Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-26@18:40:36 GMT

کام بردسیری‌ها با کارخانه قند شیرین می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۲۲۹۶۱

کام بردسیری‌ها با کارخانه قند شیرین می‌شود؟

 به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، وقتی سال‌های 30 و 40 کشورهای آلمان و هلند صنعت تولید قند و شکر را در بردسیر به راه انداختند زراعت چغندر قند در این شهر خوش آب و هوای کرمان رونق گرفت و صادرات قند این شهر به‌عنوان بهترین قند ایران به کشورهای همسایه آغاز شد تا اینکه از سال 87 رو به تعطیلی رفت و مثل آیینه دق پیش چشم بردسیری‌ها ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینها را کارگران کارخانه قند بردسیر می‌گویند. کسانی که عمرشان را با کار شبانه روز در این کارخانه سپری کرده‌اند و بعد از تعطیل شدن آن برای احقاق حقوق از دست رفته‌شان سال‌هاست که در رفت و آمد به اداره بیمه و این دادگاه و آن دادگاه هستند.

کارخانه قند بردسیر در این سال‌ها چند بار به‌طور موقت باز شد اما هربار عمر فعالیتش به دو ماه نکشید تا اینکه این روزها بازهم خبر فعالیت دوباره آن شنیده می‌شود هرچند کارگران این کارخانه امید زیادی به بازگشایی آن ندارند. آن طور که گفته می‌شود احیای کارخانه در صورت تأمین بودجه 50 میلیارد تومانی می‌تواند دوباره کشاورزان را به تولید چغندر قند، امیدوار و اشتغالزایی برای حداقل 300 نفر را فراهم کند.

مهدی نفرجو شوری یکی از کارگران این کارخانه است که 20 سال سابقه کار دارد و بعد از تعطیل شدن کارخانه به‌عنوان نماینده کارگران راهی اداره کار و دستگاه قضا شد. او می‌گوید سال‌هاست که معوقات کارگران پرداخت نشده و بسیاری از آنها با وجود گرفتن حکم قضایی هنوز بلاتکلیف هستند و به حق و حقوقشان نرسیده‌اند.

سال 1330 با توجه به اینکه منطقه بردسیر پتانسیل بسیار خوبی در کشت چغندر قند داشت دو شرکت آلمانی و هلندی با دستگاه‌های دست دوم این کارخانه را راه‌اندازی کردند. 700 کارگر به طور شبانه روزی در این کارخانه مشغول کار شدند و معیشت 10 هزار نفر نیز از مردم بردسیر به شکل غیرمستقیم با آن گره خورد. زمین‌های زراعی منطقه همه زیر کشت چغندر قند بود و چون زراعت چغندر قند به آب زیادی نیاز دارد برای کشاورزان به صرفه بود که با خرید چاه، آب مورد نیازشان را تأمین کنند. اما از سال 85 مسئولان این کارخانه علاوه بر تعدیل نیرو پول کشاورزان را هم نپرداختند و آنها هم بعد از مدتی حاضر نشدند چغندر بکارند و زمین‌هایشان را به زیر کشت ذرت و یونجه بردند.

از سال 85 و 86 مدیران کارخانه به بهانه اینکه تولید قند دیگر به صرفه نیست 400 نفر از کارگران کارخانه را بدون آنکه با آنها تسویه حساب شود اخراج کردند. بعد از اخراج ،هر کارگری که باقی مانده بود باید به‌جای سه نفر کار می‌کرد. مدیران کارخانه برای رونق دوباره آن وام بانکی گرفتند و قرار شد با فروش بخشی از اموال منقول و غیرمنقول و زمین‌های کارخانه مبلغ یک میلیارد تومان برای کارگران اخراجی به حساب سازمان تأمین اجتماعی بریزند اما این کار هم صورت نگرفت و بعد از مدتی با اخراج 240 کارگر دیگر که باز هم بدون پرداخت حق و حقوق بود، کارخانه تعطیل شد.

