Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@05:29:23 GMT

دلواپسی‌های انتخاباتی در قالب مطالبه‌گری شفافیت

تاریخ انتشار: ۲۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۵۵۹۰۵

دلواپسی‌های انتخاباتی در قالب مطالبه‌گری شفافیت

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، خبرگزاری ها، تارنماهای خبری- تحلیلی و روزنامه ها امروز  ۲۷ شهریور ماه بخش قابل توجهی از گزارش های سیاسی و انتخاباتی خود را روی مسایلی چون حاشیه های اظهارات اخیر حجت الاسلام «علیرضا پناهیان» واعظ اصولگرا در خصوص مطالبه شفافیت آرای نمایندگان و نیز بحث و نظرهای درون گفتمانی در اردوگاه اصلاح طلبی متمرکز کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تقبیح مصادره به مطلوب شفافیت از سوی اصولگرایان

«شفافیت آرای نمایندگان» به واسطه بهره برداری جناحی برخی جریان های سیاسی، امروز به مساله ای انتخاباتی و به محل دعوای سیاسی جناح های کشور بدل شده و هنوز بحث و نظرها در این مورد ادامه دارد.

«محمدعلی وکیلی» نماینده اصلاح طلب مجلس در گفت و گو با «اعتمادآنلاین» با اشاره به مصادره به مطلوب اصولگرایان از طرح شفافیت آرای نمایندگان که اولین بار از سوی اصلاح‌طلبان مجلس دهم مطرح‌ شده بود، گفت: خوشحالم که اصولگرایان تلاش می‌کنند با پرچم اصلاح‌طلبان در جامعه حرفی برای گفتن داشته باشند.

وی تصریح داشت «پرچم شفافیت‌طلبی، پرچم اصلاح‌طلبی است. حالا که اصولگرایان می‌خواهند با این پرچم مشهوریت‌افزایی کنند ما خساست به خرج نمی‌دهیم و خوشحالیم. به خصوص که اگر شفافیت را از منظر پاسخگویی دنبال کنند. اما اگر قرار باشد اصولگرایان شفافیت آرای نمایندگان را برای نفی رقیب ابراز کنند، این کار جوانمردانه نیست.»

«محمود صادقی» دیگر نماینده اصلاح طلب تهران هم در گفت و گو با «ایلنا» با بیان این‌که فراکسیون امید برای شفافیت آرا پیش قدم شد، اظهار داشت: شفافیت آرا اولین بار از جانب امیدی‌ها مطرح شد، بعد هم در جریان اصولگرایی آقای ذوالنوری و حاجی‌دلیگانی اقدام کردند و طرح‌هایی را ارائه دادند.

به گفته صادقی، شفافیت اختصاص به مجلس ندارد و همه نهادهایی که در مورد مردم تصمیم می‌گیرند از جمله شورای نگهبان، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای عالی امنیت ملی و نهادهای قضایی باید تصمیماتشان شفاف گزارش شود.

«داریوش قنبری» فعال سیاسی اصلاحاتی در گفت و گو با «آفتاب یزد» در خصوص تحرکات دلواپسان گفت: به خطر افتادن منافع برخی در وهله اول علت ابراز دلواپسی بوده و امروز ما می‌بینیم که این کارشکنی‌ها همچنان ادامه دارد و در کنار متغیر خارجی که این وضعیت را برای کشور ایجاد کرده،متغیر داخلی و کارشکنی متغیر داخلی که در داخل در واقع قدرت هم دارند در ایجاد شرایط بد بی‌تاثیر نبوده است متاسفانه ما شاهدیم که همان مخالفان داخلی و در واقع دلواپسان امروز دنبال این هستند که از آب گل آلود ماهی بگیرند این در حالی است که دلواپسان خودشان در ایجاد شرایط فعلی نقش دارند و دنبال این هستند از اوضاع استفاده تبلیغاتی و انتخاباتی ببرند.

قنبری در پاسخ به این پرسش که یعنی برای انتخابات ۹۸ مجلس؟ گفت: بله، برنامه دارند که از این اوضاع که در واقع دستپخت خودشان هست استفاده انتخاباتی ببرند.

اتفاق و اختلاف نظرها در اردوگاه اصلاح طلبی

گفت و گوی دیروز «محمدرضا تاجیک» تئوریسین اصلاح طلب با «خبرآنلاین» در رسانه ها بازتاب داشت. روزنامه «اعتماد» امروز به نقل از تاجیک نوشت: برخی اصلاح‌طلبان هرم گفتمانی اصلاحات را سر و ته کردند و روی نوک سیاسی نشاندند و آن را تبدیل به یک بازی قدرت کردند، آن را تبدیلش کردند به یک گفتمان در قدرت با مناسبات قدرت.من خواستم دوباره این هرم اندیشگی را روی قاعده‌اش بنشانم و بگویم جریان اصلاح‌طلبی اگر جوهره‌ای داشته باشد، اول جوهره فرهنگی، جوهره مدنی، جوهره اندیشگی است، یک جوهره اجتماعی و گفتمانی است و در لایه‌های بعدی بالاخره سیاست را در بر می‌گیرد. برخی دوستان تمامیت این پیکره فربه را هلش دادند در یک پستوی تنگ و باریک و آن را به رنگ سیاست درآوردند.

روزنامه «آفتاب یزد» هم در گزارش مرتبط خود «درگیر شدن برخی رهبران جریان اصلاح طلبی در بازی قدرت» در کلام تاجیک را برجسته کرد و از قول او نوشت: رهبران جریان اصلاح‌طلبی به‌طور فزاینده‌ای درگیر منطق و بازی قدرت شدند و تمام هستی جریان اصلاح‌طلبی را خلاصه کردند و منحصر کردند به بازی قدرت.

«کوتوله ها اصلاح طلبی را قبضه کرده اند» هم عنوانی بود که روزنامه «آرمان ملی» برای بازتاب اظهارات اخیر تاجیک انتخاب کرد و در گزارش خود آورد: اصلاح‌طلبان از پس از ماجراهای سال ۸۸ تا زمان پیروزی حسن روحانی در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تقریبا بیرون از بازی قدرت بودند، اما پس از استقرار دولت اعتدال و توسعه ورق برگشت و بسیاری از اصلاح‌طلبان توانستند به عرصه سیاست بازگردند. این بازگشت، هرچند حداقلی سبب شد که جریان اصلاحات دوباره طعم حضور در قدرت را احساس کرده و به آن خو کند؛ اتفاقی که باعث شده این جریان دیگر نیاز به فعالیت‌ و کنش بیرون از بازی قدرت را احساس نکند.

به نوشته این روزنامه، اصلاح‌طلبان بیرون از فضای قدرت نمودی ندارند و دیگر گفتمان‌ساز نیستند. اصلاً نمی‎توانند با توجه به شرایط تاریخی، ذائقه جامعه و نیازهای نسل جدیدش تولید و بازتولید گفتمان کنند. چندی است که این اصلاح‌طلبی موجود نمی‌تواند برای خودش تولید و باز تولید مشروعیت و مقبولیت داشته باشد. به همین دلایل به طور فزاینده‌ای به حاشیه رانده می‌شود و از بطن جامعه خارج می‌شود. از سوی دیگر عدم چرخش نخبگانی در این جریان سبب شده همواره یک عده‌ مشخص در همه‌جا حضور دارند و به نام اصلاح‌طلبی سخن می‌گویند، از جریان اصلاح‌طلبی ابزاری ساخته‌اند برای رسیدن به قدرت و تقسیم قدرت. جریان اصلاح‌طلبی جامعه مدنی و اصلاحی و روشنفکری خود را از خود دور کرده و به یک کنشگر مرسوم در یک بازی بزرگ قدرت تبدیل شده است.

لزوم بازنگری درون جریانی اصلاح طلبی، مساله ای است که بسیاری دیگر از چهره های اصاح طلبی به آن اذعان دارند. «حسین کمالی» دبیرکل «حزب اسلامی کار» در گفت و گو با «باشگاه خبرنگاران جوان» گفت: اصلاح‌طلبی به صورت دائم و مرتب باید در حال تکامل، نوسازی، پیشرفت و ارائه نظرات جدید باشد، لذا در هیچ موردی نباید دچار سکون و رفتارهای مردابی شویم.

دبیرکل حزب اسلامی کار با اشاره به اینکه نسبت به عملکرد مسئولان نگرانی وجود دارد، تصریح کرد: مردم مسئولان را بر حسب اصلاح‌طلب یا اصولگرا ارزیابی نمی‌کنند، دولتی که اکنون سر کار است دولت اصلاح‌طلب نیست، اگرچه اصلاح‌طلبان از آن حمایت کرده باشند. در حقیقت دولت میانه‌رو محسوب می‌شود که رئیس آن هم سابقه اصولگرایی دارد.

