Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-30@02:57:34 GMT

ایران و آمریکا پل های پشت سر را خراب کرده اند؟

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۲۵۴۲۷

رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی مجلس با تاکید بر اینکه خروج ایران از توافق هسته‌ای منوط به نظر هیات نظارت بر اجرای برجام است، گفت: پرونده هسته‌ای بین ایران و آمریکا بسته شده است لذا مذاکره یا معامله جدید غیرممکن است.

کمال دهقانی فیروزآبادی در خصوص پیشنهاد معامله جدید با آمریکا در چارچوب«حقوق هسته‌ای در برابر تعهدات هسته‌ای»، گفت: ماحصل مذاکرات طولانی مدت ایران با کشورهایی که عضو دایم شورای امنیت توافقی به نام «برجام» بود، توافقی که قطعنامه 2231 شورای امنیت اجرای آن را برای1+5 الزامی کرد، اما به هر شکلی طرف‌های مقابل به تعهدات انجام ندادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابر همین توافق و قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام مصوب سال 1394 مجلس شورای اسلامی، ایران می‌تواند در صورتی که طرف‌های مقابل به تعهدات خود انجام ندادند، مقابله به مثل کند.

خروج ایران از توافق هسته‌ای منوط به نظر هیات نظارت بر اجرای برجام

 نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: این الزام و واقعیت قانونی را باید پذیرفت بنابراین دولت مکلف به اقدام متناسب و متقابل در اجرای برجام دارد، البته در صورتی که آنها به تعهدات خود عمل کنند ما نیز کاهش تعهدات را متوقف و توافق را طبق تعهدات پذیرفته شده، اجرایی خواهد کرد.

وی افزود: مکانیزم این فرایند نیز در قانون اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام پیش‌بینی شده است لذا در صورت ادامه کاهش تعهدات و بی‌توجهی اروپایی‌ها هیات نظارت بر اجرای برجام باید نظر خود را کند، طبق نظر هیات نظارت جمهوری اسلامی ایران می‌تواند از برجام خارج شود.

کاهش تعهدات برجام رویه عقلانی مبتنی بر مقاومت حداکثری در برابر اقدامات آمریکا

دهقانی فیروزآبادی یادآور شد: در شرایط کنونی آمریکا تنها کشوری است که از توافق هسته‌ای خارج شده است اما کشورهای اروپایی باقی مانده هم به تعهدات خود عمل نمی‌کنند، از این رو جمهوری اسلامی ایران سیاست منطقی کاهش گام به گام کاهش تعهدات برجام را در پیش گرفته است. این رویه عقلانی و مبتنی بر مقاومت حداکثری در برابر اقدامات آمریکا است.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: سیاست دولت جمهوری اسلامی ایران منطقی است و در این شرایط دولت نباید وارد معامله جدید با آمریکا شود زیرا پرونده بین ایران و آمریکا در ارتباط با برجام و فعالیت‌های هسته‌ای بسته شده است و روش فعلی اجرای برجام هم بر اساس شرایط و اقدامات متقابل است.

مذاکره یا معامله جدید ایران با آمریکا غیرممکن است

رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، معتقد است: مذاکره یا معامله جدید ایران با آمریکا غیرممکن است زیرا از سویی جمهوری اسلامی هیچ اعتمادی به آنها ندارد و با یکبار با اقتدار پای میز مذاکره نشسته است و از طرف دیگر پیش از این عقل جمعی(5+1) به توافقی دست پیدا کرده بودند.

وی افزود: ایران به دلیل ماجراجویی یک فرد که در جایگاه رئیس‌جمهور آمریکا قرار گرفته و برای چند صباحی تصمیمات غیر عقلانی اتخاذ کرده است، نمی‌تواند متناسب با آنها تصمیم بگیرد که آثار و تبعات ملی و بین‌المللی خواهد داشت، البته ممکن در ارتباط با گام‌های کاهش تعهدات مذاکراتی انجام شود به همان شیوه مذاکراتی که در مدت اخیر بین مقامات ایران و اروپایی‌ها انجام گرفته است.

عضو کمیسوین امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: معامله جدید با آمریکا خلاف قانون بوده و به هیچ عنوان به مصلحت کشور نیست.

حسین موسویان مذاکره کننده اسبق هسته‌ای و استاد دانشگاه پرینستون امریکا پیشنهاد کرده به جای سیاست فعلی «خروج گام به گام از برجام» باید بلادرنگ از برجام خارج شده و همزمان عضویت خود در معاهده عدم اشاعه هسته‌ای (ان پی تی) را به تعلیق درآورده و سپس با ترامپ در مورد یک معامله «حقوق هسته‌ای در برابر تعهدات هسته‌ای» درچارچوب معاهده ان پی تی وارد مذاکره مستقیم شود. نتیجه این مذاکرات هم باید این باشد که امریکا تمام تحریم‌های مرتبط با موضوع هسته‌ای را لغو کند و متقابلاً ایران تمام تعهدات هسته‌ای در چارچوب ان پی تی را بپذیرد.

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000FF8 برچسب ها: ایران ، مجلس شورای اسلامی ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: ایران مجلس شورای اسلامی بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۵۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست تایید شد

سخنگوی شورای نگهبان از تایید لایحه دوفوریتی تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران خبر داد. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیم، هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان با انتشار پیامی در صفحه شخصی خود در فضای مجازی  از تایید لایحه دوفوریتی تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران خبر داد.

تایید اصلاح قانون بیمه‌کارگران ساختمانی توسط شورای نگهبان

 

طحان نظیف نوشت: "لایحه دوفوریتی تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست جمهوری اسلامی ایران" در جلسه شورای نگهبان مطرح و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از اجرای ۱۲۰ پروژه تا افتتاح یک باغ بانوان طی دو ماه آینده در منطقه ۵ شیراز
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • لایحه تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست تایید شد
  • شناسایی مسائل خانواده در قالب هسته‌های فکری/ شورای رابطین امور بانوان و خانواده چه رسالتی دارد؟
  • فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف! | ماده ۴۹ لایحه عفاف و حجاب یعنی پول بده و کشف حجاب کن! | انتقاد تند حسین شریعتمداری
  • فاجعه برجام در انتظار لایحه عفاف!
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد