Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-26@20:46:40 GMT

ساختار نشر کشور تصویرگران را محدود می کند

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۲۵۶۲۴

ساختار نشر کشور تصویرگران را محدود می کند

هنرمند تصویرساز معتقد است چرخه نشر به عنوان صنعتی که باید تصویرگران را پشتیبانی کند ناقص است. بنابراین توانایی‌های تصویرگران معنا پیدا نمی‌کند، رشد نمی‌کند و به آن سمتی که باید نمی‌رود.

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- محمد پورعلم: نشر کتاب حداقل از زمان صنعتی شدن تاکنون، چرخه ای است با اجزای فراوان که موفقیت آن نیازمند هماهنگی همه حلقه های این صنعت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دقیقا به مانند کارخانه ای که از ورود مواد اولیه به آن تا خروج محصول، همه مراحل باید به دقت و سلسله مراتبی انجام گیرد. از تولید کاغذ تا قرار گرفتن کتاب روی پیشخوان کتاب فروشی ها با روندی پیوسته روبرو هستیم که ضعف هریک از مراحل لاجرم خود را در محصول نهایی نمایان می سازد. یکی از عرصه های نشر، تولید کتاب های کودک و نوجوان است که از جهاتی نسبت به سایر حوزه های نشر ویژگی های منحصر به فردی دارد. اگر هنگام چاپ عموم کتاب بزرگسالان می توان از جنس کاغذ و رنگ آمیزی در جهت کاهش قیمت صرفنظر کرد، در انتشار کتاب کودک و نوجوان همین ها عاملی برای جذب مخاطب به کتاب محسوب می شود که هیچ عنوان قابل چشم پوشی نیست. «تصویرگری» حلقه ای از حلقه های انتشار کتاب کودک به شمار می رود که اتفاقا نقش بسیار پررنگی در ارتباط کودکان با کتاب بازی می کند. برای آگاهی از چالش های پیش روی تصویرسازی کتاب کودک در چرخه نشر کتاب کودک ایران به گفتگو با «کیانوش غریب پور» کارشناس گرافیک و عضو انجمن فرهنگی‌هنری تصویرگران نشسته ایم:

 

اگر بخواهیم تعریفی برای تصویرگری ارائه دهیم، چه باید گفت؟

تصویرگری بخشی از یک پدیده‌ای است به اسم ادبیات کودک و نوجوان. الان در رسانه‌های جدید ممکن است این به شکل دیگری هم اتفاق بیفتد ولی ما به شکل سنتی در حوزه کتاب می‌شناسیم‌اش.

 

وضعیت تصویرگری امروز در ایران چگونه است؟

 نکته مهم این است که فضای تصویرگری به لحاظ اقتصادی، از نظر غیرحرفه‌ای بودن ناشران و  همچنین نقص شبکه پخش و ترویج کتاب به یک جایی رسیده که عملا تصویرگر بودن یا نبودن فرق چندانی به حال کتاب نمی‌کند.  

 

در این شرایط، آیا تصویرگران راه دیگری در پیش می گیرند؟

بله، تصویرگرها در این شرایط ترجیح می‌دهند که دنبال ثبت رکوردهای هنرمندانه‌شان باشند. به این معنا که خلاقیت خود را برای سلیقه‌هایی به کار می گیرند که آن سلیقه‌ها از نظر هنری تشویق‌شان می‌کند و به‌ آن ها جایزه می‌دهند. بنابراین به نوعی می‌توان گفت انرژی و کار تصویرگران به سمت محافل هنری سوق پیدا می کند نه به سوی مخاطب.  

 

ضعف ساختاری نشر ما چیست که تصویرگران را دچار این وضعیت می کند؟

می‌توانم بگویم که چرخه تصویرگری به عنوان صنعتی که باید تصویرگران را پشتیبانی کند ناقص است. بنابراین مسلم است که توانایی‌های تصویرگران معنی پیدا نمی‌کند، رشد نمی‌کند و به آن سمتی که قرار است برود نمی‌رود.

 

ساختار نشر در کشورهای غربی در ارتباط با تصویرگران چگونه عمل می کند؟

اگر در جهان غرب شما می‌بینید که برای بازی، داستان مالتی‌مدیا و...  تصویرگری‌هایی می‌شود که برای بچه‌ها جذاب است به دلیل این است که صنعت نشر و سفارش آن ها به این سمت می‌رود. یعنی تصویرگر را وادار می‌کند در آن ساختار کار تولید کند.

