Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن گفت: عربستان به این بهانه که موشک‌های ما تهدیدی برای امنیت آن به شمار می‌رود علیه ما «اعلام جنگ» کرد و امروز وقتی چاه‌های نفت سعودی را هدف قرار  می‌دهیم، دیگران را به انجام عملیات متهم می‌کند. ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۹ بین الملل آسیای غربی نظرات - اخبار بین الملل -

"محمد البخیتی" عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن در گفت‌وگو با خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم  هدف از عملیات اخیر پهپادی انصارالله به تاسیسات نفتی آرامکو را  وادار کردن عربستان برای پایان دادن به جنگ دانست و گفت: وقتی عربستان تجاوزگری خود را متوقف و به محاصره خود علیه یمن پایان دهد، این عملیات‌ها به طور خودکار متوقف خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره ادعای عربستان علیه یمن و طرح اتهامات علیه ایران گفت: عربستان جنگ علیه یمن را به این بهانه اعلام کرد که موشک‌های انبار شده ما تهدیدی برای امنیت خودش به شمار می رود و امروز وقتی چاه‌های نفت سعودی را هدف قرار  می‌دهیم، تعجب می‌کنیم که یمن را از این عملیات‌ها تبرئه و کسانی غیر از ما را در ارتباط با آن متهم می‌کنند.  این امر یک محکومیت برای آنها به شمار می‌رود. این امر همچنین بزدلی آنها را نشان می‌دهد.

البخیتی گفت: رادارهای آمریکا و عربستان از رهگیری هواپیماهای یمنی‌ها ناتوانند. اگر می‌توانستند این هواپیماها را رهگیری کنند، آنها را سرنگون می‌کردند. علاوه بر این، اظهارات «مایک پومپئو» وزیر خارجه آمریکا هست که گفت این هواپیماها از ایران می‌آیند زیرا هیچ دلیل و مدرکی وجود ندارد که از یمن می آیند. اساسا او برای ادعای خود که این هواپیماها از ایران می آیند، باید دلیل و مدرک ارایه می‌کرد (که نکرد). این امر یک ورشکستگی نظامی و سیاسی برای عربستان و آمریکا است.

عضو دفتر سیاسی جنبش انصار الله یمن در پاسخ به سوالی درباره ابتکار ایران برای توقف جنگ در یمن ، با بیان اینکه « عربستان حتی در چارچوب منافع خود و ملتش نیز حرکت نمی‌کند بلکه در چارچوب منافع آمریکا گام برمی‌دارد» ، تصریح کرد:  جای تعجب ندارد که همه دعوت‌ها خواه بین ما یا بین خودش و ایران را رد می‌کند و نمی‌پذیرد.

البخیتی افزود: الان توقف جنگ نه تنها به منفعتی مشترک بین یمن و عربستان تبدیل شده است بلکه فراتر از آن به منفعتی مهم‌تر برای عربستان نسبت به یمن تبدیل شده است زیرا یمن چیز زیادی ندارد که از دست بدهد اما با این حال ما شاهد لجاجت عربستان هستیم زیرا آمریکا برای آنها تصمیم گیری میکند.

متن این مصاحبه به صورت سوال و جواب در زیر می‌آید:

تسنیم: هدف اصلی عملیات پهپادی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن علیه تاسیسات نفتی شرکت آرامکوی سعودی چه بود و جزئیات آن چیست؟

البخیتی: هدف از این عملیات و نظایر آن وادار کردن عربستان برای تن دادن به صلح [حضور در پای میز مذاکرات] است. وقتی عربستان تجاوزگری خود را متوقف و به محاصره خود علیه یمن پایان دهد، این عملیات‌ها به طور خودکار متوقف خواهد شد. ما برای محکومیت عملیات پهپادی اخیر از سوی آمریکا و انگلیس اهمیتی قائل نیستیم و در مسیر اعمال حق دفاع از خود در برابر این تجاوزگری گام بر میداریم.

عربستان جنگ علیه یمن را به این بهانه اعلام کرد که موشک‌های انبار شده ما تهدیدی برای امنیت خودش به شمار می‌رود و امروز وقتی چاههای نفت سعودی را هدف قرار  میدهیم، تعجب میکنیم که یمن را از این عملیات تبرئه و کسانی غیر از ما را در ارتباط با آن متهم میکنند.

