Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،  قدرت موشکی ایران اکنون یکی از دستاورد‌های بزرگ جمهوری اسلامی در عرصه فناوری‌های نظامی و قدرت دفاعی کشور است که نقطه شروع این پیشرفت را می‌توان دوران جنگ تحمیلی و محاصره همه جانبه در آن زمان توسط سایر کشور‌ها دانست. امروز با تکیه بر توانمندی داخلی و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود در فواصل زمانی کوتاه، موشک‌های جدید و مدرنی توسط نیرو‌های مسلح کشور رونمایی می‌شود که با معرفی هرکدام از آن‌ها دشمنان از پیشرفت ایران در عرصه دفاعی عصبانی‌تر شده و توانایی جمهوری اسلامی در عرصه دفاعی نمایان‌تر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در شرایطی که قدرت نظامی بازدارنده ایران و توان مقابله کشور با هر گونه تهدید نظامی این روز‌ها محور بحث روز است. بررسی تکنولوژی موشک‌های ایران نشان می‌دهد که برد این موشک‌ها به دورترین نقاط اروپا و بیش از ۷۰ درصد آسیا می‌رسد و این توان دفاعی باعث نا امیدی دشمنان در حمله نظامی به خاک و تاسیسات حیاتی کشورمان شده است.

یکی از موثرترین سلاح‌ها در میدان‌های نبرد که توانایی ضربات سنگین و مهلک در زمین، هوا و دریا را دارند موشک‌ها هستند و یکی از اعضای این خانواده موشک‌های کروز هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد طی مجموعه گزارش‌هایی، موشک های کروز بومی و ساخت داخل را معرفی کند.

اولین گزارش از این مجموعه به بررسی موشک کروز زمین پایه و بومی هویزه اختصاص داشت که  یکی از انواع موشک های کروز ساخت ایران است که  ۱۳ بهمن ماه سال گذشته و در جریان نمایشگاه دستاوردهای دفاعی و سازندگی توسط امیر سرتیپ حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و با حضور سردار حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه رونمایی شد. این موشک بردی معادل ۱۳۵۰ کیلومتر داشته و آزمایش پروازی آن در برد پروازی ۱۲۰۰ کیلومتر انجام و این موشک موفق شد که اهداف از پیش تعیین شده را با دقت مورد اصابت قرار دهد.

دومین گزارش از این مجموعه اما به بررسی موشک کروز بومی سومار پرداخت که یکی از انواع موشک های کروز ساخت ایران است که اواخر اسفندماه ۹۳ با حضور سردار دهقان وزیر دفاع و سردار حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه رونمایی شد. اینموشک با برد۲۰۰۰ کیلومتر توانایی انهدام طیف وسیعی از اهداف را دارد و با توجه به قابلیت تاکتیک پذیری بالا، ماندگاری طولانی در صحنه نبرد و رادارگریزی می‌تواند در هر شرایطی اهداف مورد نظر را منهدم کند. موشک کروز زمین به زمین "سومار" ضمن توانمندسازی نیرو‌های مسلح می‌تواند گامی موثر برای افزایش قدرت دفاعی و بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران محسوب شود.

سومین گزارش به بررسی موشک کروز یا علی (ع) اختصاص داشت که این موشک دارای یک موتور توربوجت با برد ۷۰۰ کیلومتری است و سر جنگی این موشک هم در حدود ۲۰۰ کیلوگرم وزن دارد. نمایش شلیک این موشک بازتاب بسیار زیادی از نظر اهمیت حوزه کروز‌های زمینی در جهان داشت و برخی از رسانه‌ها و صاحبنظران غربی برای این موشک برد ۲۵۰۰ کیلومتری پیش بینی کردند.

چهارمین گزارش به بررسی موشک کروز دریایی نور می‌پردازد که دهه ۷۰ به ناوگان نیروهای نظامی دریایی کشور الحاق شد. طول این موشک ۶.۳۸ متر است که از این مقدار ۱.۲۴ متر آن به قسمت موتور اولیه اختصاص دارد. قطر موشک نور ۳۶ سانتیمتر است که از موتوری با پیشرانه توربوجت و سوخت مایع استفاده می‌کند و تا ۱۲۰ کیلومتر برد عملیاتی دارد.

پنجمین گزارش هم موشک کروز دریایی قادر را بررسی کرد که از انواع کروزهای بومی است که برای نخستین بار در رژه ۳۱ شهریور سال ۱۳۹۰ رونمایی شد. با قطر ۳۶ سانتیمتر و طول ۷۴۰ سانتیمتری می تواند با موتور توربوجت و سوخت مایع قادر است تا به سرعت  ۰.۹ ماخ و ارتفاع ۲۰ تا ۳۰ متری از سطح دریا دست پیداکند.

ششمین گزارش هم به بررسی موشک کروز نصر اختصاص دارد که بررسی آن را در ادامه مطالعه می‌کنید.