فعال سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: ما باید آسیب‌هایی را که به مجموعه انقلاب و حامیان انقلاب اعم از اصلاح‌طلب و اصولگرا وارد شده است شناسایی کنیم و با توجه به تهدیدات داخلی و خارجی، راه‌حلی برای برون رفت از این وضعیت پیدا کنیم.

اختلاف نظر در مورد تاکتیک های انتخاباتی هم همچنان در اردوگاه اصلاح طلبی جریان دارد. به نوشته «تابناک»، «ناصر قوامی» فعال سیاسی اصلاح طلب هم در گفت‌وگو با «آزادی» در واکنش به اظهارات «غلامحسین کرباسچی» درباره لزوم شرکت مردم در انتخابات و انتخاب بین بد و بدتر با تأکید بر اینکه نباید سرمایه اصلاح طلبی را به پای فرصت‌طلبان ریخت، گفت: من فکر می‌کنم که آقای کرباسچی بی‌نهایت اشتباه می‌کند. همه کسانی که معتقدند در هر شرایطی اصلاح طلبان باید لیست بدهند، اشتباه می‌کنند. نمی‌گویم در انتخاب شرکت نکنند. همه ما می‌رویم و رأی می‌دهیم و به مردم هم می‌گوییم در انتخابات شرکت کنید، اما لیست دادن کار درستی نیست.

وی افزود: این صد و سی نفر که در دوره قبل به مجلس راه یافتند حتی حاضر نشدند یک فراکسیون به نام اصلاح‌طلبان تشکیل دهند. این چه روشی است که ما سرمایه اصلاح طلبان را پای این قماش افراد بریزیم؟! بنابراین من فکر می‌کنم که اگر افراد باصلاحیت و شناسنامه دار اصلاح طلبان تأیید شدند ما از آنان حمایت می‌کنیم، اما اگر تأیید نشوند دلیلی ندارد که ما از کسانی حمایت کنیم که بعدا هم کاری نکنند. این شیوه نتیجه به جز از دست رفتن سرمایه اصلاح طلبی یعنی همان اعتماد مردم ندارد.

در این میان رسانه های اصولگرا، بر واگرایی در جبهه اصلاح طلبی اصرار داردند. «فردانیوز» در گزارشی به نقل از خبرگزاری «فارس» نوشت: اصلاح طلبان از سال ۹۳ فعالیت رسمی خود را آغاز کرد و اعضای حقوقی و حقیقی در آن حضور دارند. حضور برخی از اعضای حقیقی شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان سبب انتقاد برخی از احزاب اصلاح طلب شد و همین مسئله سبب شده تا آنان حضور خود را در جلسات شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان معلق کنند. احزابی همچون مردم سالاری، مجمع نیروهای خط امام (ره)، وحدت و همکاری ملی و حزب اسلامی کار نمایندگان خود را به جلسات این شورا نمی فرستند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی جبهه پایداری اصلاح طلبان شفافیت آرای نمایندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۵۵۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه باید درباره انتخابات 21 اردیبهشت‌ بدانید | معرفی 6 فهرست انتخاباتی در دور دوم

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: ماراتن انتخابات مجلس دوازدهم، که از اسفندماه ۱۴۰۲ آغاز شده‌ در شرایطی روز جمعه، ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ به خط پایان می‌رسد که رقابت‌های انتخاباتی در ۱۵ استان کشور ه اوج رسیده و کاندیداها در ۲۱ حوزه انتخابیه درحال فعالیت‌های انتخاباتی به‌منظور جلب‌نظر مردم هستند.

دراین میان رقابت‌های انتخاباتی در استان تهران حال‌وهوای دیگری به خود گرفته است؛ رقابت ۳۴ کاندیدا برای کسب ۱۶ کرسی نمایندگی مجلس از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس و همچنین ورامین، پیشوا و قرچک، رقابت‌ها دراین حوزه را در کانون توجه رسانه‌ها و افکارعمومی قرار داده‌است.

