Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد گفت: دشمن می‌خواهد با یک مهندسی معکوس رذایل اخلاقی را در بین مردم یزد جایگزین فضائل اخلاقی آنان که از پیشینیان به ارث رسیده کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجت‌الاسلام علیرضا نجیمی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، بابیان اینکه استان یزد از دیرباز تاکنون همواره موردتوجه دیگر استان‌ها بوده و به‌نوعی به یک الگو برای آنان به شمار می‌رود گفت: علتی که امروزه دشمنان بر روی سبک عزاداری یزدی‌ها متمرکزشده‌اند دقیقاً همین موضوع است چراکه نوع سبک زندگی، نجابت، فرهنگ و اصالت یزدی‌ها همواره موردتوجه مردم سایر استان‌ها بوده و هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان یزد افزود: دشمن می‌خواهد با یک مهندسی معکوس رذایل اخلاقی را در بین مردم یزد جایگزین فضائل اخلاقی آنان که از پیشینیان به ارث رسیده کند و در حقیقت با ایجاد تغییر در هویت مردم یزد از این اقدام به نفع اهداف خویش درراستای مبتلا کردن سایر مردم کشور بهره‌برداری کند.

نجیمی اضافه کرد: بنابراین بر روی مردم یزد و آئین مذهبی آنان سرمایه‌گذاری کرده و چون نمی‌تواند مستقیماً با آئین‌های مذهبی مقابله کند بارنگ و لعاب بخشیدن به حواشی آن و تغییر هویت مردم مذهب را از ریشه مورد هجوم قرار دهد و البته این موضوع مخصوص یزد نبوده و سایر استان‌های مذهبی کشور نیز در کمین این خطر قرار دارند.

هم‌بستگی مردم محلات از نقاط قوت عزاداری یزدها

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان در بخش دیگری از سخنانش به بیان نقاط قوت و ضعف عزدارای یزد پرداخت و اظهار داشت: به نظر می‌رسد امسال هم‌بستگی مردم محلات و اتحاد و نظم بخشیدن به نوع عزاداری از سال‌های گذشته پررنگ‌تر بود به‌طور مثال مراسمات عزاداری هم استانی‌ها عزیز و به‌طور خاص در برخی شهرستان‌ها نظیر ابرکوه، مهریز، تفت و اشکذر نشان‌دهنده همگرایی و وحدت مردم در برپایی مراسمات آئینی یزد بود و خوشبختانه این حرکت روبه رشد است.

وی با اشاره به برگزاری آئین باشکوه نقل برداری در یزد ابراز داشت: این آئین سنتی که ریشه در فرهنگ ناب عزاداری یزد دارد از نقاط قوت عزاداری یزدی‌ها به شمار می‌رود و موردتوجه نه‌تنها مردم ایران بلکه جهانیان قرار دارد.

نجیمی از دیگر نقاط قوت عزاداری یزدی‌ها را هیئات محفلی استان دانست و گفت: درحال حاضر این هیئات توانستند روزبه‌روز جای خود را در بین مردم باز کنند و با استفاده از سخنرانان مناسب‌تر در مباحث بصیرت افزایی به‌خوبی عمل نمایند و در جذب مخاطب نیز موفق عمل کردند و این موضوع می‌تواند در تقویت سبک عزدارای سنتی نیز مثمر ثمر باشد.

این مقام مسئول حضور فزاینده مهمانان و گردشگران خارجی و داخلی در مراسمات عزاداری یزد را حاصل وفاق، همدلی و نظم مردم استان دانست و گفت: خوشبختانه با تلاش‌های صداوسیمای استان در انعکاس عزاداری یزدی‌ها هرساله شاهد حضور گردشگران خارجی و داخلی در استان در ایام محرم هستیم و این مسئله روزبه‌روز پررنگ‌تر می‌شود.

تغییر سبک نوحه‌خوانی به خوانندگی درهیئات مذهبی از آفت‌های مهم عزاداری یزد

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان در تشریح نقاط ضعف هم ابراز داشت: یکی از عوامل برهم زدن نظم در مراسمات، برپایی موکب‌ها در خیابان‌ها و ایجاد ترافیک و مزاحمت برای مردم است البته فی‌نفسه برپایی موکب اشکالی ندارد اما باید مباحث ترافیکی و حق‌الناس را نیز در نظر گرفت و از آزار و اذیت مردم پرهیز کرد.

وی تصریح کرد: بستن خودرو و ایجاد راه‌بندان و مزاحمت برای مردم اولویت اقامه عزای حضرت سیدالشهدا (ع) نیست و نباید با مرتکب شدن فعل حرام مردم‌آزاری و عدم رعایت حق‌الناس سبب رنجش مردم شد و این موضع باید توسط برگزارکنندگان مدیریت شود.

نجیمی ورود آلات موسیقی به عزاداری یزد را از دیگر نقاط ضعف برشمرد و ابراز داشت: مسئله‌ای که در سالیان اخیر کم‌وبیش با آن روبرو بودیم و ممکن است در آینده از نکات منفی عزاداری یزدی‌ها به شمار برود ورود آلات موسیقی به سبک سنتی عزاداری یزد است و باید مراقب بود که این ابزار و آلات موسیقی عزاداری سنتی ما را که میراث گذشتگان است دچار تغییر نکند.

