Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش الف روزنامه انگلیسی گاردین به موضوع اخراج جان بولتون از کاخ سفید پرداخته و اثر آن را بر سیاست خارجی آمریکا تحلیل کرده است. تحلیل گاردین را در زیر بخوانید:


 «  تنفر ترامپ از جهانی شدن و چندجانبه گرایی همچنان حفظ خواهد شد اما نسبت به مخالفت ناخودآگاه  ترامپ با مداخله گری در امور دیگران، توازنی دوباره ایجاد خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مساله با علاقه وافر ترامپ به دیپلماسی شخصی نیز همراه خواهد شد. در بهترین حالت، شاید این امر به همکاری گسترده تر سیاسی بین نهادهای امنیت ملی آمریکا و در نتیجه اطلاع رسانی مداوم تر به رئیس جمهوری ختم شود که اغلب از اخبار و تحولات کم اطلاع است.

افغانستان

بولتون از مخالفان سرسخت طرح خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان تا پایان سال بود. اما شگفت آنکه فقط اوایل همین هفته بود که ظاهرا ترامپ به بولتون نزدیک تر شد، زیرا این طرح را با قاطعیت کنار گذاشت تا دو روز مانده به حادثه یازده سپتامبر، با رهبران طالبان در کمپ دیوید مذاکرات فوق العاده صورت گیرد. ترامپ اما گفت به دنبال عملیات انتحاری در کابل که در آن چندین نفر از جمله یک سرباز آمریکایی کشته شدند، این مذاکرات را لغو کرده است. این تصمیم وی اما بیانگر نگرانی رو به رشد در جامعه دفاعی بود که معتقد بودند رئیس جمهور در نظر دارد افغانستان را به تروریست ها واگذار کند بدون آنکه طرحی برای حمایت از دولت قانونی افغانستان – پیش از انتخابات سراسری – داشته باشد.

ونزوئلا

بولتون به صورت شفاف در جلساتی درباره ونزوئلا شرکت می کرد و با خود اسنادی می برد که حاکی از طرح های اعزام نظامیان آمریکایی به آن کشور بود آن هم ظاهر با هدف سرنگونی دولت چپگرای نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزئلا. 

خوش بینی بیش از حد بولتون درباره سرنگونی سریع مادورو و همچنین ایجاد فضای آشوب در ارتش ونزوئلا، به اعتبار وی نزد ترامپ لطمه زد. اما حمایت آمریکا از خوان گوایدو رهبر مخالفان ونزوئلا به شدت ادامه خواهد داشت.  در همین هفته بود که مقامات آمریکایی اتحادیه اروپا را برای تشدید تنش ها علیه ونزئولا، تحت فشار قرار دادند. با این وجود، این سیاست شتاب خود را از دست داده است.
 
ایران

پومپئو، بولتون و مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا، همگی در این تابستان به ترامپ سفارش کردند بعد از اقدام ایران در سرنگونی پهباد آمریکایی، به ایران حمله کند. ترامپ از این اقدام کنار کشید زیرا نگران عواقب یک تقابل نظامی بود. اما این مساله او را به سیاست فشار حداکثری اقتصادی، وابسته کرده است.

متحدان اروپایی آمریکایی که ترامپ مقابلشان ایستاده، می گویند اگر آمریکا قصد ندارد به ایران حمله کند، تنها گزینه دیگر مذاکره با تهران است. پیش شرط های ترامپ درخصوص شورش مخالفان که به تغییر رژیم ایران بینجامد، تحقق نیافته است زیرا اصلاح طلبان و همچنین تندروها برای مقابله با یک متجاوز خارجی متحد هستند. ترامپ که طالب مذاکرات در سطح سران است، دوست دارد با حسن روحانی رئیس جمهور ایران گفت و گو کند، البته اگر درباره شرایط مذاکره مجدد درباره برجام توافق شود. اما چنین امری تنها در صورتی محقق خواهد شد که هم زمان با اخراج بولتون، آمریکا مایل باشد تحریم های نفتی ایران را لغو کند. پومپئو روز سه شنبه بعد از اخراج بولتون پیشنهاد ترامپ را در خصوص مذاکره با همتای ایرانی اش در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در این ماه، تکرار کرد.

