Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@14:25:48 GMT

اشغالگری نتانیاهو با چراغ سبز واشنگتن

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۹۴۲۲۶

اشغالگری نتانیاهو با چراغ سبز واشنگتن

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، تا یک هفته دیگر سرنوشت «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر کنونی رژیم صهیونیستی در انتخابات پارلمانی مشخص می شود.  تفاوت این انتخابات با دفعات قبل در آن است که وی به علت فساد مالی به شدت تحت فشار افکارعمومی در اراضی اشغالی قرار دارد و تنها راه برای نجات خود و فرار از دادگاه را انتخاب دوباره به عنوان نخست وزیری این رژیم می بیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در این راستا به هر وعده و اقدامی دست می زند . نتانیاهو این بار قولی را به مخاطبان خود داد که نه تنها خشم بسیاری از کشورهای جهان را موجب شد، بلکه نگرانی و واکنش های تندی را به دنبال داشت. وی عنوان کرد در صورتی که به واسطه نتیجه انتخابات (پیروزی حزب لیکود) بار دیگر به نخست وزیری برگزیده شود، به سیاست های اشغالگرانه تل آویو  شدت می بخشد و بخش هایی از کرانه باختری را به این رژیم الحاق می کند. مجموعه بخش هایی را که وی وعده داده است حدود یک سوم از مساحت کرانه باختری را که در اختیار فلسطینیان است شامل می شود.

این سخنان نخست وزیر رژیم صهیونیستی با موجی از محکومیت جهانی روبرو شد. دولت های جهان این تصمیم را خطرناک، شرم آور و نابودکننده هر امیدی برای صلح در آینده عنوان کردند. این موضوع باعث شد تا برخی کشورهای اسلامی همچون عربستان سعودی برگزاری نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی برای بررسی این اقدام مخاطره آمیز نتانیاهو را خواستار شدند. 

طرحی برای محاصره فلسطینیانً

این وعده انتخاباتی نتانیاهو حتی واکنش کشورهای غربی واروپایی را برانگیخت بسیاری از پایتخت های اروپایی هم تحقق این خواسته را برخلاف مقررات بین المللی و نابودکننده همه تلاش ها برای صلح دانستند. حتی روزنامه صهیونیستی «هاآرتض» این طرح را غیرمعمول خواند و روزنامه «جروزالیم پست» نیز آن را برنامه ای برای نابودی همه تلاش ها در زمینه تشکیل دو دولت عنوان کرد.

نتانیاهو که در جهان با طراحی های کارتونی خود معروف شده است به نوشته نشریه «تایم» این بار کنار یک سه پایه نقاشی به نقشه ای  اشاره کرد که در آن سیطره اسرائیل را  بر دره رود اردن و شمال دریای بحرالمیت را نشان می داد. وی در سخنان خود بر عملی ساختن سریع این نقشه به سرعت پس از پیروزی در انتخابات تاکید کرد. وی با اینکار حدود یک سوم کرانه باختری را به رنگ آبی نشان داد تا مرزهای غربی اسرائیل را با اردن تثبیت کند. با این کار اسرائیل به طور کامل اراضی فلسطینیان را در محاصره قرار می دهد.

رهبران فلسطینی، دولت اردن و بسیاری از کشورهای جهان و حتی سازمان های یهودی لیبرال در ایالات متحده هم این برنامه ریزی را محکوم کردند و برنامه نتانیاهو را عاملی برای شروع خشونت هایی گسترده در کل منطقه ارزیابی کردند. «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد هم این تصمیم را نابودکننده دورنمای صلح  و برخلاف همه قوانین بین المللی دانست. سازمان یهودی «(Israel Policy Forum (IFP» در آمریکا نیز عنوان داشت میزان این الحاق فرقی نمی کند هر حرکتی در این راستا نتایج فاجعه باری را برای اسرائیل، امنیت آن و وضعیت دموکراتیک در یک کشور یهودی به همراه دارد.

نشریه «فارین پالسی» نیز در گزارشی با عنوان « نتانیاهو کرانه باختری را به الحاق تهدید کرد» آورده است کمتر از یک هفته مانده به انتخابات سراسری در اسرائیل، نخست وزیر اعلام کرد در صورتی که حزب لیکود نتانیاهو در انتخابات پیروز شود بخش هایی از کرانه باختری را به صورت رسمی به اسرائیل الحاق می کند. وی در انتخابات قبلی هم قول الحاق شهرک های یهودی نشین کرانه باختری را داده بود و توانست آرا را به نفع حزب خود جلب کند.

