Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون علمی‌وفناوری رییس‌جمهور غیر قابل شناسایی بودن پهپادها را از چالش‌های این حوزه نام برد و گفت: ما به منظور استفاده وسیع از پهپادها از چهار سال گذشته کارگروهی در معاونت علمی تشکیل دادیم که در آن چالش صدور مجوزها از طریق ارگان‌های نظامی رفع شده است.

به گزارش ایسنا، دکتر سورنا ستاری در حاشیه بازدید از رویداد فناورانه صنایع، شرکت‌ها و استارتاپ‌های حوزه محصولات و خدمات پهپادها در جمع خبرنگاران با بیان این که حوزه پهپادها جزو حوزه‌هایی است که ما در آن مزیت‌های جدی داریم، اظهار کرد: چرا که بسیاری از بخش‌ها و شرکت‌ها محصولاتی با مزیت رقابتی تولید کرده‌اند و حتی در برخی موارد بهتر از محصولات عرضه شده در دنیا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی موضوع جدی در زمینه طراحی و ساخت پهپادها را سرریز فناوری‌های ایجاد شده در این زمینه عنوان کرد و یادآور شد: در بخش‌های غیر نظامی پهپادهای با کاربرد در حوزه‌های نقشه‌برداری و پایش‌های مختلف که همه ارگان‌ها به آن نیاز دارند از جمله وزارت نیرو، جهاد کشاورزی و سازمان نقشه‌برداری تولید شده است.

ستاری خاطر نشان کرد: این محصولات با هزینه‌های بسیار کمتر نسبت به نمونه‌های خارجی عرضه شده است که از جمله آن می‌توان به پهپادهای سم پاشی اراضی اشاره کرد و شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه به دانش فنی طراحی ساخت این نوع پهپادها دست یافتند و همچنین توانستند سفارش‌هایی دریافت کنند.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با تاکید بر این که شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه توانستند فرهنگ استفاده وسیع از پهپادها را نهادینه کنند، خاطر نشان کرد: به گونه‌ای که به جرئت می‌توان گفت ۹۶ درصد از شرکت‌های حاضر در این رویداد شرکت‌های خصوصی هستند که موفق شدند محصولات خود را به‌ویژه در بخش‌های طراحی بومی‌سازی کنند.

ستاری خاطر نشان کرد: این شرکت‌ها همچنین قادر هستند پهپادهای با تناژهای مختلف و با مداومت پروازی مختلف عرضه کنند و در این زمینه توانمندی خوبی در کشور ایجاد کنند.

معاون علمی رییس‌جمهور حوزه پهپادها را جزو حوزه‌های دارای نوآوری دانست و تصریح کرد: این بخش به واسطه نوآوری است که توسعه یافته است.

ستاری همچنین با اشاره به چالش شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در زمینه طراحی و ساخت پهپادها گفت: صدور مجوز برای این شرکت‌ها در سه سال گذشته به صورت جدی مطرح بود، ولی با راه‌اندازی کارگروهی در معاونت علمی این چالش مرتفع شده و امروزه به طور وسیع با صدور مجوزها، از پهپادها استفاده می‌شود.

وی در عین حال با تاکید براین که استفاده از پهپادها مسائل امنیتی خاصی دارند، توضیح داد: یکی از مشکلات پهپادها غیر قابل شناسایی بودن آنها است که این امر می‌تواند برای هر سیستم نظامی تهدید به شمار برود.

وی اضافه کرد: بر این اساس در کارگروهی که در معاونت علمی از چهار سال گذشته تشکیل شده، این مسائل حل شده و توانستیم مجوزهای مربوط به پهپادها را از ارگان‌های نظامی دریافت کنیم.

ستاری با تاکید بر این که پهپادهایی که امروز در این رویداد عرضه شده، از سوی شرکت‌هایی است که بیش از ۹۵ درصد آن‌های خصوصی است و ادامه داد: این پهپادها از نوع پهپادهای غیر نظامی هستند، ولی پهپادهای نظامی از فناوری‌های بالایی برخوار هستند.

