Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-07@10:44:57 GMT

طرح بومی‌گزینی با کیفی شدن آموزش عالی مغایرت دارد

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۳۷۲۵۵

طرح بومی‌گزینی با کیفی شدن آموزش عالی مغایرت دارد

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، سابقه بومی گزینی در نظام آموزش عالی کشور از سال 69 آغاز شد و تاکنون با روش‌های مختلفی به اجرا درآمده است. در طرح اولیه دانشجویان در محل زندگی والدین خود مشغول ادامه تحصیل می‌‌شوند، در این اقدام مشکلاتی از جمله رفت و آمد و مسافرت‌ آنان کاهش پیدا می‌کند. از طرفی در انتخاب ظرفیت‌های بومی، تعداد بیشتری از دانشجویان داوطلب منطقه در دانشگاه‌های منطقه خواهد ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین تبادلات فرهنگی در این طرح نیز کاهش پیدا می‌کند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری چندی پیش از بازنگری این طرح خبر داده بود، در نهایت این طرح پس از اصلاح به شورای عالی عالی انقلاب فرهنگی ارائه خواهد شد.

فرهاد یغمایی رئیس دانشگاه گلستان در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز با اشاره به مزایا و معایب طرح بومی گزینی اظهار کرد: من اعتقاد چندانی به جذب دانشجو بر اساس طرح بومی گزینی ندارم. در این طرح مباحث رفاهی دانشجو مطرح می‌شود تا در محلی نزدیک به خانه خود به ادامه تحصیل بپردازند.

وی ادامه داد: باید امتیاز انتخاب دانشگاه‌های برتر برای همه دانشجویان وجود داشته باشد. به عنوان مثال فرض کنید یک دانشجو بخواهد در دانشگاه گیلان به ادامه تحصیل بپردازد، این دانشگاه نسبت به سایر مراکز آموزش عالی منطقه، دانشگاه بهتری به شمار می‌رود. حال اگر دانشجویان بومی برای ورود به این دانشگاه در اولویت قرار گیرند، شاید یک داوطلب از استان گلستان نتواند در دانشگاه گیلان به ادامه تحصیل بپردازد.

رئیس دانشگاه گلستان بیان کرد: به اعتقاد من طرح بومی گزینی با کیفی شدن آموزش عالی مغایرت پیدا خواهد کرد.

وی با اشاره به عدم سیاست‌گذاری در پذیرش رشته‌های کنکور براساس نیاز‌های جامعه گفت: طبیعتاًً میزان استقبال از رشته‌ها توسط متقاضیان تعیین می‌شود. این موضوع با عرضه و تقاضا شباهت‌های بسیاری دارد، به عنوان مثال زمانی که رشته حقوق متقاضی بیشتری داشته باشد، تراز آن افزایش خواهد یافت.

یغمایی در پاسخ به این سوال که آیا بهتر نیست ظرفیت برخی از رشته‌ها را با نیاز جامعه منطبق کرد، گفت: چنین مواردی به امکانات دانشگاه‌ها بستگی دارد، به عنوان مثال یک دانشگاه تنها ظرفیت پرورش 30 نفر از دانشجویان اقتصاد را دارد، در چنین شرایطی نمی‌توان ظرفیت این دانشگاه را به یکباره به 50 نفر رساند.

انتهای پیام/

31 / 320 رئیس دانشگاه گلستان بومی گزینی دانشگاه

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: رئیس دانشگاه گلستان بومی گزینی دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۷۲۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویدئو| سرکوب دانشجویان صلح‌طلب در غرب ادامه دارد!

فیلمی از سرکوب‌ وحشیانه دانشجویان دانشگاه ویرجینیا توسط پلیس آمریکا در محوطه دانشگاه را می‌بینید.

رسانه دانلود

دیگر خبرها

  • همایش بین المللی مدیریت ورزشی در اردبیل برگزار شد
  • نباید بدون برنامه‌ریزی دانشجو گرفته شود
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد
  • ویدئو| سرکوب دانشجویان صلح‌طلب در غرب ادامه دارد!
  • نگاهی به فعالیت های علمی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان قم+ فیلم
  • قم، پیشرو در تربیت معلمان پرورشی
  • اولویت بومی گزینی در استخدام نیروهای آموزش و پرورش بهارستان
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمام رشته‌های کارشناسی از مهر آینده
  • مدال‌آوری دانشجویان دانشگاه کاشان در مسابقه ریاضی کشوری
  • استفاده از کاربرد هوش مصنوعی در تمامی رشته‌های کارشناسی از مهر ماه