اگر معتقدید اساساً چرا باید در کرمان محصول آب‌بری مثل چغندر قند کاشت و اقتصاد منطقه را به کارخانه قند وابسته کرد، باید این را هم بدانید که کرمان اقلیم متنوعی دارد و به عکس آنچه تصور عمومی است، این استان یکسره کویر نیست. به‌طوری که بردسیر در حال حاضر نیز بخش مهمی از آب آشامیدنی دو شهر کرمان و رفسنجان را تأمین می‌کند. به‌علاوه می‌شد با حفظ کارخانه، چغندر مورد نیاز آن را از شهرهای دیگری که با کشت این محصول سازگارترند، تأمین کرد.

مهدی نفرجو با اشاره به اینکه کارگران این کارخانه به دیوان عدالت اداری و اداره کار شکایت برده و رأی نیز به نفع آنها صادر شده می‌گوید: «متأسفانه این حکم از سال 92 هنوز اجرا نشده است. از مدتی قبل زمزمه فعالیت دوباره کارخانه به گوش می‌رسد و می‌گویند بودجه‌ای هم برای راه‌اندازی کارخانه مصوب شده و می‌خواهند این بار فعالیتش را با تبدیل شکر خام به شکر سفید آغاز کند درحالی که به عقیده من که سال‌ها در این کارخانه کار کرده‌ام راه‌اندازی دوباره آن به صرفه نیست چون دستگاه‌ها فرسوده‌اند و تعویض قطعات هم در این شرایط به صرفه نیست. به نظر من اگر یک کارخانه جدید با دستگاه‌های جدید احداث شود کمتر از راه‌اندازی دوباره آن هزینه خواهد داشت. البته ما مخالفتی با بازگشایی دوباره کارخانه نداریم و امیدواریم این کارخانه در کنار کارخانه‌های فولاد بردسیر بتواند فعالیت کند اما قبل از آن باید وضعیت حق و حقوق از دست رفته کارگرانی را که اخراج شده‌اند و تعدادی از آنها هم در این مدت به‌دلیل فشارهای ناشی از این اخراج از دنیا رفته‌اند مشخص کنند.»

قند بردسیر دوباره احیا می‌شود

درحالی که برخی از کارگران کارخانه قند بردسیر راه‌اندازی مجدد این کارخانه را غیراقتصادی و تقریباً غیرممکن می‌دانند فرماندار این شهر بر فعالیت مجدد این کارخانه تأکید دارد و می‌گوید کارخانه قند بردسیر بعد از 11 سال تعطیلی با مدیرعامل و هیأت مدیره جدید فعالیتش را آغاز خواهد کرد. مهندس مجید نجف‌پور فرماندار بردسیر  با اشاره به اینکه طرح فعالیت دوباره کارخانه قند بردسیر توجیه اقتصادی شده و به تأیید استانداری کرمان نیز رسیده است، می‌گوید: «مدیرعامل و هیأت مدیره جدید این کارخانه مشخص شده‌اند. برای راه‌اندازی خط تولید شکر شش میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است که تلاش می‌کنیم این اعتبار تأمین شود. البته برای اینکه چراغ قدیمی‌ترین کارخانه قند استان کرمان دوباره روشن شود یک سری موانع اداری و بانکی سر راه است. بانک‌ها، کارگران و کشاورزان از این کارخانه مطالبات عقب افتاده دارند و علاوه بر آن به تأمین اجتماعی هم بدهکار است که سعی می‌کنیم اینها را حل کنیم و کار را جلو ببریم. علاوه بر آن باید در وهله اول اعتماد‌سازی کنیم تا کشاورزان منطقه با دیدن دودی که از دودکش کارخانه بلند می‌شود دوباره در زمین‌هایشان چغندر قند بکارند. این کارخانه یکی از موفق‌ترین کارخانه‌های ایران بود و با کیفیت‌ترین قند ایران را تولید می‌کرد.»

