Web Analytics Made Easy - Statcounter

۲۰ روز پس از بازداشت مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت نیشکر هفت تپه اخبار رسیده حاکی است در این پرونده مواردی از جمله سوء استفاده از صدها میلیون دلار ارز دولتی و همچنین پرداخت رشوه‌های سنگین وجود دارد. به گزارش جنوب نیوز، روز شنبه احکام هفت متهم که دو تن از آنان کارگر شرکت نیشکر هفت تپه بودند، منتشر شد و یک روز پس از آن رئیس قوه قضائیه دستور ویژه داد پرونده این متهمان به سرعت تجدیدنظر و رسیدگی منصفانه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سخنگوی قوه قضائیه در توضیح این رویکرد اعلام کرد: «رویکرد قوه قضاییه در دوره جدید این است که باید میان مفسدان اقتصادی و قشر ضعیفی همچون کارگر که در اثر فشار اقتصادی و مشکلات معیشتی حتی دست به اقدامات مجرمانه می‌زند، تفکیک جدی قائل شد و با گروه اول در نهایت قاطعیت و با اشد مجازات برخورد، اما درخصوص گروه دوم با تسامح و رأفت برخورد کرد».

بخش قابل توجهی از اعتراضات کارگری در تجمعات سال گذشته کارگران نیشکر هفت تپه، ناظر به عملکرد اسدبیگی بود و کارگران فکر نمی‌کردند باتوجه با ارتباطات گسترده‌اش، دستگاه قضایی با او برخورد کند. اما برای آنکه ماجرای شرکت نیشکر هفت تپه و کارگران معترض به حقوق‌های عقب‌افتاده، دقیق‌تر مرور شود باید به چهار سال قبل بازگشت.

بهمن ۱۳۹۴ وقتی که سازمان خصوصی‌سازی صددرصد سهام شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه را در فرآیندی پر حرف و حدیث به دو جوان ۲۸ و ۳۱ ساله واگذار کرد. رستمی و اسدبیگی همان دو جوانی بودند که فقط با ۶ میلیارد تومان پیش‌پرداخت مالک شرکتی شدند که تنها یک قلم از دارایی‌های آن، ۲۴ هزار هکتار زمین مرغوب بود.

در عین حال اسناد به دست آمده نشان می‌دهد تخلفات مدیران شرکت نیشکر هفت تپه فقط منحصر به عقب انداختن پرداخت حقوق کارگران و ایجاد نارضایتی در جامعه کارگری نیست، بلکه آنها با اتهامات مهمی همچون سوء استفاده در دریافت و هزینه‌کرد ارزهای دولتی مواجه هستند.

بر اساس این گزارش، در خصوص بخشی از ارزهای دولتی که به نام شرکت نیشکر هفت تپه جهت واردات کالاهای اساسی یا انتقال فناوری دریافت شده، سندسازی شده است، یعنی کالایی وارد نشده و پروفرما جعلی در گمرک پر شده است و در برخی موارد نیز گران‌نمایی انجام شده است یعنی یک خط تولید ۳۵ میلیون دلاری، ۳۵۰ میلیون دلار اظهار و برای آن ارز دولتی اخذ شده است.

اما در جریان این روابط مالی آلوده، نام دو تن از مدیران بانکی نیز به چشم می‌خورد که در ابتدای بازداشتشان، تلاشهای سیاسی برای آزادی یکی از آنها هم صورت گرفت اما این تلاشها بی‌نتیجه ماند. مدیرانی که در پرونده مفاسد هم در حال محاکمه هستند. این مدیران بانکی در پرونده نیشکر هفت تپه نیز بیش از هزار سکه و خودروهای گران‌قیمت به عنوان رشوه دریافت کرده‌اند، ضمن اینکه یکی از این افراد در قالب سهام بورس مبالغ کلانی رشوه گرفته است.

علاوه بر این، نام چند مدیر دیگر دولتی نیز در پرونده وجود دارد که برخی با قرار وثیقه آزادند و در خصوص برخی دیگر تحقیقات در جریان دارد و پرونده آنها مفتوح است.

