Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-26@01:31:20 GMT

غذاهای مضر برای مبتلایان به بیماری تیروئید

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۲۳۳۰۱

غذاهای مضر برای مبتلایان به بیماری تیروئید

افرادی که به بیماری تیروئید مبتلا هستند باید از مصرف بعضی غذاها مانند فست فود، غذاهای فرآوری شده، گندم، سویا و سبزیجات چلیپایی دوری کنند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، غده تیروئید در جلوی گردن انسان قرار دارد و مسئول تنظیم سوخت و ساز بدن است؛ اگر این غده بیش از مقدار طبیعی هورمون ترشح کند، پرکاری تیروئید و اگر کمتر از مقدار طبیعی هورمون ترشح کند، کم کاری تیروئید به وجود می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیماری تیروئید عمدتا یک بیماری ژنتیکی است، اما عواملی مانند استرس، سموم محیط زیست و رژیم غذایی در ایجادآن بی‌تاثیر نیست. مصرف بعضی غذاها نیز این بیماری را وخیم‌تر می‌کند، در ادامه به بررسی بعضی مواد غذایی مضر برای مبتلایان به بیماری تیروئید می‌پردازیم:

فست فودها

غده تیروئید برای تولید هورمون T۳ و T۴ از ید موجود در غذاها استفاده می‌کند. در حقیقت،تیروئید تنها عضوی از بدن است که به ید نیاز دارد. فست فودها شامل مقدار زیادی نمک اما مقدار ناچیزی ید است، بنابراین مبتلایان به بیماری تیروئید باید از مصرف این نوع غذاها دوری کنند. همچنین چربی موجود در فست فود، مانع ترشح هورمون‌های تیروئیدی و جذب این هورمون از طریق داروهای جایگزین می‌شود.

غذاهای فرآوری شده

غذاهای فرآوری شده همانند فست فودها، حاوی مقدار زیادی سدیم بوده، اما مقدار نمک یددار موجود در آن بسیار کم است. بسیاری از محصولات، حتی مواد غذایی شیرین شامل مقدار زیادی سدیم است. متاسفانه مصرف بیش از حد سدیم، باعث بروز بیماری‌هایقلبی و فشار خون بالا می‌شود. به همین دلیل آماده‌کردن غذا در منزل همیشه بهترین گزینه است، زیرا می‌توان به مقدار لازم از نمک یددار برای پخت غذا استفاده کرد.

گندم

افراد مبتلا به بیماری تیروئید باید از مصرف مواد غذایی که حاوی "گلوتن" است دوری کنند؛ گلوتن نوعی پروتئین است که در مواد غذایی مانند گندم، جو و غلات دیگر وجود دارد. مصرف این پروتئین باعث تحریک روده کوچک می‌شود، در نتیجه داروی جایگزین هورمون تیروئید، جذب نمی‌شود. نان، پاستا و برنج هم حاوی گلوتن است، اما این مواد غذایی سرشار از فیبر و مواد غذایی مفید دیگر بوده که به بهبود عملکرد روده‌ها کمک می‌کند.

سویا

برخی افراد معتقد هستند سویا می‌تواند جایگزین خوبی برای گوشت باشد، اما مصرف سویا می‌تواند تاثیرات منفی بر عملکرد غده تیروئید داشته باشد. افرادی که به بیماری پرکاری تیروئید مبتلا هستند، باید از مصرف این ماده غذایی دوری کنند، زیرا سویا مانع جذب هورمون‌های تیروئید توسط بدن می‌شود. همچنین سویا سرشار از "فیتواستروژن" گیاهی است که مصرف بیش از حد آن خطر ابتلا به کم‌کاری تیروئید را افزایش می‌دهد.

سبزیجات چلیپایی

سبزیجات چلیپایی مانند بروکلی، گل کلم و کلم پیچ، مواد غذایی بسیار مفیدی محسوب می‌شود، زیرا حاوی مقدار زیادی فیبر، مواد معدنی و ویتامین است، اما متاسفانه مصرف این نوع سبزیجات، تولید هورمون تیروئید و جذب ید را در غده تیروئید دچار مشکل می‌کند. بنابراین مبتلایان به بیماری تیروئید باید مصرف این نوع سبزیجات را محدود کنند؛پختن این نوع سبزیجات می‌تواند اثر آن‌ها را بر غده تیروئید کاهش دهد.

کد خبر 385555

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تازه های پزشکی تیروئید فست فود نمک گندم سبزی و صیفی جات رژیم غذایی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۳۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت

آفتاب‌‌نیوز :

ترخون دارای سابقه طولانی در استفاده به عنوان ادویه و در طب سنتی هندوستان برای درمان دیابت استفاده شده است.

قسمت مورد استفاده: برگ ترکیبات: ترکیبات موجود در این گیاه شامل کومارین ها، فلاونوئیدها، اسید‌های چرب، متیل اوژنول و استرگول هستند.

متابولیت‌های ثانویه فعال اسانس های، کومارین ها، فلاونوئید‌ها و اسید‌های فنول کربنیک هستند.

مطالعات آزمایشگاهی: مطالعات آزمایشگاهی، اثرات بالقوه ضد التهابی، محافظت کننده کبدی و کاهنده خون را نشان می‌دهد.

مطالعات بالینی: یک کارآزمایی بالینی عصاره ترخون ۱۰۰۰ میلی گرم دو بار در روز (۲۰۰۰ میلی گرم)؛ سطح گلوکز، انسولین، لیپوپروتئین، کراتینین، اسید اوریک و آنزیم ترانس آمیناز خون را کاهش داد.

میزان مصرف: نوع خشک آن تا ۲ قاشق غذا خوری و تازه آن در حد مصرف غذایی طریقه مصرف:به صورت سبزی تازه و خشک مصرف می‌شود که نوع تازه‌ی آن را در حد مصرف غذایی استفاده می‌کنند. ولی نوع خشک آن به صورت دم کرده و تا ۲ قاشق غذاخوری و ۳ بار در روز بلا مانع است.

علیرغم نگرانی در مورد اثرات سمی دو عنصر اصلی آن estragole و methyyleugenol هیچ سمیت حاد یا فعالیت‌های موتاژنیک در دوز‌های مربوط به مصرف انسان گزارش نشده است. عصاره آبی ترخون شامل مقدار بسیار کم estragole و methyyleugenol است و بنابراین خطر بسیار محدود دارد.

عوارض و تداخلات دارویی: به صورت خشک عوارض جانبی ندارد، ولی به صورت تازه در اسانس آن دو ترکیب سمی نام متیل اوژنول واسترگول وجود دارد که در صورت مصرف بیش از حد (اضافه از حد مواد غذایی) می‌تواند عوارض ایجاد کند.

مصرف در حاملگی و شیردهی: گزارشی از عوارض جانبی به صورت مواد غذایی گزارش نشده است. ولی به عنوان داروی گیاهی ایمنی آن هنوز تایید نشده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • نودل برای کودکان؛ ممنوع!
  • استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • سالم‌ترین و بدترین ظروف برای پخت و پز/ استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود
  • مواد غذایی ضد التهاب
  • آب نمی‌خورید؟؛ این ۸ سبزی را بخورید
  • ۹ دلیل پنهان «احساس خستگی دائمی» که از آن‌ها بی خبر بودید
  • امحاء بیش از یک تن مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی در بوکان
  •  انواع ظروف یکبار مصرف درب دار پلاستیکی در آرمانی 724
  • معدوم سازی بیش از یک تن مواد غذایی فاسد و غیربهداشتی دربوکان