Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - رییس اتاق بازرگانی تهران از برگزاری دوره‌ای برای رفع تعهد ارزی صادرکنندگان با همکاری بانک مرکزی و کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آریا، مسعود خوانساری رییس اتاق بازرگانی تهران صبح امروز (سه شنبه) و در نشست هیات نمایندگان این اتاق گفت: براساس گزارشات بانک مرکزی، نقدینگی در ١٢ ماهه منتهی به خرداد ٩٨ با ٢٥ درصد رشد به یک هزار و ٩٨٠ هزار میلیارد تومان رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: نکته مهم درباره نقدینگی آن است که سهم پول از نقدینگی از ١٢ درصد به ١٥ درصد رسیده است بدین معنا که ١٥٠ هزار میلیارد تومان از سپرده های بلندمدت به سپرده های کوتاه مدت تبدیل شده که بیشتر به سمت واسطه گری رفته است.
رییس اتاق تهران در ابتدای سخنان خود از رییس قوه قضاییه به دلیل صدور بخشنامه جدید درباره احضار اشخاص حقوقی در جهت حمایت از تولید قدردانی کرد. خوانساری با بیان اینکه تمدید تجدید ارزیابی دارایی ها، مشکل بسیاری را از بنگاه ها حل خواهد کرد، گفت: دولت نیز مصوبه ای داشت که براساس آن نرخ ارز ماشین آلات برای خط تولید براساس نرخ زمان گشایش محاسبه شود.
وی درباره جلسه هیات رییسه اتاق با کمیسیون های مختلف اتاق تهران اظهار داشت: مقرر شده تا کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات با همکاری بانک مرکزی، دوره ای را برای رفع تعهد ارزی صادرکنندگان برگزار کنند.
رییس اتاق تهران با بیان اینکه در کمیته کسب و کار قرار شد چند موضوع مختلف را پیگیری کند، گفت: پیش از این قرار بود مالیات بر ارزش افزوده صادرکنندگان یک ماهه بازگردد ولی در قانون بودجه این موضوع مشروط به بازگشت ارز حاصل از صادرات شده که این موضوع شاید ٦ ماه بازگشت نقدینگی مالیات بر ارزش افزوده به صادرکننده را به تاخیر بیاندازد و قرار شد نامه ای را برای سران قوا ارسال کنیم.
خوانساری ادامه داد: فعالان اقتصادی برای دریافت مفاصاحساب مالیاتی هر بار باید به سازمان مالیاتی مراجعه کنند و قرار شد نامه ای را برای سران قوا ارسال کنیم که این موضوع هر سال یکبار اتفاق بیفتد.
حجم واردات کشور 7درصد کاهش یافت
وی رقم واردات ٥ ماهه نخست امسال را نیز ١٧.٧ میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: واردات کشور ٧ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته و بیشترین کاهش مربوط به کشورهای چین، کره جنوبی و فرانسه و به دلیل کاهش واردات قطعات منفصله بوده است.
افزایش واردات از هند و ترکیه در پنج ماهه نخست امسال
خوانساری ادامه داد: از سوی دیگر در ٥ ماهه نخست امسال شاهد افزایش شدید واردات از هند و ترکیه نیز هستیم. رییس اتاق تهران درباره لایحه تجارت که در مجلس در حال بررسی است، تصریح کرد: قانون فعلی تجارت سابقه ای ٨٥ ساله داشته و همه فعالان اقتصادی با آن آشنا هستند، اما مجلس بدون در نظر گرفتن نظرات بخش خصوصی و فعالان در یک روز بیش از ١٠٠ ماده آن را تصویب کرده است. به نظر ما این روش قانونگذاری به صلاح کشور و اقتصاد نیست.
به گزارش ایبِنا، وی همچنین سالگرد آغاز جنگ تحمیلی و یاد و خاطره مرحوم اسدالله عسگراولادی عضو ادوار اتاق های بازرگانی را گرامی داشت.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۷۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاورد گواهی ۳۰ درصدی چه بود؟/ تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها

مرتضی افقه کارشناس اقتصادی با انتقاد از سیاست‌های بانک مرکزی به مهر گفت: سیاست‌های بانک مرکزی نشان می‌دهد که واقعیت‌های اقتصادی دیده نمی‌شود به طوری که بازگشت ارز صادراتی با نرخ دستوری بسیار پایین‌تر از نرخ دلار غیررسمی و انتشار گواهی سپرده ۳۰ درصدی اجحاف در حق تولیدکنندگان بود و دستاوردی هم در زمینه کنترل بازار ارز و انتظارات نداشت.