وی تاکید کرد: موضوع جدی ما در این رویداد آن است که چگونه از این فناوری‌ها که به خوبی توسعه یافته‌اند، در بخش سیویل استفاده کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پهپاد سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۴۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با اعلام رییس صدور کمیته مجوز حرفه‌ای : AFC واگذاری استقلال و پرسپولیس را تایید کرد

به گزارش  صدای ایران از ایسنا، مصطفی زارعی، مدیر دپارتمان صدور مجوز حرفه‌ای در آیین واگذاری مالکیت استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی که صبح امروز (چهارشنبه) در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی با حضور وزیر ورزش و جوانان و احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی، اعضای هیات مدیره باشگاه استقلال و پرسپولیس و همچنین شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و شرکت‌های تابعه آن و اعضای هیات مدیره بانک‌های شهر، ملت، تجارت، صادرات، رفاه و اقتصاد نوین برگزار شد، اظهار کرد: یک بیماری ۴۰ ساله درمان شده و امدواریم اتفاقات خوبی در خصوص این دو باشگاه رخ دهد.


وی افزود: ورزش را باید به عنوان یک صنعت پولساز ببینیم و  بدانیم که ۲ درصد از تولید ناخالص کشور‌های پیشرفته را به خود اختصاص می‌دهد و هدفگذاری کشور‌های همسایه در ۳ ساله آینده ۳ درصد است و  باید به این سمت حرکت کنیم و نقطه آغاز این کار، واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی است.

رییس صدور کمیته مجوز حرفه‌ای با بیان اینکه یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌ها واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی بود، اعلام کرد: با کنفدراسیون فوتبال آسیا مسائل را چک کرده‌ایم و مشکلی وجود ندارد و باید سراغ سایر اشکالات برویم و آنها را نیز حل کنیم.


زارعی ادامه داد: امیدوار هستیم هر دو باشگاه مجوز حرفه‌ای بگیرند و سایر مشکلات خود را حل کنند؛ اگر یکی از این دو باشگاه واگذار می‌شد از نظر AFC مشکل حل می‌شد، اما خوشبختانه سهام دو باشگاه به یک اندازه واگذار شد.
مدیر دپارتمان صدور مجوز حرفه‌ای با اشاره به اینکه امیدواریم این اتفاق سرعت حرکت ورزش و فوتبال ایران را بیشتر کند، گفت: از اعضای فدراسیون فوتبال تشکر می‌کنیم چرا که پیگیری بسیاری انجام دادند و وزارت ورزش هم همراه بود و در نهایت این اتفاق رخ داد. همچنین جای تشکر دارد که با همکاری وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی سازی مشکلات دو باشگاه حل شد و  یک جلسه نیز با حضور شرکت توسعه و نوسازی اماکن ورزش و سازمان لیگ داشتیم و امیدواریم ورزشگاه آزادی نیز تکان اساسی به خود ببیند.

دیگر خبرها

  • با اعلام رییس صدور کمیته مجوز حرفه‌ای : AFC واگذاری استقلال و پرسپولیس را تایید کرد
  • نمایش توانمندی‌های صادراتی نخبگان کشور در «ایران اکسپو ۲۰۲۴»
  • ای‌اف‌سی واگذاری استقلال و پرسپولیس را تأیید کرد
  • رد ۱۶۰۰ درخواست مجوز صیادی بدون اعلام دلیل
  • صدور بیش از ۱۵ هزار مجوز الکترونیکی کسب و کار در استان گلستان
  • دانشگاه صنعت ماشین‌سازی تاسیس می‌شود
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی 
  • شناسایی و توسعه فناوری شرکت‌های دانش‌بنیان در سطوح علمی و اقتصادی
  • پرورش نسل زد برای ورود به دنیای کسب‌وکارهای نوآور بررسی می‌شود
  • سال گذشته ۱۰۰ شرکت ایرانی برای تولید گوشی موبایل تسهیلات دریافت کردند