Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@08:29:19 GMT

دانشنامه همدانیکا را در فضای مجازی بخوانید

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۷۱۰۴۵

دانشنامه همدانیکا را در فضای مجازی بخوانید

از آنجا که مسئولان برای چاپ این دانشنامه با او همکاری نکردند، مجبور شد مطالب آن را در یک کانال تلگرامی به مخاطبان عرضه کند.

حاصل ۴۰ سال مطالعه

این پژوهشگر و نویسنده همدانی درباره نحوه جمع‌آوری این دانشنامه به همشهری می‌گوید: جمع‌آوری یادداشت‌هایم در طول ۴۰ سال با موضوع همدان‌شناسی و فیش‌برداری از آنها به مرور زمان پایه و اساس دانشنامه الفبایی همدانیکا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضاپور جمور ادامه می‌دهد: این اثر را ــ که در ابتدا فکر نمی‌کردم از این حجم برخوردار شود ــ طی ۴۰ سال از منابع و مآخذ مختلف گردآوری کرده‌ام و معتقدم در حوزه استان‌شناسی ایرانی بی‌نظیر است. در طول این سال‌ها، بارها و بارها یافته‌های به دست آورده را با توجه به اطلاعات جدیدی که می‌یافتم، اصلاح و ویرایش کرده‌ام. نزدیک ۷۰ درصد از مداخل همدانیکا مربوط به دستیابی من به داده‌ها و اسناد موجود در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران است و در آنجا که گنجینه‌ای عظیم از اطلاعات است، بیش از نیمی از مداخل همدانیکا را گردآوری کردم و تا جایی که ‌توانستم یادداشت برداشتم.

وی بیان می‌کند: بنده برای تدوین همدانیکا براساس روش‌های رایج دانشنامه‌نویسی ابتدا یک سری مدخل اصلی و فرعی تعریف کرده و داده‌هایی را که به‌ دست می‌آوردم، متناسب با همان مدخل‌ها می‌چیدم. در این مسیر و در ابتدای دهه ۸۰، اینترنت هم نقشی درخور پیدا کرد و کمک بسیار شایانی بود. زمانی که اینترنت رایج تلفنی و بسیار کند بود، واحد تحقیقات صداوسیمای مرکز همدان دارای اینترنت پرسرعت ماهواره‌ای بود که با توجه به سرعت بسیار بالا و دسترسی به تمامی پایگاه‌های اطلاعاتی داخلی و خارجی، در اوقات فراغتی که داشتم توانستم به ذخیره‌سازی مداخل جدید بپردازم که طی زمان بدل به یک کتابخانه بزرگ دیجیتالی شد. مداخلی را که می‌یافتم به مرور زمان تایپ می‌کردم و به ویرایش مداخل قبلی می‌پرداختم. بدین‌ترتیب و به مرور زمان دانشنامه الفبایی همدانیکا شکل گرفت.

هزار خان برای چاپ

این پژوهشگر همدانی درباره موانع بر سر راه چاپ همدانیکا می‌گوید: دانشنامه همدانیکا ۱۰ جلد و قریب ۱۵ هزار صفحه است. از طریق یکی از اقوام که دستی در چاپ و نشر دارد اقدام کردم اما ناشران پایتخت گفتند چاپ همدانیکای ۱۰ جلدی برای ناشر خصوصی سخت و موجب خواب سرمایه است و حاضر به چاپ آن نشدند. از ناشران استانی هم گمان نمی‌کنم کسی استطاعت مالی چاپ این مجموعه را داشته باشد. وی می‌افزاید: در ملاقاتی که با مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان داشتم، مقرر شد از بودجه وزارتخانه یک دوره ۵۰۰ نسخه‌ای این دانشنامه چاپ شود، اما با تغییر مدیریت فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان این موضوع هم معلق ماند. بنابراین مجددا باید تمام پیگیری‌ها را از نو انجام دهیم که دیگر از حوصله من خارج است.

دانشنامه تلگرامی

این پژوهشگر و نویسنده همدانی درباره علت انتشار این دانشنامه در فضای مجازی توضیح می‌دهد: پس از منتفی شدن چاپ دانشنامه با بودجه وزارت ارشاد، به فکر انتشار رایگان و آزاد آن در بستر اینترنت افتادم. نگارش دانشنامه ۱۰ جلدی همدانیکا فقط کار دل و عشق و علاقه است و من هم از آغاز در پی نام و نانی از این پژوهش نبوده‌ام. بنابراین کانال همدانیکا را به کمک فرزندم عرفان و پسرعمه دانشورم کورش رضاپور راه‌اندازی کردم و مطالب دانشنامه را به صورت روزنامه و براساس حروف الفبای فارسی در آن منتشر می‌کنم.

