Web Analytics Made Easy - Statcounter

  به گزارش «پارسینه» به نقل از سی ان ان، حمله به بزرگ‌ترین پالایشگاه نفت جهان موجب شدت گرفتن رویارویی ایران و عربستان سعودی به شکلی قابل توجه است، حتی اگر ایرانی‌ها پهپاد یا موشک‌های عامل حمله را شلیک نکرده باشند.

حوثی‌ها در یمن مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته و اظهار داشتند که با ۱۰ پهپاد پالایشگاه بقیق و همچنین میدان نفتی خریص را هدف گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حملاتی در این مقیاس و با این دقت نشان دهنده بهبود ناگهانی و قابل توجه توانمندی‌های حوثی‌ها است و عربستان و آمریکا هیچ کدام ادعای آن‌ها را در پذیرفتن مسئولیت حمله باور نکردند.

اواخر روز شنبه مایک پومپئو، وزیر خارجه آمریکا توییت کرد که «اکنون ایران یک حمله بی سابقه را علیه عرضه انرژی جهانی صورت داده است. هیچ مدرکی وجود ندارد که این حمله از یمن باشد.»

محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران، در واکنش به این ادعا پومپئو را به فریبکاری متهم کرد. او نوشت: «پومئو که در «فشار حداکثری» شکست خورده است به «فریب حداکثری» روی آورده است. ایالات متحده و متحدانش به این دلیل در یمن گرفتار شده اند که تصور می‌ککنند برتری تسلیحاتی به پیروزی نظامی منجر خواهد شد. سرزنش کردن ایران به فاجعه پایان نمی‌دهد.».

اما این حمله از کجا نشات گرفته است؟

حوثی‌ها در دو سال گذشته چندین حمله پهپادی و موشکی به عربستان سعودی داشته اند. بسیاری از آن‌ها توسط پدافند هوایی عربستان دفع شده اند و بقیه هم بدون ایجاد آسیب سقوط کرده اند. تعداد خیلی از کمی آن‌ها موجب ایجاد خسارت و تلفات شده اند.

پهپاد‌های حوثی بر اساس مدل‌های ایرانی ساخته شده اند که خود آن‌ها هم اغلب بر پایه فناری کره شمالی توسعه یافته اند. بیشتر آن‌ها کوتاه برد (تا ۳۰۰ کیلومتر) هستند. البته یک هیئت کارشناسان سازمان ملل متحد در ژانویه درباره استقرار پهپاد‌های دوربرد هشدار داده بود که به حوثی‌ها اجازه می‌دهند تا به اهدافی در عمق خاک عربستان سعودی و امارات متحده عربی حمله کنند.

این هیئت گفته بود اطلاعاتی دارد که یکی از آن‌ها در ۳۰ کیلومتری ریاض سقوط کرده بود.

حتی اگر چنین باشد، بیشترین برد این سامانه‌ها که «یو‌ای وی- اکیس» (UAV-X) خوانده می‌شوند بین ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ کیلومتر خواهد بود که به شرایط وزش باد هم بستگی دارد. فاصله مناطق تحت کنترل حوثی‌ها از پالایشگاه بقیق نزدیک به ۱۳۰۰ کیلومتر است.

یک منبع آگاه روز شنبه به پیتر برگن، تحلیل گر امنیتی ملی سی ان ان، گفته بود بررسی‌های ابتدایی نشان می‌دهند که پهپاد‌ها نه از یمن، بلکه احتمالا از عراق بلند شده اند. یک منبع دیگر هم در منطقه خلیج فارس اظهار داشته بود اگر چه هنوز اثبات نشده است، اما آثاری وجود دارند که نشان می‌دهند حمله پهپادی از جنوب عراق صورت گرفته است.

گروه‌های شبه نظامی هوادار ایران به خوبی در جنوبی عراق مستقر شده اند و نیروی قدس سپاه پاسداران هم در آنجا حضوری داشته است. اوایل سال جاری میلادی برخی تحلیلگران منطقه‌ای این طور ارزیابی کردند که یک حمله پهپادی از جنوب عراق به ایستگاه پمپاژ عفیف در شمال عربستان صورت گرفته است، اما هیچ مدرک محکمی ارائه نکردند.

دولت عراق هم روز یکشنبه با صدور بیانیه ای، گزارش درباره این که از خاک این کشور به تاسیسات نفتی سعودی حمله شده باشد را رد کرد.

خود حوثی‌ها هم بدون آن که سندی ارائه کنند، ادعا کردند که برای این حمله کمک‌هایی از داخل عربستان دریافت کرده اند. یحیی سریع، سخنگوی حوثی‌ها اعلام کرد که این عملیات در پی «یک عملیات اطلاعاتی دقیق و نظارت و همکاری پیشرفته افراد شریف داخل پادشاهی» انجام شده است.

تحلیل گران این اظهارات را اشاره‌ای به جمعیت شیعه در استان شرقی عربستان می‌دانند. بقیق میان دو منطقه شیعه نشین قطیف و احصا قرار گرفته است. با این وجود، تحلیل گران نسبت به این ادعا هم با احتیاط برخورد می‌کنند چرا که دامن زدن به تنش‌های داخلی عربستان را به نفع حوثی‌ها می‌دانند و این که مردم محلی بتوانند به همچین حمله‌ای کمک کنند بعید به نظر می‌رسد.

این حمله کار هرکسی که باشد و از هرکجا که صورت گرفته باشد، یک تحول عمده در وضعیتی است که با توجه به خرابکاری در کشتی‌های تجاری در خلیج فارس، بدتر شدن اوضاع یمن و همچنین حملات هوایی اخیر به پایگاه‌های شبه نظامیان شیعه در عراق، همین حالا هم خطرناک است.

