Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل مذهبی گفت:هنوز این ظرفیت وجود دارد که تعزیه ها در قالب سنتی خود حفظ شود و همچنان به متن های سنتی وفادار باشد و در اجراهای سنتی بسیار جا دارد که از تعزیه حمایت شود تا این تعزیه ها پرشور ادامه پیدا کند استقبال مردم از تعزیه هایی که در کوچه و خیابان اجرا می شود نشان می دهد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت الاسلام فریدالدین فرید اصل با اشاره به شروع تعزیه خوانی های خیابانی  بعد از عاشورا در گفتگو با خبرنگار قم فردا اظهار کرد:  تعزیه یک نمایش کاملاً ایرانی و دارای اهمیت است که یکی از منابع و ابزارها و بسترهای انتقال فرهنگ عاشورا در طول سنت 1400 ساله ما است از این‌ جهت باید به تعزیه بها و ارزش زیادی قائل باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی بیان داشت: در برهه ای از زمان که از راه های دیگر امکان انتقال فرهنگ و مفاهیم و داستان عاشورا وجود نداشت مردم ما از قالب نمایش برای انتقال و روایت عاشورا بهره بردند هنر به این دلیل که قالبی است که مرزها را پشت سر می گذارد و حصارها را می شکند نمی توان جلوی آن را گرفت به همین دلیل یک قالب ماندگار است.

کارشناس مسائل مذهبی خاطرنشان کرد: گاهی گفته می شود دوره تعزیه سر آمده باید گفت این حرف بی مبنا و نادرستی است، اکنون یکی از جاذبه های گردشگری و توریستی در کشورهای مختلف احیای نمایش های سنتی است همچنان جا دارد نه تنها تعزیه بلکه هنرهای نمایشی مانند نقادی و پرده خوانی احیا شود.

فرید اصل افزود: برخی از تعزیه هایی که این روزها در فضای مجازی منتشر می شود که به نظر می رسد این ها تعزیه هایی هستند که از سنت تعزیه خوانی جداشده و فاصله گرفتند و آن سنت تعزیه خوانی که قبلاً  وجود داشته با برخی از این تعزیه‌هایی که این روزها اجرا می شود فاصله دارد و این اصلاً خوب نیست.

تعزیه‌های سنتی باید همچنان اجرا شوند

وی تصریح کرد: البته همواره در کنار هنر اصلی و اصیل همواره یک بدعت تقلبی نیز وجود داشته که این مسئله نافی اصل نمی تواند باشد، طلای بدل نمی تواند طلای اصل را زیر سؤال ببرد باید تلاش شود یک نظارت صحیح بر متن تعزیه ها انجام شود  و به این مسئله اهمیت داده شود نه اینکه کلا تعزیه کنار گذاشته شود.

استاد حوزه علمیه بیان کرد: تعزیه تاریخ نیست و کسی نباید به آن نگاه تاریخی داشته باشد بلکه تعزیه یک متن داستانی است که با اجرای هنری به نمایش در می آیند و نباید به تعزیه نگاه تاریخی داشت و به این بهانه جلوی تعزیه خوانی را گرفت.

فرید اصل با اشاره به اینکه ظرفیت برای اجرای تعزیه خوانی در کوچه و خیابان ها هنوز هم وجود دارد گفت: هنوز این ظرفیت وجود دارد که تعزیه ها در قالب سنتی خود حفظ شود و همچنان به متن های سنتی وفادار باشد و در اجراهای سنتی بسیار جا دارد که از تعزیه حمایت شود تا این تعزیه ها پرشور ادامه پیدا کند استقبال مردم از تعزیه هایی که در کوچه و خیابان اجرا می شود نشان می دهد که تعزیه ها همچنان باید اجرا شوند.

وی ادامه داد: می توانیم تئاترهای دینی و عاشورایی را هم با قدرت ادامه دهیم تئاترهای آئینی جای خود را دارند و نمایش های عاشورایی تحت عنوان تعزیه و کاروان هایی که به راه می افتد نیز جای خود را برای انتقال فرهنگ عاشورایی دارند، راه ماندگاری تعزیه های این است که به سنت های گذشته وفادار باشند.

تعزیه باید سینه به سینه حفظ شود

وی در پاسخ به این سؤال که آیا ارگان خاصی متولی امر تعزیه است ؟  گفت: اطلاع دقیق ندارم اما مطلع هستم وزارت فرهنگ و ارشاد درصدد حفظ میراث تعزیه است و در بخشی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دنبال این هستند که تعزیه‌خوان‌های اصلی و قدیمی را پیدا کنند و تعزیه‌ها را ضبط تصویری کنند، اگر تعزیه‌خوان‌ها بخواهند می توانند از کمک بخش هایی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استفاده کنند.