 

چرا در کشور ما نمی توان این الگو را پیاده کرد؟

چون در کشور ما چنین فضایی وجود ندارد. یعنی یک نوع سلیقه خیلی مشخصی در کتاب وجود دارد که ما به‌ آن می‌گوییم «سلیقه فرهنگی». این سلیقه اندکی پیشرو و رو به جلوست. یک سلیقه دیگر هم داریم که کمی نازل‌تر است و آن را «سلیقه سوپرمارکتی» می نامیم و به اصطلاح تصویرگران کتاب‌های بازاری تولید می کند. مساله این جاست که میان این دو سلیقه اختلاف‌ فاز زیادی وجود دارد.  

 

پایان پیام/14

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد ماه محرم خبرگزاری شبستان استان بوشهر محرم عزاداری محرم عاشورا اربعین حسینی مسجد طراز اسلامی اردبیل کتاب کودک تصویرسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۵۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود شبکه‌های مخابراتی با مدیریت هوشمند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، حسین خلج با مدرک دکتری تخصصی مهندسی برق - مخابرات - سیستم از دانشگاه استنفورد آمریکا درباره این طرح توضیح داد: در سال‌های اخیر و با توجه به افزایش حجم اطلاعات در شبکه‌های مخابراتی به‌کارگیری بهینه و هوشمند ساختار‌های نوین بیش از پیش مورد نیاز است. بر همین اساس عملاً هیچ شبکه مخابراتی نمی‌توان یافت که بتواند بدون به‌کارگیری از این ساختار‌ها به‌صورت کارا سرویس ارائه کند.

وی افزود: در این طرح، یک کانال چند کاربره در نظر گرفته می‌شود که در آن قابلیت همکاری میان گره‌های شبکه وجود دارد. این شبکه از طریق یک شبکه وسیع‌تر به ساختار مرکزی شبکه متصل می‌شود. همچنین در این شبکه‌ها مشخصات بده بستان میان نرخ ارسال در کانال و بار ارتباطی در شبکه پشتیبان ارائه می‌شود.

این محقق در ادامه بیان کرد: روش‌های متمرکز برای انجام همکاری، تمام اطلاعات در یک گره تجمیع شده و گره کل داده‌ها را پردازش می‌کند. علاوه بر این موارد، کنترل از طریق این شبکه‌ها هم از اهمیت خاصی به‌خصوص در شبکه‌های نسل پنجم برخوردار است.

وی اضافه کرد: در این طرح به بررسی ساختار‌های نوین به‌کارگیری شبکه‌های این حوزه پرداختیم و کاربرد‌های این حوزه به‌صورت زیربنایی، هم ساختار‌های ابری تلفن همراه و هم ساختار‌های سلولی را که در نسل‌های ۵ و مابعد آن مطرح می‌شوند شامل می‌شود.

خلج تصریح کرد: با گذر شبکه‌های مخابراتی از ساختار‌های سنتی به ساختار‌های نوین که براساس قابلیت‌های انعطاف‌پذیری طراحی می‌شوند، نیاز به شناخت عمیق‌تر این شبکه‌ها اهمیت ویژه‌ای یافته است و به عنوان دو نمونه اصلی این نیاز حیاتی می‌توان به شبکه‌های تلفن همراه نسل پنجم و شبکه‌های زیرساخت اشاره کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ساختار‌ها و روش‌های پیاده‌سازی و تخصیص منابع در این ساختار‌ها متفاوتند و نیاز به ابزار‌های جدیدی برای تحلیل، طراحی و پیاده‌سازی دارند.
محققان در حوزه‌های مختلف برق به دنبال بهینه‌سازی انرژی و بهبود کارکرد دستگاه‌های الکترونیکی و مخابراتی هستند و بنیاد ملی علم ایران هم از طرح‌های تحقیقاتی با این موضوعات حمایت می‌کند.

«مدیریت و کنترل توزیع شده بر روی شبکه‌های مخابراتی» عنوان طرح پژوهشی بابک حسین خلج است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

دیگر خبرها

  • وزیر دفاع: پاسخ ایران به اسرائیل هشداری محدود و پرهیز از گسترش درگیری بود
  • لزوم توجه به سلیقه مردم در امور مختلف
  • محسنی اژه‌ای: نباید از نظرها و سلیقه‌های مختلف هراسید
  • رئیس قوه قضائیه: نباید از وجود اختلافات و به میدان آمدن سلیقه‌های مختلف هراسید
  • نباید از نظرها و سلیقه‌های مختلف هراسید/ بیش از اوقات دیگر به هماهنگی و همکاری نیازمندیم
  • یک تبلیغ ساختار شکن درباره سیگار (عکس)
  • نباید از نظرها و سلیقه‌های مختلف هراسید
  • طلا و جواهرات خود را با سلیقه خود سفارشی سازی کنید
  • بهبود شبکه‌های مخابراتی با مدیریت هوشمند
  • فیلترشکن گران‌تر از اینترنت؛ گردش مالی فیلترشکن‌ها برابر با یک اپراتور ایرانی