Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@00:12:37 GMT

با نرم افزار جعبه لایتنر «العادیات» حافظ قرآن شوید

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۹۸۷۳۷

با نرم افزار جعبه لایتنر «العادیات» حافظ قرآن شوید

حسن برزگری، طراح جعبه لایتنر حفظ قرآن العادیات و مدیر عامل شرکت نرم افزاری آراد دشت در گفتگو با خبرنگار مهر، از طراحی نخستین نرم افزار اندرویدی جعبه لایتنر تخصصی حفظ قرآن کریم خبرداد و گفت: العادیات، نرم افزار اندرویدی جعبه لایتنر حفظ قرآن است که برای اولین بار تولید شده است. روش‌ها و سبک‌های مختلفی برای حفظ مطالب از جمله حفظ قرآن وجود دارد که هر کدام از اساتید شیوه‌ای را پیشنهاد کرده و در کلاس‌های خود اجرا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از روش‌های حفظ مطالب، استفاده از جعبه لایتنر هست که برای حفظ کلمات انگلیسی زیاد استفاده می‌شود ولی در حفظ قرآن به دلایلی کمتر استفاده شده است. ویژگیهای خوب این روش، باعث شده تا ما برای نخستین بار در نرم افزار العادیات را، به سمت استفاده از جعبه لایتنر در بحث حفظ قرآن برویم و آن را تولید کنیم.

برزگری با اشاره به اینکه این جعبه دارای ۵ خانه و تعدادی فلش کارت است، ادامه داد: یک طرف فلش کارت‌ها سؤال و طرف دیگر جواب نوشته شده است. در ابتدا فلش کارتها در خانه اول قرار می‌گیرد. کارت اول برداشته شده اگر شخص جواب را می‌داند آن را در خانه دوم قرار می‌دهد و دو روز بعد به سراغ آن می‌رود. اگر دو روز بعد هم بلد بود در خانه سوم قرار داده و ۴ روز بعد به سراغ آن می‌رود و به همین ترتیب ۸ روز، ۱۶ و ۳۲ روز. کارت‌هایی که از خانه پنجم خارج می‌شوند طبق قانون لاینتر به حافظه دائم منتقل شده‌اند. در هر مرحله‌ای اگر شخص جواب را بلد نبود آن را باید به خانه اول برگرداند.

مدیر شرکت آراد دشت در خصوص تفاوت این نرم افزار با نرم افزار های دیگر تصریح کرد: مهم‌ترین کار جعبه لایتنر این است که برنامه مرور را به گونه‌ای تنظیم می‌کند تا با بیشترین تکرار در قسمت خطرناک منحنی فراموشی، مطالب به حافظه دراز مدت هدایت شود.

وی با تأکید بر اینکه این روش از تکرارهای غیرضروری اجتناب می‌کند، اظهار داشت: برای آنکه مطلبی را از حافظه کوتاه مدت به بلند مدت منتقل کنید، نیازمند تکرارهای زیادی هستید. وقتی صفحه‌ای را برای چندمین بار مطالعه می‌کنید، مجبورید مطالبی را نیز که قبلاً آموخته‌اید مجدداً مرور کنید. در صورتی که دیگر لزومی به تکرار نیست و تکرار بی جهت آنها، باعث اتلاف وقت و انرژی، بی حوصلگی و در نتیجه دل زدگی شما می‌شود. اما جعبه لایتنر فقط مطالب چموش و رام نشدنی را شکار کرده و ما را وادار به تکرار آن‌ها می‌کند. بنابراین سؤالات آسانتر، سریع‌تر به خانه‌های آخر می‌روند و سؤالات سخت غربال می‌شوند و در نتیجه با صرفه جویی در وقت، سرعت یادگیری مطالب چندین برابر می‌شود.

مبدع نرم افزار العادیات با اشاره به قانون اسکینر افزود: بر اساس این قانون اگر بعد از هر عملی پاداش دریافت شود، انجام آن عمل تشدید خواهد شد. امتیاز بیشتر، پاداش موفقیت در بازی است. این امتیاز فرد را علاقمند می‌کند تا با شدت بیشتری به بازی ادامه دهد. این خاصیت در جعبه یادگیری لایتنر استفاده شده است، یعنی فرد تنها زمانی به قسمت بعدی می‌رود که مطلب را آموخته باشد، این عمل درست مانند امتیاز دادن، فرد را به ادامه فرایند یادگیری تشویق می‌کند. و لذا یادگیری با این روش لذت بخش تر می‌باشد.

