Web Analytics Made Easy - Statcounter

سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران با حضور جمعی از اساتید، محققان و فعالان این حوزه در تالار وحدت دانشگاه تبریز آغاز بکار کرد.

 به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران با حضور جمعی از اساتید، محققان و فعالان این حوزه در تالار وحدت دانشگاه تبریز آغاز بکار کرد.    اصغر عسگری، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز در این آیین با تاکید بر اینکه رشته هیدرولوژی با توجه به ارتباط گسترده‌ای که با سایر رشته‌ها دارد، می‌توان هیدرولوژی را علمی بین رشته‌ای بیان کرد و یادآورشد: در همین راستا دانشگاه تبریز جزو پیشگامان توسعه این رشته در جهان بوده به طوریکه این دانشگاه در سال‌های اخیر در رنکینگ‌های حوزه آب جزو ۱۰۰ دانشگاه برتر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عسگری در ادامه با بیان اینکه دانشگاه تبریز با توجه به ظرفیت‌های که در حوزه هیدرولوژی داشته و دارد، آماده هرگونه همکاری توسعه این بخش در حوزه‌های مختلف با دیگر محققان دنیا است، تصریح کرد: بر همین اساس با توجه به اهداف و راهبرد‌های که در سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران تعیین شده و همچنین با کمک اساتید، پژوهشگران و دیگر فعالان این حوزه می‌توان در این راستا گام‌های موثری برداشت.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تبریز با اشاره به پتانسیل‌های دانشگاه تبریز در بخش‌های مختلف مطرح کرد: این دانشگاه با برخورداری از موقعیت عالی در کشورمان و منطقه از ظرفیت بالائی برای گسترش همکاری‌های پژوهشی و علمی با دیگر دانشگاه‌های جهان است و انتخاب دانشگاه تبریز به عنوان مرکز ارتباط مراکز دانشگاهی ایران با دانشگاه‌های کشور ترکیه گواه این امر است.

یدالله فتاحی، رئیس انجمن هیدرولوژی ایران نیز در این آیین ضمن تشکر از دست اندرکاران برگزاری این کنفرانس گفت: دانشگاه تبریز در حوزه هیدرولوژی و آب از جمله یکی از قطب‌های علمی کشور است.

فتاحی در ادامه برگزاری چنین کنفرانس‌های با توجه به شرایط کشورمان در مدیریت بحران در بخش سیلاب را ضروری بیان کرد و افزود: در سیل اخیر در کشورمان خسارت‌های زیادی به زیرساخت‌ها از جمله اراضی کشاورزی و منازل مسکونی مردم وارد شد و بر این اساس مشکلات گسترده‌ای برای مردم بوجود آمد و از این رو با برپایی چنین همایش‌های تخصصی و توجه به نتایج آن، می‌توان بسیاری از چالش‌های این حوزه را برطرف کرد.

مهدی ضرغامی مشاور وزیر نیرو و عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز از دیگر سخنرانان آیین افتتاحیه این کنفرانس بود که در زمینه مدیریت منابع آب و اهمیت هیدرولوژی به ارایه دیدگاه‌های خود پرداخت.

احمد فاخری فرد، دبیر علمی سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران نیز در آیین افتتاحیه این کنفرانس با بیان این نکته اینکه این کنفرانس ملی به همت دانشگاه تبریز و انجمن هیدرولوژی ایران برگزار می‌شود، اظهار داشت: با توجه به اهمیت موضوع هیدرولوژی هدف از برگزاری این کنفرانس، نیز اهمیت جایگاه علم هیدرولوژی و نقش آن در جوامع بشری با تاکید بر نوع نگاه علمی است.

فاخری فرد بیان کرد: در طول برگزاری کنفرانس محققان و پژوهشگران، یافته‌ها و تجربیات خود را به اشتراک می‌گذارند تا رهنمونی برای آینده‌ای بهتر و توسعه‌ای پایدارتر رقم خورد و عرصه این تبادل نظرات و بحث و نقد‌ها خود دانشگاه عملی خواهد شد برای دانشجویان جوانی که قدم در فراگیری علم و دانش نهادند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز در ادامه با اشاره به مقالات ارسال شده به این کنفرانس تصریح کرد: به دبیرخانه این کنفرانس بیش از ۳۰۰ مقاله رسیده بود که از این تعداد بیش از ۲۰۰ مقاله پذیرفته شده و در طول برگزاری این کنفرانس حدود ۳۵ مقاله در قالب شفاهی و بقیه به صورت پوستر ارایه خواهد شد.

