Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-28@03:51:38 GMT

آخرین اخبار از انتخابات ریاست جمهوری تونس

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۰۲۳۸۹

آخرین اخبار از انتخابات ریاست جمهوری تونس

 جمعه شب (دیشب) همزمان با پایان یافتن تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری در تونس، هزاران نفر از هواداران نامزدهای انتخاباتی به خیابان‌ها آمدند و سه تن از نامزدهای انتخاباتی «عبدالفتاح مورو» از حزب اسلام‌گرای «النهضه»، «منجی الرحوی» نامزد «الجبهة الشعبیة» و «حمة الهمامی» نامزد حزب کار نیز برای ایراد آخرین سخنان خود در جمع هوادارانشان حاضر شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتخابات ریاست‌جمهوری تونس که دومین انتخابات از زمان سرنگونی رژیم «زین‌العابدین بن علی» رئیس‌جمهور مخلوع تونس در سال ۲۰۱۱ است، فردا یکشنبه در داخل تونس برگزار می‌شود در حالیکه برگزاری انتخابات در خارج از تونس از روز جمعه (دیروز) آغاز شده و به مدت سه روز ادامه خواهد داشت.

شرکت ۱۰ هزار نفر در نخستین روز انتخابات در خارج

«نبیل بفون» رئیس کمیته انتخابات تونس در این باره گفت که شمار شرکت‌کنندگان در نخستین روز رأی‌گیری در خارج به ۱۰ هزار نفر رسید.

طبق گزارش خبرگزاری تونس افریقیا، بفون در یک نشست مطبوعاتی گفت که ۳۸۶ حوزه انتخاباتی در خارج تعیین شده است که روز جمعه (دیروز) همه حوزه‌ها به استثنای یک حوزه در سان فرانسیسکو آمریکا، رأی‌گیری از واجدین شرایط را آغاز کردند.

کناره‌گیری دو نامزد به نفع وزیر دفاع سابق

با نزدیک شدن به برگزاری انتخابات، دو تن از نامزدها به نام‌های «سلیم الریاحی» موسس حزب «الاتحاد الوطنی الحر» و «محسن مرزوق» به نفع «عبدالکریم الزبیدی» وزیر دفاع سابق و نامزد این انتخابات، از رقابت‌های انتخاباتی کناره‌گیری کردند.

خبرگزاری تونس افریقیا گزارش کرد که محسن مرزوق پس از دیدار با الزبیدی در صفحه فیس‌بوک خود اعلام کرد که به نفع الزبیدی کناره‌گیری کرده و دلیل این کار خود را «اولویت دادن مصلحت ملی و اجتناب از افتادن کشور به دست گروه‌های پوپولیستی و افراطی‌ که تهدیدی برای وحدت کشور هستند.» عنوان کرد.

وی گفته است که در دیدار با الزبیدی درباره ضرورت اتحاد همه گروه‌های ملی در انتخابات ریاست‌جمهوری و پارلمانی بحث و گفت‌وگو کرده است.

همچنین سلیم الریاحی نامزد جنبش «الوطن الجدید» نیز با انتشار ویدئویی از محل اقامت خود در خارج، کناره‌گیری از رقابت‌های انتخاباتی به نفع الزبیدی را اعلام کرد.

با کناره‌گیری این دو نفر از رقابت‌های انتخاباتی، ۲۴ نامزد در انتخابات زودهنگامی که فردا یکشنبه برگزار می‌شود، رقابت خواهند کرد.

قرار بود انتخابات ریاست جمهوری تونس، هفدهم نوامبر (۲۰۱۹) برگزار شود اما مرگ «الباجی قائد السبسی» رئیس جمهور فقید این کشور، انتخابات را جلو انداخت.

السبسی، ۲۵ جولای گذشته در ۹۲ سالگی درگذشت و طبق قانون که مقرر کرده طی مهلت ۹۰ روزه رئیس جمهور جدید انتخاب شود، «محمد الناصر» رئیس پارلمان مسئولیت‌های او را بر عهده گرفت.

السبسی دومین رئیس جمهور تونس + بعد از انقلاب ۲۰۱۱ است. المنصف المرزوقی اولین رئیس جمهور بود که البته به شکل غیرمستقیم انتخاب شده بود.

معروف‌ترین نامزدها

الزبیدی نامزدی که در آخرین دقایق ثبت‌نام کرد

عبدالکریم الزبیدی ۶۹ ساله وزیر دفاع مستعفی تونس کسی است که در آخرین دقایق ثبت‌نام نامزدها، مدارک خود را تحویل کمیته انتخاباتی داد و رسما در این انتخابات نامزد شد.

وی در جریان تبلیغات انتخاباتی خود تأکید کرده که نامزدی‌اش در انتخابات به دلیل آن بوده «تونس به دست قاچاقچیان و راهزنان نیفتد.»

به نوشته وبگاه «العربی الجدید»، الزبیدی با وجود اینکه یک پزشک است اما تجربه او در ارتش به او ثابت کرده که یک سرباز از میدان نبرد فرار نمی‌کرد و اگر فرار کرد خائن است.

وی در جای دیگری نیز گفته است که «اگر سیاستمدار کسی است که به فحاشی و اهانت تسلط دارد و وعده‌های دروغین می‌دهد اما در عمل هیچ دستآوردی ندارد و اگر منظور از سیاست این است، هرگز تمایلی ندارم سیاستمدار باشم.»

المرزوقی؛ مرد مأموریت‌های دشوار

المنصف المرزوقی رئیس‌جمهور سابق تونس که برای سومین بار نامزد انتخابات شده است، او در سال ۲۰۱۱ در انتخابات ریاست‌جمهوری پیروز شد اما در سال ۲۰۱۴ در مقابل «الباجی قائد السبسی» شکست خورد.

وی انتخابات کنونی را «سرنوشت‌ساز» توصیف کرده و گفته که این انتخابات سرنوشت تونس را نه تنها برای پنج سال آینده بلکه برای ۵۰ سال بعد تعیین می‌کند.

او در سخنانی در شهر «تطاوین» گفت: «این مرحله به منزله نبرد واقعی است و تنها یک رقابت برای کسب کرسی ریاست‌جمهوری نیست.»

رئیس حزب «الحراک» اخیرا از عربستان و امارات خواست، دخالت در امور تونس را متوقف کنند. 

المرزوقی که اولین رئیس جمهور بعد از سقوط دولت زین‌العابدین بن علی در پی انقلاب سال 2011 است، در گفت‌وگو با رادیو «موزاییک» گفت، او هیچگاه جزء سیاست جبهه‌بندی‌ها نبوده و کشورش اکنون با ۳۴ کشور روابط دیپلماتیک دارد و با 60 کشور هم مشکلی ندارد و تنها با چهار کشور دچار مشکل است. 

او چهار کشور را عربستان و امارات و سوریه و مصر اعلام کرد و گفت، «در همین چارچوب عربستان و امارات باید دست از دخالت در امور تونس بردارند».(جزئیات بیشتر)

الشاهد؛ شکارچی فرصت‌ها و ائتلاف‌ها

یوسف الشاهد نخست‌وزیر تونس که از او به عنوان شکارچی فرصت‌ها و ائتلاف‌ها یاد می‌کنند. حیات سیاسی وی یک مورد بی‌نظیر و بی‌سابقه است طوریکه او توانست به سرعت پله‌های ترقی و قدرت را طی کند و هیچ کس حتی خود الشاهد به عنوان یک کارشناس کشاورزی تصور نمی‌کرد که یک روزی به برجسته‌ترین رقیب انتخابات ریاست‌جمهوری تبدیل شود.

او متولد ۱۸ سپتامبر ۱۹۷۵ و نامزد حزب «تحیا تونس» در انتخابات ریاست‌جمهوری است.

الشاهد روز جمعه (دیروز) درباره بازگشت بن علی با وجود اینکه تحت تعقیب قضایی گفت که اگر اخبار مربوط به وخامت حال بن علی صحت داشته باشد، مانعی برای بازگشت او به کشور وجود ندارد.

مورو از حزب «النهضه»

عبدالفتاح مورو نامزد حزب اسلام‌گرای النهضه است که وعده یاری و پیروزی به خانواده‌های قربانیان شکنجه در تونس را داده و گفته که در صورت پیروزی نخستین پرونده‌ای که به آن رسیدگی خواهد کرد پرونده «عدالت انتقالی» است که ۲۶ هزار تونسی از دهه پنجاه تا انقلاب را شامل می‌شود و اینها از کسانی هستند که به خاطر تونس شکنجه شده، گرسنگی کشیده و تحت ظلم قرار گرفته‌اند.

وی همچنین وعده رسیدگی به پرونده شهدا و زخمی‌های انقلاب ۲۰۱۱ را داده و گفته که این دو پرونده یک تبلیغ انتخاباتی نیست بلکه یک مسئولیت است.

به نوشته روزنامه «القدس‌العربی»، پیش از این «راشد الغنوشی» رئیس حزب النهضه از رایزنی با منصف المرزوقی، حمادی الجبالی و سیف‌الدین مخلوف به منظور متقاعد کردن آن‌ها به کناره‌گیری از رقابت‌های انتخاباتی به نفع عبدالفتاح مورو خبر داده بود که تا کنون نتیجه‌ای حاصل نشده است.

نتایج اولیه انتخابات نیز روز ۱۷ سپتامبر (۲۶ شهریور) اعلام خواهد شد.

310311

کد خبر 1299334

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: تونس سینمای ایران باشگاه استقلال لیگ برتر نوزدهم باشگاه پرسپولیس ایالات متحده آمریکا بازیگران سینما و تلویزیون ایران دونالد ترامپ جان بولتون شهرداری تهران عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۲۳۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار شعب رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در مرحله دوم انتخابات مجلس

به گزارش خبرگزاری مهر، بهروز محمدی مهر عصر پنجشنبه در جلسه ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرایم انتخاباتی پیرامون مرحله دوم انتخابات شهرستان ملایر؛ گفت: امروز به واسطه استقرار آرامشی که به دلیل خون پاک شهدا و به همت نیروهای امنیتی و انتظامی در کشور حکمفرماست، به طور میانگین سالانه یک انتخابات در کشور برگزار می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در ملایر، اظهار کرد: دشمن به مانند همیشه برای کمرنگ جلوه دادن انتخابات و تحریک مردم برای نیامدن پای صندوق‌های اخذ رأی، نقشه‌ها در سر دارد، اما غافل از آنکه این مردم به مانند همیشه توطئه‌های شومشان را با حضور حماسی خود خنثی می‌کنند.

وی با قدردانی از زحمات متولیان و مجریان برگزار کننده دور نخست انتخابات که زمینه ساز برگزاری انتخاباتی سالم در استان شدند، افزود: دستگاه قضائی این بار نیز به مانند همیشه در کنار مجریان و ناظران انتخاباتی هست و در یک سنگر فعالیت خود را برای ثبت افتخاری دیگر در تاریخ مردم این استان دنبال می‌کند.

محمدی مهر با بیان اینکه انتخابات در ملایر به مانند دور نخست به صورت تمام الکترونیک برگزار خواهد شد، عنوان کرد: دو نامزد انتخاباتی بدانند که تبلیغات زودهنگام و یا اعلام نتیجه پیش از موعد بر اساس حدس و گمان‌های آنان، تخلف انتخاباتی محسوب شده و با خاطی برخورد می‌شود.

وی تصریح کرد: برای نظارت بیشتر و جلوگیری از تخلفات احتمالی علاوه بر حضور قاضی کشیک، قضات ویژه‌ای نیز برای رسیدگی به این گونه تخلفات در حوزه‌های قضائی حضوری فعال خواهند داشت تا از آرای مردم صیانت کنند.

محمدی مهر ادامه داد: ناگفته نماند که ۳۰۰ قاضی در کمیسیون‌های مختلف در سطح استان برای احقاق حقوق عامه با موضوعات مختلف حضوری فعال دارند تا حقی از کسی تضییع نشود.

کد خبر 6088690

دیگر خبرها

  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • آغاز ضبط مناظره‌های تبلیغاتی ۴ نامزد دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی
  • ضبط مناظرات انتخاباتی نامزد‌های راه یافته به دور دوم انتخابات در شهرستان کرمانشاه
  • احترام به قانون، اصل رقابت انتخاباتی است
  • استقرار شعب رسیدگی به تخلفات انتخاباتی در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • مراسم قرعه کشی پخش مناظرات نامزد‌های انتخاباتی در صدا و سیمای لرستان
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی حساب‌کشی کنید
  • مهاجری خطاب به ذوالنور: از رئیسی و دولت حساب‌کشی کنید
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • تایید اعتبارنامه ۶ منتخب مردم گلستان در مجلس توسط هیأت اجرایی