اتهام عربستان به ایران مبنی بر اینکه این کشور چاههای نفت آنها را هدف قرار داده است، در واقع خود عربستان را محکوم میکند زیرا اگر این گفته درست باشد، چرا با ایران به طور مستقیم رودرو نمیشوند؟ و چرا به یمن حمله میکنند و محاصره‌ای پنج ساله علیه یمن به بهانه نبرد با ایران اعمال میکنند؟ این ایران است و آنها مدعی هستند که این کشور آنها را بمباران میکند اما هیچ واکنشی از خود نشان نمیدهند. این امر یک محکومیت برای آنها به شمار میرود. این امر همچنین بزدلی آنها را نشان میدهد.

تسنیم: برخلاف ادعاهای عربستان، ایران از همان آغاز جنگ علیه یمن آمادگی خود را برای میانجیگیری بین دوطرف ابراز داشت و همگان میدانند که یک ابتکار عمل معروف وجود دارد که ایران قبلا آن را برای پایان دادن جنگ علیه یمن مطرح کرد، پس چرا با وجود این سیاست آشکار و شفاف ایران در قبال بحران یمن، عربستان و آمریکا همچنان طرفهای دیگر خارج از یمن را در ارتباط با حمله به خاک سعودی متهم می‌کنند؟ 

البخیتی: موضع ایران درخصوص مسئله یمن و مسئله فلسطین «افتخار آمیز» است زیرا ایران در چارچوب منافع امت اسلامی اقدام میکند اما عربستان با کمال تاسف در چارچوب منافع آمریکا و اسرائیل گام برمیدارد و صرفا به ابزاری در دست آمریکا تبدیل شده است. منافع اقتصادی آمریکا و انگلیس و اسرائیل همچنان در جنگ علیه یمن و همچنین فتنهانگیزی در منطقه است زیرا آنها منطقه را تبدیل به بازاری برای سلاحهای خود کردهاند و این امر علاوه بر تلاش (آمریکا و غربیها) برای حفظ برتری نظامی رژیم اسرائیل است زیرا این رژیم نمیتواند در برابر بیش از یک میلیارد مسلمان دوام بیاورد. از این رو، ملاحظه میکنیم که عربستان به دعوتها برای صلح در منطقه و یمن و دعوت ایران برای امضای معاهده عدم تجاوز پاسخ نمیدهد زیرا عربستان حتی در چارچوب منافع خود و ملتش نیز حرکت نمی کند بلکه در چارچوب منافع آمریکا گام برمیدارد و از این رو، جای تعجب ندارد که همه دعوتها خواه بین ما یا بین خودش و ایران را رد میکند و نمی پذیرد.

تسنیم: عملیات علیه تاسیسات نفتی سعودی موفقیت آمیز بود. محل اجرای عملیات تنها 50 کیلومتر از مقر ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در بحرین فاصله داشت. پایگاه های آمریکایی تقریبا در طول ساحل غربی خلیج فارس مستقر هستند و این مناطق مرزی زیر نظر رادارهای آمریکایی هستند. با این وجود، این پهپادها از کجا می‌آیند و چطور به حریم هوایی که اساسا تحت کنترل آمریکا و عربستان است، نفوذ میکنند و چطور می‌توان این ناتوانی و شکست آمریکا و عربستان را تفسیر کرد؟ 

البخیتی: رادارهای آمریکا و عربستان از رهگیری هواپیماهای یمنی‌ها ناتوانند. اگر می‌توانستند این هواپیماها را رهگیری کنند، آنها را سرنگون می‌کردند. علاوه بر این، اظهارات مایک پومپئو وزیر خارجه آمریکا هست که گفت این هواپیماها از ایران میآیند زیرا هیچ دلیل و مدرکی وجود ندارد که از یمن می آیند. اساسا او برای ادعای خود که این هواپیماها از ایران می آیند، باید دلیل و مدرک ارایه می‌کرد (که نکردد). این امر یک ورشکستگی نظامی و سیاسی برای عربستان و آمریکا است.

تسنیم: به نظر می رسد که عربستان سخن سید عبدالملک الحوثی رهبر جنبش انصار الله یمن را که قبلا از اقدامات غیرمنتظره سخن گفته بود، باور نکرده بود و آنها تصور می کردند که صرفا جنگی روانی و تبلیغاتی باشد اما امروز ضربات گزنده را می بینند. با این اوصاف، پس چرا عربستان چنین متکبر است و به فراخوان‌های صلح که مدتهای طولانی است مطرح شده است، پاسخ نمی‌دهد و به آن سمت حرکت نمی‌کند؟

البخیتی: ما پیش بینی نمی‌کنیم که وجدان محمد بن سلمان بیدار شود زیرا او فقط زبان زور را میفهمد. الان توقف جنگ نه تنها به منفعتی مشترک بین یمن و عربستان تبدیل شده است بلکه فراتر از آن به منفعتی مهم تر برای عربستان نسبت به یمن تبدیل شده است زیرا یمن چیز زیادی ندارد که از دست بدهد اما با این حال ما شاهد لجاجت عربستان هستیم زیرا آمریکا برای آنها تصمیم گیری می کند.