فرماندار بردسیر با رد اینکه راه‌اندازی دوباره کارخانه توجیه اقتصادی ندارد، می‌گوید: «یک گروه فنی ارزیاب که چندی قبل نیز کارخانه قند کردستان را بعد از هشت سال تعطیلی دوباره راه‌اندازی کرده بودند با بررسی وضعیت کارخانه قند بردسیر اعلام کردند که با بازسازی برخی خطوط و نوسازی آن می‌توان دوباره خط تولید را راه انداخت.»

چراغی که به خانه رواست

درحالی که کارخانه قند بردسیر 11 سال است که تعطیل شده، در نقطه دیگری از استان کرمان و در منطقه ویژه اقتصادی سیرجان کارخانه تولید قند با تولید روزانه 800 تن قند و شکر فعال است و همه دستگاه‌های آن هم به روزند. این موضوع باعث شده کارگران کارخانه قند بردسیر خود را با وضعیت کارگران کارخانه سیرجان مقایسه کنند و از سوءمدیریتی که به آن گرفتار شده‌اند رنج بیشتری بکشند.

بردسیر حالا به‌دلیل فعالیت کارخانه‌های فولاد به شهر فولاد مشهور شده است با این تفاوت که برای یکی از کارخانه‌های فولاد در این شهر هزار و 500 میلیارد تومان هزینه شده و عملاً 140 نفر در آن مشغول به کار شده‌اند. فرماندار بردسیر با اشاره به این مورد به کارخانه فولاد دیگری اشاره می‌کند و می‌گوید: «در کارخانه دیگری 300 میلیارد تومان هزینه شد که تنها 70 نفر در آن مشغول به کار هستند اما با 50 میلیارد تومان هزینه در کارخانه قند می‌توانیم آن را دوباره راه بیندازیم و برای 300 تا 400 نفر اشتغالزایی کنیم و این هزینه به مراتب کمتر از صنایع دیگر است.»

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بردسیر چغندر قند تولید قند و شکر قند شیرین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۲۹۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص باور نکردنی نوشیدن جوش شیرین

ایجاد تغییرات در رژیم غذایی و سبک زندگی و ورزش منظم تر، راه‌های اثبات شده‌ای برای کمک به کاهش وزن و حفظ آن برای همیشه است

به گزارش سلامت نیوز، یکی از روش‌های رایج برای کاهش وزن، نوشیدن جوش شیرین است که تصور می‌شود چربی سوزی را افزایش می‌دهد و به کاهش وزن اضافی کمک می‌کند. با این حال، این کار می‌تواند باعث بروز نگرانی‌های مختلف سلامتی شود که می‌تواند بر کیفیت زندگی شما تأثیر منفی بگذارد.

یکی از روش‌های رایج برای کاهش وزن نوشیدن جوش شیرین است که تصور می‌شود چربی سوزی را افزایش می‌دهد و به کاهش وزن اضافی کمک می‌کند. با این حال، این کار می‌تواند باعث بروز نگرانی‌های مختلف سلامتی شود که می‌تواند بر کیفیت زندگی شما تأثیر منفی بگذارد. به همین دلیل است که درک علم پشت افزودن جوش شیرین به رژیم غذایی برای کاهش وزن می‌تواند به شما کمک کند این کار را با خیال راحت و در صحت کامل انجام دهید.

تئوری پشت جوش شیرین برای کاهش وزن

جوش شیرین یا بی کربنات سدیم، یک محصول خانگی است. اخیراً برخی نظریه‌ها در مورد تأثیر بالقوه جوش شیرین بر کاهش وزن مورد توجه قرار گرفته اند. این نظریه‌ها نشان می‌دهد که جوش شیرین می‌تواند بر هضم و متابولیسم تأثیر بگذارد تا کاهش وزن را افزایش دهد.