در چنین شرایطی اگرچه رقابت انتخاباتی در تهران تنها در اردوگاه اصولگرایی در جریان است، اما کاندیداهای منسوب به جریان اصلاح‌طلبی نیز در برخی حوزه‌ها به دور دوم راه یافته‌اند؛ موضوعی که سبب شده دراین دور رقابت از انتخابات نیز رقابت میان اصلاح‌طلبان و اصولگرایان جریان داشته باشد.

رویکرد اصلاح‌طلبان در دور دوم

طی روزهای اخیر تحرکات انتخاباتی محدود به جریان‌های اصولگرایی نبوده و جریان‌های اصلاح‌طلب نیز فعالیت‌هایی را برای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم داشته‌اند. براین اساس هم بود که حزب اعتماد ملی اعلام کرد از کاندیداهایی که گرایش اصلاح‌طلبی یا متمایل به اصلاح‌طلبان داشته باشند، حمایت خواهد کرد. براساس برخی گمانه‌زنی‌ها در اردوگاه اصلاح‌طلبی، ندای ایرانیان، کارگزاران سازندگی، اعتمادملی و اعتدال و توسعه از جمله احزاب اصلاح‌طلبی هستند که از برخی کاندیداهای به دور دوم راه یافته در نقاط مختلف کشور حمایت می‌کنند.

رقابت در اردوگاه اصولگرایی

ترکیب کاندیداهای حاضر در دور انتخابات مجلس دوازدهم در تهران نشان می‌دهد دراین حوزه انتخابیه رقابت تنها در اردوگاه اصولگرایی جریان دارد. براین اساس هم بود که طی روزهای اخیر شاهد انتشار فهرست‌های مختلفی از این جریان به‌منظور رقابت در تهران بوده‌ایم؛ فهرست‌های چندگانه‌ای که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

۱

فهرست وفاق

نام فهرست: جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی

شعار: انقلاب، کارآمدی و مردمی

رویکرد ویژه: عدم وحدت با هیچ جریان سیاسی / اخذ تعهدنامه انتخاباتی از افراد حاضر در فهرست

کاندیداها: احمد نادری، ابراهیم یزدی، سمیه رفیعی، ابوالفضل ظهره‌وند، حسین نجابت، عبدالحسین روح‌الامینی، زهره سادات لاجوردی، زینب قیصری، علیرضا سلیمی، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی، حسن خجسته باقرزاده، مهدی عسگری، مجتبی زارعی، علی‌اصغر پورمحمدی، سید نظام‌الدین موسوی، مجتبی رحماندوست.

۲

شورای ‌وحدت

نام فهرست: شورای وحدت اصولگرایان

شعار: تحول برای زندگی بهتر

رویکرد ویژه: در اولویت قرار گرفتن بانوان

کاندیداها: سمیه گلپور چمرکوهی، ریحانه اخلاقی، سمیه رفیعی، زینب قیصری، زهره سادات لاجوردی، علی‌اصغر پورمحمدی، ابوالقاسم جراره، محمد سراج، مجتبی رحماندوست، علیرضا سلیمی، حسین صمصامی مزرعه آخوند، ابراهیم عزیزی، پیمان فلسفی، سیدنظام الدین موسوی، سیدمرتضی محمودی، احمد نادری.

۳

فهرست جبهه انقلاب

نام فهرست: فهرست مشترک شورای‌ائتلاف و جبهه پایداری

شعار: ایران سربلند

رویکرد ویژه: عدم توجه صرف به وابستگی حزبی کاندیداها

کاندیداها: علیرضا سلیمی، غلامحسین رضوانی، محمد سراج، زهره سادات لاجوردی، زهره طبیب‌زاده، فاطمه قاسم‌پور، مجتبی زارعی، حسین صمصامی، حسین نجابت، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی، علی‌اصغر پورمحمدی، حسن خجسته باقرزاده، مهدی شریفیان، مهدی عسگری، عبدالحسین روح الامینی، سعید آجرلو.

۴

جامعه اسلامی مهندسین

نام فهرست: فهرست جامعه اسلامی مهندسین

شعار: -

رویکرد ویژه: حضور فعال در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم

کاندیداها: احمد نادری، سمیه رفیعی، حسین نجابت، عبدالحسین روح‌الامینی، ابوالقاسم جراره، زهره‌سادات لاجوردی، علیرضا سلیمی، صالح اسکندری، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی، سمیه گلپور چمرکوهی، علی‌اصغر پورمحمدی، علی طهرانی‌مقدم، سیدنظام‌الدین موسوی، مجتبی رحماندوست، مهدی شریفیان، غلامحسین رضوانی.

