Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@00:51:04 GMT

اخراج بولتون نشانه آغاز فصل جدید سیاست خارجی ترامپ است

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۱۲۶۰۴

اخراج بولتون نشانه آغاز فصل جدید سیاست خارجی ترامپ است

خبرگزاری مهر- گروه بین الملل: سایت تحلیلی دفنس وان اخیرا مقاله ای با قلم «توماس وایت» منتشر نموده که در این مقاله نویسنده معتقد است اخراج جان بولتون با نزدیک شدن به انتخابات ۲۰۲۰، نشانه ای از آغاز فصل جدید سیاست خارجی ترامپ است.

ترجمه مقاله در ادامه آمده است.

اخراج ناگهانی «جان بولتون» از دولت ترامپ اجتناب ناپذیر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مهم هیچ ارتباطی با سبیل های افسانه ای یا حتی برخورد شخصیت واقعی او با رئیس جمهور نداشت. اخراج او مبتنی بر یک اصل مهم در سیاست خارجی بود. ترامپ می خواهد فصل جدیدی بنویسد، فصل میلیتاریسم و حداکثر فشار را ببندد و فصل ساخت توافق و پیگیری جایزه صلح نوبل را بازگشاید. او نشست با سران ایران را می خواهد و می خواهد با طالبان، «کیم جونگ اون» و «ولادیمیر پوتین» در مورد کنترل تسلیحات گفتگو کند. تعداد معدودی از اعضای دولت ترامپ با این رویکرد موافق هستند اما به سرپرستی وزیر امور خارجه «مایک پومپئو» آنها مجبورند این رویکرد را بپذیرند و به دنبال شکل دادن به آن خواهند بود. بولتون آن را نپذیرفت و نقش یک خرابکار را بازی کرد.

تنش میان ترامپ و بولتون در طی چند ماه اخیر واضح و آشکار بود. اما با توجه به اینکه بولتون خواهان حفظ سمت خود بوده و ترامپ از رویارویی شخصی بیزار است، اخراج وی چند ماه طول کشید. با احتمال نشست رئیس جمهور ایران با «دونالد ترامپ» و مذاکره واشنگتن با طالبان، بولتون نتوانست مخالفت خود را پنهان کند بنابراین از سمت خود برکنار شد.

برخی از مقامات فعلی و سابق دولت ترامپ بولتون را دیپلماتی درخشان و عالی می دیدند که در مسائلی مانند ایران ، کوبا و ونزوئلا رویکردی سخت در پیش گرفت و همین رویکرد باعث اخراج وی شد. برخی دیگر اظهار داشتند بولتون نتوانسته به خوبی با دیگر مقامات ارشد در پیشبرد راهبرد ترامپ همکاری کند. اما همه موافق بودند که دولت ترامپ وارد مرحله جدیدی می شود. ترامپ همیشه دو تصویر از خودش در موضوعات امنیت ملی داشته است - به عنوان یک سیاستمدار نظامی گرا و به عنوان یک سیاستمدار معامله گر. با نزدیک شدن به انتخابات ۲۰۲۰، وی امیدوار است بتواند از سیاستمدار نظامی گرا به سیاستمدار معامله گر تبدیل شود. او به دنبال رفع محدودیت های نهادی در تصمیم گیری است تا بتواند حداکثر فضای لازم را برای انجام مانور با غرایز و باورهای اصلی خود فراهم کند.

اگر بولتون بی پرده و با صدای بلند صحبت کند، انتقاد از مرکز گراها و حمایت بدون قید و شرط از ترامپ برای برخی از جمهوریخواهان در کنگره سخت تر می شود، با توجه به اینکه بولتون از ترامپ در مورد نحوه برخورد با ایران انتقاد می کند -موضوعی که آنها با اشتیاق به آن اهمیت می دهند. در مقابل ترامپ با حمله به شخصیت بولتون و هر کس که با او معاشرت کند، واکنش نشان خواهد داد. نتیجه می تواند شکاف جدید میان جمهوریخواهان در سیاست خارجی با چالشی که از طرف راست گرایان ایجاد شده باشد و البته ترامپ طرفداران خود را در این زمینه خواهد داشت.

