Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-05@21:26:17 GMT

ظرفیت های خوب با قانون جدید

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۱۷۶۹۶

علی اصغر پیوندی در گردهمایی معاونان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در سراسر کشور افزود: درست است که در این قانون برخی از انتظارهایی که ما داشتیم برآورده نشد اما در این قانون پتانسیل های خوبی وجود دارد.

علی اصغر پیوندی در گردهمایی معاونان امداد و نجات جمعیت هلال احمر در سراسر کشور افزود: درست است که در این قانون برخی از انتظارهایی که ما داشتیم برآورده نشد اما در این قانون پتانسیل های خوبی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی ادامه داد: یکی از مسائلی که در حوادث داریم این است که دستگاه های مختلف خود را متولی می دانند و اقداماتی انجام می دهند ولی ما باید بر اساس پروتکل هایی وارد شویم. در همین راستا EOP جمعیت هلال احمر تدوین شده تا با نظم بیشتری این کار را انجام بدهیم و این اقدامات هم نباید وابسته به فرد باشد.

وی تاکید کرد: سازمان امداد و نجات باید دارای نظمی باشد که زبانزد سایر ارگان ها باشد. حادثه هر لحظه امکان وقوع دارد و ما باید همواره آماده باشیم و این نظم کمک شایانی در پاسخگویی می کند. از همین رو درخواست من این است که این موضوع را در مجموعه های خود بسیار جدی بگیرید.

وی بر ضرورت استفاده و کاربرد فناوری های نوین تاکید کرد و گفت: باید بیشتر از فناوری های روز در سیستم های عملیاتی خود بهره ببریم. در حال حاضر کمی به این سمت پیش رفته ایم اما کافی نیست و بیشتر باید مورد توجه قرار بگیرد.

انتظار پاسخ از هلال احمر با توجه به امکانات بالا است

رئیس جمعیت هلال احمر اظهار داشت: انتظار از جمعیت هلال احمر برای پاسخگویی بسیار بالا است اما امکاناتی که باید فراهم شود به اندازه این انتظارها نیست و این تفاوت انتظارات و امکانات چالش هایی را ایجاد می کند اما شما با صبوری و ایثار آن را جبران می کنید. امیدوارم ما هم بتوانیم با تزریق اعتباراتی که از سوی دولت صورت می گیرد و همین طور با استفاده از منابع داخلی بتوانیم گام به گام این مشکلات را برطرف کنیم تا در حوادث بعدی پاسخ مناسب تری بدهیم.

وی گفت: سازمان امداد و نجات پیشانی جمعیت هلال احمر است. این به معنی برتری سازمان امداد و نجات نسبت به سایر مجموعه های هلال احمر نیست اما مردم بیشتر ما را با این فعالیتمان می شناسند و ضرورت دارد که در این بخش اقدامات ما با جدیت بیشتری انجام شود.

 پیوندی افزود: در امداد و نجات زمان از اهمیت ویژه ای برخوردار است و باید تمام تلاشمان را به کار ببندیم تا این زمان را کم کنیم و در عین حال از کیفیت هم نباید غافل شویم.

وی با اشاره به نحوه پاسخگویی جمعیت هلال احمر در سیل گفت: در این حادثه که چندین استان کشور را درگیر کرده بود بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر از هموطنانمان را اسکان دادیم که این جمعیت به اندازه جمعیت کشور ایسلند می‌شود. در مقیاس جهانی این عملکرد بسیار قابل توجه است.

باید مانورهای تخصصی بیشتر شود

رئیس جمعیت هلال احمر به ضرورت حفظ آمادگی در مجموعه امداد و نجات تاکید کرد و گفت: درست است که ما در طول ماه های اخیر با حوادث زیادی درگیر بودیم و شاید ناخواسته این حوادث به یک آماده باش تبدیل شد اما باید در نظر داشته باشیم که همچنان باید به آموزش های ضمن کار و آموزش های تخصصی توجه بیشتری داشته باشیم. باید مانورهای تخصصی ما بیشتر شود.

وی افزود: آموزش را باید جدی بگیریم و خودمان را از آن فارغ ندانیم. چرا که اثرگذاری هر آموزشی مدتی مشخص است و پس از آن بازآموزی و فراگیری آموزش های جدید باید صورت بگیرد.

آغاز فاز نخست طرح ساماندهی امدادگران

رئیس جمعیت هلال احمر همچنین به تشریح وضعیت رسیدگی و چاره جویی برای پاسخ به خواسته های امدادگران سراسر کشور پرداخت و گفت: یکی از دغدغه های اصلی من وضعیت امدادگران و نجاتگران ما در پایگاه های امداد و نجات است. در دو سال گذشته بیش از نیمی از پایگاه های کشور را دیده ام و با امدادگران گفت و گو کرده ام. همه آنها از اینکه پاسخ مناسبی به درخواست های منطقی و درستی که دارند، داده نشده گله مند هستند و حق هم با آنها است. در حال حاضر ۵۰ هزار نفر خالصانه از جان مایه می گذارند و با حداقل امکانات در حواث مختلف حضور پیدا می کنند و در موارد بسیار زیادی از تلفات جلوگیری می کنند و هموطنانمان را نجات می دهند و در نهایت اقدامات آنها موجب افتخار جمعیت هلال احمر می شود. باید بیشتر قدردان آنها باشیم و به خواسته هایشان رسیدگی کنیم. این مشکلات ۲۰ ساله است که روی هم انبار شده و در حال حاضر به وضعیت نامطلوبی رسیده است.

