Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@08:23:35 GMT

اقتصادی‌تر کردن عرصه تولیدات فرهنگ و هنر ضروری است

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۶۰۳۵۴

اقتصادی‌تر کردن عرصه تولیدات فرهنگ و هنر ضروری است

به گزارش ایرنا، عباس صالحی شامگاه چهارشنبه در نشست مشترک با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه استان اردبیل افزود: تاکنون به حوزه فرهنگ و هنر صرفا نگاه حمایتی وجود داشته و کمتر به مقوله اقتصاد در عرصه فرهنگ و هنر توجه شده است.

وی حمایت در عرصه فرهنگ و هنر را لازم دانست و گفت: با این وجود نگاه جهانی این است که عرصه فرهنگ و هنر نیز باید اقتصادی و با ارزش افزوده باشد و مقوله اقتصاد این عرصه فراموش نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تلاش دولت تدبیر و امید برای اقتصادی‌تر کردن عرصه فرهنگ و هنر بیان کرد: با این نگاه ضروری است که شاخه‌های صنایع خلاق فرهنگی و هنری همچون کشورهای توسعه یافته در سبد اقتصادی جامعه جای بیشتری پیدا کند.

وی اضافه کرد: ابعاد اقتصادی عرصه فرهنگ و هنر وسیع است ولی به فعلیت رساندن آن نیازمند باور به این مساله توسط خود دولتمردان است به طوری که عوامل دولت باید خود به لزوم اقتصادی تر شدن تولیدات فرهنگی باور و اعتقاد داشته باشند.

رییس شورای فرهنگ عمومی کشور با اشاره به کم توجهی به مقوله اقتصاد فرهنگ و هنر در سیاست گزاری و تنظیم آیین نامه‌های مربوطه گفت: در این زمینه همچنان نگاه گلخانه‌ای و حمایت صرف از حوزه فرهنگ و هنر غلبه دارد در حالی که جریان فزاینده و رشد یابنده‌ای در فضای اقتصاد فرهنگ و هنر در جهان وجود دارد.

وی با بیان این که کمک به عرصه فرهنگ و هنر و اهالی این عرصه امری پایدار نیست، اظهار کرد: در دولت باید فرهنگ و هنر را اقتصادی‌تر دید و فعالیت و تولیدات این عرصه را در متن جامعه اقتصادی تر کرد.

صالحی با سخت خواندن قدم اول در اقتصادی کردن عرصه فرهنگ و هنر گفت: باید برای تغییر نگاه هنرمندان و دولتمردان به حوزه فرهنگ و هنر تلاش کرد و با تغییر و اصلاح آیین نامه‌ها و مجموعه‌های مختلف شرایط اقتصادی‌تر شدن را برای این عرصه فراهم کرد.

وی همچنین خواستار توجه به حوزه فرهنگ و هنر در حوزه اشتغال و تخصیص منابع از محل صندوق توسعه ملی شد و افزود: در اعتبارات صندوق توسعه ملی و منابع اعتباری تسهیلات اشتغال باید بخشی برای صنایع فرهنگی و هنری و اقتصاد این عرصه لحاظ شود و اگر این اتفاق نیفتد، جریان فزاینده فرهنگ و هنر شکل نمی‌گیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مقررات زدایی برای اقتصادی‌تر کردن عرصه تولیدات فرهنگ و هنر را ضروری خواند و ادامه داد: فضای کسب و کار در عرصه فرهنگ و هنر را باید اثتصادی‌تر کنیم و نگرش‌های خلاقانه را در این بخش تقویت کنیم.

وی همچنین گفت: هر مقدار بتوانیم شهرهای کشور را با صنایع فرهنگی و هنری غنی کنیم و با جذابیت‌های فرهنگی و هنری ایام اقامت گردشگران داخلی و خارجی را افزایش دهیم، به همان میزان عرصه فرهنگ و هنر تقویت خواهد شد.

رییس شورای فرهنگ عمومی کشور در ادامه اقامت بیشتر گردشگران در یک منطقه را موجب افزایش فروش و تقویت تولید کنندگان محصولات فرهنگی و هنری دانست و اضافه کرد: جاذبه‌های طبیعی و تاریخی و رویدادهای خاص از جمله آیین‌های عزاداری محرم ظرفیت خوبی برای معرفی محصولات فرهنگی استان اردبیل به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: ادبیات عاشورایی استان اردبیل این ظرفیت را دارد که در سطح ملی و بین‌المللی مطرح و عرضه شود و بر این اساس باید میدان‌های حضور فرهنگ و هنر را تکثیر کرده و اقتصاد فرهنگ و هنر را به اقتصادی پویا تبدیل کنیم.

صالحی بیان کرد: توجه به مقوله اقتصاد در عرصه فرهنگ و هنر در دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد توجه قرار گرفته و در این راستا ایجاد و احداث خیابان های فرهنگ و هنر که چهارمین مورد آن تحت نام اسفریس در شهر اردبیل احداث شده، مد نظر قرار گرفته است.

به گزارش ایرنا، پیش از سخنرانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، ناصر اسحاقی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل و چند تن از اصحاب فرهنگ و هنر این استان، دغدغه ها و ظرفیت‌های عرصه فرهنگ و هنر استان را تشریح و بیان کردند.

