Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-02@03:43:31 GMT

نتانیاهو شکست خورده اما راست‌گراها قوی‌تر شدند

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۶۱۱۲۸

به گزارش ایسنا، سایت «۱۸۰ پست» با انتشار یادداشتی درباره نتایج انتخابات کنست رژیم صهیونیستی نوشت: مهم‌ترین نتیجه انتخابات اسرائیل این است که نتانیاهو به هیچ وجه مجاز به تشکیل دولت جدید این رژیم نبوده اما این به معنای شکست اردوگاه راست نیست.

انتخاب مجدد اسرائیل با نتیجه‌ای به ظاهر متفاوت در مقایسه با انتخابات آوریل پایان یافت اما واقعیت این است که این انتخابات در واقع تکرار انتخابات آوریل بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نقطه متفاوت این انتخابات، شکست رئیس اردوگاه راست یعنی بنیامین نتانیاهو در تحقق هدفش برای پیروزی احزاب راستگرا برای ادامه دولت و تشکیل کابینه بدون حضور آویگدور لیبرمن، رهبر حزب «اسرائیل خانه ما» بود. این بدان معنا است که صحبت‌ها درباره این که دو اردوگاه چپ و راست موفق به کسب اکثریت آرا برای تشکیل دولت نشدند، نوعی اغراق و مغالطه است.

نتایج اولیه نشان داد که اردوگاه راست بدون حضور لیبرمن ۵۶ صندلی را به خود اختصاص داده و در مقابل اردوگاه میانه و چپ ۵۴ صندلی را کسب کردند و این بدیهی است که نمی‌توان لیبرمن را جزئی از احزاب میانه و یا چپ در نظر گرفت. واقعیت این است که اختلاف در اردوگاه راست که اغلب آن شخصی است، در اصل بحران تشکیل دولت اسرائیل را ایجاد کرده است و چنانچه در انتخابات آوریل توافقی میان نتانیاهو و لیبرمن صورت می‌گرفت، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در تشکیل دولت شکست نمی‌خورد.

بدین ترتیب، می‌توان گفت که تداوم توافق نکردن نتانیاهو و لیبرمن، احتمالا مانع از تشکیل دولت راست‌گرا می‌شود اما زمینه را برای تشکیل دولت توسط احزاب چپ و میانه فراهم نمی‌کند؛ چرا که دولت چپ و میانه آخرین گزینه‌ای است که لیبرمن می‌تواند در آن مشارکت کند و وی از همان ابتدا خواستار تشکیل دولت وحدت ملی است.

چنانچه رهبران حزب لیکود موفق به پایان دادن به اختلافات نتانیاهو و لیبرمن نشوند، راه برای انتخاب گزینه‌های دیگر باز است و ازجمله گزینه‌هایی که احتمال آن کم است، ایجاد بحران سیاسی جدید از طریق تکرار تصمیم انحلال کنست و برگزاری دوباره انتخابات است که احتمالا نتانیاهو به دنبال آن باشد.

رئیس رژیم نسبت به این احتمال هشدار داده و خواستار تلاش برای جلوگیری از آن شده است و این بدان معنا است که وی یا به تشکیل دولت وحدت ملی تشویق خواهد کرد و یا لیکود را بر آن می‌دارد تا شخص دیگری را برای تشکیل دولت انتخاب کند.

در هر صورت، مشخص است که نتایج انتخابات نه تنها بحران سیاسی اسرائیل را حل نکرده، بلکه آن را پیچیده‌تر کرده است. این مسأله احزاب مختلف و به ویژه لیکود و حزب آبی و سفید را وادار می‌کند تا به دنبال جایگزین باشند و از مهم‌ترین گزینه‌های جایگزین می‌توان به گزینه وادار کردن لیکود به پایان دادن به حمایت خود از نتانیاهو و پیشنهاد فرد دیگری برای تصدی پست نخست‌وزیری این رژیم اشاره کرد.

در صورتی که این اتفاق رخ دهد، یکی از مهم‌ترین اهداف انتخاباتی مخالفان نتانیاهو محقق شده است و مطمئناً تبلیغات و انتقاد تندی که نتانیاهو در جریات تبلیغات انتخاباتی خود از احزاب رقیب کرد، آنها را برآن می‌دارد که خواستار پیشنهاد گزینه جایگزین از سوی لیکود شوند.

اگرچه نتایج تاکنون اولیه بوده و رقابت میان لیکود و آبی و سفید نزدیک است، اما واضح است که هیچ یک از دو حزب اصلی توانایی تشکیل دولت جدید را ندارند. بنابراین، بحث در مورد احتمال تشکیل دولت وحدت ملی و سکولار توسط این دو حزب بزرگ و «اسرائیل خانه ما» بالا گرفته است. این بدان معناست که رژیم صهیونیستی به سمت یک تغییر داخلی مهم پیش می‌رود که اساس آن دور کردن کسانی از دولت است که آنها را «غیر صهیونیست» می‌نامند؛ صفت غیرصهیونیست به حریدی‌ها و اعراب اطلاق می‌شود.

انتخاب این گزینه چندان بعید به نظر نمی‌رسد؛ به ویژه پس از آن که نتانیاهو و بنی کانتس، رهبر حزب آبی و سفید در اظهاراتشان بر اهمیت تشکیل یک دولت صهیونیستی و وحدت ملی تأکید کردند.

در صورت تشکیل دولت وحدت ملی احزاب صهیونیستی می‌توانند یک اصل مهم ایجاد کنند که لیست مشترک عربی به طور رسمی به حزب اصلی مخالفان تبدیل شود و این بدان معنا است که عرب‌ها رهبر اپوزیسیون در کنست خواهند شد و همین مسأله قدرت آنها را بیش از هر زمان دیگری افزایش می‌دهد.

