Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس پلیس فتای زنجان گفت: شهروندان مراقب کلاهبرداری مالی در ایام محرم و صفر باشند.

سرهنگ محمدعلی آدینه‌لو در گفت‌وگو با ایسنا، در رابطه با افزایش کلاهبرداری‌های مالی با عنوان جمع‌آوری نذری، اظهار کرد: متاسفانه در روزهای محرم شاهد جمع‌آوری نذری و کمک‌های مالی برای افراد نیازمند و بی‌بضاعت و مزاحمت با عناوین راه‌اندازی کانال و گروه‌های نذری‌یاب در ایام عزاداری سید و سالار شهیدان امام حسین (ع) هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئول ادامه داد: با توجه به پیشرفت فناوری اطلاعات و ارتباطات و نوآوری‌های حاصل از آن، کلاهبرداران به شگردهای جدید کلاه‌برداری در فضای مجازی روی آورده‌اند، این روزها کلاهبرداران با سوء استفاده از عواطف، باورها و احساسات مذهبی مردم، با جمع‌آوری کمک‌های مالی به نیازمندان یا ایجاد شبهه در دادن نذری به تکایا و هیئت‌های مذهبی در ایام ماه محرم اقدام به کلاهبرداری می‌‌کنند.

وی با بیان اینکه در ایام محرم و صفر کلاه‌برداران در شبکه‌های اجتماعی پیام‌هایی مانند "کمپین جمع‌آوری کمک‌های نقدی برای نیازمندان" منتشر می‌کنند، افزود: شهروندان و کاربران به هیچ عنوان به این پیام‌ها اعتماد نکنند و اگر می‌خواهند کمکی نیز به افراد بی‌بضاعت یا نیازمند کنند، باید از طریق دفاتر موسسات خیریه و سایت‌های معتبر استانی اقدام کنند.

آدینه‌لو با بیان اینکه در این ایام شاهد افزایش دانلود و دریافت مطالب مذهبی و نرم‌افزارهای مرتبط با این روزها هستیم، تصریح کرد: کاربران و شهروندان باید فایل‌های مربوطه را از سایت‌های معتبر دانلود کنند؛ چراکه بسیاری از اپلیکیشن‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی جعلی و جهت فعال‌سازی برنامه، همشهریان را به درگاه‌های جعلی بانکی هدایت می‌کند و عملا در فرصت مناسب اقدام به سرقت اطلاعات بانکی و برداشت وجه از حساب‌های بانکی مردم می‌کنند.

وی یادآور شد: خرید از فروشگاه‌های معتبر و دارای نماد اعتماد الکترونیک می‌تواند راه را به روی افراد سودجو بسته و از به دام افتادن کاربران جلوگیری کند. همچنین شهروندان باید دقت داشته باشند، اطلاعات حساب بانکی خود را با دیگران به اشتراک نگذارند، در هنگام یک خرید اینترنتی موفق و درست، ورود اطلاعات کارت خود را با رعایت ملاحظات امنیتی در درگاه اصلی بانک انجام دهند تا در دام سایت‌های جعلی و فیشینگ نیفتند.

این مسئول عنوان کرد: در سنوات گذشته نیز شاهد راه‌اندازی گروه‌ها و کانال‌های تلگرامی با عنوان نذری‌یاب بودیم که عملا این افراد با درج مطالب کذب باعث ازدحام مردم و آزار و اذیت برای شهروندان می‌شدند که ضمن شناسایی، برخورد قانونی با افراد مزاحم صورت گرفت.

رئیس پلیس فتای زنجان خاطرنشان کرد: شهروندان درصورت مشاهده موارد مشکوک، مراتب را از طریق ۱۱۰ یا وب‌‍سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: كلاهبرداري

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۴۵۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار پلیس فتا نسبت به اقدامات مجرمانه در تعطیلات

سرهنگ رامین پاشایی، با اشاره به فرارسیدن تعطیلات سه روزه در کشور گفت: تجزیه و تحلیل پرونده‌های قضایی و تجربیات ادوار گذشته نشان می‌دهد که مجرمان سایبری با توجه به ایام پایانی هفته یا منتهی به تعطیلات چند روزه در کشور، اقدامات مجرمانه خود در فضای مجازی را افزایش داده و اقدام به  کلاهبرداری از کاربران با روش‌های مختلف می‌کنند.  

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا با اشاره به شگرد این مجرمان ادامه داد: برخی افراد سودجو با ارسال پیامک حاوی پیوندهای آلوده با عناوینی نظیر «دریافت کالابرگ»، «ابلاغیات قضایی»، و ... مترصد کلاهبرداری از طریق دسترسی غیر مجاز به گوشی تلفن فریب خوردگان و برداشت غیر مجاز پول از حساب های مالی آنان هستند. گاهی این افراد با لینک‌های آلوده به اطلاعات خصوصی شهروندان نیز دسترسی پیدا کرده و از این طریق دست به اخاذی از آنان می‌زنند.

وی با بیان اینکه ارسال و دریافت این پیامک‌ها در تمامی پیام رسان‌ها اعم از بومی و غیر بومی و گروه‌ها و کانال‌هایی که شهروندان در آن عضویت دارند ممکن است، گفت:‌حتی گاهی ممکن است ارسال این پیامک‌ها از طریق دوستان و آشنایان باشد و آنان خواسته یا ناخواسته در چنین دام سایبری افتاده باشند.

پاشایی اضافه کرد: علاوه بر لینک‌های آلوده، شیوه دیگر مجرمان سایبری، کلاهبرداری و دریافت وجه نقد و ...از کاربران است که لازم است در این خصوص نیز شهروندان هوشیاری لازم را داشته باشند.

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتای فراجا در همین راستا به مردم و به خصوص کاربران فضای مجازی وتلفن‌های همراه هوشمند هشدار داد که در صورت مواجه با این‌گونه پیامک‌های مشکوک که مشخصه اصلی تمامی آنها ارسال از طریق سرشماره‌های تلفن شخصی است، به آن توجهی نکرده و از باز کردن لینک موجود در آن خودداری کنند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • هشدار درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات
  • هشدار پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات
  • مراقب ترفند مجرمان سایبری در ایام تعطیلات پیش رو باشید
  • پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات هشدار داد
  • هشدار پلیس فتا نسبت به اقدامات مجرمانه در تعطیلات
  • جمع آوری متکدیان و کودکان کار در دزفول
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس
  • کلاهبرداری با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • مستاجران مراقب کلاهبرداری در سامانه خودنویس باشند