Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-04@03:34:21 GMT

‌تولید خیارشور در زوارم دیگر صرفه اقتصادی ندارد

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۵۲۷۱۱

‌تولید خیارشور در زوارم دیگر صرفه اقتصادی ندارد

روستای زوارم شیروان یکی از روستاهای شهرستان شیروان است که مردم این منطقه در این فصل از سال با برداشت خیار اقدام به تولید خیارشور می کنند که همین امر این منطقه را تبدیل به یکی از قطب‌های تولید خیارشور در منطقه کرده است.

تولید خیارشور در این منطقه هر ساله آنقدر رونق دارد که برای تولید آن حتی چندین کارگاه خیارشورسازی نیز راه اندازی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهریار صالحی دهیار روستای "زوارم" شیروان در گفت و گو با ایسنا، ‌با اشاره به اینکه تعداد خانوارهای این روستا 328 خانوار است، گفت: اما به هنگام فصل کار و تولید خیارشور این تعداد به بیش از 500 خانوار نیز می رسد.

وی با بیان اینکه بیشتر افراد این روستا اقدام به تولید خیارشور در سطح انبوه می کنند و هفت تا هشت کارگاه تولید خیارشور نیز در این روستا راه‌اندازی شده است، افزود: 93 درصد از خانوارهای روستا به تولید خیارشور مشغول هستند.

وی ادامه داد: در گذشته در سطح زیادی از زمین های این منطقه کشت خیار انجام می شد اما طی سال‌های اخیر با توجه به سایه انداختن درختان دیگر نمی توان به اندازه مساحت سال های گذشته خیار را تولید کرد، در نتیجه تعدادی از افراد مجبور به اجاره زمین در روستاهای اطراف می شوند.

وی به بالارفتن قیمت اجاره بهای زمین های کشاورزی برای کشت خیار در این منطقه اشاره و اظهار کرد: در گذشته هر هکتار زمین با مبلغ دو تا سه میلیون تومان به کشاورز اجاره داده می شد اما اکنون رقم اجاره به هکتاری 15 تا 16 میلیون تومان رسیده که رقم بسیار بالایی است.

صالحی با تاکید بر اینکه درآمد خیارشور خوب بوده اما هزینه ها بسیار بالا رفته است، تصریح کرد: اکنون قیمت خرید یک دبه داخلی به چهار تا هفت هزار تومان رسیده است و از سوی دیگر بذر خیار نیز وارداتی است و قیمت هر قوطی بذر 250 گرمی به حدود یک میلیون و 200 هزار تومان رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: میزان تولید خیار شور در این روستا بسیار بالاست که قسمت عمده آن به استان های گلستان و خراسان رضوی ارسال می شود.

وی افزود: البته در سال گذشته نیز مقداری از خیار تولید شده به کشور عراق صادر شد اما مشکلی که در این زمینه وجود دارد آن است که روستایی مجبور است خیارشور تولیدی را به دلال بفروشد و دلال آن را صادر کند و از سوی دیگر روستاییان ساکن در این منطقه نیز هیچ مهارتی برای بازاریابی جهت فروش محصول به بازارهای هدف خارجی ندارند.

وی در ادامه به موضوع مصرف آب نیز اشاره کرد و توضیح داد: برای تولید خیارشور باید آب زیادی مصرف شود و در حقیقت با انجام این کار بیشتر، آب از این روستا صادر می شود چراکه برای هر دبه خیار شور دو تا سه لیتر آب باید مصرف شود.

دهیار روستای زوارم شیروان ادامه داد: در حال حاضر موتوری که برای تولید و عرضه آب شرب در این روستا کار می کند 7.5 لیتر در ثانیه آب می دهد، این درحالیست که بنا به گفته کارشناسان آب و فاضلاب روستایی باید میزان آب شرب مصرف شده در این روستا چهار لیتر در ثانیه باشد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تولید خیارشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۲۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی استحصال ۱۰ تُن گُلاب از مزارع گل‌محمدی در شهر مرزی کُرَند

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ سطح مزارع گل‌محمدی در این منطقه، اکنون ۱۵ هکتار است که سه هکتار از آن، به بهره برداری اقتصادی رسیده است.

به سبب ارزش اقتصادی بالا، نیاز آبی کم و سازگاری با اقلیم منطقه، سالانه تا ۵ هکتار به این سطح افزوده می‌شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ارزیابی بنیاد مسکن در امامزاده ابراهیم کامل شد
  • انحراف خودرو و حادثه تصادف حاصل جاده خاکی برخی از روستا‌های انابد + تصاویر
  • ۱۶۲ کارگر و کارفرمای نمونه در منطقه ازاد چابهار تجلیل شدند
  • گردش دوباره چرخ کارخانه ذوب آهن اسدآباد درخواست کارگران شد
  • آموزش روز دوم، طرز تهیه مرغ خیارشوری
  • تسهیلات لازم برای جبران خسارت مردم امامزاده ابراهیم(ع) شفت تامین می‌شود
  • خانه های امامزاده ابراهیم شفت ایمن سازی می شود
  • صرفه‌جویی ۳ میلیون تنی آرد و نان با اجرای مناسب طرح هوشمندسازی
  • توزیع روزانه میوه و صیفی در میدان مرکزی به ۲۲ هزار تن رسید
  • پیش‌بینی استحصال ۱۰ تُن گُلاب از مزارع گل‌محمدی در شهر مرزی کُرَند