براساس آخرین نظرسنجی ها در دوره اخیر به ویژه با مشخص شدن چند پرونده فساد نتانیاهو و فراخوانده شدن وی به دادگاه از میزان محبوبیت این حزب کاسته شده است. به نظر می رسد مخالفان نتانیاهو  می توانند بیشتر از 61 کرسی کنست را کسب کنند و در عمل نتانیاهو را شکست دهند.

در راستای برنامه ریزی نتانیاهو برای موفق نشان دادن سیاست خارجی خود، به تازگی سفری را هم به روسیه انجام داده است. حتی مقام های روس هم به وی در مورد پیامدهای این تصمیم هشدار دادند و الحاق بخش هایی از کرانه باختری را عاملی برای تشدید تنش های منطقه ای عنوان کردند. روزنامه «گاردین» در این زمینه بیان داشت نتانیاهو که برای دیدار با ولادیمیر پوتین به سوچی روسیه رفته است با انتقادهای بیشتری از سوی مسکو در زمینه الحاق کرانه باختری روبرو شد.

«سرگی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه این اقدام نتانیاهو را عاملی برای افزایش تنش ها در خاورمیانه و نابودی امیدها برای صلحی دانست که مدت های مدیدی برای آن تلاش شده است.

اشغالگری انتخاباتی با چراغ سبز آمریکا

 وضعیت دشوار  داخلی نتانیاهو را به نحو چشمگیری از توانایی در عرصه انتخابات ناامید کرده و به همین دلیل وی تلاش می کند خود را در عرصه بین المللی توانا و موفق نشان دهد. نزدیکی بیش از حد به واشنگتن و جلب حمایت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا از جمله محورهایی است که وی سعی دارد به عنوان یک دستاورد مهم انتخاباتی به مردم القا کند. وی در مورد طرح جنجالی خود برای دوره بعدی نخست وزیری هم تاکید کرده است این الحاق نیازمند هماهنگی بسیار زیاد با ایالات متحده است و چنان نشان داد که تنها وی می تواند همراهی کاخ سفید را جلب کند. به نظر می رسد در مورد این تصمیم هم کاخ سفید به صورت تلویحی اعلام کرد دیدگاهش نسبت به اسرائیل تغییر نکرده است.

به نوشته روزنامه «نیویورک تایمز» مجموعه سیاست هایی که در دوره اخیر از سوی اسرائیل و آمریکا علیه سرزمین فلسطینیان اتخاذ شده به آن دلیل است که فلسطین و مسائل مربوط به آن،  اولویت کشورهای عربی نیست.

روزنامه نیویورک تایمز  این طرح را به دلیل فشار بیش از حد انتخابات بر نتانیاهو ازریابی کرد و افزود وی این الحاق را فرصتی تاریخی در دوره ای دانست که کاخ سفید هم با تل آویو در ایجاد اسرئیلی امن با مرزهای دائمی همدلی می کند. به اعتقاد وی همراهی دونالد ترامپ موجب شده است تا وی در صدد استفاده از این فرصت یگانه برآید.

البته این روزنامه آمریکا با اشاره به این موضوع که نتانیاهو در ماه آوریل هم بدون ارائه جزئیات از داشتن برنامه هایی برای کرانه باختری سخن گفته بود، تاکید کرد این اقدام شکل تنش میان اسرائیل و فلسطینی را بازآفرینی می کند زیرا در چنین شرایطی اراضی در اختیار فلسطینی ها به طور کامل در محاصره اسرائیل قرار خواهد گرفت.

نیویورک تایمز مهمترین محرک برای اعلام این تصمیم را انتخابات داخلی اسرائیل و وضعیت نامناسب نتانیاهو عنوان کرد اما یکی از نخستین پیامدهای آن را تشدید حملات موشکی به بخش هایی از اسرئیل دانست که محل سخنرانی نتانیاهو هم از آن بی نصیب نبود. با به صدا درآمدن آژیر خطر محافظان سراسیمه نتانیاهو را به پناهگاه انتقال دادند.

«نمرود نویک» یکی از مذاکره کنندگان سابق اسرائیلی اعتقاد دارد: نتانیاهو نمی تواند تصمیمی را اجرایی کند که نتایج فاجعه باری را به همراه دارد. هرج و مرج در کرانه باختری و سر ریز آن به غزه بسیار وضع را خطرناک می کند. این تصمیم احمقانه است. 

وی افزود اگر این یک فقط بحث انتخاباتی باشد هم موجب وحشت می شود و همین امر مهمترین دلیل برای آن است که امیدوار باشیم نتانیاهو در انتخابات پیروز نشود. 

منبع: ایرنا

کلیدواژه: نخست وزیر اسرائیل اسرائیل ایالات متحده آمریکا فلسطین رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۹۴۲۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واشنگتن پست: اسرائیل کشاورزی در غزه را نابود کرده است/ سطح ناامنی غذایی در غزه در مرحله بحرانی قرار دارد

به گزارش جماران، واشنگتن پست در گزارشی به بررسی تاثیر جنگ غزه بر وضعیت کشاورزی در این باریکه محصور و ویران شده از بیش از 200 روز جنگ پرداخته و می نویسد:  با گذشت بیش از شش ماه از حمله اسرائیل به غزه، توانایی این باریکه برای تولید غذا و آب تمیز به شدت مختل شده است. حملات هوایی و بولدوزرهای اسرائیل مزارع و باغات را با خاک یکسان کرده است. محصولات رها شده توسط کشاورزانی که به دنبال امنیت در جنوب غزه هستند، پژمرده شده اند و گاوها به حال خود رها شده اند.

اشرف عمر الخراس یک مزرعه خانوادگی در بیت لاهیا، در شمال غزه در نزدیکی مرز با سرزمین های اشغالی داشت. او گفت که در اواخر ژانویه، بولدوزرهای اسرائیلی آن را به همراه پروژه های گلخانه ای و انرژی خورشیدی او،  شخم زدند تا فضا را برای یک منطقه حائل نظامی آماده کرده باشند. او به واشنگتن پست گفت: ما در مزرعه بزرگ خود کار می کردیم که از اجدادمان به ارث رسیده بودیم. ما پرتقال، لیمو، سیب زمینی، بادمجان، گوجه فرنگی و خیار کشت کردیم.

سرنوشت این مزرعه قابل تعمیم به داستان کشاورزی در غزه است.  تجزیه و تحلیل بسیاری از داده های کشاورزی، تصاویر ماهواره ای و مصاحبه با کارشناسان و فلسطینیان در نوار غزه  نشان می دهد که چگونه یک سیستم کشاورزی در حال حاضر آسیب پذیر در آستانه فروپاشی است.

نیروهای نظامی اسرائیل در پاسخ به سوالی درباره میزان تخریب در بخش کشاورزی غزه مدعی شدند: «حماس و دیگر گروه ها» به طور غیرقانونی دارایی‌های نظامی خود را در مناطق پرجمعیت غیرنظامی جاسازی می‌کنند». ارتش اسرائیل ادعا می کند  که اقداماتش «بر اساس ضرورت نظامی و مطابق با قوانین بین‌المللی است».

حتی قبل از جنگ، بیشتر میوه‌ها و سبزیجات غزه به این منطقه وارد می‌شد. توانایی غزه برای تامین غذای مردم به دلیل محاصره اسرائیل و مصر، که پس از به دست گرفتن قدرت توسط حماس در سال 2007 اعمال شد، برای نزدیک به دو دهه محدود شده است. محدودیت منابع برق و آب؛ ممنوعیت دسترسی به آبهای ماهیگیری عمیق تر در سواحل ،  واردات و صادرات کالا را محدود کرده است. در چنین شرایطی کشاورزی و ماهیگیری اغلب  در مقیاس کوچک  ضروری بودند. مردم غزه در جایی که می توانستند کشاورزی و ماهیگیری می کردند، گلخانه هایی را روی پشت بام ها می ساختند، آب باران را برای آبیاری جمع آوری می کردند . در غزه پیش از جنگ  باغ های کوچک زیتون و درختان میوه چشم انداز زیبایی ساخته بود.  محصولات محلی نظیر گوجه فرنگی، خیار، بادمجان، سبزی و فلفل قرمز و سبز و چیلی به بازارها یا مستقیماً به میزهای آشپزخانه می رفتند. طبق گزارش اداره مرکزی آمار فلسطین، خانوارها تا سال 2022 بیش از 40 درصد از میوه ها و سبزیجات خود را به تولید محلی متکی بودند.

