Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-06@20:53:38 GMT

درختان بی‌نوا

تاریخ انتشار: ۲۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۴۰۷۵۲

درختان بی‌نوا

بر اساس ماده ٤٨ قانون حفاظت و بهره‌برداری از جنگل‌ها، حمل چوب، هیزم و زغال حاصل از درختان جنگلی در همه نقاط کشور ممنوع است و مرتکبان طبق قانون تحت تعقیب قرار خواهند گرفت و مجازات‌های سنگینی از جمله جریمه نقدی و حبس در انتظار قاچاقچیان است. طی روزهای اخیر اخبار و تصاویر بسیاری مبنی بر قطع درختان زاگرس ‌ و انتقال آنها به تهران در فضای مجازی منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرنگار همشهری این موضوع را پیگیری کرد که شرح آن را در این گزارش می‌خوانید.  

باید با قاچاق چوب اساسی برخورد شود

یک فعال زیست‌محیطی با محکوم کردن هر نوع قاچاق چوب و زغال جنگل می‌گوید: بیکاری و مشکلات اقتصادی باعث شده عده‌ای با تخریب جنگل‌ها و مراتع برای سودهای ناچیز دست به قاچاق آن بزنند. «کاوه جوانشیر» ادامه می‌دهد: این کار برای افراد بیکار که شغلی برای تامین معاش ندارد، کاری آسان و راحت است، هر چند سود چندانی ندارد. وی با تاکید بر این‌که باید با موضوع قاچاق چوب ریشه‌ای و اساسی برخورد شود، می‌افزاید: سازمان جنگل‌ها به عنوان متولی منابع طبیعی و اراضی ملی باید با این مشکل برخورد اساسی کند و فکر راه‌حل برای رفع این معضل باشد تا چوب حراج بر تنه درختان نخورد.  

این فعال زیست‌محیطی اضافه می‌کند: در کنار منابع طبیعی، ضروری است که دستگاه قضایی نیز جدی‌تر با متخلفان برخورد و نتایج آن را از طریق رسانه‌ها اطلاع‌رسانی کند که متخلفان ببینند با این مساله برخورد جدی می‌شود.  جوانشیر در ادامه به ارائه چند راهکار می‌پردازد و می‌گوید: کاهش تعداد درختان بلوط جنگل‌های زاگرس بسیار محسوس است و درختان کهنسال زاگرس در حال تخریب و تهدید هستند. زغال موجود در بازار شهرهای مجاور کوه زاگرس از چوب درخت بلوط تهیه شده که بسیار مرغوب است.  

وی می‌گوید: با تعداد کمی نیرو در منابع طبیعی و... نمی‌توان از تخریب جنگل‌ها جلوگیری کرد.  این فعال زیست‌محیطی بر لزوم نصب دوربین برای جلوگیری از تخریب و قطع درختان بلوط تاکید می‌کند و می‌گوید: همان‌طور که در حال حاضر برای شناسایی رانندگان متخلف در همه جاده‌های کشور دوربین هوشمند نصب شده است، می‌توان برای جلوگیری از تخریب جنگل نیز در نقاط مرتفع دوربین نصب کرد. باید سیستمی مشابه دوربین‌های ردیاب جاده‌ها در ارتفاعات مشرف به جنگل‌ها تعبیه و مراکزی برای رصد و کنترل راه‌اندازی شود. با این کار نه‌تنها از تخریب بلکه از آتش‌سوزی و اتفاقات مشابه نیز جلوگیری می‌شود.

جوانشیر ادامه می‌دهد: راهکار دیگر این است که گشت و کنترل هوایی در اختیار منابع طبیعی و محیط‌زیست قرار داده شود. در حال حاضر دستگاه‌هایی به شکل پرنده وجود دارند که می‌توانند چندین کیلومتر را پوشش دهند و خرید آنها هزینه زیادی ندارد. همچنین می‌توان از پهپادها برای حفاظت از جنگل‌ها و مراتع استفاده کرد.  

منکر قاچاق زغال نیستیم

سرهنگ «علی صفا کرمی» فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی کرمانشاه با تاکید بر این‌که در این استان ترانزیت قاچاق چوب نداریم، می‌گوید: با اطمینان می‌گویم که در استان ما چنین اتفاقی رخ نمی‌دهد. البته منکر قاچاق زغال نیستیم. قاچاق زغال بیشتر در منطقه آهوران عثمانوند و دورود رخ می‌دهد. فقر و بیکاری تنها دلیل قاچاق زغال در این مناطق است.  وی ادامه می‌دهد: جریمه قاچاق زغال کم نیست و گاهی حتی منجر به ضبط خودرو نیز می‌شود.