به عربستان گوشزد میکنیم که همانطور که هشدارهای سابق ما صادقانه و جدی بود، هشدارهای کنونی ما را هم جدی و صادقانه است و این حملات توسعه خواهد یافت و تاسیسات حیاتیتر و حساستر از تاسیسات نفتی را هدف قرار خواهد داد. آنها زیان بزرگی متحمل خواهند شد که در نهایت آنها را مجبور خواهد کرد تا تجاوزگری خود را متوقف و محاصره علیه یمن را بردارند. به آنها توصیه میکنیم که با خسارت و زیان کمتری (از یمن) خارج شوند.

انتهای پیام/

R36442/P/S8,90,95/CT3

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۸۴۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«تا اطلاع ثانوی تعطیل»، نگاهی متفاوت به انقلاب فرهنگی!

مستند «تا اطلاع ثانوی تعطیل»، از تولیدات مرکز مستند سفیرفیلم است که به بحث تاریخی و مهم انقلاب فرهنگی در بهار سال ۱۳۵۹ پرداخته است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مستند «تا اطلاع ثانوی تعطیل»، از تولیدات مرکز مستند سفیرفیلم است که به بحث تاریخی و مهم انقلاب فرهنگی در بهار سال ۱۳۵۹ پرداخته است. به همین دلیل و به مناسبت سالگرد انقلاب فرهنگی مصاحبه‌ای با مهدی ملکی و محمد مهدی انتظار برای بحث و بررسی این مستند انجام داده ایم که در ادامه از نظر شما می‌گذرد.

آقای انتظار، ممنون از وقتی که در اختیار ما قراردادید. به عنوان سوال اول، آیا انقلاب فرهنگی زمینه‌های تاریخی هم داشته است یا صرفا اتفاقی مقطعی در ابتدای انقلاب بوده است؟


واقعیت این است که طرح انقلاب فرهنگی از دهه ۴۰ در ذهن امام (ره) بوده است، چون ایشان، ۱ دی ماه سال ۱۳۴۰، درخواست اسلامی کردن دانشگاه‌ها را به نخست وزیر وقت ارائه کرده بودند و این موضوع ریشه‌ای تاریخی داشته است.


اما این امر محقق نشد تا سال ۵۹ که ۱ سال و اندی از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته بود و حالا دانشگاه‌ها تبدیل به میدان جنگ گروه‌های سیاسی و شبه نظامی شده بود و نیاز به تغییر و تحول و انقلاب فرهنگی احساس میشد!


به طوری که در محوطه حیاط دانشگاه کمک مالی برای کومله‌هایی که در حال اغتشاش در مرز‌ها بودند جمع آوری می‌شد! حالا فضای دانشگاه به هر مکانی شبیه بود الا محل تحصیل!


امام (ره) در آن زمان پیام و یا دستوری برای انجام انقلاب فرهنگی صادر کردند؟


بله، با بیانیه نوروزی معروف امام (ره)، دانشجویان انجمن اسلامی دست به کار شده و به صورت جدی‌تر از قبل در مقابل گروه‌های چپ به میدان آمدند. یکی از چالش‌های اساسی ما بحث هماهنگی مصاحبه با اشخاص سیاسی بود که به دلایل مختلف حاضر به انجام مصاحبه نبودند.


آقای ملکی، چطور شد که به فکر ساخت این مستند افتادید؟


روایت تاریخ کار بسیار حساسی است. باید همزمان تلاش می‌کردیم هم روایتی بی طرف ارائه دهیم و از همه طیف‌های سیاسی حرف برای گفتن داشته باشیم و هم حواسمان باشد نوک روایت‌مان آنقدر گرد نشود که اثرگذاری و جریان‌سازی اجتماعی اش را از دست بدهد و تبدیل به کاری خنثی شود. ما احساس کردیم چند دهه بعد از انقلاب نیاز به بازخوانی تاریخی از انقلاب فرهنگی داریم و چرا آن رویداد رخ داد و به همین دلیل به فکر ساخت این مستند افتادیم که اصطلاحا مختصر و مفید بگوئیم انقلاب فرهنگی دقیقا چه بود و چرا اتفاق افتاد و آیا در نهایت موفق بود یا خیر!


