Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ گرم در خرده فروشی‌ها با کاهش ۳۰۰ تومانی نسبت به روز قبل ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان است.

 

عظیم حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت وگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۸ هزار و ۶۰۰ و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی، قیمت کنونی هر کیلو مرغ زنده نسبت به روز گذشته ۲۰۰ تومان و مرغ گرم ۳۰۰ تومان ناشی از ازدیاد عرضه در برابر تقاضا افت داشته است.

حجت ادامه داد: با توجه به آنکه در ایام پایانی شهریور، عمده خرید خانوار به سمت لوازم التحریر و سایر اقلام مورد نیاز دانش آموزان سوق داده می‌شود، از این رو پیش بینی می‌شود تا پایان ماه روند فعلی در بازار استمرار یابد و مجدد از ابتدای ماه با کاهش سهم خرید دانش آموزان، وضعیت خرید مرغ به روال عادی خود باز می‌گردد.

این مقام مسئول با انتقاد از این مسئله که قیمت کنونی مرغ کمتر از نرخ مصوب بازار است، بیان کرد: با آغاز مهر و کاهش سهم خرید دانش آموزان انتظار می‌رود که نرخ مرغ گرم به قیمت ۱۳ هزار تومان برسد چرا که تداوم این روند خطرات کاهش جوجه ریزی و زیان مرغداران را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: مصرف روزانه ۷ هزار تن گوشت مرغ در کشور/قیمت هر کیلو مرغ به ۱۳ هزار تومان رسید

به گفته وی، با توجه به آنکه ستاد تنظیم بازار در تعیین قیمت گذاری، هزینه تمام شده شرکت‌های زنجیره تولید را مد نظر قرار می‌دهند و به عبارت دیگر کف قیمت تمام شده را اعلام می‌کند، از این رو در مواقعی که نرخ مرغ به کمتر از قیمت مصوب در بازار می‌رسد، شرایط برای مرغدار عادی که تنها یک واحد ۱۰ تا ۲۰ هزار تایی دارد، بسیار سخت است.

حجت با انتقاد از سود بالای تسهیلات در بخش کشاورزی بیان کرد: اگر به دنبال کاهش هزینه صنعت طیور هستیم، در ابتدا باید هزینه اعتبارات را که از طریق سیستم بانکی به بخش وارد می‌شود، کاهش دهیم چرا که مرغداران علاوه بر نوسان هزینه نهاده‌های دامی با افزایش ۳ برابری هزینه‌های ثابت در بخش ساختمان، تجهیزات و تصفیه خانه آب روبرو هستند که اگر بنابه هر دلیلی هزینه‌های تولید تامین نشود، تجهیزات فرسوده منجر به افزایش هزینه‌های تولید می‌شود که در چنین شرایطی دولت با اعمال نظارت در سازمان میادین باید بازار را مدیریت نکند تا قیمت از نرخ مصوب پایین‌تر نیاید.

وی قیمت مصوب هر کیلو ذرت با احتساب کرایه حمل و نقل را ۲ هزار و ۷۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: هم اکنون قیمت هر کیلو کنجاله سویا در بنادر ۲ هزار و ۶۵۰ و با احتساب هزینه‌های حمل ۲ هزار و ۷۰۰ تا ۲ هزار و ۸۰۰ تومان در بازار آزاد عرضه می‌شود، اما قیمت کنجاله سویا که در کارخانجات داخل تولید می‌شود بدون احتساب کرایه حمل استانی رقمی حدود ۲ هزار و ۵۵۰ تا ۲ هزار و ۶۵۰ تومان بوده چرا که کرایه حمل و نقل بسته به استان مبدا و استان مصرف متغیر است.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان با اشاره به اینکه قیمت نهاده‌های دامی نسبت به چند روز اخیر نوسان نداشته است، تصریح کرد: با توجه به کمبود ذرت ارسالی از بنادر، پشتیبانی امور دام مقداری ذرت از انبار‌های استانی توزیع کرد تا کمبود فعلی بازار مرتفع شود.

انتهای پیام/

تداوم روند قیمت کنونی مرغ، کاهش جوجه ریزی را به دنبال خواهد داشت

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی مرغداران واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۵۸۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه بازار اجاره از بازار مسکن جدا شد / آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در سال‌های اخیر همواره بازار اجاره و بازار خرید و فروش مسکن تورمی نسبی، در محدوده تورم عمومی کشور را تجربه می‌کردند اما در اثر رکود شدید حاکم بر بازار مسکن، تورم مترتب بر اجاره‌بها بیش از دو برابر تورم خرید و فروش مسکن افزایش یافته است .

بر اساس این گزارش میزان تورمی که مستاجران در این حوزه تجربه کرده‌اند حتی از تورم عمومی کشور نیز بیشتر بوده است. به عبارتی نرخ تورمی عمومی کشور در ماه اسفند برابر با 41 درصد اعلام شده در حالی که تورم اجاره حدود چهار درصد بالاتر از این رقم است .