منابع طبیعی به‌شدت با قاچاقچیان زغال بلوط برخورد می‌کند و در این رابطه نیروهای‌های متعددی در نقاط مختلف جنگلی نیز در پاسداری از آن مستقر می شوند. ما حتی در داخل شهر نیز پیگیر بارهای زغال‌فروشان هستیم که مبادا زغال بلوط بفروشند اما عمده کار ما دستگیری و برخورد با کامیون‌های خارج شهر است. از تصاویر ارسالی هم مشخص است که چوب بلوط نیست. بلوط چنین تنه‌ای ندارد.  

بار خودروها چوب جنگلی نیست 

مدیر روابط عمومی منابع طبیعی استان نیز می‌گوید: آنچه در تصاویر ارسالی برای هر کارشناس جنگلی واضح و مبرهن است و به تایید کارشناسان هم رسیده این است که بار خودروها چوب جنگلی نیست. شاید خودروهای بسیاری در جاده‌ها تردد کنند و حامل چوب و یا زغال باشند، اما هر زغالی هم زغال بلوط نیست.   «سیروس صفری» ادامه می‌دهد: چه بسیار کارگاه‌هایی که از چوب‌های باغ‌ها زغال تهیه می‌کنند که آنها هم با مجوز حمل می‌شوند و امروز بازار زغال‌فروش‌ها را گرم کرده‌اند.  

وی می‌افزاید: در بسیاری از باغ‌ها کارشناسانه درختانی هرس و گاهی قطع می‌شوند و به فروش می‌رسند که خوراک همین کارگاه‌ها می‌شوند. در استان‌های غربی از جمله کرمانشاه، ایلام، کردستان و لرستان جوامع محلی و روستایی به دلیل کوهستانی بودن از فقر داشتن اراضی کشاورزی رنج می‌برند که گاهی در زیر اشکوب جنگل از دیر باز کشاورزی می کرده اند.

به این محرومیت، ناتوانی دولت در توانمندسازی آنها  ورشد جمعیت هم افزوده شده و همه اینها دست به دست هم داده که در جنگل‌هایی که عمدتا فاقد درخت تک پایه بوده و شاخه زاد هستند دست به قطع درخت در سخت‌ترین شرایط زده و اقدام به تهیه زغال کنند. به‌جرات می‌توان گفت که گشت ها، مانورها، کمین‌ها و برخورد دستگاه قضایی با عاملین کمتر از برخورد، دستگیری و مجازات عاملین مواد مخدر در سطح کلان نیست. دستگیری و توقیف خودرو حامل زغال در استان کرمانشاه یعنی ساقط شدن فرد متخلف از زندگی.

توصیه به خبرنگاران   

مدیر روابط عمومی منابع طبیعی استان به خبرنگاران توصیه می‌کند: خبرنگاران در حوزه‌های تخصصی باید از منبع موثق و آگاه خبر تهیه کنند تا حداقل با دیدن یک تنه درخت یا کیسه زغال، نوع چوب و حتی وضعیت آن را از نظر سن و سلامت تشخیص دهند و عزیزانی که موفق به شناسایی محل دپو چوب‌ شده‌اند با گرفتن یک شماره بدون کد و رایگان ۱۵۰۴ اطلاع دهند.  صفری اضافه می‌کند: در بیشتر عکس‌ها و فیلم‌ها، قطر و رنگ چوب‌ها بیانگر این است که به احتمال زیاد صنوبر هستند. هرچند باید از نزدیک دید و این‌که درختان بلوط در استان کرمانشاه به طور عمده شاخه‌زاد هستند و ارزش اقتصادی جز در مورد زغالی که گفته شد، ندارند.  وی بیان می‌کند: با سیاست‌های سازمان و اختصاص اعتبارات از صندوق توسعه ملی و تاکید بر مشارکت مردم و توانمندسازی جوامع محلی قاچاق چوب در حال ریشه‌کن‌شدن است.

کد خبر 455168 برچسب‌ها استان کرمانشاه

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان کرمانشاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۰۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۶۸ درصدی کشف کالای قاچاق در سال ۱۴۰۲ / رشد ۴۸ درصدی برخورد با خودروهای شوتی

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا ضمن تشریح عملکرد این پلیس در سال گذشته از رشد ۶۸ درصدی کشف کالای قاچاق خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس، سردار حسین رحیمی در تشریح عملکرد یک ساله پلیس امنیت اقتصادی فراجا اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ شاهد رشد ۸ درصدی پرونده‌های تشکیل شده در حوزه پلیس‌های مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مبارزه با جرایم اقتصادی، پلیس گمرک، معاونت اطلاعات اقتصادی و مرکز اقتصاد دیجیتال هستیم.