عربستان سعودی سرمایه گذاری سنگینی در سامانه‌های پدافندی انجام داده است، اما «ایهم کمال»، تحلیل گر «گروه اوراسیا» می‌گوید «مشکل اساسی پادشاهی [عربستان]ساختاری است؛ بیشتر سامانه‌های پدافند هوایی عربستان سعودی برای دفاع در مقابل تهدیدات سنتی طراحی شده اند و برای مقابله با تهدیدات هوایی نامتقارن مانند پهپاد‌ها نامجهز هستند.»

این حمله باعث شد تا کشور‌های دیگر هم ورود کنند. ایالات متحده اعلام کرد آماده است تا ذخایر نفتی استراتژیک خود را در صورت نیاز آزاد کند و دونالد ترامپ هم با محمد بن سلمان تلفنی گفتگو کرد.

در حال حاضر نفت فراوانی در بازار وجود دارد. اوپک و متحدش، روسیه، در سال جاری برای حمایت از قیمت، تولید خود را کاهش دادند. با این وجود عربستان سعودی به طور معمول «تولیدکننده شناور» اوپک است که در صورت لزوم تولید خود را کاهش یا افزایش می‌دهد. این توانایی اکنون از دست رفته است.

کمال می‌گوید اکنون همه چیز به گزارش خسارت ها، و این که راه حلی برای بازگشت به تولید کامل و تسکین ناآرامی بازار پیدا شود بستگی دارد.

چگونگی واکنش عربستان سعودی، همچون تشدید حملاتش علیه حوثی‌ها را هم باید منتظر ماند و دید.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: عربستان سعودی یمن حوثی ها انصارالله ایران عراق حمله پهپادی پالایشگاه نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۹۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمدان: پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی معادله جدیدی ایجاد کرد

 اسامه حمدان در گفتگو با المنار به وضعیت کنونی مقاومت در غزه اشاره کرد و افزود: اقدامات میدانی هماهنگ و رایزنی دائمی بین محور مقاومت وجود دارد و یکی از مهمترین نتایج این نبرد افزایش ظرفیت و قدرت محور مقاومت است.

این عضو ارشد حماس با بیان اینکه رژیم اشغالگر همچنان از توانایی مقاومت در غزه شگفت زده است، گفت: مقاومت وارد مرحله درگیری دائمی با دشمن اسرائیلی شده است.

وی در ادامه با تاکید براینکه قدرت مقاومت همچنان بالاست و تیپ‌های نخبه صهیونیستی در نوار غزه از هم پاشیده است، افزود: دشمن اسرائیلی بر روی کاهش توان مقاومت امید بسته بود، اما مقاومت آماده بود.

حمدان همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر قدرت و توان مقاومت همچنان در سطحی عالی قرار دارد، گفت: مقاومت در سلامت کامل به سر می‌برد و دشمن اکنون با این سوال راهبردی مواجه است که این نبرد تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.

این عضو ارشد حماس در ادامه با تاکید براینکه ما با محمد ضیف و یحیی السنوار به طور دائم در ارتباط هستیم، افزود: تماس‌ها بین رهبران مقاومت در نوار غزه و دفتر سیاسی حماس به شیوه‌های مشخصی ادامه دارد و رهبران مقاومت از نزدیک در جریان اوضاع میدانی قرار دارند.

وی در ادامه به عملیات وعده صادق ایران که در پاسخ به جنایت‌های متعدد رژیم صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان در سوریه انجام شد، اشاره کرد و گفت: آنچه در جریان پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی شاهد بودیم، پایه‌گذار مرحله تازه‌ای شد و یکی از مهمترین نتایج این نبرد قدرت گرفتن هرچه بیشتر محور مقاومت بود.

حمدان همچنین درباره تهدید صهیونیست‌ها برای حمله به رفح، افزود: در صورتی که دشمن اقدام به حمله زمینی به رفح کند، مذاکرات متوقف خواهد شد، زیرا مقاومت زیر آتش مذاکره نمی‌کند.

وی با تاکید براینکه دشمن می‌خواهد با عملیات رفح از همه باج‌گیری کند، گفت: در صورت حمله زمینی دشمن به رفح، مقاومت اقدامات میدانی مدنظر خواهد داشت.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد یکشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ با صدور اطلاعیه‌ای از شلیک ده‌ها فروند پهپاد و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی و مواضع رژیم صهیونیستی خبر داد.

در اطلاعیه سپاه آمده است: در پاسخ به جنایت‌های متعدد رژیم صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان در سوریه، نیروی هوافضای سپاه، اهداف معینی در داخل سرزمین‌های اشغالی را با شلیک ده‌ها فروند موشک و پهپاد مورد اصابت قرار داد.

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل نیز اعلام کرد: اقدام نظامی ایران بر اساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل متحد در خصوص دفاع مشروع در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک کشورمان در دمشق بود.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • واحد تولید آمونیاک سبز در بندرعباس احداث می‌شود
  • اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟
  • سنتکام:۳ پهپاد حوثی ها را نابود کردیم
  • هشدار جدی عربستان به اسرائیل | خطای بزرگ را انجام نده تا ما خائن نشویم!
  • واکنش کریستیانو رونالدو به رویارویی النصر و الهلال در فینال جام پادشاهی
  • حماس : پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی معادله جدیدی ایجاد کرد
  • حسن روشن: نام باشگاه استقلال را نباید تغییر داد
  • حمدان: پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی معادله جدیدی ایجاد کرد
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه/اوکراین ۳۰۰ هزار پهپاد می‌خرد
  • مسکو: پهپاد اوکراین بر فراز «بلگورود» منهدم شد