برزگری در خصوص نحوه کار با این نرم افزار توضیح داد و گفت: ابتدا آیات مورد نظر خود را، با استفاده از کتاب قرآن و سایر ابزارها، حفظ می‌کنید. سپس برای تثبیت حفظ، هر روز تعدادی از آیات را، بر حسب زمانی که دارید در قسمت آیات من، وارد نرم افزار العادیات می‌کنید. هر آیه، یک سطح دارد که به ترتیب جدید، صفر، ۱، ۲، ۳، ۴، ... می‌باشد و معادل همان خانه، در جعبه لایتنر می‌باشد. سپس در بخش آیات امروز، آیاتی که امروز باید بررسی شوند را مشاهده می‌کنید. در صورتی که برای آیه‌ای حفظ هستم را بزنید ۲ روز بعد، مجدداً باید بررسی کنید. در صورتی که مجدداً حفظ هستم را بزنید ۴ روز بعد، و به همین ترتیب ۸، ۱۶، ۳۲، ۶۴، ... روز بعد باید بررسی شود. در هر مرحله که حفظ نیستم را بزنید سطح آیه صفر شده و روز بعد مجدداً باید بررسی کنید.

وی ادامه داد: در این نرم‌افزار، هر کارت، ابتدای یک آیه را نمایش می‌دهد که شما باید آن آیه و آیه بعد را بخوانید. با دانستن آیه بعدی، ارتباط بین آیات حفظ می‌شود. هر چند، جعبه لایتنر ۵ خانه بیشتر ندارد، اما ما سطح آیات را تا ۱۰ افزایش داده‌ایم تا بابت آیاتی که به حافظه دائم منتقل شده هم، خیالتان راحت باشد. توصیه می‌شود در حین حفظ جدید حتماً از کتاب قرآن استفاده شود تا لطمه‌ای به حافظه تصویری وارد نشود.

تولید کننده نرم افزار العادیات در خصوص چگونگی روش کار با این نرم افزار افزود: هیچ لزومی به اضافه کردن آیات به صورت ترتیبی وجود ندارد. به عنوان مثال، با زدن دکمهٔ اضافه کردن آیات، می‌توانید آیاتی از سوره بقره را به لیست آیات خود اضافه نموده و مجدداً با زدن آن دکمه، آیاتی از جزء آخر را به لیست اضافه کنید. همچنین در بخش‌های آیات امروز و مرور آیات سطح صفر، مشاهده عملکرد، لیست آیات من و راهنمای نرم افزار نیازی به اینترنت ندارند اما جهت ورود به العادیات، ارسال عملکرد به مربی، ذخیره آنلاین، خرید و بروزرسانی نرم افزار، دسترسی به اینترنت مورد نیاز است.

 وی در تشریح پنل قسمت مربیان و قران آموزان افزود:افرادی که در نرم افزار موبایلی و یا پنل وبسایت العادیات شماره موبایل خود را وارد کرده‌اند، می‌توانند به عنوان مربی فعالیت نمایند. قرآن‌آموز برای ارسال عملکرد خود به مربی، ابتدا باید پروفایل خود را تکمیل و شماره موبایل مربی خود را وارد نماید، سپس در صفحهٔ عملکرد، دکمهٔ ارسال به مربی را کلیک نماید و در این صورت مربی با ورود به پنل می‌تواند عملکرد قرآن آموز، از جمله نمودار و جدول تعداد آیات هر سطح، جدول تعداد آیات در هر روز به تفکیک سطح و لیست آیات قرآن‌آموز با تمام ویژگی‌ها را مشاهده نماید.  

برزگری در پایان در راستای افق پیش روی این نرم افزار عنوان کرد:تیم فنی در حال انجام فعالیتهایی به جهت گستردگی فضای کاری است که میتوان به نمایش ترجمه و تفسیر آیات، صوت قاریان، امکانات بیشتری برای اساتید و کلاسداری، مسابقات بین کاربران، نمایش برترینها در بخشهای مختلف، جعبه لایتنر برای حفظ موضوعی، تنظیمات مختلف، نمایش آیه در صفحه، فونت عثمان طه، امکاناتی برای راحتی کارشناسان مراکز حفظ مجازی اشاره کرد.