رضاپور جمور خاطرنشان می‌کند: جهان حال و آینده، جهان مناسبات دیجیتالی و مجازی است و انقلاب الکترودیجیتال که در حال درنوردیدن تاریخ بشر است تازه در آغاز راه خود است. من از این فرصت بهره بردم و دانشنامه همدانیکا را که حاصل ۴۰ سال مطالعه و پژوهش است، به همشهریان، هم‌استانی‌ها و هموطنان عزیزم خاصه جوانان استان همدان تقدیم کردم. امیدوارم مورد توجه و استفاده آنها قرار گیرد. نشانی تلگرامی دانشنامه همدانیکا بدین شرح است:http://t.me/hamedanica

کد خبر 454526 برچسب‌ها استان همدان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان همدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۱۰۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن: فضای مجازی، دلیل انتقادات گسترده از اسرائیل است!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا بدون اشاره به تجاوز بیش از ۶ ماهه رژیم صهیونیستی به نوار غزه و نسل‌کشی آشکار فلسطینیان در این باریکه، مدعی شد که دلیل انتقادات گسترده از اسرائیل، تا اندازه‌ای به فضای مجازی مربوط است!

ادعای بلینکن در جریان بحث و تبادل نظر با «میت رامنی» سناتور جمهوری‌خواه ایالت یوتای آمریکا در اندیشکده «مک‌کین» مطرح شد. رامنی این سوال را مطرح کرد که «چرا در بحبوحه جنگ غزه، تبلیغات برای اسرائیل تا این اندازه وحشتناک است؟ چرا افکار عمومی به حماس کاری ندارد؟ پیشنهاد آتش‌بس روی میز است اما جهان همچنان به اسرائیل می‌تازد؟»

بلینکن در واکنش یادآور شد که در زمان آغاز کارش در واشنگتن در اوایل دهه ۱۹۹۰ «همه یک کار مشابه می‌کردند و برای اطلاع از رویدادهای جهان، روزنامه می‌خواندند و شبکه‌های تلویزیونی ملی را تماشا می‌کردند.»

وی در ادامه مدعی شد: اما امروز در دهه ۲۰۲۰ با جریان «وریدی» اطلاعات توام با انگیزه‌های جدید و داده‌هایی که هر میلی‌ثانیه به‌روز می‌شود، سروکار داریم و فضای مجازی روایت را تحت تسلط دارد.

دیپلمات ارشد آمریکایی مدعی شد: امروز در اکوسیستم فضای مجازی، مفاهیم، تاریخ، حقایق گم می‌شود و احساسات و تاثیر تصاویر، غالب است. نمی‌توانیم خیلی درباره آن مبالغه کنیم اما فضای مجازی تاثیر بسیار، بسیار، بسیار چالش‌برانگیزی بر روایت دارد!

بلینکن پس از پیوند دادن فکاهی واکنش‌های شدید بین‌المللی به پروپاگاندای فضای مجازی، گفت که یکی دیگر از دلایل انتقادات از رژیم صهیونیستی را «رنج و درد مداوم انسان‌ها در نوار غزه خواند.»

رژیم صهیونیستی پس از بیش از ۶ ماه بمباران و تجاوز به نوار غزه و افزایش روزافزون شمار کشته‌شدگان (شهدا)، با انتقادات شدیدالحن جامعه بین‌الملل روبه‌رو شده است. کارشناسان سازمان ملل متحد به‌رغم اعمال نفوذ آمریکا و غرب، در ماه مارس اعلام کردند که «دلایل و مدارک منطقی برای وقوع نسل‌کشی در نوار غزه وجود دارد.»

در پی حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوارز غزه پس از عملیات «طوفان‌الاقصی» حماس علیه صهیونیست‌ها در هفتم اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲)، تاکنون حدود ۳۵ هزار فلسطینی که عمده آنها زنان و کودکان هستند، به شهادت رسیده‌اند.

کد خبر 6098200

دیگر خبرها

  • حکم محمود مهرابی قابل فرجام‌خواهی در دیوان عالی کشور است
  • تیپ خاص ناصر حجازی در فضای مجازی داغ شد!
  • بلینکن: فضای مجازی، دلیل انتقادات گسترده از اسرائیل است!
  • (ویدئو) فیلم جدید کشف آدم کوتوله در ایران فضای مجازی را منفجر کرد
  • جشن دختر دبیرستانی‌ها با ببعی چه بازیگوشی!
  • تصویر باورنکردنی از یک خیابان در شهر اروپایی سوژه فضای مجازی شد
  • پدر، مادر، ما متهمیم ...
  • عکس| اعتراض عجیب‌وغریب چینی‌ها به شرایط کاری
  • هرقانونی در فضای مجازی به معنای محدود کردن فضای مجازی نیست!
  • ببینید/ ایران از واقعیت تا فضای مجازی