وی افزود: باید به شکل همه جانبه این کار را دنبال کنیم و از همین رو پیشنهاد دادم طرح ساماندهی امدادگران تهیه شود که در حال حاضر تقریبا آماده شده است. این طرح حتما در جمعیت هلال احمر مخالفی ندارد و البته زیرساخت هایی را هم نیاز دارد. اما مهم این است که به هر حال آغاز شود تا وضعیت به نقطه بهتر برسد. در مرحله اول بیمه شدن این امدادگران را در نظر داریم که می تواند اقدامی درست و منطقی باشد تا آنها وضعیت ثابت تری پیدا کنند و سپس باید به سمتی برویم که این افراد جذب مجموعه شوند. فاز اول این کار آغاز شده و ادامه هم خواهد داشت. درست است که چندین بار حق ایاب و ذهاب امدادگران را افزایش دادیم اما در نهایت این مبلغ، مبلغ قابل توجهی نیست و ضرورت دارد که یک کار اساسی انجام شود.

مطالبه گری از سایر دستگاه ها وظیفه هلال احمر است

پیوندی مطالبه گری را یکی دیگر از وظایف جمعیت هلال احمر در چارچوب فعالیت های این نهاد دانست و گفت: ما همیشه واکنشی به حوادث فکر کرده ایم اما لازم است پیش از حادثه نیز پایش و نظارت داشته باشیم و مطالبه گری را افزایش بدهیم. اگر اتفاقاتی رخ می دهد و به آن پاسخ می دهیم ولی در صورتی که پیش از وقوع پتانسیل یک منطقه حادثه خیز را برای دستگاه های متولی تبیین کنیم و از آنها بخواهیم وظایف پیشگیرانه خود را انجام دهند در نهایت می تواند نتیجه مثبتی داشته باشد و از تبعات حادثه بکاهد. جمعیت هلال احمر باید پس از حادثه کنار مردم باشد ولی پیش از آن نیز باید رویکرد نظارتی و مطالبه گری را داشته باشیم تا هزینه های حوادث کاهش پیدا کند.

تشکیل ستاد اربعین زیرنظر دبیرکل جمعیت هلال احمر

وی در مورد اربعین حسینی و فعالیت های جمعیت هلال احمر در سال جاری نیز توضیحاتی داد و توصیه هایی را به معاونان امداد و نجات سراسر کشور داشت:  اربعین برای ما بسیار ارزشمند است و حضوری که ما در این موضوع داریم جزو وظایف ذاتی ما است که نه تنها در داخل کشور بلکه در عراق هم به زائران ارائه خدمات بدهیم و این وظیفه دینی و قانونی ما است. امسال قرارگاهی برای این موضوع به سرپرستی دبیر کل جمعیت هلال احمر تشکیل شده تا کارها با انسجام بهتری پیش برود و همه باید هماهنگی لازم را با این ستاد داشته باشند.

پیوندی همچنین به درخواست ها و چالش هایی که از سوی برخی معاونان به نمایندگی از سایر افراد مطرح شد اشاره کرد و گفت: بخشی از مواری که مطرح شد نیاز به اعتبارات خاصی است. با اینکه امسال دولت و مجلس در امر بودجه نگاه ویژه ای به هلال احمر داشتند ولی نسبت به انتظاراتی که مردم دارند مشکلات زیادی داریم. تعداد پایگاه های ما کم است و امداد هوایی نیاز به تقویت دارد و ناوگان لجستیکی نیز باید بیش از چیزی که اکنون داریم به روز شود. اینها مواردی است که باید تمام تلاشمان را انجام دهیم تا هر چه بهتر از گذشته شود. امیدواریم بخشی از این موارد را امسال و بخش دیگر را در سال آینده برطرف کنیم.

او همچنین در مورد وضعیت انبارهای جمعیت هلال احمر در سراسر کشور پس از سیل گفت: خوشبختانه دپوی این انبارها در حال حاضر در وضعیت خوبی قرار دارد.

افزایش اعتبارات استانی

مرتضی سلیمی، رئیس سازمان امداد و نجات در این گردهمایی به ارائه گزارشی پرداخت و گفت: تلاش شده تا به منظور تقویت نیروهای سازمان به عنوان خط مقدم پاسخگویی به حوادث اقداماتی صورت بگیرد و در این راستا حتی از اعتبارات ستادی کاسته شده و به اعتبارات استانی افزوده شده است.

