Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@21:04:54 GMT

بودجه وزارت بهداشت پرداخت نشد/دولت در امانت خیانت می‌کند

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۰۹۸۸۱

بودجه وزارت بهداشت پرداخت نشد/دولت در امانت خیانت می‌کند

محمد حسینی عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفتگو با خبرنگار مهر، تخلفات دولت در  تخصیص بودجه وزارت بهداشت و درمان گفت: با توجه به جایگاه نظارتی مجلس شورای اسلامی، یکی از مواردی که در دستور کار کمیسیون برنامه و بودجه قرار گرفت، بررسی عملکرد دولت در تخصیص بودجه وزارت بهداشت و درمان بود.

وی با بیان اینکه مجلس در مصوبه ای در بودجه سال ۹۸ یک درصد از درآمد های مالیات بر ارزش افزوده را صرفا به بخش بهداشت و درمان کشوراختصاص داد، افزود: در آن حکم مقرر شد این منابع برای بهبود و استاندارد سازی بیمارستان ها، تجهیز بیمارستان ها، ارتقای مراکز بهداشت و درمان در کشور به مصرف برسد و هر گونه پرداخت هزینه های پرسنلی وزارت بهداشت و درمان از این منبع ممنوع گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم تفرش در مجلس اظهار داشت:هدف قانون گذار این بود که یک درصد مالیات بر ارزش افزوده بدون دخل و تصرف دولت صرفا در چارچوب قوانین و مقررات و اصل ۵۴ قانون اساسی  به وزارت بهداشت اختصاص یابد، اما روندی که طی سال های ۹۶، ۹۷ و پنج ماهه سال ۹۸ مشاهده می کنیم، نشان می دهد به نوعی اعداد و ارقام وصول می شود اما دولت یا سازمان برنامه و بودجه و خزانه داری کل کشور این اعتبارات را صددرصد به حوزه وزارت بهداشت و درمان اختصاص ندادهاند که این کار به نوعی خیانت در امانت است.

حسینی تصریح کرد:  درست است که در حکم بودجه، وصول کننده یک درصد مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی است، ولی پرداخت این منبع برای هزینه های وزارت بهداشت و درمان یک حکم خاص است و هر گونه دخل و تصرف در این وجوه به نوعی خیانت در امانت محسوب می شود.

وی با یادآوری اینکه در سال ۹۶ در بخش هزینه ای ۱۴۰۰ میلیارد تومان بودجه برای وزارت بهداشت مصوب کردیم که تنها ۴۴۸ میلیارد تومان به وزارت بهداشت تخصیص یافت، افزود: یعنی ۳۲ درصد مبلغ اصلی، در صورتی که وصولی این عدد بالغ بر ۹۵ درصد بوده است.  

حسینی می گوید: در حوزه اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای سال ۹۶ ،  هزار و ۴۲۶ میلیارد تومان بودجه مصوب شد که هزار و ۵۷۷ میلیارد تومان وصول شده است که ۱۱۱ درصد تحقق یافته و به وزارت بهداشت تخصیص یافته  است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه در سال ۹۷ این شرایط مساعد نبود، گفت: یعنی از سه هزار و ۹۱۰ میلیارد تومان پیش بینی در حوزه اعتبارات هزینه ای و هزار و ۶۹۳ میلیارد تومان تملک دارایی های سرمایه ای که جمعا حدود ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بود، ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان پرداخت شده است که ناشی از کاهش عدم تخصیص است، زیرا منابع بودجه برای وزارت بهداشت  طبق پیش بینی های بودجه محقق شده است.

حسینی افزود: متأسفانه در سال ۹۸ موضوع عدم تخصیص منابع از این محل بسیار اختلاف فاحشی دارد. باید تذکر جدی کمیسیون برنامه و بودجه طی نامه ای به سازمان برنامه و بودجه بدهد و تحقق این حکم را خواستار شود.

تخلف هزار میلیاردی دولت در تخصیص بودجه وزارت بهداشت

وی اظهارداشت: در پنج ماهه سال ۹۸ پیش بینی شده بود ۳ هزار و ۹۱۰ میلیارد تومان اعتبارات هزینه ای و هزار و ۶۲۵ میلیارد تومان تملک دارایی های سرمایه ای محقق شود که تا به امروز دولت ۲۰۰ میلیارد تومان در اعتبارات هزینه ای و ۱۰۰ میلیارد تومان در اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای پرداخت کرده است که فاصله زیادی با عدد وصولی دارد.

این نماینده مجلس اضافه کرد: در پنج ماهه اول سال حدود هزار و ۷۰۰ تا هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان وصولی داشته ایم که دولت تنها ۳۰۰ میلیارد تومان به حوزه بهداشت و درمان تخصیص داده است و برای ما مشخص نشده است که بقیه این وصولی ها در چه محلی هزینه شده است.

حسینی گفت: اگر می بینید روند خرید تجهیزات بیمارستان ها، تکمیل بیمارستان های نیمه کاره با مشکلات عدیده ای مواجه شده است ناشی از عدم اجرای صحیح حکم قانونگذار توسط دولت است.

وی تاکید کرد: در سال ۹۸ حدود هزار و ۹۲۴  میلیارد تومان به هیئت امنای ارزی منابع اختصاص داده شده که باید مورد بررسی قرار گیرد و شیوه توزیع تجهیزات از سوی هیئت امنای ارزی برای تجهیز بیمارستان ها مورد بررسی قرار گیرد.

نماینده مردم تفرش در مجلس گفت: بیمه سلامت نیز از این بخش پرداخت شده است که باید بررسی های لازم در این زمینه صورت گیرد.

حسینی با اشاره به اینکه از محل هدفمندی یارانه ها اعداد و ارقامی باید طبق قانون به بخش بهداشت و  درمان اختصاص یابد که در این محل نیز اختلاف فاحشی بین مصوبه مجلس و تخصیص دولت وجود دارد، اظهار داشت: در صورتی که همه درآمدها بر اساس پیش بینی ها وصول شده و باید کمیسیون برنامه و بودجه به این بخش نیز ورود کند.

وی با بیان اینکه وزارت بهداشت و درمان نیز باید گزارش دقیقی را ارائه دهد که از این اعداد و ارقام پرداختی به چه میزان هزینه های پرسنلی را پرداخت کرده است، گفت:  بخصوص دیوان محاسبات  باید عملکرد بودجه ای وزارت بهداشت و درمان را در سال ۹۶، ۹۷ و ۹۸ بررسی کرده و طی گزارشی به کمیسیون برنامه و بودجه ارائه دهد.

کد خبر 4717344

منبع: مهر

کلیدواژه: محمد حسینی دیوان محاسبات سازمان امور مالیاتی وزارت بهداشت کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی ایالات متحده آمریکا وزارت امور خارجه ایران محمد جواد ظریف ایران حسن روحانی محمدجواد ظریف برجام دولت دوازدهم ستاد کل نیروهای مسلح ارتش جمهوری اسلامی ایران محمود واعظی هیئت دولت محسن حاجی میرزایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۰۹۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون رییسی: دیدگاه دولت به تعطیلی پنج‌شنبه‌ها نزدیک‌تر است

معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری گفت: نظر دولت درباره تعطیل دوروز در هفته مشخص است، اما مجلس باید در این زمینه به نتیجه نهایی و قاطع برسد.

به گزارش ایسنا، محمد حسینی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دیروز مجلس کار خوبی انجام داد و اشکالی که شورای نگهبان در زمینه اجاره‌بها گرفته بود را نهایی کردند. در آستانه تابستان و فصل نقل و انتقالات هستیم و امیدواریم شورای نگهبان هم زودتر تصویب کند تا در وزارت راه به آن عمل شود.

وی افزود: همچنین تحقیق و تفحص مجلس در زمینه سازمان آفات داشت که بیشتر به دوران دولت قبل و تا ۱۴۰۰ مربوط می‌شود. بحث اجرای ماده ۲۳۴ مطرح شد که به وزارت بهداشت و برخی دستگاه‌ها مربوط است و درباره کمبود برخی دارو‌ها توضیحاتی داده شد و نمایندگان قانع شدند که این مورد به قوه قضاییه ارسال نشود.

حسینی تاکید کرد: دستگاه‌های مختلف صمت و اقتصاد و وزارت بهداشت همه تلاش خود را می‌کنند تا مشکلات دارویی برطرف شود و مسئله ابلاغ به قوه قضائیه منتفی شد، چون واقعا جرمی هم در این زمینه انجام نشده است. کمبود‌هایی بوده و تمام تلاش دولت بر جبران این موارد است.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری گفت: در زمینه بررسی لایحه بودجه هم مواردی از جمله تجمعات و راهپیمایی‌ها وجود دارد که امیدواریم در این مجلس بررسی و نهایی شود. ما برای مجلس آینده و تعامل بیشتر میان دو قوه هم آماده‌ایم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره دیدگاه دولت در زمینه تعطیل پنجشنبه‌ها، اظهار کرد: نظر دولت در این زمینه مشخص است و به غیر از جمعه به تعطیلی یک روز دیگر به انتخاب دولت تاکید دارد. مدارس پنجشنبه‌ها تعطیل است، دانشگاه‌های وزارتخانه‌های علوم و بهداشت هم تعطیل است و برخی استان‌ها هم مانند تهران پنجشنبه‌ها را تعطیل کردند. دیدگاه دولت هم بیشتر به تعطیلی پنج‌شنبه‌ها نزدیک است.

دیگر خبرها

  • ایجاد ۶۷ مرکز جدید دندانپزشکی در دولت سیزدهم
  • شورای روابط اسلامی‌-آمریکایی: بایدن به روح ملت خیانت کرد
  • سهم حدود ۱۴ درصدی وزارت بهداشت از بودجه دولت/ بودجه کدام دانشگاهها جهش داشت؟
  • افزایش مراکز رایگان سلامت روان در کشور
  • وقتی دولت و بذرپاش ابلاغیه رهبری را دور می‎زنند
  • معاون رییسی: دیدگاه دولت به تعطیلی پنج‌شنبه‌ها نزدیک‌تر است
  • خبر خوش وزیر برای سرخابی ها | دستور پرداخت حق پخش رسید
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳ محقق می‌شود؟
  • وعده مسئولان صندوق رفاه دانشجویی با بودجه ۱۴۰۳محقق می‌شود؟
  • حـذف کودکان مهاجر از سلامت