علاقه مندان می توانند جهت استفاده رایگان از این نرم افزار اینجا کلیک نمایند.

کد خبر 4716110

منبع: مهر

کلیدواژه: فعالیت های قرآنی قران تولید نرم افزار عاشورا کربلا امام حسین ع کنفرانس بین المللی معرفی کتاب پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی ماه محرم مراسم عزاداری فعالیت های قرآنی رادیو گفتگو امام موسی صدر نشست علمی آیت الله مدرسی آیت الله جوادی آملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۹۸۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شخصیت و جایگاه حضرت حمزه سید الشهدا(ع) و عزاداری برای او به دستور رسول الله(ص)

حمزه(ع) یکی از شخصیت‌های بزرگ تاریخ اسلام است. ایثار، جهاد، هجرت و دفاع جانانه‌اش از پیامبر (ص) در مکه بی‌بدیل است و از نظر مفسران اسلامی آیاتی در قرآن در شأن آن حضرت نازل شده است. از جمله «وَالَّذِینَ آمَنُوا وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فِی سَبِیلِ اللّه، وَالَّذِینَ آوَوا وَنَصَرُوا أُوْلَئِکَ هُمْ الْمُؤْمِنُونَ حَقّا لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَ رِزْقٌ کَرِیمٌ» در شأن او و جمعی دیگر از مخلصان اصحاب پیامبر(ص) است. آیات زیادی در قرآن در شأن اوست که مفسرین ذیل آیات اشاره نموده‌اند اما آیه السابقون السابقون اولئک المقربون و چند آیه دیگر به تصریح برای تبیین شخصیت حمزه(ع) کافی است که چه نقش بزرگی در دین در دوره دعوت و استقرار و دفاع از حریم رسول الله(ص) ایفا کرد.

آیات ایمان در شأن او و حضرت علی(ع)

حمزة بن عبدالمطلب را در رأس مؤمنان حقیقی مشاهده می‌کنیم. ایمان آوردن در وضعیت سخت، یاری‌کردن و پناه‌ دادن به رسول خدا(ص) در مقابل دشمنان آنگاه که همه مشرکان و دشمنان علیه او بسیج شده بودند و در آیه شریفه «لاَیَسْتَوِی مِنْکُمْ مَنْ أَنْفَقَ مِنْ قَبْلِ الْفَتْحِ وَ قَاتَلَ أُوْلَئِکَ أَعْظَمُ دَرَجَةً مِنْ الَّذِینَ أَنْفَقُوا مِنْ بَعْدُ وَقَاتَلُوا»، حمزه در اول این صف از مؤمنان است که قبل از فتح، جان خویش را در طبق اخلاص گذاشت.

حضرت حمزه (ع) با دشمنان به قتال و جهاد پرداخت و به خیل اولین شهدای اسلام پیوست. قتال و شهادتی که با مثله و قطعه قطعه شدن اعضای بدنش توأم شد و علف‌های بیابان بر پیکر خونینش کفن شدند. البته آیات متعدد دیگری هست که سیدالشهدا، حمزه مصداق روشن و نمودار بارزی از این آیات است.

اولین عزاداری در اسلام برای حمزه بود

پس از ایمان حمزه به پیامبر(ص) و در آمدن به جرگه دعوت‌شدگان، اسلام قدرتی گرفت و بسیاری به جهت ایمان حمزه به سوی اسلام گرویدند. شهادت او نیز برای اسلام گران بود، چون هیبتی داشت که دل دشمن را به ترس و اضطراب می‌انداخت. حمزه کسی است که پیامبر(ص) پس از شهادتش بر او بسیار گریست و زنان انصار و مهاجرین را فرمود تا برای او اقامه عزا و گریه کنند و این اولین عزاداری در اسلام برای عزیز پیامبر (ص) بود.