وی اضافه کرد: تغییر اقلیم، سیلاب‌ها و خشکسالی ها، هیدرولوژی و مدیریت منابع آب، هیدرولوژی، سیستم‌های هشدار سیل و مدیریت ریسک، داده کاوی و سنجش از دور در هیدرولوژی، هیدرولوژی و مدیریت حوضه‌های شهری، هیدرولوژی، محیط ­زیست و آب‌های غیرمتعارف، هیدرولوژی، اقتصاد و حکمرانی آب، هیدرولوژی، آبخیزداری و حفاظت از منابع آب، شبیه سازی و مدل سازی در هیدرولوژی، هیدروژئولوژی و آب‌های ژرف، هیدرولوژی و سازه‌های آبی، هیدرولوژی در علوم کشاورزی و هیدرولوژی، فرهنگ سازی و اخلاق آب از جمله محور‌های این کنفرانس است.

این استاد دانشگاه تبریز در بخش دیگر سخنان خود کمبود اطلاعات و داده‌ها را از مهمترین مشکلات مدیریت منابع آب بیان کرد و یادآور شد: انتظار داریم با برگزاری این کنفرانس و نتایج علمی محور‌های متعدد این کنفرانس و نشست‌های مشابه آن بتواند پژوهشگران و متولیان امر را دربرنامه ریزی و اجرای طرح‌های مرتبط با آب یاری نماید.

فاخری فرد یادآور شد: در این کنفرانس برای اولین بار به هیدرولوژی در قاب رسانه نیز به عنوان یک برنامه جانبی نگریسته شده است و این امکان برای فعالان عرصه خبر، عکس، فیلم کوتاه، فیلم مستند، تصویرسازی آموزش‌های عمومی و ... به همراه نشست‌های تخصصی همراه با فرهیختگان و فعالان این عرصه نیز فراهم آماده است تا هر چه بهتر به جایگاه علم هیدرولوژی و نگرش‌ها و کاربرد‌های آن از نگاه رسانه‌ای پرداخته شود.

وی برگزاری کارگاه‌های آموزشی، برپایی نمایشگاه، نشست‌های تخصصی، مسابقه نقاشی (آب و محیط زیست) و ... را از برنامه‌های جنبی این کنفرانس اعلام کرد.

لازم به ذکر است، سومین کنفرانس ملی هیدرولوژی ایران هم اکنون در حال برگزاری است و تا ۲۸ شهریور ماه سال جاری به میزبانی دانشگاه تبریز برگزار خواهد شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه تبریز وزارت علوم تحقیقات و فناوری وزارت نیرو اراضی کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۰۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش بی وقفه برای توسعه و ترویج دانش در حوزه وب پژوهی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه علم و فرهنگ دهمین کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی امروز ۵ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در دانشگاه علم و فرهنگ آغاز به کارکرد و تا ۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ ادامه دارد.

دکتر مهدی باصولی رییس دانشگاه علم و فرهنگ گفت: از علل تداوم برگزاری کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی این بود که باهدف درستی انتخاب شده و مسیر درستی را طی کرده است.

رییس کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی در ادامه خاطرنشان کرد: موضوع وب پژوهی مسئله‌ای به‌روز بوده که سرعت رشد بالایی دارد و این نکته‌ای مهم، برای ادامه دارشدن این کنفرانس است.

وی تأکیدکرد: دانشگاه علم و فرهنگ علاوه بر اقداماتی که در این حوزه انجام داده است، نشریه‌ای را راه‌اندازی کرد که علاوه بر مجوز ISC، رتبه «ب» پژوهشی وزارت علوم را نیز کسب کرده است. همچنین خبر خوب که نشریه وب پژوهی از امسال به‌صورت فصلنامه منتشر می‌شود و این اقدامی مبارک است و امیدواریم این نشریه، محلی برای تعامل اهالی علم باشد.

وی گفت: این کنفرانس تلاش‌های بی‌وقفه‌ای برای توسعه و ترویج دانش در حوزه وب پژوهی انجام می‌دهد و با تلاش مشترک اساتید و دانشجویان، امیدواریم به رشد و پیشرفت بیشتری دست یابیم.

باصولی خاطرنشان کرد: این کنفرانس یک کنفرانس تخصصی و بین‌رشته‌ای است و خوشحالیم که هرسال تعداد افرادی که در حوزه‌ فناوری اطلاعات در این کنفرانس حضور دارند، بیشتر می‌شوند و به جز پنل‌های تخصصی پنل‌هایی در حوزه‌های علوم‌انسانی، جامعه‌شناسی و… نیز مرتبط با این حوزه و جود دارد.

وی افزود: این کنفرانس تلاش‌های بی‌وقفه‌ای برای توسعه و ترویج دانش در حوزه وب پژوهی انجام می‌دهد و با تلاش مشترک اساتید و دانشجویان، امیدواریم به رشد و پیشرفت بیشتری دست یابیم.

جایزه پرفسور کامبیز بدیع اهدا خواهد شد

محمدجواد شایگان فرد دانشیار دانشگاه علم و فرهنگ و دبیرکنفرانس بین المللی وب پژوهی با اشاره به اهمیت برگزاری این رویداد بین‌المللی، به شرح گزارش مختصری از دوره‌های قبل پرداخت.

وی در خصوص انتخاب محورهای این کنفرانس خاطرنشان کرد: کمیته علمی کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی ۱۵ محور اصلی را برای کنفرانس انتخاب کرد که از جمله آنها می‌توان به یادگیری ماشین، یادگیری عمیق در وب، وب‌کاوی، وب معنایی و تحلیل وب، اینترنت اشیا، بازیابی اطلاعات، شبکه‌های اجتماعی، سکوهای ابری، انبوه و توزیع شده، بلاک‌چین و رمزارز، تعامل انسان و رایانه، کیفیت وب، سکوها و ابزارهای نرم‌افزاری وب، کسب‌وکار و بازاریابی الکترونیکی، امنیت وب، تحلیل رفتار و شخصی‌سازی، پردازش تصویر در وب، رسانه و ارتباط‌شناسی وب، وب و جامعه اشاره کرد.

دبیر کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی در ادامه افزود: ما در این کنفرانس به‌ تمامی موضوعاتی که مربوط به حوزه وب می‌شد نیز توجه کردیم و صرفاً به دنبال ابعاد فناوری آن نبوده و نویسندگان حوزه علوم‌انسانی و… را نیز تشویق کردیم تا در این حوزه ورود کنند.

شایگان فرد در ادامه افزود: ۱۴۲ مقاله پذیرش شده است که ۴۵ مورد شفاهی است، البته نکته حائز اهمیت این است که هر مقاله دو داور داشته و بعد اعلام نتایج شده است.

وی عنوان کرد: مقالات و پژوهش‌هایی متعددی به زبان‌هایی فارسی و انگلیسی به دبیرخانه کنفرانس ارسال شده است که آثار پذیرفته شده در پایگاه‌هایی معتبر علمی داخلی نظیر SID و ISC و خارجی نظیر IEEE Xplore نمایه شده است. گفتنی است امسال حدود ۷۵ درصد مقالات به زبان انگلیسی بوده است و این نشان از تمایل پژوهشگران به تعاملات بین‌المللی است.

دانشیار دانشگاه علم و فرهنگ همچنین تأکید کرد: از ۱۳ کشور دنیا نیز به این کنفرانس مقاله ارسال کرده‌اند که بیشترین آن از استرالیا و بیشترین مقالات داخلی از دانشگاه علم و صنعت بوده است.

شایگان فرد همچنین از برگزاری و اهدای جایزه پرفسور کامبیز بدیع در سال آینده خبر داد. این جایزه به برترین مقاله حوزه وب پژوهی اهدا خواهد شد که نشان از تشویق به توسعه و پیشرفت در این زمینه دارد.

وی تاکیدکرد:سال آینده کمیته علمی با بررسی مقالات و تأکید بر مقالات حوزه وب پژوهی جایزه پرفسور کامبیز بدیع را به برترین مقالات در حوزه «وب هوشمند» اهدا خواهد کرد.

کد خبر 6087816

دیگر خبرها

  • دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان، میزبان دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران
  • نشریه وب پژوهی فصلنامه شد
  • برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران به‌میزبانی رفسنجان برگزار می‌شود
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران در رفسنجان برگزار می‌شود
  • تلاش بی وقفه برای توسعه و ترویج دانش در حوزه وب پژوهی
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی برگزار می‌شود
  • رئیس جمهور در دانشگاه لاهور: فکر و اندیشه ملت‌های ایران و پاکستان توانایی ارائه حرف‌های نو در حوزه فنی و علمی را دارد
  • تاکید بر تعاملات بین المللی ایران در حوزه علمی فناوری با دانشگاه‌های جهان