بدیهی است که پیامدهای بین المللی محور دیپلماتیک سیاست خارجی ترامپ بسیار عمیق خواهد بود. «مارتین ایندیک» سوالات جالبی را در توئیتر خود در این ارتباط منتشر کرد: کیم، روحانی، شی جی و طالبان در مورد نیاز ترامپ به معامله با آنها چه نتیجه ای می گیرند؟ واکنش بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان به این ملاقاتها و توافقات چه خواهد بود؟ اینها سوالات مناسبی هستند که باید پرسیده شوند. در صورت عدم وجود بحران خارجی، محور دیپلماتیک ترامپ سیاست جهانی را برای سال آینده تعریف خواهد کرد و پویایی خاص خود را دارد. رقبای امریکا می دانند که ترامپ به مذاکرات  نیاز دارد تا شکست نخورد و آنها امیدوارند بتوانند از موقعیت استفاده نموده و امتیازاتی از واشنگتن کسب نمایند.

«کیم جونگ اون» درک می کند که اکنون در موقعیت قدرت قرار دارد و هرچه به انتخابات ۲۰۲۰ نزدیکتر می شویم، ترامپ ضعیف تر خواهد بود. ایران ممکن است در موقعیت حتی قوی تری قرار گیرد. نزدیک شدن به انتخابات ۲۰۲۰ می تواند باعث تسریع مذاکرات میان تهران و واشنگتن شود و ایران بتواند امتیازاتی از ترامپ بگیرد. موضوع روسیه تا حدودی متفاوت است زیرا پوتین احتمالاً می خواهد ترامپ دوباره انتخاب شود.  پوتین نیز اکنون می تواند در مورد توافق نامه کنترل تسلیحات با واشنگتن مذاکره کند و مسیر ورود مجدد خود به G۸ را هموار کرده و از شدت تحریم های امریکا علیه مسکو بکاهد. در همین حال، «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر اسرائیل و ولیعهد عربستان سعودی «محمد بن سلمان» نگرانی های خاص خود را خواهند داشت. آنها فقط باید خود را مقصر بدانند. آنها ترامپ را تشویق کردند توافق هسته ای ایران را رها کند با این باور اشتباه که می توانند نتیجه را کنترل کنند. ترامپ در ابتدا آنچه آنها می خواستند را انجام داد، اما از همان ابتدا مشخص بود که از زور استفاده نمی کند و دیپلماسی را ترجیح می دهد.

اکنون سریعترین چالش ترامپ انتخاب جایگزین بولتون است. وی ممکن است «ریچارد گرنل» سفیر ایالات متحده در آلمان را به عنوان مشاور امنیت ملی معرفی کند. اما گرنل ممکن است نتواند به ترامپ و تیم او جهت رسیدن به موفقیت در عرصه دیپلماسی کمک نماید. سرهنگ بازنشسته «داگلاس مک گرگور» ممکن است انتخاب بعدی ترامپ باشد. مک گرگور همواره با اظهارات ترامپ موافق بوده و نظرات رئیس جمهور درباره سوریه و روسیه را تأیید می کند.

ترامپ در مورد مسائل مربوط به امنیت ملی با مک گرگور مشورت کرده است، از جمله زمانی که وی حملات موشکی برنامه ریزی شده به ایران در ماه ژوئن را لغو کرد. مک گروگر نیز ممکن است واقعاً نتواند با رویکرد دیپلماتیک ترامپ همکاری کند. ترامپ گزینه های مختلف دیگری نیز پیش رو دارد از جمله «استیو بیگون» فرستاده ویژه رئیس جمهور در کره شمالی و  «راب بلر» از دفتر برنامه و بودجه آمریکا.  هر دوی آنها به خوبی مورد توجه همکارانشان قرار گرفته اند و رابطه خوبی با پمپئو دارند اما رابطه کمتری با ترامپ دارند.

«برایان هوک » نماینده ایالات متحده امریکا برای ایران نیز گزینه مطرح دیگری است که عقایدی نزدیک به عقاید پومپئو دارد. وی مورد استقبال جمهوریخواهان قرار گرفته گرچه برخی نگران این موضوع هستند که تمرکز وی بر ایران و خاورمیانه ممکن است باعث توجه کم امریکا به اروپا و بقیه آسیا شود.

ترامپ وقت زیادی برای بوروکراسی ندارد اما از درگیری میان کارمندان خود نیز خسته شده است. او به روند بین سازمانی اهمیتی نمی دهد، اما می داند اگر می خواهد در محور دیپلماسی خود موفق شود، به تیم خود و حداقل سطح همکاری نیاز دارد.

بسیاری از افراد بدون شک نفس راحتی خواهند کشید وقتی بدانند ترامپ در حال پذیرش دیپلماسی است، اما در مورد ترامپ همه چیز ساده و واضح نیست. تمرکز وی بر مزایای سیاسی مذاکره است و تمایل اخلاقی او برای دیدن شدن به عنوان یک فروشنده می تواند پروژه او را خنثی کند و بحران هایی را که وی امیدوار است از وقوع آنها اجتناب کند، به وجود آورد.

کد خبر 4718567

منبع: مهر

کلیدواژه: جان بولتون دونالد ترامپ سیاست خارجی آمریکا ایران ایالات متحده آمریکا رژیم صهیونیستی ایران عراق فلسطین عربستان سعودی نتانیاهو دونالد ترامپ سوریه روسیه جنگ 2015 یمن افغانستان انگلیس برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۲۶۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال از کتاب جدید ظریف/ وزیر خارجه سابق ایران: امیدوارم این کتاب گامی هر چند کوچک به سوی درک بهتر سیاست خارجی و بهبود جایگاه ایران در جهان باشد

به گزارش جماران؛ ظریف در صفحه خود در شبکه اجتماعی اکس نوشت:

سلام دوستان کتاب «پایاب شکیبایی» که برداشت‌هایی از هشت سال وزارت بنده است، با استقبال شما در نزدیک یک ماه به چاپ سوم رسید.

برخی گفتارهای کتاب

دولت مستعجل بازنشستگی

پل و پیل و هندوستان

خودمان انتخاب کردیم

وزارت امور خارجه؛ نگاهی از درون

نگاه مردسالارانه و جایگاه زنان دیپلمات

بهسازی ساختار وزارت امور خارجه

کناره‌گیری

رابطه‌ با نهادهای زمامداری داخلی

کارنامۀ حقوق بشری

دیپلماسی نمایشی

فاجعۀ هواپیمای اوکراینی

دیپلماسی عمومی

بازی شماتت

تأثیر رسانه بر سیاست

برسازی ذلت

چارچوب روابط خارجی

سیاست خارجی و منافع ملی

گوناگونی منابع قدرت و جایگاه مردم

اولویت‌ها

دوران پساقطبی

امنیتی سازی

عزت

پیوند با همسایگان و جنوب جهانی

اولویت پیوند با همسایگان

دوگانۀ حضور و نفوذ

همدلی و نیابت

واکاوی انگیزه‌های نگاه به جهان عرب به جای جهان ایرانی

کنوانسیون رژیم حقوقی دریای کاسپین

نگاه آسیایی

ایران و قدرت‌های بزرگ

پیوندها با روسیه

اصالت و نیاز در پیوندهای خارجی

پیوندها با چین

پیوندها با اروپا

سرشت خودکانون‌بینی اروپایی

فرصت‌ها در اروپا

برجام

چالش‌های اجرای برجام

سخن پایانی (چالش شناخت فرایندهای ملی، منطقه‌ای و جهانی؛ فقدان اجماع داخلی پیرامون منافع و امنیت ملی، آرمان‌ها و اولویت‌ها؛ بی‌توجهی به توانمندی‌ها، گزینش اهداف بر پایۀ آرزوها؛ انگارۀ شیفتگی و بیزاری؛ چالش‌های پیوندها با همسایگان؛ چالش پیوندها با چین و روسیه؛ چالش در منطقۀ قفقاز؛ کنارگذاشته شدن ایران از راه‌های منطقه‌ای؛ چالش مزمن برجای‌مانده از جنگ تحمیلی؛ بحران امنیتی‌سازی ایران؛ چالش مدیریت تنش با آمریکا)

از همه شما سپاسگزارم. امیدوارم این کتاب گامی هر چند کوچک به سوی درک بهتر سیاست خارجی و بهبود جایگاه ایران در جهان باشد.

 

دیگر خبرها

  • انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم
  • هشدار درباره آینده اقتصاد ایران
  • انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم/اسرائیل وارد جنگ تمام عیار با ایران نمی‌شود
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • پیوند میدان و دیپلماسی‌
  • رئیسی: توسعه همکاری با کشور‌های همسایه از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • توسعه همکاری با پاکستان از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • توسعه همکاری با همسایگان جزو اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • رئیسی: توسعه همکاری با کشورهای همسایه و مسلمان بویژه پاکستان از اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است
  • استقبال از کتاب جدید ظریف/ وزیر خارجه سابق ایران: امیدوارم این کتاب گامی هر چند کوچک به سوی درک بهتر سیاست خارجی و بهبود جایگاه ایران در جهان باشد