با چه افرادی برای ساخت این مستند مصاحبه کردید؟


آقای دکتر سیدنژاد و حجت‌الاسلام سید عباس نبوی و آقای دکتر فتح‌الله اُمّی به ما لطف داشتند و با درخواست اولیه ما برای مصاحبه موافقت کردند. در وهله بعدی تلاش کردیم با دکتراحمدی نژاد مصاحبه کنیم، چون در آن برهه تاریخی ایشان از پیشروان جنبش‌های دانشجویی بودند و در روایت ما از جریان انقلاب فرهنگی، نقش قابل توجهی داشتند، اما متاسفانه مسئولین دفتر ایشان پاسخگو نبودند و در این رابطه هرچه تلاش کردیم بی فایده بود. آقای دکتر صادق زیباکلام، شخصی بود که تصمیم گرفتیم بعنوان جایگزین دکتر احمدی‌نژاد به سراغشان برویم. گرچه او، خودش از اعضای انجمن اسلامی نبود، اما از دانشجویان فعال آن زمان بود که حالا به عنوان یک استاد علوم سیاسی مشغول می‌توانست مشاهدات خود از آن جریان را برای ما روایت کند.


آقای انتظار، روند پژوهش، فیلمنامه نویسی، تولید و پس تولید مستند تا اطلاع ثانوی تعطیل چقدر طول کشید؟


حدود یکسال طول کشید.


چرا انقدر طولانی؟


طی این پژوهش‌ها به این نتیجه رسیدیم که تعطیلی دانشگاه‌ها که در آن مقطع به محل نزاع گروه‌های سیاسی بدل شده بود، امری اجتناب‌ناپذیر بود، اما اصلاحاتی که در آن دوسال تعطیلی اتفاق افتاد، به قدری پختگی نداشت که منجر به یک تغییر بزرگ و اصطلاحا "انقلاب" شود. شاید به قول حرف‌های آقای فتح‌الله اُمّی کلمه انقلاب فرهنگی، لااقل برای اصلاحاتی که رخ داد اشتباه بود، شاید اگر عنوانش انقلاب آموزشی گذاشته می‌شد، پذیرش بیشتری داشت.


قبل از مستند شما، مستند‌های دیگری هم با این موضوع ساخته شده است یا خیر؟


راجع به موضوع انقلاب فرهنگی تا به حال چند مستند بلند و نیمه بلند تولید شده است. اما ما در "تا اطلاع ثانوی تعطیل" سعی کردیم جدای از روایت ماجرا، از یک زاویه جدید به مسئله نگاه کنیم و رویکرد مان نقد انقلاب فرهنگی بود و به همین دلیل با کار‌های دیگر تفاوت‌های جدی دارد و شباهتی ندارد.


به عنوان سوال آخر، اگر نکته‌ای دارید در خدمت شما هستیم.


به عقیده من ریشه بسیاری از چالش‌های فرهنگی اجتماعی امروز جامعه ما به آن دوران باز می‌گردد. شاید اگر اقدامات و اصلاحاتی که تحت عنوان انقلاب فرهنگی رخ داد، با پختگی بیشتری انجام می‌شد وضعیت امروز دانشگاه‌ها و حتی جامعه وضعیت بهتری می‌بود و شاهد چنین وضعی در دانشگاه‌ها نمی‌بودیم.


ممنون از شما دو بزرگوار به خاطر وقتی که در اختیار ما قرار دادید.


سلامت باشید.

دیگر خبرها

  • «وعده صادق» از بزرگ‌ترین موفقیت‌های نظامی تاریخ معاصر ایران بود/ ایران چگونه نتانیاهو را کیش‌ومات کرد/ چرا آمریکا پشت اسرائیل را خالی کرد؟
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، تلاشی سیاسی و بی‌اثر برای کسب رضایت صهیونیست‌ها
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • واکنش وزارت خارجه به اتهام تازه آمریکا علیه ایران
  • «تا اطلاع ثانوی تعطیل»، نگاهی متفاوت به انقلاب فرهنگی!
  • آمریکا دو شرکت و چهار فرد را به اتهام فعالیت‌های سایبری از سوی سپاه تحریم کرد
  • آمریکا دو شرکت و چهار فرد را به اتهام فعالیتهای سایبری از سوی سپاه تحریم کرد
  • اتهام بزرگ: پیکه از عربستان رشوه گرفت!‏
  • تمجید چهره های سیاسی ترکیه از عملیات ایران علیه اسرائیل؛ سپاه ابرهه توسط ابابیل آهنین ایران مورد هدف قرار گرفتند ...
  • نشانه‌های پایان رژیم منحوس