این نکته را گزارش‌های اعلامی بانک مرکزی در خصوص قیمت خرید و فروش و اجاره مسکن در تهران تایید می‌کند . باید توجه داشت که میزان تورم اجاره در سایر بخش‌ها نیز به شدت بالا بوده است و تورم این حوزه در نقاط شهری کشور به حدود 52.4 ردصد می‌رسد.

این اتفاق سبب شده است هزینه مسکن در سبد هزینه خانوار با رشدی بسیار بالا روبرو باشد. به عبارت دیگر در شرایطی که به طور متوسط کمتر از سی درصد از سبد هزینه خانوار در کشورهای استاندارد صرف پرداخت هزینه مسکن می‌شود، این رقم در ایران از استانداردهای متعارف فراتر رفته و در تهران حتی بیش از پنجاه درصد از هزینه خانوار صرف پرداخت هزینه مسکن می‌شود .

افزایش شدید قیمت‌ها خرید و فروش را به شدت کاهش داده این زنگ خطری دوباره برای مستاجران است. دولت با اتخاذ تدابیری نظیر دریافت مالیات از خانه‌های خالی و همچنین تلاش برای اجرای قوانین جدید مالیاتی نظیر دریافت مالیات از عایدی سرمایه در صدد مهار این وضعیت است این در حالی است که کارشناسان بر این اعتقادند که نرخ تورم باید در ابتدا کاهش یابد و ماندگاری نرخ تورم در اعداد پایین‌تر اتفاق بیفتد تا سیاست‌های مالیاتی کارایی لازم را دارا باشند .

عمق رکود در بازار مسکن

بررسی‌های آماری بانک مرکزی نشان می‌دهد عمق رکود در بازار مسکن بسیار بالاست به طوری که حجم خرید و فروش مسکن در فروردین ماه سال جرای نسبت به اسفند سال گذشته، یعنی یک ماه قبل از این 75.6 درصد کاهش داشته است. میزان معاملات در ماه فروردین در قیاس با فرودین ماه سال 1402 نیز کاهشی برابر با 14.2 درصد را شاهد است.

تعداد معاملات صورت گرفته در اسفندماه سال گذشته 6179 مورد بوده است. در فروردین امسال اما 1508 معامله در تهران صورت گرفته است.

این رقم در فروردین سال گذشته برابر با 1757 فقره بوده است.

نکاه مهم اینجاست که متوسط قیمت مسکن در فروردین ماه سال گذشته برابر با 66 میلیون و 440 هزار تومان بوده است که در فروردین سال جاری این رقم به 81 میلیون و 630 هزار تومان رسیده است. میزان رشد قیمت مسکن در این یک سال 22.9 درصد برآورد می‌شود .

فصل داغ جابه‌جایی برای مستاجران

این آمار نشان می‌دهد فصل جابه‌جایی در سال جاری بسیار داغ است. به عبارت دیگر افزایش بیش از 45 درصدی قیمت اجاره در فروردین، یعنی ماه پیش از جابه‌جایی مستاجران نشان از آن دارد که این بازار در ماه‌های نقل و انتقال با داغی بالایی روبرو خواهد بود.

نه تنها نشانه‌های آماری این نگرانی را برای مستاجران ایجاد می‌کند که رشد شدید قیمت در راه است بلکه گزارش‌های میدانی نیز موید این نکته است که قیمت اجاره بها در حال افزایشی مداوم است .

شعارهای تحقق نیافته دولت رییسی در بخش مسکن، حالا سبب شده است این حوزه به معضلی بزرگ برای خانوارهای ایرانی بدل شود.

طبق وعده‌های اعلامی سید ابراهیم رییسی، دولت مقرر بود در چهار سال چهار میلیون مسکن بسازد. این رقم بعدها به دو میلیون واحد مسکونی تقلیل یافت اما در آغاز سومین سال فعالیت دولت هنوز دولت نتوانسته است به شعارهای مطروحه در این حوزه جامه عمل بپوشاند.

٢٢٣٢٢٣

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904406

دیگر خبرها

  • راه بازار اجاره از بازار مسکن جدا شد / آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران
  • قیمت طلا و سکه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ کاهش ۴۰۰ هزار تومانی قیمت سکه
  • ریزش قیمت‌ها در بازار خودرو
  • کاهش ۱۵ میلیون تومانی قیمت زعفران
  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت +جدول
  • افت ۵۰۰ هزار تومانی نرخ سکه در بازار
  • پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خوشبینی به مذاکرات هسته‌ای بازار طلا را کاهشی کرد؟
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد
  • تغییر شدید قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت سمند، دنا، رانا، کوییک و شاهین + جدول
  • کاهش ۵۰ هزار تومانی قیمت دام زنده سبک نسبت به سال گذشته