در هر صورت واقعیتی که نمی‌توان آن را نادیده گرفت، این است که محافل عمومی رژیم صهیونیستی بیشتر حامی اردوگاه راست هستند و درگیری در داخل این محافل همچنان ادامه دارد. از مسائل مطرح شده می‌توان نتیجه گرفت که نتایج انتخابات کنست منجر به درگیری خواهد شد و همین مسأله در سایه طرح موسوم به معامله قرن و برنامه ریزی اردوگاه راست برای الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی، عرصه سیاسی رژیم صهیونیستی در مرحله آتی را بی‌ثبات می‌کند و هیچ احتمالی وجود ندارد که وضعیت فعلی فرصتی را برای پیشرفت سیاسی در توافق با فلسطینی‌ها فراهم سازد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۱۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولت نتانیاهو از درون فروپاشیده است/ خیزش دانشجویان غربی به سایر کشور‌ها کشیده می‌شود

شهریار حیدری نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره خیزش دانشجویان غربی برای حمایت از فلسطین گفت: باید ورود دانشجویان به صحنه حمایت از مردم غزه را بررسی کنیم تا متوجه شویم که در نتیجه چه موضوعاتی شکل گرفته است.

وی اظهار کرد: غرب در دنیا مدعی حقوق بشر است و سازمانی داریم تحت عنوان کمیته حقوق بشر که ذیل سازمان ملل متحد فعالیت می‌کند و قوانین خاص خود را دارد.

نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس ادامه داد: غربیان همیشه مدعی هستند که حقوق بشر در هر جایی از جهان نقض شود از آن حمایت می‌کنند، اما امروز دنیا شاهد نقض حقوق بشر توسط رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه است.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد: مردم در سراسر دنیا در حمایت از غزه به خیابان‌ها آمدند و تظاهرات کردند و با جمعیتی میلیونی حمایتی بی‌نظیر از مردم مظلوم فلسطین انجام دادند تا جنایات اسرائیل و آمریکا در فلسطین خاتمه یابد، اما وقتی این تظاهرات کارساز نبود قشر روشنفکر دانشجو که اثرات زیادی بر جامعه دارد وارد میدان شد.

حیدری تاکید کرد: طغیانی که امروز دانشجویان در آمریکا و اروپا کردند قطع‌به‌یقین به سایر کشور‌ها کشیده می‌شود و این خیزش خارج از اینکه یک حمایت معنوی است و سیاسی نیست، یک پیام بزرگ دارد و آن پیام این است که رژیم صهیونیستی غاصب، کودک‌کش و ظالم است.

وی افزود: پیام دیگر جنبش دانشجویان این است که غرب از حمایت از رژیمی که اساس آن بر ترور و کانون بحران در منطقه و جهان است دست بردارد و این حداقل پیامی است که جامعه دانشجویی در غرب به آمریکا، اروپا و رژیم صهیونیستی اعلام می‌کند.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: دولتمردان غربی باید بدانند اگر با جامعه دانشجویی همراه نشوند لایه‌های دیگر جامعه با دانشجویان همراه می‌شوند و باعث ایجاد تجمع‌های بزرگتری علیه رژیم صهیونیستی و حامیانش می‌شود.

حیدری گفت: بعد از انتخاباتی که در سرزمین‌های اشغالی برگزار شد و به‌روی کار آمدن مجدد نتانیاهو به‌عنوان نخست‌وزیر انجامید بلافاصله در خیابان‌ها مردم این رژیم تجمع کردند و کابینه او را به رسمیت نشناختند.

وی ادامه داد: شاید یکی از دلایل نتانیاهو برای حمله به غزه، برون‌رفت از وضعیت موجود در سرزمین‌های اشغالی بود، چون در طول هفت ماهی که شاهد حمله به غزه هستیم رژیم اشغالگر قدس به‌دنبال سرپوش گذاشتن به وضعیت داخلی و برون‌رفت از وضعیت موجود است.

نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس بیان کرد: واقعیت این است که دولت نتانیاهو از درون فروپاشیده است لذا دوست دارد جنگ غزه ادامه پیدا کند و به سمت سوریه و لبنان هم موشک‌پرانی کند و در نهایت به‌دنبال درگیری با جمهوری اسلامی ایران است، اما این موارد نمی‌تواند مشکلات دولت نتانیاهو را درمان کند.

حیدری اظهار کرد: قطع‌به‌یقین نتانیاهو برای استمرار دولت خود سعی می‌کند افکار عمومی را به سمت خارج از سرزمین‌های اشغالی منحرف کند، اما مردم علیه او و کابینه‌اش به خیابان‌ها آمدند که این در نتیجه عملکرد وی و دولتش است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • رکوردی که نتانیاهو ثبت کرد
  • دولت نتانیاهو از درون فروپاشیده است/ خیزش دانشجویان غربی به سایر کشور‌ها کشیده می‌شود
  • تشدید اختلاف نظر میان مقامات کابینه نتانیاهو/ ادعاهای نظامی تل‌آویو درهم شکست
  • تشدید اختلاف نظر میان مقامات کابینه نتانیاهو/ ادعاهای نظامی تلاویو درهم شکست
  • استانداردهای دوگانه آلمان در قبال پوتین و نتانیاهو
  • ۱۰ شکاف بزرگ در روابط رژیم‌صهیونیستی با غرب طی جنگ طوفان الاقصی
  • تلاش بلینکن برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران
  • تلاش آمریکا برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران
  • برکناری نتانیاهو تنها راه نجات است/ تاکید بر برگزاری انتخابات زودهنگام
  • عضو کنست صهیونیستی: هیچ چیز مهمتر از بازگشت اسرا نیست