صالحی که عصر امروز برای انجام سفری سه روزه وارد اردبیل شده است، ضمن بازدید از پیاده راه فرهنگ و هنر اسفریس در مقابل بقعه جهانی شیخ صفی‌الدین اردبیلی، در منزل استاد حسن مردانه هنرمند نقاش و خوشنویس پیشکسوت و نیز منزل شاعر آیینی استاد عسگر شاهی حاضر شده و از مقام هنری این دو هنرمند اردبیلی تجلیل کرد.

وی فردا در ادامه سفر خود ضمن حضور در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان اردبیل و دیدار با کارکنان ادارات زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نشستی نیز با جامعه فرهنگ، هنر و رسانه استان خواهد داشت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه سفر خود به استان اردبیل روز جمعه برای حضور در کارگروه فرهنگ و هنر عشایر وابسته به شورای فرهنگ عمومی استان و نمایندگان طوایف عشایر، عازم منطقه مغان شده و در شهرستان بیله‌سوار نشستی با اصحاب فرهنگ و هنر شهرستان‌های پارس آباد، بیله سوار، گرمی و اصلاندوز خواهد داشت.

بازدید از کانون برتر دوستدار کتاب در منطقه مغان و حضور در نشست خبری با خبرنگاران از جمله برنامه‌های پایانی سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان اردبیل اعلام شده است.

۱۹۰۵/۶۰۱۶

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سید عباس صالحی دولت تدبیر و امید اردبیل فرهنگ و ارشاد اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۰۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرهنگ پهلوانی باید در تمام عرصه‌های ورزشی تثبیت شود

سرتیپ دوم خلبان محسن حیدریان رئیس هیئت ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای ارتش و فرمانده پایگاه هوایی شهید عبدالکریمی بندرعباس در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، ورزش‌های زورخانه‌ای را جزو آئین‌های پهلوانی و سنتی ایرانیان دانست و گفت: در این ورزش باستانی در کنار فنون رزمی و نمایشی شاهد حاکمیت اصول اخلاقی هستیم که این ورزش را از سایر ورزش‌ها متمایز کرده است.

وی افزود: از یک ورزشکار باستانی کار در کنار آمادگی جسمانی، انتظار خصوصیاتی مانند جوانمردی، دستگیری از ضعفا، گشاده رویی و مهمان نوازی نیز وجود دارد.

رئیس هیئت ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای ارتش عنوان‌کرد: از زیبایی‌های ورزش زودخانه‌ای عجین شدن این ورزش با نام و یاد حضرت امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام است که جایگاه این ورزش را در میان سایر ورزش‌ها ارتقا می‌دهد.

امیر حیدریان با اشاره به نقش ورزش‌های باستانی در توسعه سبک زندگی ایرانی و اسلامی گفت: توسعه ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ ای یک اقدام مؤثر در ارتقای فرهنگ و ارزش‌های حسنه است چرا که این ورزش نماد غالب فرهنگ پهلوانی است.

وی ادامه داد: فرهنگ پهلوانی باید از گود زورخانه به تمام عرصه‌های ورزشی ورود پیدا کند و ورزشکاران این مرام و مسلک جوانمردانه را در مقام عمل به کار گیرند.

رئیس هیئت ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای ارتش با اشاره به اقدامات انجام شده برای توسعه و ترویج ورزش زورخانه‌ای و تثبیت فرهنگ پهلوانی در ارتش گفت: مسابقات این ورزش در سطوح مختلف یگانی، نیرویی و کل آجا سالیانی است که برگزار می‌شود ضمن اینکه تلاش می‌کنیم جوان‌ها را به این ورزش جذب کنیم.

فرمانده پایگاه هوایی شهید عبدالکریمی بندرعباس اظهار داشت: در نیروی هوایی ارتش همه پایگاه‌ها دارای زورخانه هستند و در دیگر نیروها هم وضعیت مطلوبی داریم چنانچه اکثر یگان‌های نیروی زمینی دارای زورخانه هستند.

وی تصریح‌کرد: ما یک طرحی را هم ارائه دادیم به این شکل که هر افسر یا درجه داری که از مراکز آموزشی ارتش فارغ التحصیل می‌شود، همانطور که لوگوی یک شمشیر را به عنوان نماد نظامی‌گری دریافت می‌کند، یک جفت میل باستانی هم به او اعطا شود تا بتواند از آن استفاده کند.

وی در رابطه با چالش‌های موجود در ورزش‌های باستانی نیز گفت: معتقدم انتصاب رئیس فدراسیون و رؤسای هیئت‌های استانی باید توسط بزرگترها و خاک خورده‌های گود انجام شود و تشریفات مرسوم، احکام ریاستی و روابط خارج از گود از این بین کنار رود تا شکل سنتی این ورزش حفظ شود.

کد خبر 6088481

دیگر خبرها

  • قوی کردن‌زیر ساخت‌های فرهنگی
  • آثار مثبت احیای واحد های تعطیل بیش از سرمایه‌گذاری‌ های جدید است
  • فرهنگ پهلوانی باید در تمام عرصه‌های ورزشی تثبیت شود
  • پیگیری و اجرای پروژه‌ها بر اساس زمان‌بندی در اولویت مدیران باشد
  • برنامه پیشرفت فرهنگی استان یزد به‌زودی رونمایی می‌شود
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است
  • مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی درگذشت خبرنگار سیستان و بلوچستان را تسلیت گفت
  • سلماس؛میزبان هجدهمین جشنواره بین‌المللی شعر رضوی
  • جهش تولید را در حوزه های مختلف اقتصادی باید دنبال کرد
  • مسائل روز جامعه در تولید آثار هنری مورد توجه باشد