Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مداح بنام اصفهانی گفت: نهج‌البلاغه باید در سیستم حکومتی ما نهادینه و در مدارس و دانشگاه‌ها تدریس شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، یازده ماه قبل، وقتی در مسیر پیاده‌روی اربعین از نجف به کربلا می‌رفت، یک فایل صوتی از نهج‌البلاغه، در 55 سالگی چراغ ایده‌ای را در ذهنش روشن کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با لهجه شیرین اصفهانی می‌گوید: «با خودم گفتم بی‌انصاف! چرا از ظرفیت فضای مجازی برای رساندن معارف نهج‌البلاغه به گوش مردم استفاده نمی‌کنی؟» در همان سفر، در همان روز و در همان سرزمین مقدس، عزمش را جزم کرد برای رساندن صدای امیرِ سخن به گوش همه فارسی‌زبانان. او حالا مخاطبانی از کشورهای مختلف دارد.

دو سه ماهی در فضای مجازی در حوزه نهج‌البلاغه کار می‌کند اما کار به دل خودش نمی‌نشیند! در نجف به خود امیر سخن متوسل می‌شود:«آقا! خودتان عنایت کنید و قطره‌ای از اقیانوس کلامتان را در دل ما بگذارید...» بعد هم به پابوس امام مهربانی‌ها می‌آید. در همین ایام از طریق اینترنت با فردی به نام «شیخ مهدی صادقی» آشنا می‌شود؛ کسی که 30 سال است در حوزه نهج‌البلاغه پژوهش می‌کند و سخن می‌گوید.

این می‌شود مبنای کار مداح کهنه‌کار، «حاج مهدی منصوری» برای این که پیراسته‌تر و منقح‌تر درباره نهج‌البلاغه سخن بگوید. فایل‌های حدودا سه‌دقیقه‌ای حاج مهدی در شرحِ شیرین نهج‌البلاغه، بیشتر حاصل اندیشه‌های علامه جوادی آملی، آیت‌الله مکارم شیرازی و شیخ مهدی صادقی است. کلام شیرین حاج مهدی سبب شده که افراد زیادی از کارهای او استقبال کنند.

با حرارت درباره نهج‌البلاغه سخن می‌گوید:«نهج‌البلاغه قانون اساسی حکومت امام زمان(عج) است؛ نهج‌البلاغه زیباترین و پرمحتواترین و علمی‌ترین و سیاسی‌ترین و اقتصادی‌ترین و اجتماعی‌ترین و در یک کلام آپدیت‌ترین کلام بعد از قرآن کریم است!» می‌گوید کتاب کلمات علی(ع)، 450 سال قبل توسط انگلیسی‌ها ترجمه شده. پیشنهادش این است که ما شیعه‌ها بیشتر به این کتاب بها بدهیم:«نهج‌البلاغه باید در سیستم حکومتی ما نهادینه شود و در مدارس و دانشگاه‌ها تدریس شود.»

شماره‌اش را اعلام می‌کند: «09121995169» تقریبا در همه شبکه‌های اجتماعی حضور دارد. می‌گوید یک «یاحسین» به این شماره بفرستید و با یک یاعلی، شنیدن از نهج‌البلاغه را آغاز کنید. جالب است بدانید که فایل‌های سه دقیقه‌ایِ شرح شیرین نهج‌البلاغه، تا الان سه نفر از برادران اهل‌سنتمان را به مذهب تشیع مشرف کرده است. حاج‌مهدی مخاطبانی هم در خارج از مرزهای ایران دارد که با او در ارتباطند؛ برخی از مخاطبانش از آمریکا و اروپا به او گفته‌اند ما نمی‌دانستیم نهج‌البلاغه تا این حد شیرین و دلگشا و دلرباست. گروهی از دانشجویان ایرانی در انگلیس هم این فایل‌ها را ترجمه می‌کنند و آن را در اختیار روحانیون مسیحی نیز قرار می‌دهند. جالب است بدانید که فایل‌های صوتی حاج‌مهدی در تلگرام، آی‌گپ، بله، سروش و ایتا روزانه مجموعا 50 هزار بازدید دارد.

از او می‌پرسم از بین حکمت‌های نهج‌البلاغه کدام‌یک شما را بیشتر تحت تأثیر قرار داده است؟ جواب می‌دهد:«اگر از امیرالمومنین(ع) جز عبارت «تخففوا تلحقوا» چیزی به دست ما نرسیده بود، همین برایمان کافی بود. سبکبار شوید تا ملحق شوید! خودت را سبک کن تا زودتر برسی! امام(ع) کلام دیگری نیز دارد که دلرباست:«ترک‌الذنب اهون من طلب التوبه... دلمان را حرم‌الله است به گناه آلوده نکنیم...»

سخنش را با یک بیت شعر به پایان می‌برد:

فرموده‌اند هرچه که مستت کند حرام

تکلیف ما و خواندن نهج‌البلاغه چیست؟

پی‌نوشت: این روزها که اغلب ما وقت یا حوصله خواندن کتاب نداریم، این فایل‌های صوتی می‌تواند بسیار راهگشا باشد. حاج‌مهدی برای هرروزِ صبح شما یک فایل صوتی آماده می‌کند. به جمع مستمعان امیر سخن بپیوندید.

انتهای پیام/

حاج مهدی منصوری دانلود

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۲۸۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سه راهکار طلایی برای انس کودکان قرن جدید با امام زمان (عج)

روز جمعه که می‌شود، حال و هوای خانه ما کمی متفاوت‌تر می‌شود، نه اینکه امروز، یک روز تعطیل است، بلکه به خاطر اینکه که این روز، خودش یک عید است، آن هم از نوع عید مهدوی، برای همین تلاش می‌کنیم تمام کار‌های روز جمعه‌مان را بر مدار امام زمان بچینیم، البته فکر نکنید در این روز شرکت در دعای ندبه، نمازجمعه یا خواندن دعای سمات جزو ثابت برنامه‌های ما است.

اتفاقاً سعی می‌کنیم اینها را هم لحاظ کنیم، منتها آنچه روز جمعه ما را هیجانی می‌کند تنوع برنامه‌ها است تا فرزندانم بهتر بتوانند با امام زمان (عج) مأنوس شوند، حال اگر شما هم جزو آن دسته از والدینی هستید که فکر و ذهنتان این شده است که چگونه ارتباطی میان فرزندتان با امام زمان (عج) ایجاد کنید، این گفت‌وگوی ما با نویسنده و کارشناس کودک و نوجوان مهدویت حجت‌الاسلام حسن محمودی را از دست ندهید، با ما همراه باشید تا در جریان راهکار‌هایی برای انس بیش‌تر کودکان با امام زمان (عج) قرار بگیرید:

پدر بودن امام زمان (عج) را این گونه برای کودکمان ملموس کنیم

از آنجایی که روز جمعه اکثر پدران در خانه هستند و این روز هم منتسب به امام زمان (عج) است، بچه‌ها در چنین روزی باید محبت، با هم بودن، صمیمیت را با حضور پدرانشان حس کنند؛ یعنی به آنها بگویید به خاطر امام زمان (عج) است که این کار‌ها مانند بازی کردن، بیرون رفتن، خرید کردن و ... را انجام می‌دهید. 

حجت‌الاسلام محمودی می‌گوید که همان طور که در روایات امام را به عنوان پدری مهربان و دلسوز معرفی کرده‌اند، ما نیز باید این مسأله را برای کودک جا بیندازیم که امام زمان (عج) در حکم یک پدر مهربان است، ولو اینکه ما او را نمی‌بینیم، مانند وقتی که پدر در مسافرت است و ما او را نمی‌بینیم، ولی پدر بودنش هست و تمام نمی‌شود.

جواب سلام امام زمان (عج) در زندگی ما می‌آید

او می‌افزاید همانطور که انسان باید به پدرش سلام کند، ما نیز باید به امام سلام کنیم، حالا با الفاظ مختلف به بچه‌ها یاد دهیم که بابا جان هر روز که از خواب بلند می‌شوی، اولین کاری که می‌کنی به امام زمان (عج) سلام بده، چون امام (عج) از سلام ما با خبر می‌شود و می‌شنود، پس حتماً جواب می‌دهد، چون جواب سلام واجب است. حالا اگر ما جواب سلام را نمی‌شنویم، اشکالی ندارد، اما جواب سلام امام در زندگی ما می‌آید. 

گام اولی که باید در این رابطه برداریم این است که جلوه‌های محبت امام مهدی (عج) را به فرزندان بگوییم، اینکه «امام عاشق او است»، «امام دوستدار او است» و «بیش از همه به او علاقه دارد».

رابطه هدیه و جلب محبت

این کارشناس مهدویت با تأکید بر سلام کردن روزانه به امام عصر (عج) می‌گوید همین یک راهکار اساسی برای پدران و مادران است که جواب سلام امام زمان (عج) بدرقه راه زندگی فرزندشان از دوران کودکی شود. مطمئناً چنین فرزندی در یک مسیر درستی تربیت خواهد شد. دومین راهکار در این زمینه دادن هدیه است. برای اینکه محبت یک نفر را بیشتر حس کنیم و آن محبت برای ما ملموس شود، ما باید به او هدیه بدهیم. 