تصور می‌شود که جوش شیرین می‌تواند اسید معده را خنثی کند تا نفخ را کاهش دهد و هضم غذا را تسریع کند که ممکن است به ظاهر لاغرتر و تصور کاهش وزن منجر شود. با این حال، توجه به این نکته مهم است که شواهد بیشتری برای حمایت از توانایی‌های احتمالی جوش شیرین برای کاهش وزن مورد نیاز است.

ممکن است عملکرد ورزشی را بهبود بخشد

برخی از مطالعات نشان می‌دهد که جوش شیرین به عنوان یک بافر در برابر تجمع اسید لاکتیک در عضلات ناشی از ورزش شدید عمل می‌کند. اسید لاکتیک یک ماده شیمیایی است که توسط بدن تولید می‌شود و باعث خستگی و درد ماهیچه‌ها در طول فعالیت بدنی می‌شود. توانایی بالقوه جوش شیرین برای کاهش اسید لاکتیک ممکن است به شما کمک کند قبل از اینکه ماهیچه هایتان خسته شوند، ورزش طولانی‌تر یا با شدت بیشتری انجام دهید. همچنین می‌تواند تعداد کالری سوزانده شده را افزایش دهد که به طور غیر مستقیم به تلاش‌های کاهش وزن شما کمک می‌کند.

همانطور که قبلا ذکر کردیم، جوش شیرین ممکن است به خنثی کردن اسید معده برای کمک به هضم و کاهش نفخ کمک کند. بهبود فرآیند هضم ممکن است به بدن کمک کند غذا را سریعتر جذب و دفع کند که ممکن است به شما این تصور را بدهد که وزن کم کرده اید.

کاهش نفخ همچنین می‌تواند به لاغری اندام کمک کند و باعث شود این احساس را داشته باشید که وزن کم کرده اید. اثرات بالقوه جوش شیرین بر روی هضم به کاهش چربی که یک عنصر مهم در از دست دادن وزن اضافی است، گسترش نمی‌یابد.

برخی تحقیقات وجود دارد که نشان می‌دهد نوشیدن جوش شیرین ممکن است سطح pH بدن را تغییر داده و آن را قلیایی‌تر کند. این کار ممکن است رعایت تئوری رژیم قلیایی را برای افراد آسان‌تر کند که پیشنهاد می‌کند کاهش سطح pH بدن می‌تواند تجزیه چربی را بهبود بخشد. توجه به این نکته ضروری است که بدن معمولاً pH را به تنهایی تنظیم می‌کند و تأثیر تغییرات رژیم غذایی بر این تعادل حداقل است.

می‌تواند به طور بالقوه به کنترل اشتها کمک کند

برخی افراد ادعا می‌کنند که نوشیدن آب جوش شیرین به آن‌ها کمک می‌کند برای مدت طولانی‌تری احساس سیری کنند یا اشتهایشان کاهش پیدا کرده است. با این حال، در حال حاضر هیچ مدرک علمی برای حمایت از این ادعا‌ها وجود ندارد و این احساس سیری ممکن است به اثر دارونما نسبت داده شود.

جوش شیرین سرشار از سدیم است که در صورت مصرف زیاد می‌تواند تعادل الکترولیت‌ها را در بدن شما مختل کند. عدم تعادل الکترولیت می‌تواند باعث سردرد، خستگی و ضعف عضلانی شود و در موارد شدید، می‌تواند تهدید کننده زندگی نیز باشد. افراد مبتلا به بیماری کلیوی، فشارخون بالا یا بیماری قلبی باید مراقب این عارضه جانبی بالقوه باشند، زیرا بدن آن‌ها برای مدیریت سدیم اضافی تلاش می‌کند.

آلکالوز

خوردن جوش شیرین در تلاش برای تغییر PH بدن شما می‌تواند منجر به آلکالوز شود - وضعیتی که در آن بدن بیش از حد قلیایی می‌شود. علائم آلکالوز می‌تواند شامل حالت تهوع، استفراغ، لرزش دست و انقباض عضلات باشد. اگر درمان نشود، می‌تواند باعث تشنج نیز شود.

