Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- معاون فنی و اجرایی جهاد کشاورزی شهرستان ساوه گفت: هجوم ملخ‌ها و سرمازدگی بهاره سرعت عملکرد تولید پسته این شهرستان را کاهش داد. تاریخ انتشار: 15:03 - 24 شهريور 1398 - کد خبر: ۵۴۹۷۶۰

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،محمودرضا خلیلی سطح زیر کشت پسته در ساوه را بالغ بر دو هزار هکتار بیان کرد که از این میزان ۱۳۰۰ هکتار را باغات غیربارده تشکیل می‌دهند که در مجموع سه هزار و ۳۰۰ هکتار سطح باغات پسته این شهرستان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه قبل از سرمازدگی سال ۱۳۹۵ سطح باغات ساوه دو هزار و ۵۰۰ هکتار بوده است، افزود: افزون بر ۸۰۰ هکتار از باغات پسته این شهرستان پس از سرمازدگی سال ۱۳۹۵ که منجر به از بین رفتن بیش از ۹۰ درصدی باغات انار و زیتون ساوه شد، احداث و به باغ پسته تبدیل شده است.

خلیلی عمده ارقام پسته تولیدی این شهرستان را احمدآقایی بیان کرد و افزود: اکثر باغات قدیمی که ارقامی نظیر فندقی را داشتند اقدام به تغییر رقم با اجرای عملیات پیوند کردند تا به احمد آقایی تبدیل کنند. همچنین ارقامی نظیر اکبری و کله قوچی نیز در این شهرستان کشت می‌شود.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه عمده باغات پسته شهرستان ساوه جوان بوده و هنوز به مرحله باردهی انبوه نرسیده است میزان تولید پسته در سالجاری نسبت به سال گذشته تغییری نداشته است و قطعا در سال‌های آینده میزان برداشت در هر هکتار با افزایش قدمت باغات، رشد قابل توجهی خواهد داشت.

این مقام مسئول گفت: سرمازدگی بهاره و هجوم ملخ‌ها در منطقه دشت لوئین اجازه افزایش عملکرد در سطح شهرستان نداد و به نظر می‌رسد برداشت پسته در ساوه از روز‌های نخست مهرماه آغاز شود.

وی به کیفیت بالای محصول تولیدی پسته ساوه اشاره کرد و افزود: پسته ساوه یکی از بهترین محصولات تولیدی کشور از نظر کیفی است. پیش بینی می‌شود در سالجاری میزان برداشت پسته در ساوه به حدود ۱۷۰۰ تن برسد که بالغ بر ۸۰ درصد محصول تولیدی از قابلیت صادراتی برخوردار است.

وی آلودگی پسته به آفلاتوکسین را یک مشکل در صادرات عنوان کرد و گفت: در کشور‌های اروپایی نسبت به موضوع آلودگی پسته به آفلاتوکسین حساسیت زیادی وجود دارد و خوشبختانه با نمونه برداری‌های صورت گرفته در مرحله فرآوری و خشک کنی تاکنون این آلودگی مشاهده نشده است.

معاون جهاد کشاورزی ساوه با اشاره به اینکه این شهرستان رتبه دوم استان مرکزی را در تولید پسته پس از شهرستان زرندیه به خود اختصاص داده است، گفت: پسته تولیدی ساوه از لحاظ کیفیت، طعم، اندازه و مرغوبیت با محصول نقاط پسته خیز کشور برابری می‌کند و برای این شهرستان ارزآوری مستقیم دارد.

منبع:ایسنا
انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

 

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: پسته ملخ سرمازدگی ساوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۶۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار واحد کشتارگاه صنعتی در شهرستان فسا

در جریان سفر رئیس کل دادگستری استان فارس به شهرستان فسا یک کشتارگاه صنعتی طیور که فعالیت آن از ۴ سال پیش متوقف شده بود با حمایت قضایی به چرخه تولید بازگشت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، حجت الاسلام سید کاظم موسوی در مراسم آغاز به کار مجدد این واحد صنعتی با بیان اینکه در بازدید سال گذشته موضوع تعطیلی این واحد تولیدی مورد بررسی قرار گرفت، گفت: این واحد صنعتی با مشکلات متعددی مواجه بود که با ورود ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان فارس و تعامل با دستگاه‌های اجرایی، این مشکلات حل و فصل و امروز فعالیت مجدد آن آغاز شد.

وی با بیان اینکه اقدامات انجام شده در ستاد اقتصاد مقاومتی و حمایت حقوقی و قضایی از واحد‌های تولیدی و صنعتی در راستای عمل به منویات رهبر معظم انقلاب و تحقق شعار سال است، افزود: در سیاست‌های ابلاغی سند تحول قوه قضاییه بر جلوگیری از تعطیلی واحد‌های تولیدی، صنعتی و اقتصادی تاکید شده است.

نماینده عالی قوه قضاییه در استان فارس همچنین از استمرار فعالیت ستاد اقتصاد مقاومت دادگستری استان و جدیت در پیگیری مشکلات 80 واحد دارای مشکل خبر داد و گفت: با مدیریت و نظارت مستقیم معاون قضایی دادگستری استان در هفته با تشکیل دو جلسه در اتاق بازرگانی استان و شهرک صنعتی شیراز مشکلات واحد‌های صنعتی پیگیری خواهد شد و موانع موجود در مسیر فعالیت اقتصادی آنان شناسایی و با کمک مسئولان و کارشناسان حل و فصل می‌شود.

موسوی رصد فعالیت واحد‌های تولیدی احیا شده و ادامه حمایت حقوقی و قضایی در جهت پیشگیری از ایجاد اختلال در روند فعالیت آنان را از جمله برنامه‌های ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان خواند و تصریح کرد: بازدید‌های میدانی و هدفمند از واحد‌های صنعتی و تولیدی در سراسر استان فارس و تشکیل جلسات با محوریت دادگستری استان با مدیران واحد‌های تولیدی و بررسی کمبود مواد اولیه، عدم وصول مطالبات، کمبود نقدینگی و سرمایه در گردش و مشکلات بانکی و دریافت تسهیلات بانکی و همچنین هماهنگی با ادارات آب و برق و سایر دستگاه‌های خدمات رسان مطرح و با جزئیات و حساسیت پیگیری می‌شود.

وی رفع مشکل و بازگشت واحد کشتارگاه صنعتی طیور «جهان زرین» فسا را از جمله اقدامات عملی دادگستری فارس را در راستای پیشگیری از بیکاری نیرو‌های کار خواند و خاطرنشان کرد: این واحد تولیدی علاوه بر اشتغال 100 نفر به صورت مستقیم زمینه فعالیت اقتصادی 300 نفر دیگر به صورت غیرمستقیم را فراهم کرده و با قول مساعد سرمایه گذار، طرح توسعه واحد صنعتی را مطرح کرده است که در این خصوص نیز حمایت‌های قضایی در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام/424

دیگر خبرها

  • ۲۰ هزار تن گندم استان فارس از آسیب باران و سیل در امان ماند
  • همایش مادران مقاومت در شهرستان ساوه
  • پرداخت غرامت به کشاورزان بیمه شده خوزستانی
  • آغاز به کار واحد کشتارگاه صنعتی در شهرستان فسا
  • ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در ساوه کشف شد 
  • بررسی علل سیاه شدگی میوه پسته باغات مزرعه کلانتر
  • علل سیاه شدگی میوه پسته باغات مزرعه کلانتر
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • خوشه‌های خوش‌سالی در خراسان شمالی با جهش تولید و مشارکت کشاورزان