Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-26@00:30:04 GMT

آش شور نمایندگان برای رتبه‌های برتر آزمون ارشد ۹۸

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۵۳۹۵۹

آش شور نمایندگان برای رتبه‌های برتر آزمون ارشد ۹۸

اعمال سهمیه‌های ویژه در آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های کشور که سازمان سنجش آموزش کشور مجری برگزاری آن است، سال‌های سال است که به عنوان یک مسئله پر چالش مطرح بوده است؛ رویه‌ای که در سال ۱۳۹۷ و با صلاحدید نمایندگان مجلس شورای اسلامی به شکل عجیب و غریبی تقویت شد تا حاصل آن اکنون که نتایج آزمون ارشد ۹۸ منتشر شده است، آشکار شود و هزاران داوطلب این آزمون را در دست یابی به اهداف تحصیلی شان ناکام بگذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»، پس از انتشار نتایج آزمون ورودی کارشناسی ارشد دانشگاه‌های کشور، جمع زیادی از داوطلبان این آزمون از آنچه در نتایج نهایی آن‌ها ثبت شد، ناراضی شدند و معتقدند که شرایط پذیرش در دانشگاه‌های بزرگ و مطرح کشور در مقطع کارشناسی ارشد به نسبت سال‌های گذشته به شدت سخت‌تر شده است؛ اتفاقی که مسئولان سازمان سنجش آموزش کشور خود را در وقوع آن بی تقصیر می‌دانند و دلیل وقوع آن را قانون مصوب مجلس شورای اسلامی می‌دانند.

به گزارش بازتاب؛ ماجرای نارضایتی و اعتراض داوطلبان ورود به مقطع کارشناسی ارشد از مسیر آزمون از آنجایی آغاز شد که جمع کثیری از این افراد پس از مشاهده نتایج نهایی آزمون، علی رغم کسب رتبه‌های عالی از پذیرش در دانشگاه و رشته‌های خوب کشور محروم شدند و این اتفاق در حالی بود که سال گذشته تعداد زیادی از آن‌ها با همین رتبه‌ها نتایج به مراتب بهتری به دست آورده بودند.

این موضوع قابل تأمل که از قرار معلوم محدود به چند رشته خاص نبوده و اکثر رشته‌های دانشگاهی را در بر گرفته است، سبب شد تا داوطلبان مردودی و یا ناراضی از کد رشته محل قبولی دست به اعتراض‌های حضوری و حقوقی بزنند و با حضور در مجلس شورای اسلامی و نیز ثبت شکایت در دیوان عدالت اداری به دنبال احقاق حقوق خود برآیند.

این داوطلبان معترض در همین رابطه معتقدند که این اختلاف فاحش محل قبولی به حدی است که نتیجه نهایی برخی رتبه‌های دو رقمی در برخی رشته‌ها نیز مردود اعلام شد و نیز بسیاری از داوطلبان امسال نسبت به داوطلبان پارسال با رتبه‌های یکسان دانشگاه‌هایی با چندین سطح پایین‌تر قبول شده اند؛ شرایطی که باعث سردرگمی داوطلبین و از دست دادن انگیزه ادامه تحصیل برای بسیاری از آن‌ها شده است.

آغاز اعتراض‌های حضوری و نیز اداری این داوطلبان معترض که بیشتر متوجه مجلس شورای اسلامی و نمایندگان این مجلس بود، در نهایت برخی مسئولان ارشد کشوری را مجاب به پاسخگویی در این زمینه کرد و آن‌ها پاسخ‌هایی در این باره دادند که نه تنها، چون آب سردی بر پیکیر این معترضان بود، بلکه نشان داد یک مصوبه و تصمیم سال گذشته مجلس شورای تا چه میزان توانسته است در تغییر آرایش پذیرفته شدگان آزمون ارشد دانشگاه‌های کشور موفق باشد!

در همین زمینه، محمد مهدی زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و وزیر علوم در دولت اول محمود احمدی نژاد، نسبت به اعتراضات اخیر به رسانه‌ها گفت: سازمان سنجش در این موضوع مر قانون را انجام داده و هیچگونه تخلفی را مرتکب نشده که بخواهیم واکنشی به این سازمان داشته باشیم.
وی افزود: اگر اشکالی نیز به وجود آمده باشد، در ارتباط با قانونی است که از سوی مجلس تصویب شده است. بنابراین، در صورتی که بررسی شود این قانون اشکال اساسی دارد، این احتمال وجود دارد که در مجلس شورای اسلامی مساله مطرح و اصلاح شود.