طبق گزارش UNOSAT، مرکز ماهواره‌ای سازمان ملل، قبل از جنگ، کشاورزی تقریباً نیمی از کل زمین غزه را تشکیل می‌داد. اکنون 45 درصد از آن زمین های کشاورزی آسیب دیده است. کارشناسان حقوقی می گویند که بر اساس قوانین بین المللی بشردوستانه، غیر نظامیانی که در درگیری گرفتار شده اند نمی توانند از دسترسی به غذا یا آب محروم شوند. این قاعده به هدف قرار دادن زیرساخت های غذایی نیز قابل تعمیم است و آن را عملا ممنوع می کند.

واشنگتن پست به نقل از یک دانشیار حقوق بین الملل می نویسد: «به استثنای بسیار محدود، حمله، تخریب، حذف یا بلااستفاده کردن این زمین ها ممنوع است.  وقتی غیرنظامیان با گرسنگی، تخریب زیرساخت های آب و غذا مانند مزارع کشاورزی  مواجه می شوند، عملا از حالت حفاظت شده خارج می شوند. این بدان معنا است که طرف مقابل قاعده حفاظت از غیرنظامیان را اجرا نکرده است.

براساس تصاویر ماهواره ای پیش و پس از جنگ غزه می توان گفت که نزدیک به نیمی از درختان زیتون و میوه این باریکه تا 3 آوریل آسیب دیده یا از بین رفته است.  نزدیک به یک چهارم از 7000 گلخانه این منطقه تخریب شده به گونه ای که  42 درصد آسیب دیده و احتمالاً غیرقابل استفاده هستند.

ساکنان غزه - که از لحاظ تاریخی به کمک آنروا، آژانس سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی وابسته هستند - اکنون حتی بیشتر به کمک های محدودی که مجاز به ورود به این منطقه هستند تکیه می کنند. براساس گزارش ها برخی از مردم برای زنده ماندن به خوردن علف و خوراک حیوانات روی آورده اند. 

ماکسیمو تورو، اقتصاددان ارشد در سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، می گوید که سطح ناامنی غذایی در غزه در مرحله بحرانی قرار دارد. او گفت: «این کاملاً ساخته دست بشر است.  هزاران جان و به طور بالقوه صدها هزار جان اکنون در معرض خطر هستند.»

با افزایش تأثیر جنگ، بخش‌هایی از غزه بسیاری از زیرساخت‌های تامین آب خود را از دست داده‌اند؛   50 درصد در شمال غزه، 54 درصد در غزه مرکزی، 50 درصد در خان یونس و 33 درصد در رفح غیرقابل استفاده است.

علاوه بر این، به گفته دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، تنها دو کارخانه از سه کارخانه آب شیرین کن تا حدی کار می کنند و بسیاری از مردم غزه با آب شور زنده می مانند.

ترمیم این همه آسیب ممکن است چندین دهه طول بکشد. جورجینا مک آلیستر، استادیار دانشگاه کاونتری در انگلستان با اشاره به کار سخت بازسازی غزه می گوید: در 30 سال کار به عنوان یک متخصص در سیستم های غذایی و کشاورزی در سایه جنگ ، هرگز با این سطح از ویرانی و ناامنی برخورد نکرده بودم.  

 

دیگر خبرها

  • ظرفیت اقتصادی جهان اسلام برای پایان اشغالگری در فلسطین
  • رسانه‌های عبری: نتانیاهو در منگنه است و حکم‌های بازداشت خواب را از چشمانش ربوده است
  • بلینکن خطاب به نتانیاهو: عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • اگر آمریکا نبود اشغالگری اسرائیل در ۷ اکتبر پایان یافته بود
  • آتش‌بس یا تقسیم کار واشنگتن و تل‌آویو برای ادامه جنایت‌گری؟
  • واشنگتن پست: اسرائیل کشاورزی در غزه را نابود کرده است/ سطح ناامنی غذایی در غزه در مرحله بحرانی قرار دارد
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس
  • واشنگتن پیشنهاد اخراج دفتر حماس از قطر را مطرح کرد
  • توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا در انتظار چراغ سبز اسرائیل!