مسائل مربوط به گاز

نوشیدن جوش شیرین می‌تواند منجر به افزایش تولید گاز شود که می‌تواند به نفخ و آروغ زدن منجر شود. این وضعیت ذاتاً خطرناک نیست، اما می‌تواند ناراحت کننده و شرم آور باشد؛ به ویژه در محیط‌های اجتماعی. با این حال، اگر گاز اضافی به دام افتاده باشد و نتواند خارج شود، ممکن است با ایجاد پارگی معده، زندگی را به خطر بیندازد.

تداخل با دارو‌ها

جوش شیرین ممکن است با دارو‌های مختلف - از جمله دارو‌های تجویزی و بدون نسخه (OTC) - تداخل داشته باشد و بر جذب و اثربخشی آن‌ها تأثیر بگذارد. افرادی که برای بیماری‌های مزمن دارو مصرف می‌کنند باید ابتدا با پزشک خود در مورد مصرف جوش شیرین صحبت کنند تا از بروز هرگونه عارضه جلوگیری شود.

افزایش خطر برای برخی شرایط سلامتی

مصرف منظم مقادیر زیاد جوش شیرین ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماری ها، به ویژه مشکلات قلبی یا کلیوی را افزایش دهد. این به دلیل محتوای بالای سدیم موجود در جوش شیرین است که می‌تواند فشار خون را افزایش داده و فشار بیشتری بر کلیه‌ها و قلب وارد کند.

چطور بدون نوشیدن جوش شیرین لاغر شویم؟

در حالی که ممکن است وسوسه انگیز باشد که به سراغ راه حل‌های "آسان" برای از بین بردن چربی اضافی بدن بروید، اما کاهش وزن پایدار نیاز به رویکرد جامع تری دارد. ایجاد تغییرات در رژیم غذایی و سبک زندگی و ورزش منظم تر، راه‌های اثبات شده‌ای برای کمک به کاهش وزن و حفظ آن برای همیشه است. بیایید نگاهی دقیق‌تر به چگونگی کاهش وزن با استراتژی‌های سالم بیندازیم.

یکی از مهم‌ترین اقداماتی که می‌توانید برای کاهش وزن بردارید، تنظیم رژیم غذایی است. مهم است که تا حد امکان بر روی غذا‌های کامل و فرآوری نشده تمرکز کنید، از جمله:

- خوردن میوه و سبزیجات بیشتر

- تمرکز بر مصرف بیشتر پروتئین بدون چربی، مانند سینه مرغ، تخم مرغ و ماهی

- از غلات کامل مانند کینوا یا برنج قهوه‌ای در وعده‌های غذایی خود استفاده کنید

- همچنین باید به اندازه سهم خود توجه داشته باشید تا به شما کمک کند کالری دریافتی خود را مدیریت کنید و کسری مورد نیاز برای کاهش وزن را ایجاد کنید.

- می‌توانید این کار را با استفاده از بشقاب‌ها و کاسه‌های کوچک‌تر، یادگیری تشخیص نشانه‌های گرسنگی و اطمینان از اینکه وعده‌های غذایی‌تان مملو از مواد مغذی است تا شما را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه دارید، انجام دهید.

افزایش فعالیت بدنی

علاوه بر تنظیم رژیم غذایی، افزایش فعالیت بدنی برای کاهش وزن پایدار ضروری است. فعالیت بدنی نه تنها متابولیسم شما را افزایش می‌دهد، بلکه به سوزاندن کالری و کاهش چربی نیز کمک می‌کند و ظاهری لاغرتر به شما می‌بخشد.

سعی کنید هر هفته حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت هوازی متوسط یا ۷۵ دقیقه فعالیت شدید داشته باشید. این کار را می‌توان با استفاده از انواع تمرینات از جمله دویدن، پیاده روی، پیلاتس و شنا انجام داد. همچنین توصیه می‌شود حداقل دو جلسه تمرین مقاومتی را در برنامه تمرینی هفتگی خود بگنجانید تا مفاصل و عضلات قوی داشته باشید.