۵

امنا

نام فهرست: فهرست ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی

شعار: کار را که کرد؟ آنکه تمام کرد

رویکرد ویژه: انتخاب اغلب کاندیداهای دور دوم از باقی‌مانده‌های فهرست دور نخست

کاندیداها: سیدنظام‌الدین موسوی، احمد نادری، ابراهیم عزیزی، پیمان فلسفی، سمیه رفیعی، ابوالفضل ظهره‌وند، محمد سراج، ابوالقاسم جراره، زینب قیصری، ریحانه اخلاقی، صالح اسکندری، سیدمرتضی محمودی، بیژن نوباوه وطن، حسین صمصامی، مجتبی رحماندوست، مهدی شریفیان.

۶

مستقلین واعتدالگرایان

نام فهرست: فهرست جبهه مستقلین و اعتدالگرایان ایران

شعار: -

رویکرد ویژه: معرفی کاندیداهای مشترک با بسیاری از فهرست‌های دیگر

کاندیداها: ابراهیم عزیزی، عبدالحسین روح‌الامینی نجف‌آبادی، علی‌اصغر پورمحمدی، مهدی عسکری، حسن خجسته باقرزاده، سمیه رفیعی، ابوالفضل ظهروند، مجتبی زارعی، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی، سیدنظام‌الدین موسوی، زینب قیصری، مجتبی رحماندوست، زهره‌سادات لاجوردی، احمد نادری، حسین نجابت، عیلرضا سلیمی.

آنچه باید درباره دور دوم انتخابات بدانید

روز جمعه، ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳، دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در نقاط مختلف کشور برگزار می‌شود؛ انتخاباتی که در نهایت فهرست ۲۹۰ نفری خانه ملت در دور جدید را تکمیل خواهد کرد.

۴۵ کرسی

دراین دور تکلیف ۴۵ کرسی باقی‌مانده مجلس دوازدهم مشخص می‌شود.

۲۲ حوزه انتخابیه

در دور دوم کاندیداها در ۲۲ حوزه انتخابیه برای حضور در مجلس دوازدهم رقابت می‌کنند.

۹۰ کاندیدا

دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم با حضور ۹۰ کاندیدا برگزار می‌شود.

۱۵ استان

۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۵ استان کشور شاهد برگزاری دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم خواهند بود.

آذربایجان‌شرقی: تبریز، آذرشهر و اسکو/ شبستر/ میانه

اردبیل: پارس‌آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز

اصفهان: سمیرم / لنجان

البرز: کرج، اشتهارد و فردیس

تهران: تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس / ورامین، پیشوا و قرچک

خراسان‌جنوبی: بیرجند، درمیان و خوسف

خراسان رضوی: مشهد و کلات

خوزستان: آبادان / رامهرمز و رامشیر

زنجان: زنجان و طارم / خدابنده

فارس: شیراز و زرقان / مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد

لرستان: خرم‌آباد و چگنی

مازندران: قائم‌شهر، سوادکوه، جویبار، سیمرغ و سوادکوه شمالی

همدان: ملایر

کرمانشاه: کرمانشاه

گلستان: گنبدکاووس

انتخابات الکترونیک در ۸ شهر

شورای‌نگهبان با برگزاری انتخابات به‌صورت الکترونیک در حوزه‌های تبریز، تهران، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم‌شهر و ملایر موافقت کرده‌است.

کد خبر 849186 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها وزارت کشور مجلس - انتخابات نماینده مجلس مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می‌دانند
  • عباس عبدی خطاب به نواصولگرایان: آی‌ کیوتان در اندازه گنجشک هم نیست
  • حمله تند عباس عبدی به اصولگرایانی که مهدی نصیری را اصلاح‌طلب می دانند/ عقل هم چیز خوبی است
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟
  • حال و هوای انتخاباتی در ۱۵ استان
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • آنچه باید درباره انتخابات 21 اردیبهشت‌ بدانید | معرفی 6 فهرست انتخاباتی در دور دوم
  • واکنش عباس عبدی به سخنان مهدی نصیری: اصلاح‌طلبی و براندازی دو راهبرد غیر قابل جمع است