شرکت بزرگ و قدیمی نیشکر هفت‌تپه و کارگران آن در حالی امروز یکی از ده‌ها قربانی خصوصی‌سازی مسئله‌دار هستند که رئیس سازمان خصوصی‌سازی ۲۳ مرداد ۹۸ با حکم قضائی بازداشت شد. پیش از آن، رئیس قوه قضائیه چندین بار از مشکلات بوجود آمده برای کارگران در اثر خصوصی‌سازی‌های پر حاشیه انتقاد کرده بود. چهار ماه قبل نیز ۱۱۵ نماینده مجلس در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه خواسته بودند به پرونده‌های متعدد تخلف در واگذاری‌ها رسیدگی عاجل شود.

چندین طرح تحقیق و تفحص از سازمان خصوصی‌سازی و پروژه‌های واگذار شده به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است که شرکت کشت و صنعت‌های هفت تپه یکی از آنهاست.

منبع: ایلنا

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۸۵۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیدواریم مسیر مجموعه فولاد اکسین در جهت تولید به بهترین شکل طی شود

طرفیانی مدیر کل روابط عمومی استانداری خوزستان در بازدید از خط تولید شرکت فولاد اکسین خوزستان گفت: با دیدن چنین تلاش‌هایی برای تحقق شعار جهش تولید از سوی مجموعه فولاد اکسین خوزستان شگفت زده شدم.

او همراه با مجموعه روابط عمومی شرکت فولاد اکسین خوزستان از خط تولید این کارخانه توانمند تولیدی بازدید کرد.

طرفیانی در حاشیه بازدید از خط تولید کارخانه شرکت فولاد اکسین خوزستان با بیان اینکه به توان تولیدی این شرکت می بالم، افزود: کارگران و مدیران شرکت فولاد اکسین خوزستان ثابت کرده اند که دشمنان برای تحقق خواسته هایمان نمی‌توانند مانع شوند.

او ادامه داد: به عنوان یک ایرانی به تلاش و کوشش و خلق چنین تولیداتی در شرکت فولاد اکسین می بالم و امیدواریم‌ مسیری که این مجموعه در پیش گرفته به بهترین شکل تا رسیدن به قله طی شود.

مدیر روابط عمومی استانداری خوزستان با اشاره به نشست با روابط عمومی شرکت فولاد اکسین خوزستان گفت: عملکرد مجموعه روابط عمومی این شرکت در بحث ارائه دستاوردها و توانمندی های تولیدی مجموعه و نقش آفرینی اکسین در اقتصاد کشور بی نظیر بوده است.

او اضافه کرد: نقش روابط عمومی اکسین در بازتاب دیدار جمعی از کارگران با مقام معظم رهبری و تبیین اهداف مورد ایشان در میان جامعه بسیار پررنگ و تاثیر گذار بوده است.

طرفیانی می‌گوید: امیدواریم مجموعه خدوم روابط عمومی فولاد اکسین بتواند در ادامه مسیر فعالیت خود،جایگاه رفیع و نقش آفرینی های اکسین در اقتصاد و تولید کشور را به بهترین شکل به تصویر کشد و زبانی گویا برای بازتاب اهداف مورد نظر در بحث جهش تولید باشد.

او در پایان از همه تلاش های کارگران و کارکنان شرکت فولاد اکسین که شبانه روزی در جبهه تولید مشغول به کار و به دنبال ثبت رکوردهای تولید هستند، صمیمانه تشکر کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • ایدکوپرس سایپا،‌ تندیس شرکت برتر ایران را دریافت کرد
  • جریمه ۷۹ میلیون دلاری شرکت هواپیمایی به خاطر فروش بلیط
  • امیدواریم مسیر مجموعه فولاد اکسین در جهت تولید به بهترین شکل طی شود
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد+ فیلم
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • دل های نگران کارگران پیمانکاری با قراردادهای لرزان
  • جریمه 200 میلیون دلاری بزر‌گترین اپراتور بی‌سیم آمریکا به دلیل فروش اطلاعات کاربران