Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@04:46:20 GMT

ثبت ملی مراسم سنگ زنون،به زودی

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۷۴۵۵۲

ثبت ملی مراسم سنگ زنون،به زودی

آئین ۸۰ ساله سنگ زنون صبح عاشورا در محله قدیمی کن منطقه ۵ به‌زودی در آثار ملی کشور ثبت می‌شود.

به گزارش ایسنا محله قدیمی کن که از پنج بخش سرآسیاب، اسماعیلان، بالان، میان ده و دار قاضی تشکیل شده است، جلوه‌گاه سنت‌های دیرین محلی واجرای آیین‌های محرم است .

یکی از معتمدین محله کن، درباره شیوه اجرای آئین سنگ‌زنون که  قدمت آن به ۸۰ سال می‌رسد،گفت: در این مراسم عزاداران به نشانه اندوه با برهم زدن دوچوب یا سنگ و خواندن مرثیه در عزای سالار شهیدان، به سوگ می نشینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مراسم از دیرباز مورد توجه اهالی کن بوده و این آئین، نمادی از سنگ برسر زدن به نشانه عزا است و به قولی دیگر اهالی محلات کن با سنگ زنی به زیارت اهل قبور می‌روند تا یاد آور واقعه عاشورا شوند.

وی درباره علت نامگذاری این مراسم به سنگ زنون اظهارکرد: در ایام گذشته، این مراسم با سنگهای یک دست انجام می‌شد و امروزه اهالی کن، به جای سنگ، با کوبیدن دو چوب استوانه ای شکل یکدست که قبلا درون روغن مخصوص قرار گرفته تا صدایی شبیه به سنگ زدن به خود بگیرد ، عزاداری می‌کتند و بعد ازاین اعلان عمومی، نوحه خوانی، سینه زنی و بقیه مراسم تا اذان ظهر ادامه می‌یابد. دراین میان خانم ها در حسینیه مشغول عزاداری هستند و فقط برای شام غریبان به داخل محله می‌روند.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۵ امسال نیز از ساعت ۹صبح روز عاشورا ، دسته سنگ زنی از حسینیه محله سرآسیاب به سمت محله اسماعیلان و بالان ملحق شدند و در قالب هیئت سنگ زنی به میان ده و پس از آن در حسینیه نور محله در قاضی با حضور حداکثری، مصیبت اهل بیت را به سوگ نشستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شهرداري تهران عاشورا محله کن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۴۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغسیل اموات کنار آب‌انبار شیخ در طرشت

همشهری آنلاین - ثریا روزبهانی: حاج «رضا حسین‌مردی»، از اهالی قدیمی محله، می‌گوید: «وقتی کودک بودم دست مادرم را می‌گرفتم و از پله‌های آب‌انبار پایین می‌رفتیم. آب‌انبار حدود ۴۰ پله زیر زمین قرار داشت. مردم از آب آن برای شستن امواتشان هم استفاده می‌کردند. مرده‌شورخانه‌ای کنار آب‌انبار بود. آن زمان تعدادی از افراد محلی کنار بقعه دفن می‌شدند و همان‌جا مراسم تدفین آنها انجام می‌شد. بعدها مرده‌شورخانه را خراب کردند و آب‌انبار نیز زیر خاک مدفون شد.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

همچنین در این محله یک حمام قدیمی وجود داشت. اکنون بیش از ۷دهه از ساخت حمام مدرن و شیک محله طرشت توسط مرحوم «علی زارع»، یکی از ساکنان طرشت، می‌گذرد؛ حمامی که بعد از گذشت این سالیان هنوز سرپا و فعال است. حسین‌مردی درباره این حمام قدیمی می‌گوید: «از مسجد جامع امام حسن عسکری(ع) که ۸۰۰ سال قدمت دارد تا انتهای بلوار تیموری فعلی، همگی جزء زمین‌های حاج علی ارباب بود. او یکی از ۴ ارباب طرشت و مرد خیری بود. گرمابه اصلی طرشت یا خزینه، جلو حسینیه طرشت بود که حالا به محلی برای پارک خودروها تبدیل شده است. با این حال، اگر زمین آن را حفر کنند، خزینه را خواهند دید. بعد از بین رفتن خزینه، مردم به گرمابه‌ دیگری نیاز داشتند که حاج علی ارباب آن را ساخت؛ حمامی بسیار بزرگ، شیک و شهری که برایش دوش گذاشت و نمونه‌اش را کسی در آن دوران ندیده بود. جالب است بدانید استفاده از خزینه، سرانه داشت؛ یعنی هر کدام از اهالی با توجه به تعداد جمعیت‌شان باید گندم، جو یا باقلا می‌دادند. شخصی که هیزم‌ها را رایگان از باغ‌ها برمی‌داشت، آتش حمام را روشن می‌کرد تا آب آن داغ شود.»

آب هم از قناتی تأمین می‌شد که بعد از ورود به یکی از ۴ آب‌انبار طرشت به خزینه سرازیر بود. از آن مهم‌تر چون حمام از ساروج ساخته شده بود اصلاً خرابی نداشت، برای همین اهالی پولی برای حمام در خزینه پرداخت نمی‌کردند و این موضوع خیلی به چشم می‌آمد. تیر ماه هر سال زمان خرمن‌کوبی یک نفر برای جمع کردن سرانه حمام به خانه‌های اهالی سر می‌زد و مقدار مشخصی از کشت آن سال آنها را در ازای استفاده یک سال از خزینه می‌گرفت. با ساخت گرمابه آسیا برخی اهالی از اینکه باید برای استحمام پول بدهند شاکی شدند و استفاده از دوش را هم نمی‌پسندیدند. چون قبلاً در خزینه جلو حسینیه، آقایان از غروب خورشید تا طلوع و خانم‌ها از صبح زود تا مغرب می‌توانستند از حمام استفاده کنند. همین شد که حاج علی ارباب در قسمت پایینی حمام، با خراب کردن ۳ دوش یک خزینه‌ ساخت. اما به مرور و در سال‌های ۵۰ اداره بهداشت استفاده از خزینه را قدغن کرد، چون آن زمان بیماری‌های پوستی و کچلی شیوع پیدا کرده بود.»

کد خبر 845659 برچسب‌ها هویت شهری تهران

دیگر خبرها

  • مراسم گرامی داشت مقام آیت‌الله ترابی برگزار شد
  • آئین غبارروبی گلزار شهدای خرم‌آباد
  • ساخت مسجد در روستای دره بید در بخش ممبی توسط گروه جهادی
  • آزادی ۲ زندانی جرایم غیرعمد به همت اهالی رسانه
  • پیگیری ،مشکلات تردد اهالی روستای رباط قره بیل
  • نبود تیر برق در محله ای از روستای اوغلی تبریز
  • گزارش تصویری از آئین واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی
  • از ابتدا پیوند عمیقی میان فلسفه و باستان شناسی وجود داشته است
  • احداث یک مجموعه ورزشی در محله امامزاده یحیی تا دهه فجر/ بازدید اهالی رسانه از بلدیه
  • تغسیل اموات کنار آب‌انبار شیخ در طرشت