موشک کروز نصر

موشک کروز نصر یکی از انواع موشک های کروز ساخت ایران است که در انواع دریاپایه و هواپایه توسط سازمان صنایع دفاع طراحی و ساخته شد که برای نخستین بار طی رزمایش وحدت ۸۷ در آب‌های خلیج فارس آزمایش شد.

این موشک قادر است شناور‌های سه هزار تنی را منهدم کند. این موشک در کلاس موشک‌های کوتاه برد طبقه‌بندی شده و قابلیت شلیک از ساحل و انواع شناور‌ها و بالگرد‌ها را دارد.

موشک کروز هوشمند نصر با قرار گرفتن در لایه‌های دفاع ساحلی توانایی عمل به عنوان مکمل پدافند ساحلی در کنار سامانه‌های توپخانه‌ای را دارد که این ویژگی قدرت منهدم کردن شناور‌های نفوذکننده به آب‌های ساحلی کشورمان را برای سیستم دفاعی کشورمان ایجاد می‌کند. 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

این موشک به تعداد انبوه تولید و به نیروی دریایی ارتش و سپاه تحویل داده شد که باعث افزایش قدرت بازدارندگی کشورمان در عرصه دفاع شده است.

مشخصات فنی

موشک کروز نصر با وزن ۳۵۰ کیلوگرم، طول ۳٫۵ متر و قطر ۰٫۲۸ متر به نحوی طراحی شده که با یک کلاهک ۱۵۰ کیلوگرمی قابلیت ایجاد انفجار در بدنه کشتی‌ها را دارد. این موشک با برد موثر ۳۵ کیلومتری و و سرعت ۰٫۹ - ۰٫۸ ماخ (معادل ۲۷۰ تا ۳۰۰ متر بر ثانیه) توانایی انهدام اهداف و نفوذ در بدنه شناورهایی با زره نیمه سنگین را برای نیروهای دریایی ایران ایجاد می‌کند. همچنین، نحوه هدایت این موشک به صورت هدایت تلویزیونی و راداری است. البته کلاهک این موشک احتمالا مجهز به حسگر‌های سختی‌سنجی است.

طول باله بزرگ که در میانه طول موشک و روی مرکز جرم موشک واقع شده، موجب حفظ تعادل دینامیکی موشک خود را در زمان حرکت به خوبی حفظ کند؛ همچنین سبب افزایش پایداری پیش از برخورد به هدف می‌شود.

انواع موشک کروز نصر

موشک کروز نصر با کمک سامانه‌های پرتاب ساحلی قادر به هدف قرار دادن اهداف از روی جنگنده‌ها و بالگرد‌ها (در مدل هواپایه) را دارد که موجب افزایش قدرت مقابله با شناور‌های متخاصم در آب‌های دریایی جمهوری اسلامی ایران است.

رسانه‌های خارجی

پایگاه خبری شبکه تلویزیونی شبکه الجزیره در گزارش خود با عنوان رونمایی از موشک کروز جدید ایران خبر داده بود و ویژگی‌های این موشک را تحلیل و بررسی کرده است.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنایع موشکی موشک کروز کروز بومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۴۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دقیقا این ۳ مدل موشک به اسرائیل شلیک شد

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: هفته گذشته در اتفاقی بی‌سابقه گفت‌وگوی شفاف یک فرمانده ارشد سپاه با یک رسانه آمریکایی پخش شد. این گفت‌وگو حین بازدید خبرنگار سی ان ان از نمایشگاه دستاوردهای هوافضای سپاه در غرب تهران انجام شده است. دیپلماسی دفاعی شفاف و بی‌پرده ایران در پاسخ به تهدیدات در این اقدام رسانه‌ای سپاه نمایش داده شد. پیش از این رهبر معظم انقلاب در آبان‌ماه سال ۱۴۰۲ از این نمایشگاه بازدید کرده بودند. در این بازدید سردار سرتیپ علی بلالی مشاور فرمانده هوافضای سپاه به انگلیسی و فارسی پاسخگوی سوالات خبرنگار شبکه سی ان ان آمریکا بود.

در این مصاحبه سردار بلالی رسما از موشک‌های بالستیکی که ایران در حمله ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ به اسرائیل استفاده کرد، نام برد و به شایعات درباره تسلیحات به کار گرفته در این باره پایان داد.

شبکه سی ان ان از گفت‌وگوی خود با عنوان «بازدید نادر از موشک‌ها و پهپادهایی که اسرائیل را هدف قرار داد» یاد کرد.

بخش‌های مهمتر این گزارش بر این مسئله تصریح دارد که «ایران در نیمه آوریل با موشک، کروز و پهپادهایی به اسرائیل حمله کرد که نیروهای نخبه هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی آنها را ساخته‌اند.»