وی در تشریح عملکرد پلیس امنیت اقتصادی در کشف پرونده‌های سازمان یافته و کلان افزود: در این حوزه در مجموعه شاهد رشد ۶۸ درصدی پرونده‌های تشکیل شده در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با مدت مشابه سال قبل آن هستیم.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره به اینکه بیشتر تمرکز پلیس امنیت اقتصادی روی پرونده‌های کلان و سازمان یافته است، گفت: در سال ۱۴۰۲ شاهد افزایش ۴ درصدی دستگیری متهمان جرایم اقتصادی در مقایسه با سال ۱۴۰۱ هستیم.

سردار رحیمی در تشریح عملکرد یک ساله پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال ۱۴۰۲ با اجرای طرح‌های سراسری، منطقه‌ای و استانی خود در راستای مقابله با قاچاق کالا و ارز، ۴۶۲ فقره پرونده کلان، ملی و مهم را با ارزش بالاتر از ۱۰ میلیارد تومان تشکیل داد که در این زمینه شاهد افزایش ۱۱۸ درصدی عملکرد این پلیس در مقایسه با سال ۱۴۰۱ هستیم.

وی با اشاره به رشد ۹ درصدی تشکیل پرونده در راستای مبارزه با قاچاقچیان کالا و ارز افزود: در سال ۱۴۰۲ شاهد افزایش ۲۲ درصدی توقیف خودروهای قاچاق بر در مقایسه با مدت مشابه سال قبل آن هستیم.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره به رشد ۴۸ درصدی توقیف خودروهای شوتی اضافه کرد: طرح مقابله و مبارزه با خودروهای قاچاق بر معروف به خودروهای شوتی به صورت مستمر در دستورکار پلیس امنیت اقتصادی فراجا در سراسر کشور قرار دارد.

سردار رحیمی در تشریح عملکرد معاونت امنیت اقتصاد دیجیتال پلیس امنیت اقتصادی فراجا اظهار کرد: بر اساس تدابیر راهبردی و خط مشی‌های ابلاغی و رصد و تحلیل وضعیت اقتصادی کشور در برهه‌های مختلف با اقدامات مشترک اطلاعاتی و عملیاتی تلاش کردیم که اجازه جولان و فعالیت مجرمان در این فضا را سلب کنیم.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ ارزش پرونده‌های کلان، ملی، مهم و سازمان یافته معاونت امنیت اقتصاد دیجیتال پلیس امنیت اقتصادی فراجا نسبت به مدت مشابه سال گذشته صددرصد افزایش داشته است.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره به اینکه تعداد پرونده‌های تشکیل شده از طریق رصد سامانه‌های در اختیار و فضای مجازی در این سال گذشته در مقایسه با سال ۱۴۰۱ از رشد صددرصدی برخوردار است، بیان داشت: ۵۶ هزار مورد محموله‌های تجاری در سال ۱۴۰۲ به صورت سامانه‌ای کنترل و مورد بررسی قرار گرفته است که این رقم رشد صددرصدی در مقایسه با سال قبل خود را نشان می‌دهد.

کد خبر 750860

دیگر خبرها

  • ضرورت برخورد جدی دستگاه قضا با عاملان آتش‌سوزی عمدی جنگل‌ها
  • پیگیری مطالبه اهالی بخش ناغان از نابودی درختان بلوط بر اثر آفت برگ خوار
  • کشف کالا‌های قاچاق در کهگیلویه به ارزش ۲ میلیارد ریال
  • خودروهای خارجی قاچاق ۷۰۰ میلیاردی در آب های استان بوشهر توقیف شد
  • توقیف خودرو‌های خارجی قاچاق ۷۰۰ میلیاردی در استان بوشهر
  • هیچگونه قطع درختان جنگلی در فندقلو اتفاق نیفتاده است
  • جلوه گری شکوفه‌های درختان گیلاس در جنگل فندقلو اهر + فیلم
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • افزایش ۶۸ درصدی کشف کالای قاچاق در سال ۱۴۰۲ / رشد ۴۸ درصدی برخورد با خودروهای شوتی
  • شیرجه در سرسبزی طبیعت با سفر به این مکان‌ها