نماینده کرمان در مجلس نهم و دهم در ادامه تصریح کرد: برای امسال هیچگونه اقدامی نسبت به اعتراضات داوطلبان نمیتوان انجام داد. این مساله نیازمند اقدامی کارشناسی شده بوده و در سال آینده باید آن را دنبال کرد.

در ارتباط با همین موضوع، ضیاءالله اعزازی ملکی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس و نماینده حوزه انتخابیه بناب نیز به رسانه‌ها گفت: ما به سازمان سنجش گفته ایم که سهمیه فرزندان هیات علمی دانشگاه‌ها را ساماندهی کند، تا مشکل حل شود.
وی افزود: سهمیه پنهانی که فرزندان هیات علمی دانشگاه‌ها دارند و مردم نیز از آن اطلاعی ندارند، باید ساماندهی شود.

نماینده مردم بناب در مجلس تصریح کرد: در پی آن هستم که آمار و ارقام سهمیه فرزندان هیات علمی دانشگاه‌ها را استخراج و به اطلاع عموم برسانم. در این شرایط سازمان سنجش باید متوجه شود که باید پاسخگو باشد.
صحبت‌های این دو نماینده مجلس که از قرار معلوم به صورت دقیق بر مشکل پیش آمده و خسارتی که به هزاران نخبه کشور وارد شده است، واقف نیستند در حالی است که ابراهیم خدایی، رئیس سازمان سنجش آموزش کشور علت وقوع این رخداد را متوجه نمایندگان مجلس می‌داند و از فرافکنی برخی از آن‌ها متعجب است.

دکتر ابراهیم خدایی در همین رابطه به رسانه‌ها گفت: ظرفیت‌های دانشگاه با توجه به درخواست دانشگاه و تایید شورای گسترش آموزش عالی در دفترچه‌های آزمون‌ها چاپ می‌شود و تعیین ظرفیت بر اساس امکانات دانشگاه صورت می‌گیرد و سازمان سنجش دخالتی در میزان ظرفیت ندارد و تنها دانشگاه تصمیم گیرنده است.

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور درباره بحث ضوابط و مقررات ورودی آزمون کارشناسی ارشد و اعتراض داوطلبان به سهمیه‌ها گفت: دو محل مرجع تعیین سهمیه‌ها هستند. یک مجلس شورای اسلامی و دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی. ضمن اینکه ضوابط شرکت در آزمون و جزئیات سهمیه‌ها در دفترچه ثبت نام و انتخاب رشته آزمون‌ها مشخص درج شده است.
وی افزود: ۲۵ درصد ظرفیت هر کدرشته محل به «همسر و فرزندان شهدا و مفقودالاثر»، «آزادگان و همسر و فرزندان آنان»، «جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان» اختصاص دارد. (سهمیه ایثارگران ۲۵ درصد ظرفیت).

همچنین پنج درصد ظرفیت هر کدرشته محل نیز به «جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان» و «همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبانه در جبهه» اختصاص دارد (سهمیه ایثارگران ۵ درصد ظرفیت) که همه این‌ها به شرط داشتن ۷۰ درصد نمره است.

وی گفت: داوطلبان ایثارگر اعم از (ایثارگران ۲۵ درصد ظرفیت و ایثارگران ۵ درصد ظرفیت) و رزمنده شامل (رزمندگان بسیجی، رزمندگان جهادگر، رزمندگان نیرو‌های مسلح، خانواده شهدا «پدر، مادر، خواهر و برادرشهید»، همسر و فرزندان معظم شهدا و یا مفقودالاثر، جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان، جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آنان، آزادگان و فرزندان و همسر آنان، همسر و فرزندان رزمندگان با حداقل شش ماه حضور داوطلبان در جبهه) هستند.

خدایی خاطرنشان کرد: آنچه اتفاق افتاده این است که ظرفیت این سهمیه ۳۰ درصدی در دانشگاه‌ها و رشته‌های پرمتقاضی پر شده است. ضمن اینکه داوطلب در زمان انتخاب رشته می‌داند که ۳۰ درصد ظرفیت به این سهمیه اختصاص دارد.

