Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پایگاه خبری آمریکایی گزارش داد که به یک خلاصه از بازجویی‌های کمیسیون ۱۱ سپتامبر آمریکا از یک شاهزاده عربستانی به نام بندر بن سلطان که تا مدت‌ها محرمانه نگهداشته شده بود دست یافته است.

به گزارش ایسنا، چند روز پیش خبرنگاران این پایگاه خبری به نام "پایگاه فلوریدا"، بولداک بخش‌های از این متن سابقا محرمانه بازجویی کمیسیون ۱۱ سپتامبر آمریکا از بندر بن سلطان سفیر سابق عربستان در آمریکا را گزارش کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش الجزیره، طبق خلاصه دو و نیم صفحه‌ای از این بازجویی بندر بن سلطان در بخش عمده این بازجویی که در ۷ اکتبر ۲۰۰۳ صورت گرفته به شرح آنچه او ریشه‌های القاعده و حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ دانسته، پرداخته است.

به نوشته فلوریدا بولداک این بازجویی ضبط نشده و هیچ متن یادداشت برداری از آن نیز موجود نبوده است.

ظاهرا طبق خلاصه این بازجویی بندر بن سلطان آمریکا را متهم به کوتاهی کردن در کمک به مردم افغانستان برای بهبود وضعیت خود بعد از سال‌ها تجربه جنگ در دهه ۱۹۸۰ کرده است.

در این گزارش در خلاصه بندی اظهارنظرهای بندر بن سلطان نوشته شد که او گفته است: این وضعیت زمینه مساعدی را برای شبه نظامیان جوان مجاهدی که کمپین نظامی موفقی داشتند، فراهم کرد تا به دنبال جنگ‌های جدید باشند. نه آمریکا و نه عربستان تلاشی برای اصلاح کردن این شبه نظامیان و کشاندن آنها به زندگی شهروندی عادی نکردند اگر ما این کار را کرده بودیم در آن صورت نتیجه‌ای بسیار متفاوت داشتیم.

شاهزاده بندر بن سلطان از ۱۹۸۳ تا ۲۰۰۵ سفیر عربستان در آمریکا بود روابط نزدیک او با جورج دبیلو بوش و خانواده‌اش سبب شده بود او لقب بندر بوش را پیدا کند.

انتشار این خلاصه بازجویی چند سال بعد از آن صورت گرفت که انتشار یک سند محرمانه دیگر مرتبط با ۱۱ سپتامبر مشهور به "سند ۲۸ صفحه‌ای" نام بندر بن سلطان را به سر زبان‌ها انداخته بود. در آن سند گفته شده بود که برخی از هواپیمارباهای حادثه ۱۱ سپتامبر با اشخاص احتمالا مرتبط با دولت عربستان در رابطه بوده و از آنها حمایت دریافت کرده‌اند.

دولت عربستان اما هر گونه نقش خود در حملات ۱۱ سپتامبر رد کرد. این سند در سال ۲۰۱۶ انتشار یافت و بخشی از تحقیقات مشترک کنگره آمریکا در سال ۲۰۰۲ درباره حملات ۱۱ سپتامبر بود.

طبق این سند، یک دفترچه تلفن متعلق به ابوزبیده یک عامل عربستانی الاصل القاعده که شش ماه بعد از حملات ۱۱ سپتامبر در پاکستان دستگیر شد دارای شماره تلفن شرکت آمریکایی بوده که به مدیریت امور مربوط به اقامتگاه شاهزاده بندر در کلورادو می‌پرداخته است. همچنین شماره تلفن یک محافظ خدمت کرده در سفارت عربستان در واشنگتن دی سی در این دفترچه ابوزبیده مشاهده شده است.

این گزارش فلوریدا بولداک درباره بازجویی کمیسیون ۱۱ سپتامبر از بندر بن سلطان همزمان با اعلام این مساله از سوی وزارت دادگستری آمریکا صورت پذیرفته که قرار است نام مقام عربستانی مرتبط با هواپیمارباهای ۱۱ سپتامبر را فاش کند.

طبق این خلاصه مربوط به سال ۲۰۰۳ بندر بن سلطان به این کمیسیون گفته عربستانی‌ها در کمک به آمریکا قبل از وقوع حملات ۱۱ سپتامبر کند عمل کردند. چون آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا به خوبی توضیح ندادند کجا و کی این حمله اتفاق خواهد افتاد.

در این خلاصه آمده است این سفیر عربستان گفت: در هر موردی که به نظر می‌رسید دولت آمریکا به شکلی توپ را به زمین عربستان می‌اندازد دولت عربستان نیز متقابلا توپ را به زمین آنها انداخته است. چه در ارتباط با حوزه‌های اطلاعاتی و چه در ارتباط با حوزه پلیسی.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بندر بن سلطان حملات 11 سپتامبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۱۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلطان سلجوقی چگونه در طرشت زمین‌گیر شد؟ | طغرل در تپه سیف ناکام ماند

همشهری آنلاین- حمیدرضا رسولی: تپه سیف که با گذشت زمان بارها تغییر نام داده و امروز هیچ اثری از آن باقی نمانده به حد فاصل خیابان فرزانه فعلی تا میدان آزادی گفته می شد و آنطور که قدیمی ها نقل می کنند این اراضی وسیع را یک تپه پوشش داده بود. محمدباقر حسین‌مردی، یکی از قدیمی ترین اهالی طرشت که به طایفه حسین‌مردی‌ها تعلق دارد، می گوید: «وجود تپه سیف در منطقه درشت قدیم این خاصیت را داشت که وقتی سیل می‌آمد از دو طرف تپه جاری می شد و روستای طرشت را ویران نمی کرد. احتمالا به همین دلیل اسم تپه را سیف گذاشتند چون همچون شمشیر جریان آب را می شکافت و به دو بخش تقسیم می کرد.»

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

تپه مشهور محله طرشت تا اواخر دهه ۴۰ پابرجا بود اما از ابتدای دهه ۵۰ که ساخت‌وسازها در پایتخت سرعت گرفت جای خودش را به خانه ها و آپارتمان های مسکونی داد و امروز هیچ نشانی از آن باقی نمانده است. تپه سیف برای اهالی طرشت و در مقیاسی بزرگ تر برای تهران‌نشین‌ها، اهمیت تاریخی هم دارد، چراکه در یک برهه تاریخی اقامتگاه موقت طغرل سلجوقی، بنیانگذار سلسله سلجوقیان، هم بوده است.

حسین‌مردی با نقل روایتی در این باره می گوید: «طبق روایتی که نسل به نسل منتقل شده و در کتاب «مشایخ فقه و حدیث در جماران، کلین و درشت»، تالیف عزیزالله عطاردی، به آن اشاره شده، طغرل با شرط ادامه پرداخت مالیات از طرف سرزمین های شرقی، دختر خلیفه بغداد را به عقد خودش درمی‌آورد. بعد از این ماجرا راهی ری می شود تا مقدمات مراسم ازدواج را مهیا کند و بین راه در منطقه درشت یا طرشت امروزی، به قول معروف اردو می زند. تپه سیف در آن روزگار موقعیت توچال امروزی را داشته و در بلندی بوده و طغرل در تپه سیف به ری احاطه داشته است. طغرل در انتظار رسیدن همسرش به درشت بود، اما همان شب به خواب ابدی رفت و همان‌ جا درگذشت.»

درباره تپه سیف روایت های تاریخی مختلفی نقل می شود که برخی از آنها شفاهی است و نسخه مکتوب ندارد. قدیمی های طرشت نقل می کنند که ناصرالدین شاه وقتی به ولیعهدی رسیده به طرشت آمده و از بالای تپه سیف به این قریه خوش و آب هوا نگاه کرده است. بعد هم نام این منطقه سرسبز را از همراهانش پرس‌وجو کرده و بعد از این ماجرا چند بار دیگر به روستای ییلاقی درشت رفته تا در باغ های وسیع این منطقه ییلاقی اتراق کند.

کد خبر 846638 برچسب‌ها تهران قدیم همشهری محله تهران

دیگر خبرها

  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • بازجویی‌هایی که به مرگ رئیس دانشگاه تهران ختم شد
  • خودداری سفارت ایران در فرانسه از پیگرد قضایی فرد مهاجم
  • بیانیه مطبوعاتی سفارت ایران در فرانسه در ارتباط با وقایع بخش کنسولی
  • بعد از سوپرکاپ در عربستان؛ مسابقات لالیگا در آمریکا!
  • سلطان سلجوقی چگونه در طرشت زمین‌گیر شد؟ | طغرل در تپه سیف ناکام ماند
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • مجموعه ساعت های 6.5 میلیون دلاری سلطان برونئی (عکس)
  • (تصاویر) ضیافت شام رئیس امارات به افتخار سلطان عمان