روسیه

ترامپ از تلاش های دولت فرانسه در خروج روسیه از انزوا استقبال کرده، مساله ای همیشگی در عرصه سیاست خارجی رئیس جمهور که با مقاومت اروپایی ها و همچنین دوحزب آمریکا بی نتیجه مانده است. بولتون که از قدیم مخالف ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بوده و نمی تواند روسیه را در چارچوبی خارج از جنگ سرد مشاهده کند، از این مقاومت حمایت می کرد. اکنون که بولتون اخراج شده است ترامپ موقعیت بهتری دارد تا سیاست نزدیک شدن به مسکو را دنبال کند؛ به خصوص که امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه نیز از مذاکرات در اوکراین دفاع کرده است.

کره شمالی

بولتون در دولت بوش هم سابقه مقابله با دولت پیونگ یانگ را داشته است و در دولت ترامپ از حملات پیش دستانه علیه کره شمالی حمایت کرده بود. وی به شدت مخالف گشایش راه مذاکره با کیم جونگ اون رهبر کره بود. زمانی که ترامپ تلاش هایش را برای مذاکرات رو در رو با رهبر کره شمالی آغاز کرد، این مساله بولتون را سریعا مقابل ترامپ قرار داد. ترامپ مدام پیشنهاد بولتون را رد و  چندین بار با کیم دیدار کرد، گرچه می گوید برای توافق عجله ای ندارد. بولتون از خودداری کره شمالی برای توقف برنامه های هسته ای و همچنین آزمایشات مکرر موشکی کوتاه برد آن، به عنوان دلیلی برای غیرقابل اعتماد بودن کیم یاد کرده است.  بولتون می گفت این آزمایشات نقض آشکار قطعنامه های سازمان ملل است، اما ترامپ با وی مخالف بود. بولتون حتی متهم است که برای بر هم خوردن پیشرفت در مذاکرات، در پشت صحنه اقداماتی کرده است. مخالفت با استفان بیگون نماینده ویژه آمریکا در مذاکرات با کره شمالی، از جمله این اقدامات است. »

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۹۴۲۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تایمز: ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد

یک روزنامه انگلیسی نوشت دونالد ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین به صورت مسالمت‌آمیز طرح مفصلی دارد، اما تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا آن را ارائه نخواهد کرد.

به گزارش ایسنا، روزنامه تایمز مدعی شد «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا طرحی مفصل برای حل مسالمت‌آمیز مناقشه اوکراین دارد؛ اما قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا آن را ارائه نخواهد کرد.

یک منبع نزدیک به ترامپ که نخواست نامش فاش شود، به روزنامه تایمز گفت: (ترامپ) یک طرح دارد اما نمی‌خواهد درباره آن با شبکه‌های خبری صحبت کند، چون در آن صورت دیگر نمی‌تواند از آن استفاده کند.

به گفته این منبع، ترامپ قصد دارد برای پیروزی در انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا، پایان بخشیدن به جنگ اوکراین را در فهرست وعده‌های اصلی خود قرار دهد.

این گزارش در حالی منتشر شده که ترامپ بارها گفته است در صورت پیروزی در انتخابات می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن این جنگ را تمام کند. او همچنین در اواخر ماه میلادی گذشته گفت در صورت پیروزی در انتخابات تنها زمانی حاضر به حمایت از اوکراین خواهد شد که اروپا هم در این حمایت شریک باشد.

این روزنامه همچنین به نقل از منابع آگاه نوشت ترامپ قصد دارد در صورت پیروزی در انتخابات حداقل بودجه نظامی لازم برای کشورهای عضو ناتو را از ۲ درصد به سه درصد افزایش دهد.

منابع نزدیک به ترامپ باور دارند به نظر می‌رسد ترامپ این ایده را در پی گفت‌وگو با «آندژی دودا»، رئیس‌جمهور لهستان پرورده باشد. دودا نیز پیش‌تر خواستار افزایش چشمگیر در بودجه دفاعی ناتو شده بود و انتظار می‌رود در اجلاس آتی سران ناتو آن را مطرح کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد، اما ...
  • سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟
  • تایمز: ترامپ طرح مفصلی برای پایان جنگ اوکراین دارد
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند