Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا ملک زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: محققان مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول از سال ۱۳۸۷ تاکنون با استفاده از انواع روش های به نژادی و اصلاح گیاهان موفق شدند ۲ رقم ذرت با نام های کارون و مبین، یک رقم کنجد شوین، یک رقم سویا با نام سالند و یک رقم زیتون با نام آوان را برای مناطق جنوبی کشور معرفی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: این مرکز همچنین در اصلاح ژنتیک و معرفی ۵۳ رقم از گیاهان زراعی شامل ۲۶ رقم جدید گندم از جمله چمران ۲، مهرگان، خلیل، آران و ستاره،  ۲ رقم جو با نام های نیمروز و زهک، سه رقم ذرت و چهار رقم بادمجان با نام های بیتا، آذین، درخشان و بهراد به عنوان سایت اصلی مناطق گرم مشارکت فعال داشته است.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول افزود: این مرکز در اصلاح ژنتیک و معرفی یک رقم یونجه با نام امید، یک رقم شبدر با نام لاکی، ۲ رقم ارزن با نام های پیشاهنگ و باستان، ۲ رقم کلزا با نام های صفار و دلگان، یک رقم چغندرقند با نام شریف و ۲ رقم باقلا با نام های شادان و فیض نیز مشارکت فعال داشته است.

به گزارش ایرنا مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول به عنوان بزرگترین مرکز تحقیقات جنوب غرب کشور پس از بررسی ها و مطالعات اولیه ای که از اراضی آبخور سد بزرگ دز در سال ۱۳۳۹ آغاز شده بود به طور رسمی در سال ۱۳۴۲ در قلب اراضی ۱۲۵ هزار هکتاری شبکه آبیاری دز در شمال خوزستان افتتاح شد.

۷۲۷۸/۳۰۲۲

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کشاورزی دزفول طرح پژوهشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۲۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باغات در سطح ۶۵ هزار هکتار نوسازی شد

به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا جلیلی‌مقدم، مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۲ اصلاح و نوسازی باغات در سطح حدود ۶۵ هزار هکتار انجام شده است، گفت: اصلاح و نوسازی باغات در راستای ارتقای بهره‌وری به منظور افزایش کمی و کیفی تولید در سطح کشور صورت می‌گیرد.

وی ساماندهی تولید نهال به عنوان اصلی‌ترین نهاده زیر بخش باغبانی، احداث خزانه پاجوش در استان‌های خرماخیز، واردات ارقام مناسب و تجاری مقاوم به انواع تنش‌ها و حمایت از تولید و اصلاح ارقام موجود، احداث باغ مادری کیوی، مرکبات و خرما، واردات ارقام مناسب و تجاری مقاوم به انواع تنش‌ها، حمایت از تولید و اصلاح ارقام موجود و شناسنامه‌دار کردن باغات را از مهمترین اقدامات این دفتر عنوان کرد.

جلیلی‌مقدم در مورد شناسنامه‌دار کردن باغات اظهار کرد: در سال گذشته باغات کیوی در سطح یک هزار و ۸۵۰ هکتار، مرکبات ۱۵ هزار و ۶۵۰ هکتار، انار ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار، خرما ۴ هزار و ۷۰۵ هکتار و انجیر ۵ هزار و ۱۵۰ هکتار شناسنامه‌دار شدند.

وی تصریح کرد: احداث باغات الگویی، مدرن و مکانیزه برای محصولات کیوی، خرما، مرکبات و موز با استفاده از آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا از دیگر اقدامات صورت گرفته در سال ۱۴۰۲ است.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه موضوع کشاورزی قراردادی برای محصولات گرمسیری و نیمه‌گرمسیری نیز پیگیری اجرایی شده است، ابراز کرد: کشاورزی قراردادی تأثیر بسزایی در مهار تورم دارد.

وی احداث باغ‌های متراکم پایلوت موز در سیستان و بلوچستان با ارقام جدید و تجاری، احداث نخلستان‌های مدرن و مکانیزه ارقام تجاری در استان‌های هرمزگان، سیستان و بلوچستان و کرمان، برنامه‌ریزی برای توسعه کشت محصولات گرمسیری در محیط کنترل شده و همچنین اشتغالزایی در سواحل مکران و استان‌های مستعد کشت میوه‌های گرمسیری را از دیگر اقدامات این دفتر برشمرد.

کد خبر 6100598

دیگر خبرها

  • سکاندار شهرداری نجف‌آباد معرفی شد
  • قتل کارتن‌خواب‌ طرد شده در پاتوق معتادان نظام‌آباد
  • باغات در سطح ۶۵ هزار هکتار نوسازی شد
  • حضور مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب
  • ۷۰ درصد مردم تلویزیون می‌بینند | نظرسنجی جدید تماشای برنامه‌ها اعلام شد
  • پیش‌بینی برداشت ۱۴۰ تن گل محمدی از باغات گناباد
  • فعالیت ۱۹ واحد و هسته فناور در حوزه دام و طیور
  • معرفی ۲۵ محصول برتر در اینوتکس 2024
  • موضوع اصلاح قیمت خرید گندم به درخواست کشاورزان پیگیری شد
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه