Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-07@10:50:23 GMT

وزارت کار به دادخواست همه کارگران پاسخ می دهد

تاریخ انتشار: ۲۵ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۳۲۷۲۱

‍‍‍‍‍‍

مدیرکل روابط کار و جبران خدمت وزارت کار معتقد است: وزارتخانه متبوعش به دادخواست هر کارگری حتی در صورت نداشتن مدرک رسمی، پاسخ می دهد و تعداد 3/5 میلیون کارگر فراموش شده، آمار درستی نیست. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، کوروش یزدان  در گفتگوی ۱۸:۳۰ در واکنش به خبر وجود ۳/۵ میلیون کارگر فراموش شده (کارگرانی که فعالیت زیرزمینی دارند) در کشور گفت: چنین آماری وجود ندارد و لازم است چنین آمار‌هایی بر اساس مشاهدات میدانی و مستندات اعلام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



او با بیان اینکه رسیدگی به شکایات کارگران به روابط کاری صرف منوط نیست، افزود: در مواردی که کارگر حتی مدرک رسمی دال بر فعالیت در واحدی را نداشته باشد، بازرسان ما پیگیری، نظارت و احصاء می‌کنند.

یزدادن ادامه داد: به طور کلی کارگاه رسمی یا غیررسمی حوزه بررسی ما نیست؛ بلکه هر عملی در هرجایی صورت بگیرد، مشمول بررسی کارشناسان ما خواهد شد.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
کورش یزدان سپس از آغاز ثبت نام کارگران و کارفرمایان سراسر کشور در دفاتر پیشخوان دولت برای دریافت خدمات غیرحضوری با عضویت در سامانه جامع روابط کار خبرداد و گفت: با راه‌اندازی سامانه جامع روابط کار تقریبا تمامی خدمات حوزه روابط کار به صورت الکترونیکی و غیر حضوری ارائه می‌شود.

او گفت: تمام دفاتر پیشخوان دولت در سراسر کشور مکلف شدند در صورت مراجعه کارگران و کارفرمایان نسبت به احراز هویت آنان و تخصیص نام کاربری و رمز عبور برای آن‌ها به منظور استفاده از خدمات سامانه جامع روابط کار و برخورداری از کارپوشه الکترونیکی اقدام کنند.   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی
مدیرکل روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره سامانه جامع روابط کار و خدمات این سامانه به کارگران و کافرمایان گفت: در این سامانه ۴۷ زیرسامانه پیش بینی شده که در حال حاضر دو زیرسامانه «ثبت دادخواست مرحله بدوی» و «مرحله بدوی دادرسی کار» راه‌اندازی شده و کارکنان و کارفرمایان می‌توانند پس از تشکیل پرونده الکترونیکی دادخواست خود را به صورت الکترونیکی از طریق سامانه جامع روابط کار به آدرس www.prkar.mcls.gov.ir بدون مراجعه حضوری به ادارات کار، ثبت کنند.   علی خدایی عضو کارگری شورای عالی کاردیگر میهمان برنامه که به تازگی در مصاحبه‌ای آمار تعداد ۳/۵ میلیون کارگر فراموش شده را اعلام کرده است، با انتقاد از ضعف وزارت کار در بازرسی‌های کار گفت: در برخی کارگاه‌ها که محل آن‌ها در تهران مشخص است، قرارداد سفید امضا وجود دارد که اگر کارگری اعتراض کند، به دلیل نبود امنیت شغلی بیکار می‌شود.

نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به اینکه گاهی اوقات قرارداد‌هایی با کارگران بسته می‌شود که فقط روی کاغذ است گفت: مفاد قرارداد‌هایی که فقط روی کاغذ است اجرا نمی‌شود و حداقل‌های قانونی برای آن‌ها وجود ندارد و در این صورت کارگر حق اعتراض ندارد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: وزارت کار کارگران کارگران فراموش شده مدرک سامانه جامع کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۲۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی

تامین اجتماعی مجوز بیمه ۱۰ هزار کارگر ساختمانی را صادر کرد این در حالی است که طبق گفته انجمن کارگران ساختمانی ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی پشت نوبت بیمه هستند.

به گزارش مشرق، تامین اجتماعی مجوز بیمه ۱۰ هزار کارگر ساختمانی را صادر کرد این در حالی است که طبق گفته انجمن کارگران ساختمانی ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی پشت نوبت بیمه هستند. عضو هیئت مدیره انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی، به خراسان می گوید، سهم بیمه توسط کارگر و کارفرما پرداخت می شود با وجود این، این بیمه خدمات ویژه ای به کارگر ارائه نمی دهد

صادق غفوریانمدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از بیمه شدن ۱۰ هزار کارگر ساختمانی در اردیبهشت ماه خبر داده و این در حالی است که عضو هیئت مدیره کانون سراسری انجمن‌های صنفی کارگران ساختمانی ایران در گفت وگو با خراسان نه تنها این تعداد را در برابر کارگران بدون بیمه ناچیز می داند، به این نکته هم اشاره می کند که این بیمه، اساسا بیمه ای کم خاصیت با سطح نازلی از خدمات است.

۱۰ هزار کارگر در اردیبهشت بیمه می شوند

انتهای هفته گذشته، موسوی مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: با توجه به منابع جذب شده اردیبهشت امسال ۱۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی در سراسر کشور، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار می‌گیرند.

قطع بیمه ۳۰۰ هزار کارگر

این در حالی است که نمایندگان انجمن ها و اتحادیه های کارگران ساختمانی معتقدند، طی سه سال گذشته بیمه حدود ۳۰۰ هزار کارگر ساختمانی قطع شده است. مشکلات و اختلاف نظرها درخصوص قوانین موجود در این زمینه باعث شد که جریان بیمه این کارگران متوقف شود.

ماجرا به ماده ۵ قانون بیمه کارگران و میزان عوارض پروانه ساختمان برمی گشت که با پرداخت آن توسط کارفرما، بخشی از آن باید برای بیمه کارگران ساختمانی هزینه شود.

در عین حال، مشکلات موجود و موانع و چالش هایی که در این زمینه وجود داشت، با اصلاحیه ای که به تازگی در مجلس صورت گرفت، سهم پرداختی توسط کارفرمایان کاهش یافت و زمینه انجام بیمه کارگران فراهم شد.

مدیرعامل تامین اجتماعی در این زمینه گفت: «سازمان تامین اجتماعی براساس اصلاحیه ماده پنج قانون بیمه کارگران ساختمانی مکلف است با دریافت ۷ درصد حق بیمه سهم بیمه شده از کارگر و همچنین ۱۵ درصد مجموع عوارض صدور پروانه از مالک نسبت به تداوم پوشش بیمه تمام کارگران ساختمانی اقدام کند.با این اصلاحیه مشکل تامین منابع بیمه کارگران تا حد مشخصی حل شده است و از این پس براساس منابع تامین شده تعدادی از کارگران ساختمانی بیمه خواهند شد.»

۶۷۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه هستند

در عین حال، هم اکنون طبق اعلام سازمان تامین اجتماعی ۶۷۰ هزار کارگر ساختمانی بیمه هستند و آن طور که رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی اعلام کرده است، ۵۰۰ هزار کارگر ساختمانی نیز بیمه نیستند.

حادثه روزانه برای ۲.۵ نفر از کارگران ساختمانی

جدا از سختی ها و مشقت های معیشتی که روز به روز گریبانگیر طبقه کارگر به ویژه کارگران ساختمانی است، آن ها با حوادث سخت کار نیز مواجه هستند.

رئیس انجمن صنفی کارگران ساختمانی در این باره با اشاره به ضرورت بیمه کارگران ساختمانی می گوید: «تعداد حوادث شغلی در این شغل بسیار زیاد است. روزانه دو ونیم نفر فوتی بین کارگران ساختمانی داریم که آمار بسیار بالایی است، تعداد بسیاری از کارگران نیز روزانه قطع نخاع و قطع عضو می‌شوند. بیمه حق اولیه هر فردی است، اما متاسفانه بعید می‌دانیم با این قانون تمام کارگران ساختمانی که چشم انتظار بیمه بودند به حقشان برسند.»

دیگر خبرها

  • ضرب الاجل وزارت صمت به ایران خودرو و سایپا
  • کارگران پیش قراولان جهش تولید هستند
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • بررسی علت مرگ کارگر معدن کوهبنان در دستور کار قضایی است
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • بهانه‌ طلافروشان برای عدم ثبت معاملات به پایان رسید | مبادلات طلا ساماندهی خواهد شد؟ | پاسخ سازمان مالیاتی به ابهامات صنف طلافروشان
  • بهانه‎ طلافروشان برای عدم ثبت معاملات به پایان رسید
  • (ویدئو) فیلمی از یک کارگر باربری شبکه‌های اجتماعی را تسخیر کرد
  • جان باختن یک کارگر معدن در استان کرمان