فرید اصل گفت:  قاعده کار در تعزیه انتقال آن به صورت سنتی و سینه به سینه است و عمده‌ترین وجه ناظری که در تعزیه وجود داشته این بوده که سینه‌به‌سینه منتقل‌شده که این زنجیره نباید قطع شود و تعزیه را نمی‌توان با نظارت‌های بالادستی کنترل کرد.


انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۹۶۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را گزارش بدهند


 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی حمایت عموم مردم استان در اجرای قانون منع استفاده از عناوین بیگانه و ناملموس بر سر در اماکن تجاری و عمومی را با ارسال گزارش مکتوب و مصور، خواستار شد و گفت: بستر دریافت گزارش مردمی تخلف از قوانین مربوط به صیانت از زبان پارسی فراهم شده و لازم است مردم تخلفات در این زمینه را گزارش دهند.

محمد حسین زاده افزود: در کنار جغرافیای سرزمین کهن ایران به عنوان مؤلفه میراث ملموس کشور و دین مبین اسلام در حیطه میراث معنوی، زبان و ادب پارسی به عنوان مهمترین دارایی به جا مانده از پیشینیان و یگانه رشته پیوند دهنده اقوام ایرانی مطرح است.

وی با اشاره به اهمیت راهبردی زبان وحدت بخش پارسی و لزوم پاسداشت آن در برابر هجوم رقبا و اقتضائات دنیای مدرن امروز ادامه داد: بحران هویت ملی و زبان پارسی را می توان به سادگی در ادبیات نسل جدید مشاهده و عمق آسیب به این مؤلفه هویتی - فرهنگی را درک کرد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: در روند دهشتناکی که در تغییرات نامحسوس دستوری آرام آرام پیش می رود، بیم آن است که در آینده ای نزدیک، نسل های جدید در فهم و خوانش متون زیبای فارسی و اشعار بلند شاعران وزین ایرانی مشکل مفاهمه پیدا کنند.

حسین زاده افزود: استفاده بی رویه از واژه های غیر فارسی، به گسست فرهنگی میان ما و فرهنگ غنی ایرانی اسلامی به ویژه در حوزه ادبیات منجر می شود لذا با توجه به همه این تفاسیر و بنا بر وظایف ذاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در مسیر پاسداشت از حریم زبان و ادبیات پارسی از عموم هم استانی های گرانقدر دعوت می کنم تا برای حفظ شأن این سرمایه ملی و میراث گرانبها و وجوب رعایت قوانین مربوط به صیانت از زبان پارسی در صورت مشاهده اسامی و یا خط بیگانه بر سر در محل کسب اصناف و مجتمع های تجاری و یا واحدهای مسکونی با ارسال تصویر و گزارش ما را در پاسداشت زبان و خط فارسی یاری دهند.

وی گفت: راه های ارتباطی از بسترهای مختلف برای دریافت گزارشهای مردمی شامل شناسه در پیام رسان ایتا: @pasdasht_zaban_farsiُ سامانه پیامکی: ۵۰۰۰۲۳۸۵۹۴۰۰۱ پست الکترونیکی khrz@farhangmail.ir لینک سایت https://khrz.farhang.gov.ir/fa/zabaneparsi می شود.

دیگر خبرها

  • حجاج ایرانی باید پرچمدار فرهنگ ایران اسلامی باشند
  • منیژه ، زنی که آفتاب تن برهنه اش را ندیده است / از محو شبانه نقاشی شاهنامه تا توسل به فردوسی برای حجاب!
  • حمایت دبیرخانه "سوگواره ملی تعزیه ده زیار کرمان" از اجرای طرح نور
  • انتقاد از فروش لباس‌های غیرمأنوس با فرهنگ ایرانی در بازار
  • آینده برای لرستان روشن است/ لزوم مشارکت حداکثری در انتخابات
  • راه‌اندازی مدرسه هنر در کاشان
  • جزییات «شب نغمه‌های اذان ایرانی» اعلام شد/ تجلیل از ۲ موذن پیشگام
  • شب نغمه‌های اذان ایرانی روی صحنه می‌رود
  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟ | خارجی ها بستنی ایرانی را با این طعم‌ها دوست دارند | جدیدترین قیمت بستنی قیفی، متری، سنتی و ویژه را ببینید
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را گزارش بدهند