بسیاری از مردم برای یافتن زمانی برای ورزش تلاش می‌کنند. با این حال، راه‌های آسان زیادی برای افزایش حرکات در طول روز وجود دارد تا به شما کمک کند کالری بیشتری بسوزانید.

این استراتژی‌ها عبارتند از:

- به جای آسانسور از پله‌ها استفاده کنید

- پیاده روی یا دوچرخه سواری تا محل کار، در صورت امکان

- هنگام خرید بیشتر حرکت کنید

- همه این فعالیت‌ها به کالری NEAT یا گرمازایی فعالیت غیرورزشی شما اضافه می‌شوند که برای کاهش وزن پایدار بدون ورزش شدید ضروری هستند.

تعدیل سبک زندگی

یکی دیگر از عناصر مهم و اغلب نادیده گرفته شده کاهش وزن، داشتن یک سبک زندگی سالم است. این روتین فراتر از بهبود رژیم غذایی و افزایش دفعات تمرین است.

همچنین باید شامل موارد زیر باشد:

- اولویت خواب با کیفیت برای کمک به کاهش هوس و تثبیت هورمون‌ها

- مدیریت استرس برای جلوگیری از افزایش کورتیزول که می‌تواند به افزایش وزن کمک کند

- اتخاذ یک رویکرد تغذیه آگاهانه

- نوشیدن آب کافی

- برای یک نوشیدنی مغذی، سرکه سیب یا آب لیمو را به آب گرم اضافه کنید

- ایجاد این تغییرات کوچک، اما پایدار راه طولانی برای تضمین یک سبک زندگی سالم و مداوم و کمک به شما در دستیابی به اهداف کاهش وزن کمک می‌کند.

چه زمانی باید در مورد وزن خود به پزشک مراجعه کنید؟

در حالی که همیشه لازم نیست در مورد کاهش وزن با پزشک خود مشورت کنید، اما مهم است که بدانید چه شرایطی ممکن است به توجه حرفه‌ای نیاز داشته باشد.

توصیه می‌شود در صورت مشاهده موارد زیر با پزشک خود وقت ملاقات بگیرید:

- تغییرات وزن قابل توجه و ناخواسته

- مبارزه با مدیریت وزن علیرغم تغییرات سبک زندگی و رژیم غذایی

- تشخیص بیماری‌هایی مانند دیابت، فشار خون بالا یا کلسترول بالا

- علائم یک اختلال خوردن، مانند محدودیت شدید کالری، پرخوری و پاکسازی، یا وسواس نسبت به غذا و تصویر بدن

- کاهش قابل توجه کیفیت زندگی شما به دلیل مشکلات وزن

- تجربه این مسائل ممکن است نشان دهنده یک بیماری زمینه‌ای جدی باشد که نیاز به درمان حرفه‌ای برای بهبود کیفیت زندگی شما و جلوگیری از عوارض بیشتر دارد.

دیگر خبرها

  • برد شیرین پاریزه ر کردستان
  • خواص باور نکردنی نوشیدن جوش شیرین
  • ۷ اردیبهشت‌ به نام گز اصفهان شیرین و جهانی شد
  • فعال کارگری: دولت با احیای کارخانه‌های تعطیل یا نیمه‌تعطیل، تولید داخل را زنده کرد
  • عضو کمیسیون کشاورزی مجلس: حال کارگران در دولت سیزدهم خوب شد
  • روز‌های شیرین ستاره‌ای که با استقلال فسخ کرده بود!
  • فرآیند تولید دیگ و ماهیتابه با قوطی فلزی نوشابه توسط کارگران پاکستانی (فیلم)
  • معرفی ساده‌ترین راه‌های از بین بردن لکه چای قدیمی روی لباس
  • روایتی حقوقی و هنری از کارگران کارخانه چیت‌سازی بهشهر 
  • اشک‌های شیرین امیرعلی نبویان برای همسرش