Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، در پیام سید عباس صالحی که عصر امروز سه‌شنبه در آیین بزرگداشت استاد شهریار و  روز شعر و ادب در مقبره الشعرای تبریز خوانده شد، آمده است: «نمادها  و نشانه‌های فرهنگ و تمدن، شناسنامه معنوی و هویتی مردمانی است که در طول اعصار و قرن‌ها میرائی سترگ و ارزشمند را نسل به نسل صیانت کرده اند تا به نسل‌های امروز و فردا برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان نام‌ها و  شخصیت‌هایی هستند که همچون ستاره‌ای تابناک در آسمان پر اختر فرهنگ ایران اسلامی برای همیشه تاریخ می‌درخشند.

شهریار نماینده  ذوق فاخر و هنر اصیل ایرانی است که توانسته با تلفیق وارستگی، مناعت طبع  و دینداری و عشق به اهل‌بیت عصمت و طهارت(ع) و سرودن اشعاری به زبان‌های ترکی و فارسی، به اعجازی هنری و معنوی دست یازد؛ مردمان این سرزمین همواره شعر شهریار را جلوه گاه غم‌ها، شادی‌ها و احساسات خود یافته و  به داشتن چنین سرمایه ارزشمندی بالیده‌اند. نام شهریار نه تنها در ایران که در بسیاری از نقاط جهان و نزد علاقمندان شعر و  ادب پارسی آشنا و بر سر زبان‌ها است؛ جانمایه شعر شهریار معرفت و  آگاهی او به کلمه و  حرمت و اهمیت آن است و از این رو او از پیشقراولان تحول در شعر و ادبیات معاصر به ویژه شعر آیین به شمار می‌آید.

ساختار و بن مایه اشعار او ملهم از قران کریم و احادیث و روایات معصومین است و هر کس با شعر شهریار اعم از اشعار ترکی و فارسی او از «حیدربابایه سلام» تا «نامه‌ای به انشتین» یا «ای وای مادرم» تا «حسینه یئرلر آغلام گویلر آغلار»  آشناست، در ازای فرهنگ قرن‌های متمادی این دیار سیر و سلوک می‌کند.»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان پیامش ابراز امیدواری کرده است که پاسداشت این روز و  گرامیداشت این شاعر ارجمند، محملی برای پاسداشت حقیقی شعر و صیانت از فرهنگ این مرز و بوم باشد.

 ۲۷ شهریور؛ سالروز مرگ استاد محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار، با تصویب شورای‌عالی انقلاب فرهنگی روز ملی شعر و ادب ایران نامیده شده است. استاد شهریار سال ١٢٨٥ هجری خورشیدی در تبریز متولد شد و ۲۷ شهریور ۱۳۶۷ چشم از جهان فرو بست.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: شهریار سید عباس صالحی استاد شهریار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۴۵۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی رییس شورای سیاستگذاری دوازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از واحد ارتباطات و رسانه اداره‌کل هنرهای تجسمی به نقل از روابط‌عمومی معاونت امور هنری، محمود سالاری معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در حکمی محمد خراسانی‌زاده مدیرکل هنرهای تجسمی و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران را به عنوان «رییس شورای سیاست‌گذاری دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران» منصوب کرد.

متن این حکم انتصاب به شرح زیر است:

«جناب آقای محمد خراسانی‌زاده

مدیرکل محترم هنرهای تجسمی و سرپرست موزه هنرهای معاصر

هنر سرامیک، به‌عنوان پرسابقه‌ترین بستر بروز خلاقیت بشر و به‌مثابه رسانه‌ای که اندیشه‌های ادوار مختلف تاریخی را بر دوش کشیده است، در ساختار معاصر خود، تجلی هم‌زیستی هنر و فناوری را به بهترین شکل، نمایان می‌سازد.

دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران، فرصت شایسته‌ای است برای بازخوانی و ارایه ظرفیت‌ها و قابلیت‌های این هنر پویا در سرزمینی که مهد هنر و تمدن بوده و نوآورانه‌ترین دستاوردهای تمدنی خود را همواره در قالب هنر سرامیک به یادگار نهاده است.

به همین منظور و با عنایت به سوابق هنری و مدیریتی، جناب‌عالی به عنوان «رییس شورای سیاست‌گذاری دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک ایران» منصوب می‌شوید.

امید است در سایه توفیقات الهی و توجهات امام عصر عجل‌الله تعالی فرجه الشریف، با لحاظ نمودن منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی و با همفکری و همکاری سایر ذی‌نفعان محترم، در راهبری هرچه بهتر این دوسالانه ملی، موفق و پیروز باشید.»

کد خبر 6098165

دیگر خبرها

  • آثار رضا مافی به موزه هنرهای معاصر می‌رود/نمایش برگزیده‌ای ازآثار
  • کارنامه‌ی یکی از شاخص‌ترین چهره‌های علمی تاریخ‌نگاری معاصر بررسی می‌شود
  • رونمایی استاندار گیلان از نقاشی اسلم دیلمی اثر استاد محمد زحمتکش
  • بازدید بیش از ۳۷ هزار نفر از نمایشگاه «بر فراز دشت»
  • علامه مطهری شخصیت جامع علمی و بصیرتی معاصر است
  • تعظیم شهریار مقابل چهره خاص زندگی
  • معرفی رییس شورای سیاستگذاری دوازدهمین دوسالانه ملی سرامیک ایران
  • محمد علی علومی شاهنامه‌پژوه بمی درگذشت
  • صعود شهریارِ مهدی طارمی به لیگ دسته اول فوتبال جوانان
  • «تله موش» روی صحنه می رود