رئیس سازمان سنجش گفت: مطالبی از سوی برخی از نمایندگان مجلس درباره مازاد بودن این ظرفیت و یا تفاوت قانون با آنچه در مذاکرات مجلس روی داده مطرح می‌شود که ما از این موضوع تعجب می‌کنیم. مبنای عمل نظام آموزش عالی و سازمان سنجش قانون ابلاغی مجلس به دولت است و بسیار عجیب است که این گفته‌ها بر چه مبنایی عنوان می‌شود.

آنگونه که بررسی‌ها و نیز اظهارات مقام‌های مسئول نشان می‌دهد، آنچه برای هزاران داوطلب آزمون ارشد ۹۸ رخ داده است دیگر قابل جبران نیست و آن‌ها برای عدم تکرار چنین رویه‌ای در سال‌های آینده چشم انتظار ورود دوباره نمایندگان مجلس به این قانون و اصلاح آن باشند. اتفاقی که البته احتمال وقوع آن به دلیل نزدیک شدن ایام انتخابات مجلس شورای اسلامی و نیز عدم علاقه بسیاری از نمایندگان به اصلاح این قانون، بعید به نظر می‌رسد.

به هر صورت آنچه اکنون رقم خوده و در نتیجه نهایی داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد خود را نشان داده است، اعمال سهمیه‌های غیر قابل توجیهی است که افراد شایسته و مستعد کشور را از ادامه تحصیل در رشته‌های دلخواه شان در مقطع کارشناسی ارشد بازداشته است؛ وضعیت عجیب و غریبی که محاسبه دقیق خسارت‌های مادی و معنوی آن به این سادگی‌ها امکان پذیر نیست.

منبع: تابناک

کلیدواژه: آرامکو عربستان هپکو اراک پگاه آهنگرانی انتخابات اسرائیل کنکور کارشناسی ارشد سازمان سنجش سهمیه مجلس مصوبه داوطلبان اعتراض آرامکو عربستان هپکو اراک پگاه آهنگرانی انتخابات اسرائیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۳۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری

عبدالرسول پور عباس رئیس سازمان سنجش در برنامه تلویزیونی صف اول گفت: در نوبت اول آزمون سراسری در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب ثبت نام کرده‌اند که ۶۳ درصد آنها زن و ۳۷ درصد مرد هستند. در آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو- معلم نیز ۶۶۰ هزار و ۳۹۳ نفر ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۶۶ درصد زن و ۳۴ درصد مرد هستند. تعداد ثبت نام کنندگان عادی ۴۹۲ هزار و ۱۲۵ نفر و تعداد ثبت نام کنندگان فرهنگیان ۶۶۰ هزار و ۳۹۳ نفر است.

وی ادامه داد: در گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی، ۱۲۸ هزار و ۳۶۲ داوطلب، در گروه آزمایشی علوم انسانی ۳۸۴ هزار و ۹۶۰، در گروه آزمایشی هنر ۵۲ هزار و ۸۱۹، در گروه آزمایشی زبان های خارجی ۸۴ هزار و ۵۶۷ داوطلب، در گروه آزمایشی علوم تجربی ۵۰۱ هزار و ۸۱۰ داوطلب شرکت کرده اند.

پور عباس ادامه داد: سال اول و دوم ۲۰ درصد به ظرفیت پزشکی اضافه شده است و این افزایش ظرفیت بر طبق قانون در دفترچه های کنکور اعمال شده است. تا سقف ۲۰ درصد را در سال گذشته انجام داده ایم.

وی افزود: میزان تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون های امسال ۵۰ درصد است. در سال ۱۴۰۴  میزان ۶۰ درصد سوابق تحصیل سال های ۱۱ و ۱۲ و در سال ۱۴۰۵ دروس سال دهم نیز برای سوابق تحصیلی در نظر گرفته می شود. 

رئیس سازمان سنجش گفت: طرح بورس صنعت شروع شده و به دو طریق استعداد درخشان و رتبه های خوب کنکور انجام می شود. چهار نوبت آزمون سراسری سال گذشته و امسال معتبر بوده و داوطلبان می توانند یکی از این آزمون ها را برای ورود به دانشگاه انتخاب کند. 

پورعباس ادامه داد: ایران کشوری است که فضا را برای تحصیل زنان به خوبی فراهم کرده است.  در رشته ریاضی تعداد مردان بیشتر از زنان بوده اما در سایر گروه های آزمایشی داوطلبان شرکت کننده خانم بیشتر از مردان است. 

 رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: اینترنت در هیچ کدام از حوزه‌های امتحانی نوبت اول کنکور قطع نمی‌شود. یکسری افراد سودجو در شبکه های مجازی سعی کرده از مردم سوء استفاده و کلاهبرداری کنند. به داوطلبان توصیه می کنیم فکر تقلب نباشند و از آوردن وسایل خودداری کنند. 

پور عباس بیان کرد: متخلفان محرومیت از کنکور خواهند شد؛ امروز عصر دوکانال با ۵۰ هزار عضو را تعطیل کردیم و ادمین ها تحت حفظ هستند. داوطلبان تجهیزات خریداری شده را در جلسات کنکور نیاوردند زیرا سیگنال یاب این وسائل را کشف کرده و پلیس و قاضی کشیک درجلسات آزمون حاضر هستند.   

وی افزود: در آزمون سراسری سال گذشته چند نفر از سوالات عکس گرفته و دستگیر شدند و تمام تخلفات و تصویر برداری سال گذشته کشف شده است. این امکان وجود دارد که عکس سوالات به بیرون از جلسه آزمون برود اما مطلقا جواب سوالات به داوطلبان در داخل جلسه ارسال نمی تواند شود. 

پورعباس افزود: افراد تشکیل دهنده کانال های تقلب مجرم بوده و تا پنج سال زندان برای این افراد در نظر گرفته می شود. 

وی افزود: سازمان سنجش سالیانه ۱۸۰ آزمون را برگزار می کند. اکنون سازمان سنجش در حال انجام امور مربوط به آزمون دکترا و استخدام آموزگاری است. 

رئیس سازمان سنجش ادامه داد: در نوبت دوم بر خلاف نوبت اول دیگر آزمون ویژه دانشگاه فرهنگیان را برگزار نمی کنیم. در نوبت دوم به دلیل اینکه در فصل تابستان بوده دو چندان باید تلاش کرده تا محیط جلسه آزمون خنک باشد. تا به این لحظه بیش از ۹۲۰ هزار نفر کارت خود را دریافت کرده اند. 

وی افزود: امسال در ۴۱۲ شهرستان، ۶۲۴ حوزه اصلی و ۱۹۹۳ حوزه فرعی نوبت اول آزمون سراسری برگزار می شود. آزمون نوبت اول در خارج از کشور برگزار نشده اما نوبت دوم آزمون سراسری در حدود ۲۵ کشور خارجی برگزار خواهد شد.

او گفت: رشته تجربی به ظاهر جذاب تر است و به قصد تحصیل در پزشکی افراد زیادی در این رشته شرکت می کنند اما به طور کلی حدود ۱۵ هزار نفر ظرفیت در کشور دارد.برخی از داوطلبان در رشته پزشکی قبول شده اما به دلیل شرایط خاص متقاضی انتقال به رشته های مهندسی می شوند.  خوابگاه های دانشجویی شرایط خاص خودش را دارد.

پورعباس ادامه داد: اکنون ۸۵ درصد از ظرفیت دانشگاه ها بدون کنکور بوده است. آزمون کاغذی هوشمند و آزمون های دیگر آفلاین است. برای آزمون هوشمند تجهیزات و دستگاه های مدنظر خریداری شده است و از سال آینده سوالات شخصی سازی می شود و سوال برای هر فرد است؛ آزمون های کوچک به صورت هوشمند و کاغذی را برگزار می کنیم. 

وی افزود: دستگاه‌های اجرایی، انتظامی، امنیتی و قضایی به صورت فعال برای برگزاری آزمون سراسری در امنیت و سلامت کامل در حال فعالیت هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • آغاز رقابت ۲۱۰۰۰ دانش‌آموز اردبیلی در کنکور سراسری
  • بازدید وزیر علوم از محل انتظار والدین داوطلبان کنکور ۱۴۰۳
  • حامیان فلسطین رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را هو کردند+ فیلم
  • رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از رئیس دانشگاه کلمبیا خواست استعفا دهد
  • دانشجویان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را «هو» کردند
  • سخنگوی مجلس نمایندگان آمریکا به دانشگاه کلمبیا رفت
  • پورعباس: حذف کنکور با تکرار آن محقق می‌شود
  • شرکت یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری
  • دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو پذیرش می‌کند
  • احداث اولین خوابگاه متاهلی در دانشگاه شاهد/ در شاخص‌های فرهنگی رتبه برتر را کسب کردیم