افقه اظهار داشت: سیاست‌های پولی بانک مرکزی به ویژه تثبیت نرخ ارز در محدوده ۴۰ درصد و فشار به صادرکنندگان برای رفع تعهد ارزی باعث شده تولید صادراتی که از ارز یارانه‌ای استفاده نمی‌کنند در شرایط سختی قرار گیرند.

این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه سیاست‌های اقتصادی نتوانسته متغیرهای اقتصادی کشور را تحت تأثیر قرار دهد، خاطرنشان کرد: سیاست‌های پولی که بانک مرکزی اعمال می‌کند نتوانسته در بازار تأثیرگذار است و آمارها بیانگر این موضوع است.

او ادامه داد: با توجه به شرایط فعلی به غلط سیاست‌های کنترل نرخ ارز از سوی بانک مرکزی دنبال می‌شود، در حالی که نرخ ارز امروز تحت تأثیر شدید انتظارات است و سیاست‌های پولی و ارزی این بانک نتوانسته نرخ‌ها را تحت کنترل درآورد.

افقه تصریح کرد: بانک مرکزی احتمالاً تحت فشارهای وارده یک سیاست‌هایی را اعمال می‌کند از جمله انتشار اوراق گواهی ۳۰ درصد که سیاست بسیار عجیبی بود. چون در شرایطی که بر رشد تولید تاکید بسیار زیادی می‌شود این سیاست فشار بسیار زیادی به تولیدکننده وارد کرد. از سوی دیگر این اوراق نتوانست قیمت ارز را نیز کنترل کند چراکه عامل افزایش نرخ چیز دیگری است؛ بانک مرکزی با این سیاست فقط به تولیدکننده اجحاف کرد.

او یادآور شد: درست است که مشکلات امروز نمود اقتصادی دارد اما ریشه این مشکلات در سیاست‌های خارجی و تنش‌های داخلی است و بخشی زیادی از اینها نیز در اختیار دولت نیست؛ اما در این شرایط فرمول‌های اقتصادی این چنینی و دستوری نیز جواب نمی‌دهد.

این کارشناس اقتصادی درباره سیاست پیمان سپاری ارزی نیز گفت: بخشی از صادرات ما مواد خام نفتی و فرآورده‌های آن است که عموماً از یارانه‌های ارزی هم بهره مند می‌شوند. این دسته از صادرات ارزش افزوده مناسبی ایجاد نمی‌کند. اما آن بخش بزرگی از صادرات کشور که تولیدات صنعتی به حساب می آیند به دلیل فشاری که بانک مرکزی آن هم در شرایط تحریم به آنها برای بازگرداندن ارز وارد می‌کند تحت ضربه قرار دارد و با ادامه شرایط می‌تواند به طور کامل از دست برود.

کد خبر 6089253 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/ مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • پاسخ معاون رئیسی به انتقادات ارزی قالیباف
  • تداوم کاهش نرخ رشد ۱۲ ماهه نقدینگی/مهار خلق پول در بانک‌ها و موسسات اعتباری ناتراز
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به انتقادات ارزی رئیس مجلس
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف
  • ۱۶ میلیارد یورو تعهد ارزی ایفا نشده در کدام سیاه چاله اقتصادی مخفی بود؟
  • تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • دستاورد گواهی ۳۰ درصدی چه بود؟/ تولید زیر بار فشار دستورالعمل ها
  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • برگزاری دوره‌های آموزشی کشاورزی تخصصی در استان مرکزی