وی افزود: همچنین طرح آمایش سرزمینی پایگاه های امداد و نجات انجام شده و از طرف دیگر سامانه اطلاعات مکانی در راستای مدیریت بهتر حوادث ایجاد شده است. همچنین تجهیز ۱۷ استان کشور به ارتباط دیجیتال از جمله اقدامات دیگری است که صورت گرفته و امیدواریم به زودی سایر استان ها نیز به آن متصل شوند.

رئیس سازمان امداد و نجات در مورد وضعیت دپوی اقلام امدادی نیز گفت: پکیج های ۷۲ ساعته و یک ماهه با شرایط مناسبی تهیه شده و در اختیار استان ها قرار گرفته و خوشبختانه از نظر کمی و کیفی وضعیت اقلام ۱۶ گانه امدادی در شرایط خوبی قرار گرفته است.

سلیمی همچنین با اشاره به نقش امداد هوایی در ماموریت های سازمان امداد و نجات گفت: امداد هوایی بالغ بر ۳۵۰۵ ساعت پرواز انجام داده و ۵۴۶ نفر نجات قطعی از حوادث پیشرفته را داشتیم.

وی افزود: تیم های واکنش سریع نیز در شهرهای بالای ۱۲۰ هزار نفر تشکیل شده و گسترش آن به سایر شهرها نیز در دستور کار قرار دارد.

رئیس سازمان امداد و نجات با اشاره به اینکه در سال گذشته ۶۳ هزار عملیات انجام شده در مورد همراهی این سازمان با برنامه پنج ساله جمعیت هلال احمر نیز گفت: مجموعه امداد و نجات نگاه ویژه ای به این برنامه داشته و تمام تکالیفی که در برنامه پنج ساله به عهده ما قرار گرفته بود انجام شده که مهمترین آنها آمادگی پاسخگویی به زلزله احتمالی تهران است که منجر به تدوین برنامه عملیاتی پاسخ شده است. همچنین برای سایر استان های نیز برنامه پاسخ انجام شده است.

سلیمی گفت: آیین نامه امداد و نجات نیز طراحی شده و امیدواریم این آیین نامه که با دریافت نظر تمام استان ها تدوین شده اجرایی شود.

در بخشی از این گردهمایی سه نفر از معاونان امداد و نجات به تبیین چالش ها و مسائل مهم در حوزه های عملیات، برنامه ریزی و آموزش و لجستیک پرداختند.

در پایان این گردهمایی از دو عنوان کتاب «اطلس عملیات امداد و جات در حوادث جاده ای کشور»  و «پرواز آسمان تا دنا»  رونمایی شد.

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000FEH برچسب ها: قانون ، هلال احمر ، ظرفیت

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: قانون هلال احمر ظرفیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۷۶۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امدادرسانی به بیش از ۲۰۰۰ نفر در بارندگی اخیر خوزستان

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خوزستان گفت: جمعیت هلال‌احمر استان خوزستان در بارندگی اخیر طی ۹۰ مورد عملیات امداد و نجات به ۲۱۵۲ نفر متاثر از سیلاب و آبگرفتگی امدادرسانی کردند.⁣

وحید شعبانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در خوزستان، اظهار کرد: از سیزدهم اردیبهشت تا پانزدهم اردیبهشت در مجموع ۱۶ شهرستان تحت تأثیر سامانه بارشی قرار گرفته است و در مناطقی از آن‌ها شاهد وقوع سیلاب و آب‌گرفتگی بودیم.⁣

وی افزود: در این بین نیروهای عملیاتی جمعیت هلال‌احمر استان خوزستان ۹۰ مورد عملیات امداد و نجات را اجرا و در جریان آن به ۲۱۵۲ نفر متأثر از سیلاب و آب‌گرفتگی امدادرسانی کردند.⁣

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر خوزستان با اشاره به اینکه این عملیات که با به‌کارگیری ۵۷ دستگاه خودروی امدادی انجام شد، خاطرنشان کرد: در این مدت تیم‌های تخصصی سیلاب موفق به تخلیه گل و لای و آب ۳۵ منزل مسکونی شدند.⁣

کد خبر 750767

دیگر خبرها

  • ورود خودروهای جدید به هلال احمر
  • برنامه الحاق ناوگان لجستیکی جدید هلال احمر به استان‌های کشور
  • امدادرسانی به ۱۶ شهرستان درگیر آبگرفتگی در خوزستان
  • ورود خودرو‌های جدید به هلال احمر
  • برنامه الحاق ناوگان لجستیکی جدید جمعیت هلال احمر به استان‌های کشور
  • امدادرسانی به بیش از ۲۰۰۰ نفر در بارندگی اخیر خوزستان
  • امدادرسانی‌ هلال‌احمر به بیش از ۵۰۰۰ نفر در سیل و آب‌گرفتگی اخیر
  • امدادرسانی به بیش از ۵۰۰۰ نفر در سیل و آبگرفتگی ۲۳ استان
  • ۲۱ استان کشور متأثر از سیل و آبگرفتی
  • امدادرسانی هلال احمر به بیش از ۱۹۰۰ نفر متأثر از سیل و آبگرفتگی