Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان ها: شهر کرمان با تاریخی مدون و با شکوه دارای صدها اثر ثبت ملی است که هر یک می توانند عاملی برای جذب هزاران گردشگر در طول سال و ایجاد یک درآمد پایدار و بدون وابسته به صنعت، کشاورزی، نفت و یا معادن باشد که هر یک می تواند موجب آلودگی محیط زیست و صرف منابع محدود استان شود.

استان کرمان نیز در زمینه ثبت آثار جهانی رکورد دار کشور است، قناتهای جوپار و بم، ارگ بم، باغ شاهزاده ماهان، روستای صخره ای میمند، کویر لوت( به عنوان تنها اثر طبیعی ثبت جهانی ایران، گلین شریکی پیچ سیرجان(به عنوان تنها اثر صنایع دستی ثبت جهانی استان کرمان) در این فهرست جای دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دهها اثر منحصر به فرد دیگر مانند بافت تاریخی شهر کرمان، باغ فتح آباد کرمان، دره دلفارد، ارگ راین، بازار تاریخی کرمان، تپه کنار صندل در جیرفت به عنوان مبدا کشف خط در جهان، دهها قلعه تاریخی، کاروانسراها و حمام های زیبای تاریخی نیز تنها گوشه ای از داشته های استان کرمان در زمینه گردشگری است.

در مقابل همه این داشته ها اما کرمان جایگاه مطلوبی در زمینه گردشگری ندارد، بسیاری از بناهای تاریخی به حال خود رها شده و در حال تخریب هستند و مرمت بناهای در دست اقدام نیز به کندی انجام می شود.

در مقابل همه این داشته ها اما کرمان جایگاه مطلوبی در زمینه گردشگری ندارد، بسیاری از بناهای تاریخی به حال خود رها شده و در حال تخریب هستند و مرمت بناهای در دست اقدام نیز به کندی انجام می شود

بدون شک فاصله زیاد کرمان از استانهای مجاور در زمینه گردشگری تنها به یک معضل برمی گردد، عدم مدیریت صحیح در زمینه معرفی استان کرمان، احیاء و مرمت و نگهداری از آثار تاریخی، عدم مدیریت و توجه به صنعت گردشگری، تمام این عوامل طی ده های اخیر دست به دست هم داده اند که این مرکز تاریخی از آنچه که باید باشد، علیرغم شعاریهای مسولان فاصله بگیرد.

شهر کرمان به عنوان مرکز استان کرمان اما کمترین میزان توجه را شاهد بوده است. هر چند طی سالهای اخیر بخشی از بازار شهر و باغ فتح آباد مرمت شده و حضور گردشگران در آن افزایش یافته اما باغ هرندی، باغ کلانتر و باغ بیرم آباد که هر سه در شهر کرمان قرار گرفته اند فراموش شده اند و برخی از آنها به شدت صدمه دیده اند و برخی دیگر هم دربشان به کلی به روی مردم بسته است.

احتمال احیای باغ هرندی قوت گرفت

شانزدهم تیرماه سال جاری و در زمان مدیریت سابق میراث فرهنگی کرمان گزارشی تحت عنوان «قلب تاریخ کرمان نمی تپد / باغ هرندی به حال خود رها شده است» در خبرگزاری مهر منتشر شد، علیرغم انتظار، مسئولان وقت میراث فرهنگی هیچ عکس المعلی نشان نداند اما بعد از تغییرات در مدیریت میراث کرمان مدیرکل جدید میراث فرهنگی کرمان یکی از اولویتهای اصلی خود را احیای این باغ عنوان کرد.

هنوز هم فریدون فعالی که یکی از فعال ترین مدیران  میراث فرهنگی در زمینه مصاحبه با رسانه ها است در سخنرانی هایش از در اولویت بودن مرمت این بنا سخن می گوید.

باغ هرندی که هم اکنون یکی از بزرگترین موزه های استان کرمان در آن قرار گرفته است اما یکی از فراموش شده ترین بنای های تاریخی شهر کرمان محسوب می شود..

باغ هرندی که هم اکنون یکی از بزرگترین موزه های استان کرمان در آن قرار گرفته است اما یکی از فراموش شده ترین بنای های تاریخی شهر کرمان محسوب می شود

این باغ در قلب شهر کرمان قرار گرفته است و به وسیله یک خیابان سنگ فرش زیبا به چهار راه طهماسب آباد متصل می شود اما وقتی از هیاهوی شهر وارد این باغ زیبا می شوید، با مکانی رو برو خواهید شد که به دلیل تغییر کاربری و تبدیل شدن به موزه و بخشی از اداره میراث فرهنگی، عدم مرمت آبنماها، عدم وجود جذابیت برای مردم، عدم وجود جذابیت برای گردشگران و عدم رسیدگی به محوطه و فضای سبز فراموش شده و سالهاست مرمت بخش غربی بنا نیز مسکوت مانده است.

این باغ هر چند دربش به روی گردشگران باز است اما روح و جذابیت لازم برای ورود مردم را ندارد. باغ هرندی یک اثر تاریخی منحصر به فرد و زیبا از دوران قاجار است که حلقه ای گم شده در گردشگری استان کرمان محسوب می شود.

حالا مدیرکل میراث فرهنگی کرمان می گوید: برای مرمت، احیا و فعال کردن این باغ زیبا برنامه های اولویت دار دارد که البته ریز این برنامه ها حضور اعلام نشده و گام عملی نیز در این مسیر برداشته نشده است.

فریدون فعالی در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد از وضعیت کنونی گردشگری کرمان افزود: من آمده ام در استان کرمان تحول ایجاد کنم و گردشگری یکی از مهمترین حوزه های کاری است.

وی ادامه داد: استان مملو از پتانسیل است و قصد داریم برمبنای مطالعات علمی و برنامه ریزی مدون پتانسیلهای گردشگری استان را فعال کنم و استان را به جایگاه حقیقی در این زمینه برسانم.

مردم کرمان منتظرند تحول در باغ هرندی که اولویت کار مدیرکل فعلی میراث فرهنگی است را از نزدیک و در قالب برنامه های مدونی که هنوز اعلام نشده است رصد کنند.

سرانجام کلید در دربهای باغ کلانتر چرخید/ هر استاندار یک باغ تاریخی

باغ کلانتر در منطقه ای به نام سرآسیاب قرار گرفته است، این محله هر چند از محرومیت رنج می برد اما خوش آب و هوا ترین منطقه شهر کرمان است.

چهارم تیرماه سال ۹۷ گزارش تحت عنوان «تبدیل عمارت تاریخی به انبار کاه/ باغ کلانتر خانه سبزی فروشان شد» در خبرگزاری مهر منتشر شد.

باغ کلانتر نیز از دوره قاجار به جای مانده و همچون باغ هرندی در فهرست آثار ملی ثبت شده است، اما این باغ تا چند ماه قبل محل کشت سبزی و گندم و چرای دام بود!

پس از پیگیریهای رسانه ای در استان کرمان مسئولان وقت خبر از آغاز طرح مرمت این بنا با همکاری مالک این باغ تاریخی دادند اما با وجود گذشت ماهها تیشه مرمت بر این بنای تاریخی نخورد.

اما در سال جاری اقداماتی برای مرمت باغ کلانتر شروع شده و به گفته مسئولان محلی کرمان طرح مرمت باغ کلانتر ۳۲ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، آنچه که امیدها را برای تداوم این طرح بیشتر می کند حضور اوقاف، استانداری و میراث فرهنگی در کنار یکدیگر برای اجرای این پروژه است.

فریدون فعالی در خصوص مرمت این بنا نیز می گوید: هم اکنون کار سبک سازی و مرمت سقف باغ در حال انجام است و ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار میراث فرهنگی در این زمینه هزینه شده است و کارشناسان میراث بر روند مرمت نظارت کامل دارند.

وی اما می گوید: برای مرمت کامل، شامل احیای بنای مرکزی، محوطه سازی و حصار سازی دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان دیگر اعتبار نیاز است.