وی ادامه داد: نکته دیگر در باب نقاط ضعف تأثیر مهاجرت افراد به استان بر عزدارای یزد است اینکه هرکسی مختار است سبک عزاداری خود را به‌گونه‌ای که می‌پسندد انتخاب کند اما نباید از این نکته غافل شد که هر استانی سبک عزاداری مربوط به خود را دارد و باید تلاش کنیم سبک عزاداری سنتی یزد حفظ شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان، افراطی‌گری در نوع عزدارای و فراهم آوردن شرایط برای مانور دشمنان را از دیگر نقاط ضعف عزاداری یزد عنوان کرد و گفت: برخی سبک‌های عزاداری نظیر قمه‌زنی، تیغ انداختن و لطمه زنی موجب وهن تشییع شده و این موضوع قطعاً مورد رضایت اهل‌بیت (ع) نیز نخواهد بود.

نجیمی ادامه داد: این قبیل عزاداری‌ها نه‌تنها با سبک عزاداری یزد سازگاری ندارد بلکه می‌تواند دست‌مایه رسانه‌ای دشمن جهت وهن شیعه را نیز فراهم کند.

این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش تغییر سبک نوحه‌خوانی به خوانندگی درهیئات مذهبی را از آفت‌های مهم عزاداری یزد برشمرد و ابراز داشت: متأسفانه هرساله شاهد این موضوع هستیم که سبک عزاداری و اشعار و ملودی‌های ما از مرثیه‌سرایی و مداحی به سمت آوازه‌خوانی و خوانندگی درحال تغییر است که این موضوع می‌تواند عزاداری سنتی یزد را که پیشینیان ما به یادگار گذاشته‌اند دچار تغییر و تحولات اساسی کرده و تا چند سال آینده به‌کلی شیوه عزاداری ما را عوض کند.

انتهای پیام/ح

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۵۳۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صلیب سرخ: در شیوه کمک رسانی به افغانستان تغییر ایجاد شود

فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر ضمن ابراز نگرانی از شرایط افغانستان تاکید کرد باید شیوه کمک رسانی به افغانستان تغییر کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «الکساندر متیو» مسئول بخش آسیا و اقیانوسیه فدراسیون بین‌المللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر اعلام کرد بدون تغییر اساسی در شیوه کمک بشردوستانه به افغانستان، نمی‌توان به طور پایدار با دلایل ریشه‌ای بحران موجود مبارزه کرد.

وی افزود: سال‌هاست که به افغانستان کمک‌های اضطراری می‌رسانیم اما وقت تغییر و تجدید نظر فرا رسیده است.

متیو اظهار داشت باید بر نهادهای افغانستان مانند هلال احمر که نقش دائمی در این کشور دارند، تمرکز کنیم و برنامه‌های خود را با انعطاف پذیری و استقلال اقتصادی سازگار کنیم.

این مقام ارشد صلیب سرخ تصریح کرد باید بر کارهایی مانند آموزش، تمرکز بر جوانان، آموزش حرفه و سایر فرصت‌هایی که به تقویت اعتماد و ایجاد امید طراحی شده‌اند، تمرکز کرد در غیر اینصورت آینده تاریک قابل پیش‌بینی است.

صلیب سرخ: چالش‌ها و کاهش رنج مردم افغانستان به راه حل‌های درازمدت نیاز داردصلیب سرخ: وضعیت اقتصادی افغانستان شکننده استچالش صلیب سرخ برای نظام درمان افغانستان

قرار است نشستی در دوحه به میزبانی جمعیت هلال احمر افغانستان و به همکاری جمعیت هلال احمر قطر برگزار شود.

نمایندگان جمعیت هلال احمر انگلیس، کانادا، دانمارک، فنلاند، آلمان، ایتالیا، ژاپن، کویت، نروژ، سوئد، سنگاپور، ترکیه و هنگ کنگ در این نشست حضور خواهند داشت.

انتهای پیام/.

  

دیگر خبرها

  • مسئول کمیته نیروهای مسلح ستاد بزرگداشت امام خمینی(س): دشمنان امام را نقدهای غیرمنصفانه می‌کنند/ توصیه ما این است که به مناطق محروم بیشتر توجه شود
  • تکلیف مردم لرستان در دور انتخابات چیست؟
  • صلیب سرخ: در شیوه کمک رسانی به افغانستان تغییر ایجاد شود
  • نقش مهم آموزش و پرورش در هویت بخشی به نسل نوجوان و جوان
  • تغییر محسوس در وضع اقتصادی و بهبود معیشت مردم ایجاد شود
  • معلمان هویت دینی و ملی را برای دانش‌آموزان تبیین کنند
  • معلمان به نقش خود در هویت سازی دانش آموزان توجه کنند
  • معلمان به نقش خود در هویت سازی دانش آموز دانش آموزان توجه کنند
  • مردم حامی اجرای طرح نور نیروی انتظامی
  • تلاش دشمنان برای دین زدایی در جهان اسلام