شهادت او فقدانی برای اسلام بود و برای پیامبر غمی جانکاه بود که هرگز جبران نشد. شیخ صدوق در ضمن حدیث مفصلی از سلمان نقل می‌کند: «در ایام بیماری رسول خدا(ص) در روزهای آخر زندگی، حضرت فاطمه زهرا(س) وقتی ضعف شدید را در پدر بزرگوارش دید گریست. رسول خدا(ص) برای تسلی و آرامش دخترش از عنایات و برکات خداوند بر اهل بیت (ع) سخن گفت.

حمزه سیدالشهدا اول است

در اسلام دو سید الشهدا هست یکی حمزه(ع) و دومی امام حسین(ع) هر یک از این دو شهید در حیات اسلام به نوعی نقش تعیین کننده دارند. پیامبر اکرم(ص) در گفتگو با دخترش فاطمه زهرا(س) بخشی از نعمت‌های خدا را که بر این خاندان ارزانی داشته است برشمرد تا بدین جا رسید: دخترم! ما اهل بیتی هستیم که خداوند 6 صفت و ویژگی را بر ما عطا کرده است که بر هیچ یک از گذشتگان و آیندگان عطا نکرده است. زیرا پیامبر ما سید انبیا و مرسلین است و آن پدر تو است و وصی ما سید اوصیا است و آن همسر تو است و شهید ما سیدالشهدا است و آن حمزة بن عبدالمطلب عموی پدر تو است. فاطمه(س) گفت: ای فرستاده خدا، آیا او فقط سید شهیدانی است که با وی به شهادت رسیده‌اند؟ پیامبر فرمود: نه، بلکه او سید شهدای اولین و آخرین، به جز انبیا و اوصیا است.

و در ادامه فرمود: ما فرزندان عبدالمطلب، سروران اهل بهشتیم. رسول الله، حمزه سیدالشهدا، جعفر ذوالجناحین، علی، فاطمه، حسن، حسین و مهدی (عج)، با اینکه پیامبر (ص) بیش از هفت عمو داشت، اما عمویی چون حمزه و ابوطالب نداشت، ابوطالب در دوره حیات خود و با تقدیم فرزندان خود به محضر پیامبر از دین حمایت کرد تا او زنده بود، کسی جرأت اذیت حضرت را نداشت. به همین خاطر سال وفاتش عام الحزن پیامبر بود. حمزه پس از ابوطالب بزرگ‌ترین پشتیبان پیامبر (ص) بود، لذا فرمود: «اَحَبّ اِخوانی اِلَیَّ علّی بن أبیطالب و أحَبّ أعْمامی‌ اِلیَّ حَمْزَة»؛ محبوب‌ترین برادرانم علی بن ابیطالب و محبوب‌ترین عموهایم حمزه است.

نام حمزه محبوب‌ترین ‌ها

یکی از اصحاب پرسید: یا رسول الله! خداوند فرزندی عنایت کرده نامش را چه بگذارم. فرمود: «سَمِّهِ بأحَبِّ الأسماء اِلیّ حَمْزه»، نام او را که همنام محبوب‌ترین نام‌ها نزد من است بگذار و آن حمزه است. ابن حجر عسقلانی نقل می‌کند که رسول خدا(ص) چون در کنار جسد مُثله شده عمویش حمزه نشست، خطاب به وی چنین فرمود: «رَحِمکَ اللّه أی عمّ، لَقَدْ کُنتَ وَصُولاً لِلرَّحِمِ فَعُولاً لِلْخیرات»، ای عمو! خدای رحمت کند تو را که در صله رحم و انجام‌دادن کارهای نیک فعال و کوشا بودی.

دیگر خبرها

  • تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه در کردستان
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه توسط استاندار کردستان
  • آموزش تبدیل جعبه کفش به کیف دستی (فیلم)
  • تبدیل جعبه کفش به کیف دستی (فیلم)
  • معرفی حافظان و قاریان در ترویج رفتارهای قرآنی اثرگذار است
  • قاری و حافظ قرآن اعزامی به مسابقات مالزی تعیین شدند
  • طرح مسطورا زمینه تربیت کنشگر عرصه جهاد تبیین است
  • طرح مسطورا موجب دشمن شناسی و تربیت کنشگر عرصه جهاد تبیین می‌شود
  • شخصیت و جایگاه حضرت حمزه سید الشهدا(ع) و عزاداری برای او به دستور رسول الله(ص)