او ادامه می‌دهد در روایت از پیامبر اکرم (ص) آمده است که «تَهادَوا تَحابُّوا، تَهادُوا فإنَّها تَذهَبُ بِالضَّغائنِ» به همدیگر هدیه بدهید تا رابطه‌تان با همدیگر قوی‌تر شود، پس بیاییم به امام هدیه بدهیم، در سیره اهل بیت (ع) نقل شده که بعضی از شیعیان به امام زمانشان هدیه می‌دادند، امام آن هدیه را به شکل بهتری بر می‌گرداندند، حال ما چه هدیه‌ای می‌توانیم به امام زمان بدهیم؟ بیاییم به فرزندانمان یاد دهیم که مثلاً یک صلوات بفرستند و ثواب آن صلوات را هدیه به امام مهدی (عج) کنند، یعنی برای کودکمان تبیین کنیم که صلوات فرستادن ثواب دارد و خدا از این کار خوشش می‌آید، ما نیز این ثواب را می‌توانیم به امام هدیه دهیم.

دعایی که امام زمان (عج) در حق کودکمان می‌کنند

شاید در اینجا برای شما این سؤال پیش بیاید، امام زمان (عج) چه هدیه‌ای در حق کودکمان می‌دهند، آن هدیه می‌تواند دعایی باشد که امام عصر (عج) در حق کودک ما کنند یا به اصطلاح یک خیری از جانب امام (عج) به او می‌رسد ولو ملموس نباشد.

نمونه چنین موضوعی را در سیره امام کاظم (ع) دیده شده که شخصی به امام (ع) گفت وقتی قرآن می‌خوانم ثوابش را به شما هدیه می‌دهم، این کار چه فایده‌ای دارد؟ امام کاظم (ع) فرمودند تو با این کارت روز قیامت در بهشت کنار ما هستی؛ یعنی این مسأله نشان می‌دهد که هدیه به شدت رابطه ما را با امام تقویت می‌کند.

همچنین وقتی فرزندمان کمی بزرگ‌تر شد، به او یاد بدهیم ۲ رکعت نماز بخواند و ثواب آن را به امام زمان (عج) هدیه دهد، زیرا هدیه رابطه را قوی می‌کند.

با همان لهجه کودکی‌ات با امام زمان (عج) سخن بگو

حجت‌الاسلام محمودی از سومین راهکار طلایی انس کودک با امام زمان سخن به میان می‌آورد و می‌گوید ببینید وقتی با پدرتان حرف می‌زنید، رابطه‌تان با پدرتان قوی‌تر می‌شود و پدرتان بیشتر شما را دوست دارد، بنابراین انسان باید با امام زمان (عج) حرف بزند، پس بیاییم به فرزندانمان یاد دهیم که بعضی وقت‌ها خیلی کوتاه، یک دقیقه، دو دقیقه با امام زمان حرف بزنند، آن هم با زبان و لهجه خودشان! امام، چون امام است، حرف ما را می‌شنود و خوشحال می‌شود که می‌بینید شیعیان با او حرف می‌زنند؛ و در آخر، در این دوران ظهور یادمان باشد که از همین دوران کودکی فرزندمان حب امام (عج) را در دلش بپرورانیم تا ما نیز مفتخر به تربیت سربازان امام زمان (عج) شویم.

منبع: فارس 

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • پرسپولیس ِ بانکی حذف شد! ۴ چنگ گربه‌سیاه اراکی برصورت سرخ‌ها
  • جام حذفی| گربه سیاه پرسپولیس را در اراک کُشت/ صعود رویایی آلومینیوم در بازی که 19 گل داشت!
  • سلامتی و طولانی عمر در حکومت امام زمان(عج)
  • نشست صمیمی دبیر فدراسیون دوومیدانی با ورزشکاران شانس کسب ورودی المپیک ۲۰۲۴ پاریس
  • سه راهکار طلایی برای انس کودکان قرن جدید با امام زمان (عج)
  • اجرای قانون اساسی در حوزه‌های مختلف مدنظر باشد
  • اینفوگرافیک | مقدار کالای اساسی حمل شده از مبدا بندر امام خمینی (ره) به استان آذربایجان غربی (۱۲ماهه سال ۱۴۰۲)
  • نهج‌البلاغه| راهکار اصلاح رابطه با خدا
  • راه جلب عنایت امام زمان (عج)
  • چه کسانی کاندیدای رهبری نظام بعد از امام بودند و چند رأی بدست آوردند؟ /وقتی متمم قاون اساسی با حکم ۲ رهبر به تصویب رسید!