Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-26@14:48:46 GMT

چگونه سلول بنیادین اهدا کنیم؟

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۰۰۵۷۵

ساعت 24-رئیس مرکز مدیریت پیوند و بیماری های وزارت بهداشت، نحوه اهدای سلول‌های بنیادین را تشریح کرد.

 مهدی شادنوش، رئیس مرکز مدیریت پیوند و بیماری های وزارت بهداشت، با اشاره به روز جهانی اهداکنندگان سلول‌های بنیادین، ‌گفت: بر همین اساس هفتم مهر ماه تلاش می‌کنیم که این پیام را به گوش مردم برسانیم که در دنیایی که پیوند مغز استخوان درمان بسیاری از بیماری‌هایی است که در گذشته در زمره بیماری‌های سخت و لاعلاج محسوب می‌شدند، ‌ امروز می‌تواند بیماران را درمان کند و برای برخی بیماری‌ها درمان قطعی محسوب می‌شود و می‌تواند فرد را سلامت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: باید توجه کرد که در هر یک میلیون نفر جمعیت، ممکن است بتوانیم سلول‌های مطابق سلول‌های فرد گیرنده پیدا کرده و پیوند مغز استخوان را انجام دهیم. بنابراین باید یک بانک غنی از اطلاعات سلول‌های اهداکنندگان را داشته باشیم که در مواقع مورد نیاز در آن جست‌وجو کنیم تا سلولی برای اهدا پیدا کنیم.

شادنوش ادامه داد: مردم می‌توانند صرفا با دادن یک نمونه بزاق دهانی، عضو ایثارگر شبکه اهداکنندگان سلول‌های بنیادین شوند تا اگر بعدها متوجه شدیم که سلول مناسبی برای یک بیمار نیازمند پیوند مغز استخوان وجود دارد، با فرد تماس گرفته و در صورت رضایت، میزانی از سلول‌های بنیادین وی را در اختیار بیمار نیازمند قرار دهیم.

وی با بیان اینکه شبکه ملی اهداکنندگان سلول‌های بنیادین در مجموعه وزارت بهداشت است، گفت: تاکنون ۶۳۰۰۰ نمونه در این شبکه وجود دارد و نیازمند نمونه‌های بیشتری هستیم. سالانه بین ۱۲۰۰ تا ۱۴۰۰ پیوند مغز استخوان در کشور انجام می‌شود که بیماری‌های مختلفی از جمله سرطان تا بیماری‌های متابولیک را می‌تواند درمان کند.

شادنوش تاکید کرد: ما حدود ۱۲ بانک سلول‌های بنیادین در سراسر کشور داریم که در استان‌های مختلف قرار دارند. همچنین دفاتر سازمان انتقال خون هم این نمونه‌گیری را انجام می‌دهند. امیدواریم با شبکه‌ای که در حال طراحی آن هستیم، امکان انجام این نمونه‌گیری در بیمارستان‌های سراسر کشور هم فراهم شود.

وی گفت: هدف‌گذاری ما این است که به ۱۵۰ هزار نمونه در حوزه سلول‌های بنیادین دست یابیم. هرچه این بانک غنی‌تر شود، ‌خدمات بهتر و بیشتری را می‌توانیم ارائه کنیم.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۰۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیوند مدفوع می تواند علائم حرکتی در پارکینسون را بهبود بخشد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، بیماری پارکینسون یکی از علل اصلی ناتوانی در سراسر جهان است، و در حالی که گزینه‌های درمانی در دسترس هستند، اما با گذشت زمان تاثیرشان کمتر شده است.

به گفته کارشناسان، این مطالعه می‌تواند راه را برای تحقیقات بیشتر در مورد نقش میکروبیوم روده در شرایط تخریب کننده عصبی هموار کند.

یک کارآزمایی بالینی کوچک که در بیمارستان دانشگاه گنت، بلژیک انجام شد نشان داد که افراد مبتلا به بیماری پارکینسون که یک دوز پیوند مدفوع را از یک اهداکننده سالم دریافت کرده بودند، در مقایسه با افرادی که دارونما دریافت کرده بودند، علائم شأن بهبود یافته بود.

نتایج منتشر شده نشان می‌دهد که امتیاز حرکتی افرادی که پیوند اهداکننده دریافت کرده‌اند پس از ۱۲ ماه ۵.۸ امتیاز بهبود یافت، در مقایسه با بهبود ۲.۷ امتیازی در افرادی که پیوند دارونما دریافت کرده بودند.

علائم گوارشی خفیف یک عارضه جانبی منفی رایج در زمان پیوند بود و بیشتر در افرادی که پیوند اهداکننده را دریافت کردند مشاهده شد. دریافت کنندگان پیوند اهداکننده نیز احتمال بیشتری داشت که پس از ۱۲ ماه خستگی شأن تشدید شود.

برای این مطالعه، در مجموع ۲۲ شرکت کننده مبتلا به بیماری پارکینسون در مراحل اولیه، پیوند را از اهداکنندگان سالم دریافت کردند و ۲۴ نفر دارونما دریافت کردند.

پیوند مدفوع برای هر دو گروه درمان شده و گروه دارونما از طریق لوله‌ای که در ژژنوم، بخشی از روده کوچک، قرار داده شده بود، انجام شد.

محققان شرکت کنندگان را در ۳، ۶ و ۱۲ ماه پس از پیوند پیگیری کردند. آنها داده‌هایی را در مورد علائم گوارشی، علائم غیرحرکتی، افسردگی و اضطراب، خواب و خستگی و شناخت جمع آوری کردند.

در حالی که افرادی که از اهداکنندگان سالم پیوند مدفوع دریافت کرده بودند، بهبودی در علائم حرکتی خود داشتند، به نظر می‌رسید خستگی بیشتری را تجربه کردند.

«پاتریک سانتنز»، محقق ارشد و استاد عصب شناسی در بیمارستان دانشگاه گنت، گفت: «دلیل این تأثیر منفی نامشخص است. ما توضیح خوبی برای این پدیده نداریم، اما گمان می‌کنیم که مکانیسم‌های التهابی ممکن است دخیل باشند. خستگی در اختلالات التهابی روده شایع است.»

محققان بر انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید دارند.

کد خبر 6086931

دیگر خبرها

  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد/ برداشت استخوان زانوی اهدا کننده عضو برای ترمیم به ۳ بیمار
  • اهدای عضو جوان ۲۲ ساله کرمانی
  • جشنواره تحقیقات برتر پیوند سلول‌های بنیادی خونساز برگزار می‌شود
  • چهارمین جشنواره تحقیقات برتر برگزار می‌شود
  • افزایش بیماران خاص در کرمانشاه
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • جراحی عجیب پیوند عضو برای اولین بار در کشور
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک
  • پیوند مدفوع می تواند علائم حرکتی در پارکینسون را بهبود بخشد