همین عدد اما و اگر ها در خصوص مرمت باغی که بارها کلنگ بازسازی اش بر زمین خورده اما مرمت نشده است را بیشتر می کند.

گفته می شود مرمت این بنا باید طی یک سال به اتمام برسد و موجب توسعه گردشگری در کرمان شود.

درب های بسته باغ بیرم آباد مقابل مردم کرمان

اما عجیب ترین داستان باغهای تاریخی کرمان مختص باغ بیرم آباد است، این باغ که گفته می شود قدیمی ترین باغ تاریخی شهر کرمان است قدمتی معادل ۵ قرن دارد و ۴.۵ هکتار زمین در دامنه کوههای صاحب الزمان در شمال استان کرمان را به خود اختصاص داده است، باغی که در قلعه ای مرتفع محصور شده و حداقل از آنچه ظاهرا نشان می دهد کمتر مورد تخریب قرار گرفته است. خبرگزاری مهر در قالب گزارشی با عنوان «باغی ناشناخته مقابل چشمان مردم کرمان/ بنای ۴۸۰ ساله احیا می‌شود» مرمت این باغ را نیز دنبال کرده است.

عملا تا کنون هیچ گاه درب این بنا به روی مردم باز نشده است اما استاندار سابق استان کرمان که هم اکنون استاندار خراسان رضوی است مذاکرات با آستان قدس رضوی را برای قرار گرفتن این مکان تاریخی در حلقه گردشگری استان کرمان را آغاز کرده بود که به نظر می آید هنوز نتیجه نداده است.

اما طرح های مرمت این بنای تاریخی نیز از چند سال قبل شروع شده اما هنوز به اتمام نرسیده است.

گفته می شود کوشک مرکزی بنا مرمت شده و کار ساماندهی محوطه بنا نیز در حال انجام است و مردم کرمان امید دارند با همکاری آستان قدس رضوی این باغ زیبا در راستای توسعه صنعت گردشگری استان کرمان بازگشایی شود.

کد خبر 4720740

منبع: مهر

کلیدواژه: میراث فرهنگی کرمان جاذبه گردشگری مرمت و احیا ماه محرم قزوین بوشهر اربعین حسینی شهرکرد عاشورا مراسم عزاداری ایلام شیراز خطبه های نماز جمعه گرگان تاسوعا و عاشورا سانحه تصادف ماه محرم و صفر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۳۸۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، غلام شیرزاده با اعلام این مطلب اظهار کرد: برای حفاظت و نگهداری از این بنای تاریخی و استفاده بهینه از آن حمام بیگ‌جوان چند سال پیش به بخش خصوصی واگذار و زیر نظر کارشناسان حفظ و مرمت استان مورد مرمت قرار گرفت.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چایپاره افزود: حمام تاریخی بیگ‌جوان در مساحتی بالغ بر ۵۴۰ مترمربع در دو بخش عمومی شامل هشتی ورودی، سربینه، گرم‌خانه و خزینه و بخش اختصاصی ساخته شده است.

او با بیان اینکه مصالح به‌کار رفته در ساخت این بنا از نوع سنگ و آجر است، گفت: قدمت ساخت حمام بیگ‌جوان چایپاره به اواخر دوره قاجار برمی‌گردد که با شماره ۹۱۷۱ به ثبت ملی رسیده است.

دیگر خبرها

  • تخصیص ۲۰ میلیارد تومان برای توسعه بافت تاریخی بوشهر
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • بهره‌برداری از حمام بیگ‌جوان چایپاره با کاربری اقامتگاه بوم‌گردی
  • نظر و رضایت مردم در انجام ماموریت مسئولان مهم است
  • فرونشست دوباره زمین در شهر یزد + فیلم
  • اطلاعیه استقلال؛ بازی ما بدون تماشاگر است
  • بازی تدارکاتی استقلال پشت درهای بسته
  • اطلاعیه استقلال: بازی ما بدون تماشاگر است!
  • مرمت بخش تخریب شده شهر تاریخی بلقیس؛ بزودی
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد