • هوای ابری و بارش‌های بهاری فردا در ۲۳ استان
  • بیمار مرگ مغزی به ۴ نفر زندگی دوباره بخشید
  • بیماری پارکینسون را سه سوته تشخیص دهید
  • ورود سامانه بارشی به کشور طی فردا
  • وضع آب و هوا ؛ از فردا سامانه بارشی به کشور وارد می شود
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • ورود سامانه بارشی به کشور طی فردا