Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-26@00:20:14 GMT

لزوم تغییر نگاه سنتی در حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر

تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۱۶۳۳۶۵

لزوم تغییر نگاه سنتی در حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر

سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که به‌منظور دیدار با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه استان اردبیل و دیدار صمیمی با نام‌آوران هنر این خطه، عصر روز چهارشنبه ۲۷ شهریور وارد اردبیل شد، شامگاه چهارشنبه در نشست مشترک با اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه این استان که در نگارخانه ختایی برگزار شد، حضور یافت.

او در سخنانی در این جلسه گفت:  «در حوزه فرهنگ و هنر چند نگاه و تصویر وجود دارد؛ یک نگاه این است که فرهنگ و هنر یک حوزه حمایتی است و انتظار اقتصادی بودن از آن نباید داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر جامعه‌ای باید حوزه حمایتی داشته باشد و فرهنگ و هنر نیز می‌بایست در این حوزه قرار گیرد و از هم فاصله نداشته باشند.»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: «نگاه جهانی اما این است که عرصه فرهنگ و هنر حوزه اقتصادی با ارزش افزوده بالاست. با این نگاه بحث صنایع خلاق، اقتصاد، فرهنگ و هنر در سطح جامعه جهانی و به‌خصوص کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه، جدی‌تر شده است و شاخه‌های مختلف صنایع خلاق از جمله فرهنگ و هنر در سبد اقتصادی جامعه روز به روز جای بیشتری پیدا می‌کنند.»

وی ادامه داد: «اینکه چطور می‌شود شاخه‌های مختلفی در حوزه اقتصاد فرهنگ و هنر پدید آورد، ابتدا نیاز به باور این موضوع از سوی دولتمردان دارد؛ چرا که می‌بینیم ردیف فرهنگ و هنر در آئین‌نامه‌ها و فضاهای حمایتی دیده نمی‌شود و چه در بحث حمایت از اشتغال یا تسهیلات در این حوزه رد پای اینها کمرنگ است

صالحی همچنین گفت: «تصویر دولتمردان شاید این بوده و هست که این حوزه گلخانه‌ای و حمایتی است و از زاویه اقتصادی نباید به آن نگاه جدی داشت، در حالی که در فضای اقتصاد فرهنگ و هنر، در جهان، جریان فزاینده و رشد یابنده‌ای را داشته و داریم. اینکه چطور می‌شود فرهنگ و هنر را اقتصادی دید و اقتصادی کرد، امری پایدار نیست که استمرار آن به عنوان بحثی معیشتی مبنای کشش و تداوم این حوزه باشد.»

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: «گام نخست راحت نیست چون عادتی پدید آمده و این نگاه سنتی نیاز به تفییر دارد تا در آئین‌نامه‌ها و مجموعه‌های مشخص رده‌های فرهنگی و هنری قرار بدهیم. در بحث اشتغال، صندوق توسعه ملی می‌تواند و باید رگه و رده‌ای را به عنوان صنایع فرهنگی و هنری داشته باشد در غیر این صورت جریان شتابنده‌ای نمی‌تواند شکل بگیرد از این رو نگاه دولتمردان باید تغییراتی پیدا کند

وی گام دوم را در این مسیر، مقررات زدایی (حذف مقررات زاید) از فضای کسب و کارهای فرهنگی و هنری دانست و گفت: «این مقررات با چند نگرش اتفاق افتاده و حال با نگرش‌های خلاقانه از زاویه اقتصادی باید فرصت‌های فرهنگی را شکل بدهیم؛ هر چقدر بیشتر شهرهای کشور را با صنایع فرهنگی و هنری این زادبوم غنی کنیم و با جذابیت‌های فرهنگی و هنری ایام اقامت گردشگران داخلی و خارجی را افزایش دهیم، به همان میزان عرصه فرهنگ و هنر تقویت خواهد شد.»

۲۴۱۲۴۵

کد خبر 1301134

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سیدعباس صالحی میراث فرهنگی آرامکو ایران و آمریکا دونالد ترامپ باشگاه پرسپولیس عربستان ایالات متحده آمریکا اربعین محمدجواد ظریف استان آذربایجان شرقی حسن روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۶۳۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جاده ریز به دژگاه و دوراهک در جنوب استان تکمیل می‌شود

ایسنا/بوشهر استاندار بوشهر از اختصاص ۱۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار در حوزه راهداری استان خبرداد و گفت: تلاش داریم، راه ریز به دژگاه و ریز به دوراهک را تکمیل کنیم.

احمد محمدی زاده روز چهارشنبه دردیداربا اقشار فرهنگی هنری شهرستان جم  اشاره به تامین اعتبار توسعه راه‌های جنوب استان بوشهر گفت: ۱۷۰۰ میلیارد تومان در حوزه راهداری استان تخصیص یافته که تلاش داریم، راه ریز به دژگاه و ریز به دوراهک را تکمیل کنیم.

وی به مشکلات آب در جم اشاره کرد و گفت: بخشی از خط انتقال سیراف به جم در مدار قرار دارد و در دیداری که با وزیر نیرو داشته‌ایم، قول تامین اعتبار لازم برای تکمیل طرح در قالب وام به پیمانکار داده شده و به زودی بخش زیادی از این طرح وارد مدار می‌شود و بهره‌وری حداکثری از ظرفیت پروژه خواهیم داشت.

استاندار بوشهر اضافه کرد: در حوزه تجهیز و توسعه و نوسازی مدارس نیز یک تفاهم‌نامه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی بین استانداری بوشهر با سازمان نوسازی مدارس کشور منعقد شده که این مهم برای نخستین بار در استان بوده و تحولی شگرف در بهبود وضعیت امکانات و تجهیزات مدارس ایجاد می‌شود.

وی گفت: امسال اعتبارات بیشتری برای فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و هنری تخصیص می‌یابد و تلاش می‌شود، مشارکت مردم بویژه جوانان بومی در این فعالیت‌ها مورد حمایت ویژه و جدی قرار گیرد.

 احمد محمدی‌زاده استاندار بوشهر با فعالان فرهنگی، اجتماعی، هنری، تولیدکنندگان کشاورزی و صنعتی و اقشار مختلف مردم جم دیدار کرد.

در این دیدار، مطالبات و خواسته‌های مردم مناطق شهری و روستایی شهرستان جم مطرح و استاندار نیز به این مطالبات پاسخ داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مسجد مهمترین پایگاه انقلاب و مردم/ مسلمانان از انتقام سخت فرزندان امام به وجد آمده‌اند
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است
  • لزوم توجه به باورهای فرهنگی جامعه
  • تجلیل از نامداران فرهنگ و هنر چهارمحال و بختیاری
  • نگاه قرارگاهی در حوزه فرهنگ استان کرمانشاه
  • نگاه مطالبه‌گر در حوزه فرهنگ و هنر تحول‌ آفرین است
  • جاده ریز به دژگاه و دوراهک در جنوب استان تکمیل می‌شود
  • همه پروژه‌های فرهنگی-هنری دارای شناسنامه ملی می‌شوند
  • لزوم توجه به تنوع مخاطبان در اجرای برنامه‌های اجتماعی و فرهنگی در تهران
  • کتاب «اوستا علی» در ترازوی نقد اهالی فرهنگ خراسان جنوبی