خبرنگار سی ان ان در گزارش خود با استناد به صحبت‌های سردار علی بلالی تصریح می‌کند «این دو موشک در حمله به اسرائیل مورد استفاده قرار گرفتند: قدر و عماد. سپاه پاسداران به ما ۲ مدل تسلیحاتی که برای حمله به اسرائیل مورد استفاده قرار گرفتند را نشان داد که شامل دو موشک بالستیک به نام‌های قدر و عماد است که برد آنها به بیش از هزار مایل می‌رسد و قادر است یک سرجنگی نیم تنی (۵۰۰ کیلوگرمی) را با خود حمل کند.» این ژنرال پاسدار می افزاید: موشک دیگری به نام خیبر که به گفته وی از آن نیز استفاده شده است، کلاهک جنگی حدود ۳۲۰ کیلوگرمی را حمل می‌کند.

پیش از این حسن عابدینی خبرنگار صداوسیما به نقل از سردار سرتیپ امیرعلی حاجی‌زاده فرمانده هوافضای سپاه گفته بود «موشک‌های خرمشهر، سجیل، شهید حاج قاسم، خیبرشکن ۲ و هایپرسونیک فتاح در عملیات تنبیهی ‎وعده صادق استفاده نشد.» با این حال به اسامی موشک‌های شلیک شده اشاره‌ای نشده بود.

سردار بلالی در پاسخ به سوال خبرنگار سی ان ان که می‌پرسد «اینها چقدر دقیق هستند؟» می‌گوید «کمتر از ۵ متر».

سی ان ان با اشاره به اینکه «علی بلالی خودش زمانی فرمانده موشکی در سپاه پاسداران بوده است» می‌افزاید: او گفت موشک‌های ایرانی به سمت دو هدف در اسرائیل نشانه‌گیری شدند که شامل یک پایگاه هوایی در تلافی بمباران کنسولگری ایران در سوریه بود.»

سی ان ان در ادامه این گزارش آورده است «در حالی که اسرائیل و آمریکا مدعی رهگیری تقریبا همه موشک‌ها و پهپادهای ایران شده‌اند، این ژنرال سپاه گفت تهران قدرت هوافضای نیروهای خود را نشان داد. علی بلالی گفت: امروز پهپادها و موشک‌های ما فاکتورهای قدرت و اعمال قدرت در دنیا شده‌اند. او همچنین به ما یک موشک کروز (پاوه) و مسلما در حال حاضر بدنام‌ترین پهپاد در دنیا (خبرنگار سی ان ان توضیح نمی‌دهد پهپاد بدنام یا خوش‌نام چیست؟) را نشان داد که شاهد ۱۳۶ نام دارد.»

همچنین در این گزارش آمده است «در حالی که ایرانیان به‌کارگیری شاهد علیه اسرائیل را تایید می‌کنند، آمریکا و اوکراین، تهران را متهم می‌کنند که صدها مورد از این پهپادها را به روسیه داده است و مسکو از آنها برای حمله به شهرهای اوکراین و زیرساخت‌های انرژی استفاده می‌کند. ایرانیان همچنان این اتهامات را رد می‌کنند. ژنرال پاسدار به من گفت شاهدها اغلب به‌صورت مخفیانه از کامیون‌های بی‌نشان شلیک می‌شوند. ژنرال گفت: از قبل همه چیز را معلوم می‌کنیم. با توجه به توانمندی‌های دشمن و مسیرهایی که امکان مخفی ماندن از دید رادارها را دارند، از عناصری کمک می‌گیریم تا به هدف برسیم. در حالی که تنش بین ایران و اسراییل پس از وارد کردن ضربات نظامی مستقیم تا حدودی کاهش یافته است، ژنرال هشدار داد: ایران سلاح‌های پیشرفته‌تر بیشتری هم در اختیار دارد. تنها مسیر برای اسرائیل این است که در خصوص مسائلی که وجود دارد، منطقی و فعالانه بحث کند. ما در توانمندی‌های نظامی به هیچ جا وابسته نیستیم. ما پیشرفت خوبی در این زمینه داشته‌ایم و همچنان به این پیشرفت ادامه می‌دهیم. دستاوردهایی وجود دارند که تا به حال درباره آنها صحبت نکرده‌ایم.»

کد خبر 849166 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها ایران و آمریکا اسرائیل خبر ویژه دفاع - موشک

دیگر خبرها

  • تغییر محاسبات منطقه با قدرت بازدارندگی ایرانی
  • دقیقا این ۳ مدل موشک به اسرائیل شلیک شد
  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • گفت‌و‌گوی سردار سپاه با سی‌ان‌ان به زبان انگلیسی درباره حمله به اسرائیل
  • گفت‌و‌گوی سردار سپاه با سی‌ان‌ان به زبان انگلیسی
  • حمله بی‌سابقه با موشک کروز از خاک عراق به تل‌آویـو
  • جنبش دانشجویی عامل فروپاشی اندیشه استکبار جهانی
  • ۴ پیامد حمله موشکی سپاه به اسرائیل به روایت امام جمعه تهران
  • لحظه شلیک موشک‌های کروز مقاومت عراق به سمت ۲ هدف مهم در تل‌آویو
  • (ویدئو) لحظه شلیک موشک‌های کروز مقاومت عراق به سمت بئرالسبع و تل‌آویو